Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- استاندار قزوین گفت: از دست رفتن ۳۴۰۰ هکتار از باغستان سنتی قزوین نشان می‌دهد که حفاظت از این میراث ملی و طبیعی فقط در حد حرف و شعار ‌مانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، هدایت‌الله جمالی‌پور در جلسه شورای باغستان که عصر امروز در سالن جلسات دفتر استاندار برگزار شد، اظهار داشت: از دست رفتن 3400 هکتار از باغستان سنتی قزوین نشان می‌دهد که حفاظت از این میراث ملی و طبیعی فقط در حد حرف ‌مانده و در حفظ باغستان هیچ توجهی به منافع مالکان باغ‌ها نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری اینکه باغداران حافظ، نگهدارنده و مالک اصلی باغستان سنتی قزوین هستند، اضافه کرد: حفظ و حراست از باغستان سنتی را باید طوری انجام دهیم که به مطالبات مالکان و صاحبان باغستان هم توجه شود. اگر یک جهتی برویم، به نتیجه نمی‌رسیم؛ همین‌طور که تا امروز به نتیجه نرسیدیم و بخش زیادی از باغستان را از دست داده‌ایم.

جمالی‌پور ضمن صحه گذاشتن بر انتقادات کارشناسان و فعالان میراث فرهنگی و طبیعی استان ادامه داد: انتقاد کارشناسان درست و دلسوزانه است و به این دلیل است که به حفظ میراث کهن و سترگ باغستان سنتی قزوین علاقه قلبی دارند؛ چرا که عمر مجموعه باغستان سنتی به اندازه عمر قزوین است و از روزی که شهر قزوین بنا شده، در کنار آن باغستان هم شکل گرفته است.

وی با اشاره به نقش اقتصادی و زیست‌محیطی باغستان در حفظ و توسعه شهر قزوین یادآور شد: هزاران سال است که باغستان در کنار مردم شهر قزوین حیات دارد و در گذشته نقش زیادی در اقتصاد منطقه و مردم داشته است. امروز هم باغستان یک مرکز زیست‌محیطی مهم است و اگر آسیب ببیند، قزوین هم مانند تهران به یک شهر آلوده تبدیل می‌شود.

برای حفظ باغستان برنامه‌ای وجود ندارد

استاندار قزوین با بیان اینکه نباید از شهرداری قزوین توقع حفظ و حراست جدی از باغستان را داشته باشیم، گفت: به هر حال اولویت شهرداری توسعه فیزیکی شهر است و مسائل مرتبط با ساخت‌وساز شهری برای شهرداری مهمتر است.

جمالی‌پور رمز حفظ و توسعه باغستان را ایجاد انگیزه مالی و اقتصادی برای مالکان آن دانست و افزود: برای اینکه باغستان حفظ شود، ابتدا باید برای مالکان آن انگیزه ایجاد کنیم؛ چرا که مالکان این مجموعه به ویژه آنهایی که در خط مرزی شهر هستند، همیشه نگاهشان به این است که باغ‌های آنها کی وارد حریم شهر می‌شود تا زمین‌های این باغات را تغییر کاربری داده و از طریق ارزش افزوده این زمین‌ها صاحب مکنت و ثروت شوند.

وی ادامه داد:‌ پیشروی ادامه‌دار شهر در دل باغستان و تعرض به این میراث ملی نشان می‌دهد که هیچ برنامه‌ای برای اینکه در مالکان و صاحبان باغستان انگیزه حفظ آن ایجاد شود و به باغستان دلبسته و وابسته شوند، وجود ندارد.

اهتمامی در نگهداری از باغستان قزوین نیستواحدهای تبدیلی در کنار باغ‌های سنتی قزوین احداث می‌شودگزارش تصویری تسنیم از آتشی که به جان باغستان قزوین افتاد

لزوم افزایش سهمیه آب باغستان

معاون عمرانی استاندار قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه تامین آب یکی از دغدغه‌های همیشگی باغداران و باغبانان فعال در باغستان سنتی است، عنوان کرد: برای تامین آب باغستان در فصول بهار و تابستان باید پیش‌بینی لازم از سوی شرکت آب منطقه‌ای انجام شود و با توجه به بارندگی‌های موجود سهمیه آب باغستان را نسبت به سال گذشته افزایش دهیم.

علی فرخزاد با تاکید بر لزوم اعطای تخفیف آب‌بها به باغداران اضافه کرد: با توجه به اینکه سازمان جهاد کشاورزی در مورد تخصیص بخشی از آب سردهانه‌های رودخانه‌ها به ویژه رودخانه دلی‌چای متعهد شده، باید اعتبار لازم برای اجرای این کار را در بودجه سالیانه خود پیش‌بینی کنند.

برای کل باغستان نمی‌توان نسخه واحد پیچید

وی با یادآوری اینکه باغستان به چندین محله یا باغ‌محل تقسیم‌بندی می‌شود، ادامه داد: با توجه به شرایط متفاوت هر کدام از این باغ‌محل‌ها نمی‌توان برای کل باغستان یک نسخه واحد توسعه پیچید و باید برای هر باغ‌محل متناسب با شرایط و نیازهای موجود آن برنامه‌ریزی کرد.

فرخزاد با ذکر اینکه امنیت همواره یکی از مشکلات بهره‌برداری از باغات در باغستان سنتی بوده است، خاطرنشان کرد: شهرداری قزوین و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان متولیان اصلی حفظ باغستان باید تیم‌های حفاظتی و حراستی قوی برای ایجاد امنیت در باغستان ایجاد کنند تا باغبانان ما هم بتوانند با خیال راحت در باغات فعالیت کنند.

انتهای پیام/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین شورای اسلامی قزوین استانداری قزوین شورای اسلامی قزوین باغستان سنتی قزوین باغستان سنتی استاندار قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۷۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است

عضو هیئت رئیسه و دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها نیاز به عزم راسخ داریم و از این رو باید به دنبال احقاق حق و حقوق قانونی شهرداری از اعتبارات ملی باشیم و متأسفانه شهرداری ارومیه همیشه از اعتبارات ملی محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، احد یوسفی در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی که به منظور گرامیداشت روز نهم اردیبهشت روز شوراها برگزار شده بود، اظهار کرد: امروز ما در شهری زندگی می‌کنیم که دارای استعدادهای پنهان با محرومیت‌های آشکار است.

وی خطاب به استاندار آذربایجان غربی افزود: با عوارض محلی نمی‌توان عقب‌ماندگی‌ها را جبران کرد و با درآمدسالانه تعریف شده شهرداری ارومیه از محل عوارض شهری نمی‌توان سرعت پروژه‌ها را حتی به استان‌های هم‌جوار رساند.

عضو هیئت رئیسه و دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر امروز بتوانیم سرعت عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم، باز نمی‌توانیم خودمان را به سرعت عمل سایر کلان‌شهرها برسانیم، آنها سال‌های سال است که از شهر ارومیه پیشی گرفته‌اند.

یوسفی تصریح کرد: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها نیاز به عزم راسخ داریم و از این رو باید به دنبال احقاق حق و حقوق قانونی شهرداری از اعتبارات ملی باشیم و متأسفانه شهرداری ارومیه همیشه از اعتبارات ملی محروم مانده است.

وی ادامه داد: عزم راسخ، اراده و نگاه ویژه استاندار آذربایجان‌غربی در جذب اعتبارات ملی و رفع مشکلات و نیز نگاه ویژه به مدیریت شهری به وضوح دیده می‌شود و امیدواریم در روزهای آینده شاهد اتفاقات خوب و مؤثر در تمام زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی، بحث ترافیک، ناوگان حمل‌ونقل، مترو، فضای سبز، مدیریت پسماند برای شهر ارومیه خواهیم بود.

کد خبر 748753

دیگر خبرها

  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   
  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است
  • نه به عربستان: ستاره بارسا تصمیمش را گرفت
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | فاز دوم فتح-باغستان تا پایان شهریور افتتاح می شود
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • شکست ابهت پوشالی صهیونیسم در عملیات وعده صادق