Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@03:08:34 GMT

طرح تحول سلامت دولت ستودنی است

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۷۰۶۵

طرح تحول سلامت دولت ستودنی است

به گزارش صدای ایران، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری ظهر یکشنبه در آیین بزرگداشت روز پرستار که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از جامعه پزشکی و ارتباط ویدئوکنفرانسی با مراکز استانها برگزار شد، با تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز گرامیداشت پرستار اظهار کرد: نامگذاری روز ولادت آن بانو به عنوان روز پرستار، بار مسئولیت پرستاران عزیز بالاتر می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستاری حضرت زینب (س) در شرایط بسیار سخت و جانکاه بعد از عاشورا از امام سجاد نمونه‌ای از فداکاری پرستاران است.

وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس بیمارستانهای ما با خط مقدم کمتر از ۱۰ کیلومتر فاصله وجود داشت و شاهد بودیم که حین فعالیت جراحان و پرستاران، کنار گوش آنها انفجارهایی رخ می‌داد، افزود: این حالات را می‌توان به شرایط پس از صحرای کربلا تشبیه کرد؛ حضرت زینب (س) هم الگویی برای پرستاری بود و هم الگویی برای بیان حقایق واقعه عاشورا بود. در جمهوری اسلامی ایران چنین مدال افتخاری بر سینه پرستاران نصب شده و آنها رهرو راه حضرت زینب(س) هستند.

رئیس جمهوری گفت: در دنیا و زندگانی روزهایی برای آزمودن آشکار انسانها وجود دارد؛ ۸ سال دفاع مقدس دوران آزمایش بزرگی برای ملت ما بود و ملت کار عظیمی انجام دادند؛ پزشکان اعزامی به جبهه بوی گلوله های شیمیایی را هم استنشاق می‌کردند.

وی ادامه داد: دوران جنگ تحمیلی اقتصادی از دیگر روزهای آزمایش آشکار محسوب می‌شود. سه سال است که در جنگ تحمیلی اقتصادی هستیم و بار سنگینی بر دوش ماست و با وجود همه سختی‌ها، در کشور قحطی و صف طولانی کالا وجود ندارد.

روحانی خاطرنشان کرد:امروز در کنار جنگ اقتصادی موضوع کرونا آزمایش عیان دیگری است؛ کرونا موضوعی غیر قابل پیش‌بینی برای ما و حتی متخصصان جامعه پزشکی است.ما همچنان نمی‌دانیم پایان کرونا چه زمانی است. هنوز در میانه‌ی راه ریشه کنی کرونا هستیم، کرونا آزمایش خیلی مهمی برای ملت و جامعه پزشکی ما بود.

وی  با تاکید بر اینکه جامعه پزشکی همواره جایگاه بالایی نزد مردم داشتند، تصریح کرد:طی ۱۰ ماه گذشته حتما جایگاه جامعه پزشکان و کادر درمان نزد مردم افزایش یافته است. آنها با وجود تحمل شرایط سخت، همچنان میگویند که تا پایان کرونا هستند و می‌ایستند. انصافا جامعه پزشکی ایران امتحان خود را بخوبی پس داده است. مجموعه کادری که بار مسئولیت بهداشت و درمان را بر عهده دارد، امروز مورد اعتماد ایرانی ها و بسیاری از غیر ایرانی ها هستند.

رییس جمهور افزود: در ایام شیوع کرونا و پیک های مختلف در کشورهایی شاهد بودیم که بیمار پشت در بیمارستان ها ماندند و جایی برای بستری آنها وجود نداشت اما در ایران کادر درمان با همه توان در صحنه حضور داشتند.

وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید گفت: در تبلیغات انتخاباتی ۹۲ اعلام کردم که در صورت پیروزی موضوع بهداشت و درمان از اولویت هایم است؛ در همین راستا نیز از آغاز سال ۹۳ طرح تحول سلامت را اجرایی کردیم و حتی منتقدان و آن‌ها که با دولت خوب نبودند هم نتوانستند کار بزرگ طرح تحول سلامت را منکر شوند.

وی ادامه داد: با اجرای طرح تحول سلامت مردم هنگام پرداخت صورتحساب درمان خود، وقتی متوجه می‌شدند که برخلاف قبل باید هزینه‌ی اندکی پرداخت کنند، از شوق گریه می‌کردند.

رئیس‌جمهوری همچنین به اجرای طرح بیمه همگانی و بیمه سلامت اشاره کرد و افزود: به لطف خدا امروز ۳۰درصد جمعیت کشور گاز و آب مجانی استفاده می‌کنند. در بخش بهداشت و درمان نیز هزینه درمان بسیار کاهش یافته است. در کووید نیز حتی افرادی که ایرانی نبودند و در ایران زندگی میکردند تحت پوشش درمانی قرار گرفتند. اگر شرایط امروز مانند قبل بود ممکن بود با مشکل تخت بیمارستانی و تخت icu مواجه شویم اما امروز تحول بزرگی در حوزه سلامت و درمان ایجاد شده است.

روحانی با تاکید بر اهمیت فعالیت پزشک، پرستار و کادر درمان، خاطر نشان کرد: به هر میزان هم که تجهیزات و امکانات حوزه سلامت افزایش یابد، فعالیت پزشک، پرستار و کادر درمان و آموزش پزشکی در اصل قرار دارد. دولت هر اقدامی که در زمینه حمایت از کادر درمان کند، وظایفش را انجام داده است و به این کار افتخار می‌کند. بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه پرداختی به کادر درمان دو و نیم برابر شده‌است. ما تلاش خود را انجام داده ایم و اینکه مجوز استخدام صادر شده است، مقداری از سنگینی بار پرستاران می‌کاهد.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت راه‌اندازی اماکن نقاهت گاهی و توان بخشی برای افرادی که از بیمارستان ترخیص شده‌اند، گفت: ما در کنار بیمارستان‌ها، به مراکز مراقبتی هم نیاز داریم و امیدواریم تا پایان دوران دولت دوازدهم، گام هایی در این زمینه برداریم.

رئیس جمهوری الکترونیکی کردن پرستاری را از دیگر نیازهای امروز جامعه عنوان کرد و گفت: باید پرستاری را وسیع‌تر از محیط بیمارستان قرار دهیم. امروز حتی بخش بزرگی از فرآیند تشخیص پزشکی می‌تواند بصورت الکترونیک و با تلفن همراه انجام شود. از الکترونیکی شدن سلامت بسیار خوشحالم. الکترونیکی شدن سلامت از مواردی است که در دولت الکترونیک آن را دنبال می‌کنیم.

روحانی با تاکید بر لزوم ساماندهی و تعیین تعرفه‌های مربوط به پرستاری در منزل، خاطر نشان کرد: این اقدامات باید در کنار اقدامات حمایتی از کادر درمان و تجهیز و توسعه بیمارستان‌ها انجام شود.

وی همچنین با تقدیر از شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد:در این ایام بسیاری از تجهیزات بیمارستانی توسط این شرکت ها تامین شد. امروز حتی در زمینه تولید واکسن و در آینده در زمینه تولید دارو می‌توانند حضور موثری داشته باشند. دولت الکترونیک، بخش سلامت و شرکتهای دانش بنیان در کنار هم می‌تواند شرایط را آسان‌تر کند.

رئیس جمهوری با اشاره به فرا رسیدن شب یلدا و آیین گرامیداشت این شب تاکید کرد: ان شاءالله کردم امشب با نرفتن کنار همدیگر و برگزاری مراسم غیر حضوری مراسم شب یلدا پرستاران، پزشکان و کادر درمان را یاری نمایند.

وی در پایان با بیان اینکه «از همه کادر سلامت به ویژه به‌خاطر دوران ۱۰ ماهه‌ای که کار بسیار بزرگی انجام دادند تشکرمی کنم و ملت ما کار انجام شده در این دوران را فراموش نمی‌کنند» به در پیش بودن ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: ایام فاطمیه بسیار مهم است ولی امسال باید حتی‌الامکان بصورت غیر حضوری و با رعایت دستورات پزشکی صورت پذیرد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: رئیس جمهور طرح تحول سلامت منتقدان دولت طرح تحول سلامت کادر درمان جامعه پزشکی رئیس جمهوری حضرت زینب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۷۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی در جمع خبرنگاران با قدردانی از زحمات کادر سلامت، اظهار کرد: کارکنان نظام سلامت باعث افتخار ما هستند و به طور شبانه روزی، حتی در ایام تعطیل کار می‌کنند و در زمان کرونا نیز افتخار آفرینی کردند.

وی با اشاره به تقدیم ۳۰۰ شهید حوزه سلامت در مبارزه با بیماری کووید۱۹، گفت: با توجه به نیاز‌هایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن علنی مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه روز گذشته به تصویب رسید.

 عین‌اللهی ادامه داد: ۱۰ هزار میلیارد تومان فوق العاده خاص برای کارکنان حوزه سلامت در نظر گرفته شده که آیین نامه اجرایی آن در کمیته‌ها در حال تدوین بوده و به اطلاع تمامی کارکنان خواهد رسید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصوبه فوق العاده خاص از امسال اعمال می‌شود و جز بودجه امسال دیده شده است.

 عین‌اللهی در بخش دیگری از گفت‌و‌گوی خود با خبرنگاران به دستاورد‌های دولت سیزدهم در حوزه سلامت پرداخت و اظهار داشت: آموزش علوم پزشکی در ایران بنا به اقرار تمامی سازمان‌های بین المللی یکی از آموزش‌های در تراز کشور‌های پیشرفته جهان است و تمامی شاخص‌هایی که در یک آموزش پیشرفته پزشکی لازم است را داراست.

 وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه ما نه تنها همه خدمات بهداشتی و درمانی مردم را در داخل کشور ارائه می‌دهیم بلکه در سال گذشته قریب به یک و نیم میلیون نفر از خارج از کشور برای درمان به ایران آمدند و خدمات دریافت کردند.

وی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از ابتدای انقلاب تاکنون از ده دانشگاه علوم پزشکی به ۷۰ دانشگاه افزایش پیدا کرده است، گفت: اکنون ۲۴۰ هزار دانشجو، ۲۲ هزار عضو هیات علمی و ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی داریم و جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

او با شاره به برگزاری آزمون دستیاری با بیان اینکه در سال گذشته در سه رشته بیهوشی، طب اورژانس و اطفال کمبود متقاضی داشتیم، گفت: مجبور شدیم در این سه رشته مجدد فراخوان داده و از کارورزان سال آخر پزشکی با مصوبه آموزش پزشکی تخصصی استفاده کنیم.

 عین اللهی با بیان اینکه ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری در دوره جدید شرکت کرده اند، گفت: امسال نیز می‌توانیم معادل سال گذشته در دستیاری پذیرش داشته باشیم.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می‌کنیم و در صورتی که افزایش و کاهشی لازم باشد با تصویب این شورا انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت