Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سامانه هشدار سریع این سازمان در زلزله روز گذشته تهران چگونه عمل کرد، گفت: سامانه هشدار سریع در ساعت ۳:۰۵.۱۷ وقوع زلزله را اعلام کرد.

او در پاسخ به این سوال که چرا پس از زلزله هشدار دریافت شد، گفت: اصولا قبل از وقوع زلزله نمی‌توان چیزی اعلام کرد و چنین کاری پیش بینی زلزله است که هنوز در دنیا ممکن نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منظور از هشدار سریع آن است که قبل از رسیدن امواج مخرب زلزله به شهر اعلام شود که زلزله رخداده و سامانه حدود ۲۰ ثانیه قبل از رسیدن امواج به شهر، رخداد را اعلام کرد. البته در شرایط فعلی تنها سامانه راه‌اندازی شده است و هنوز اقداماتی که بعد از رسیدن هشدار به سامانه باید انجام شود محقق نشده، چرا که باید با هماهنگی ارگان‌های مختلف این امر صورت گیرد.

کرمی محمدی با اشاره به محدودیت‌های قانونی که بر سر اعلام عمومی هشدار وجود دارد، ادامه داد: محدودیت‌های قانونی در این زمینه وجود دارد که باید تعیین‌تکلیف شود تا آن زمان ما اجازه هشدار دادن را نداریم، اما سازمان مدیریت بحران هشدار را دریافت کرد و اقدامات لازم درون سازمانی‌اش را انجام داد.

او در پاسخ به این سوال که برای اینکه شهرداری بتواند به صورت کاربردی از این سامانه استفاده کند و تنها در نقش دریافت اطلاعات هشدار عمل نکند، چه اقدامی باید انجام شود، گفت: در داخل شهرداری می‌توانیم از این سامانه استفاده کنیم، برای مثال در آتش‌نشانی درِ برخی از ایستگاه‌ها پس از دریافت هشدار به طور خودکار باز می‌شود. البته این کار برای زلزله‌های شدیدتر انجام می‌شود. همچنین برای مترو نیز اقداماتی در دست انجام است. با شرکت گاز نیز توافقاتی در این زمینه انجام شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: اما مطابق قانون این مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و موسسه ژئوفیزیک هستند که مسئول اعلام هشدار تعیین شده‌اند و این اقدام باید توسط آن‌ها انجام شود. در واقع این وظیفه قانونی آن‌ها است و ما نیز هر کمکی از دستمان بر آید در همکاری با آن‌ها انجام می‌دهیم.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که در مترو چه اقدامی انجام می‌شود؟ توضیح داد: در مترو با توجه به اینکه قطارها با سرعت بالا حرکت می‌کنند، ممکن است در اثر وقوع زلزله از ریل خارج شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، با هشدار به راننده وی باید سرعت را کاهش دهد و در اولین ایستگاه توقف کند. البته هماهنگی‌ها برای انجام این موارد در حال انجام است و به مرور عملیاتی خواهد شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا در زلزله روز گذشته تهران نیازی به قطع برق و گاز وجود داشت یا خیر، گفت: شدت این زلزله در حدود ۴ ریشتر بود که در حدی نیست که نیاز به قطعی باشد. اقدامات پیشگیرانه عموما برای زلزله‌های بیش از ۵ ریشتر برای شهر مهم هستند. اما اینکه گسل مُشا فعالیت دارد و این مساله در ماه‌های اخیر چند بار تکرار شده، حساسیت‌ها را بالا می‌برد. چراکه در گذشته اینگونه نبود و با این تناوب زیاد زلزله‌های ۴ ریشتر و حتی ۵ ریشتر را نداشتیم و لذا حساسیت‌ها در این زمینه بالا رفته است.

کرمی محمدی با تاکید بر اینکه باید همه کشور به این موضوع توجه داشته باشند، درباره علت افزایش حساسیت ناشی از تکرار زلزله در تهران گفت: مکانیزم فعالیت گسل به گونه‌ای است که این لرزش‌ها می‌تواند احتمال رخداد زلزله‌ای قوی‌تر را هم بالا ببرد. لذا به طور کلی می‌توان گفت که احتمال وقوع زلزله بزرگتر نسبت به قبل بالاتر رفته است.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط، سطح هشدار در تهران و آمادگی دستگاه‌ها باید به چه صورت باشد؟ گفت: به هر حال تهران در شرایطی است که همه دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی ربط در موضوع مدیریت بحران باید همواره آمادگی و هماهنگی بین سازمانی خود را برای مواجهه با آن بالا ببرند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا جدیت و هماهنگی کافی بین ارگان‌ها وجود دارد یا خیر، گفت: هماهنگی‌ها نسبت به سال گذشته بهتر است و توجه‌ها بیشتر شده و جلسات مکرری در این زمینه برگزار می‌شود و هرکس نواقص خود را می‌داند و شرایط احصا شده و انشالله آمادگی کمی بیشتر از قبل خواهد شد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: زلزله تهران مدیرت بحران گسل رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر پاسخ به این سوال کرمی محمدی وقوع زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۹۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار بارش‌های سیل‌آسا در استان بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از صدور هشدار سطح نارنجی بارش‌های سیل‌آسا در تمامی شهرستان‌های استان خبر داد و گفت: با ورود سامانه جدید بارش باران افزایش ناپایداری جوی نیاز به مراقبت ویژه است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با اشاره به هشدار سطح نارنجی بارش‌های سیل‌آسا در تمامی شهرستان‌های استان بوشهر، اظهار داشت: اثر مخاطره بارش تگرگ، بارش شدید باران همراه با وزش باد، جاری شدن روان آب، طغیان و سیلابی شدن رودخانه‌ها، صاعقه و خسارت به بخش کشاورزی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با تاکید بر توجه به جلوگیری از حوادث و خسارت احتمالی توصیه کرد: کشاورزان محصولات برداشت شده در فضای باز به مناطق سرپوشیده منتقل کنند.

وی عدم انجام آبیاری مزارع به‌دلیل وقوع بارندگی و برای جلوگیری از خوابیدگی مزارع آماده برداشت را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی یک ضرورت است.

توکلی بر بسته نگه‌داشتن دریچه‌های گلخانه‌ها هنگام کاهش دما و بارش تاکید کرد و افزود: عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها، جلوگیری از نفوذ روان آب به داخل سالن‌های نگهداری دام مورد توجه قرار گرفته شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده هنگام وقوع بارش را از دیگر توصیه‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: عدم توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها با توجه به وقوع بارش‌ها مورد توجه ویژه قرار گرفته شود.

توکلی عایق‌بندی و محافظت از کندوهای عسل در مقابل بارش، عدم تردد ماشین‌آلات کشاورزی روی مزارع را مورد تاکید قرار داد و گفت: کشاورزان ، دامداران و عشایر با توجه به شرایط بارندگی پیشِ‌رو به توصیه‌ها توجه ویژه کنند.

وی ادامه داد: بارش باران در استان بوشهر تا آخر هفته جاری ادامه دارد.

در همین راستا مدیرکل هواشناسی استان بوشهر افزایش سرعت وزش باد تا 50 کیلومتر در استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: با افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع موج خلیج فارس، هشدار دریایی سطح نارنجی در سواحل استان بوشهر صادر شد.

فرج‌الله شکوهی‌پور با بیان اینکه تا آخر هفته جاری هشدار دریایی سطح نارنجی صادر شده است افزود: افزایش ارتفاع موج و تلاطم دریا خلیج فارس تا 2.5 متر پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به ورود سامانه جدید بارش باران در استان بوشهر اضافه کرد: افزایش ناپایداری ها، افزایش پوشش ابر و بارش پراکنده باران مورد انتظار است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • پولادگر: تیم گلبال مسافر پاریس شد/ نگران بودجه در سال پارالمپیک هستیم
  • صدور هشدار بارش‌های سیل‌آسا در استان بوشهر
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • افزایش ایست بازرسی در تهران / خاطره دهه ۶۰ تکرار می‌شود؟
  • دوزین در استان گلستان لرزید
  • دوزین لرزید
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی