Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:22:49 GMT

سیب زمینی بنفش برای اولین بار در کردستان کشت شد

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۰۲۴۳۹

سیب زمینی بنفش برای اولین بار در کردستان کشت شد

خسرو کریمی‌پناه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کشاورز قروه‌ایی در سال زراعی جاری حدود پنج هزار مترمربع (نیم هکتار) از اراضی زارعی خود در روستای کبودخانی را به کشت این محصول اختصاص داده که مورد توجه مصرف کنندگان نیز قرار گرفته است.

وی افزود: این نوع سیب زمینی دوره رشد کوتاهتری نسبت به سایر ارقام سیب زمینی کشت شده در منطقه داشته و میزان مصرف آب کمتر و قیمت بیشتری هم در بازار را دارد و با افزایش ذائقه مردم برای مصرف این نوع محصول در آینده شاهد افزایش کشت آن خواهیم بود

کریمی پناه اضافه کرد: سیب زمینی بنفش یکی از هزاران گونه سیب زمینی است که به تازگی بخاطر خواص و رنگ جذاب محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد و از مهمترین خواص آن می‌توان به خاصیت ضد سرطان بودن و ضد آب مروارید و دیابت آن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی قروه با بیان اینکه اندازه این سیب زمینی  متوسط بوده و برای کشت و مصرف خوراکی مناسب است، یادآور شد: این نوع سیب زمینی را می‌توان به صورت سرخ شده،  پخته و پوره مصرف کرد که ۲ تا سه برابر بیشتر از دیگر انواع سیب زمینی آنتی اکسیدان دارد.

وی تاکید کرد: میزان مواد ضداکسیده شده که در این سیب زمینی وجود دارد با  انار و توت  برابری می کند و کاملاً مغذی بوده و دارای خواص ضد سرطانی است و این محصول رنگ و طعم متفاوتی ندارد اما بدلیل وجود آنتوسیانین‌ها به هضم غذا کمک کرده و دارای خواص ضدالتهابی نیز هست.

مدیر جهاد کشاورزی قروه با بیان اینکه سیب زمینی بنفش طبق تحقیقات انجام شده می‌تواند کمک زیادی به کنترل فشارخون کند، گفت: در یک مطالعه تحقیقاتی تعدادی از بزرگسالان مبتلا به فشارخون به مدت چند هفته وادار به مصرف ۲۵۰میلی لیتر آب سیب زمینی بنفش کردند که فشارخون سیستولیک این افراد در پایان دوره آزمایش بطور قابل توجهی کاهش پیدا کرد.

کریمی پناه افزود: یکی از مزایای استفاده از سیب زمینی بنفش این است که تاثیر مثبتی بر روی فعالیت مغز دارد و محققان دریافته‌اند که آنتوسیانین‌های آن سبب کاهش التهابی می‌شود که بر روی عملکرد شناختی مغز تاثیر دارد و از طرفی عصاره سیب زمینی شیرین بنفش، توان بالقوه‌ای برای تقویت عملکرد حافظه داشته و روی مغز تاثیر دارد.

از ۲۹ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی در این شهرستان، ۲۶ هزار هکتار آن مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است که از این لحاظ قروه، رتبه نخست استان کردستان را در اختیار دارد.

از مجموع ۱۵۰ هزار هکتار زمین دیم در این شهرستان هم سالانه نیمی از آن زیر کشت محصولات مختلف قرار می گیرد.

شهرستان قروه با ۹۵ هزار نفر جمعیت در ۸۵ کیلومتری شرق سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

برچسب‌ها کردستان آنتی اکسیدان کشاورزی اراضی کشاورزی قروه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان آنتی اکسیدان کشاورزی اراضی کشاورزی قروه کردستان آنتی اکسیدان کشاورزی اراضی کشاورزی قروه اخبار کنکور سیب زمینی بنفش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۲۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص بروز بیماری در مزارع سیب زمینی هشدار داد و گفت: کشاورزان اگر در مزارع خود آب‌ماندگی دارند حتماً برای خروج آن از سطح مزارع اقدام کنند زیرا رطوبت بیش از حد باعث پوسیدگی غده سیب زمینی می‌شود.

علی اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کشاورزان گلستانی در مجموع امسال ۳۸۰ هزار هکتار گندم، ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا، ۸۵ هزار هکتار جو، ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سیب زمینی، ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر قند، هزار و ۵۰۰ هکتار باقلا، هزار و ۳۰۰ هکتار نخودفرنگی و ۷ تا ۱۰ هزار هکتار محصولات پاییزه علوفه‌ای در مزارع خود کشت کرده‌اند.

وی در خصوص میزان خسارت زنگ زرد در مزارع گلستان گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های ترویجی جهاد کشاورزی و سم پاشی‌هایی که کشاورزان در مزارع خود داشتند، بیماری زنگ زرد تا حدود زیادی کنترل شده ولی حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم مناطق شرق استان و کوهستانی که تازه در مرحله پنجه زنی و ساقه دهی هستند در مراحل بعدی امکان درگیری با بیماری زنگ زرد را دارند که در آن مناطق نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری بیش از یک میلیون تن گندم، ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۱۶۰ هزار تن جو، ۱۴۰ هزار تن سیب زمینی و ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن چغندر قند از سطح مزارع گلستان برداشت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سم پاشی اولیه تاکنون در بیش از ۹۰ درصد اراضی زیر کشت سیب زمینی معادن ۴ هزار و ۸۰۰ انجام شده است، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد سطح کشت سیب زمینی در استان گلستان رقم جیلی است که این رقم سیب زمینی و به طور کلی ارقام دیررس‌تر نسبت به بیماری بادزدگی مقاوم‌تر هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه میزان درجه هوا نسبت به بلند مدت و سال قبل بیشتر شده که به موجب آن زمان رسیدگی گندم جلو افتاده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال گندم در مزاع شمال گلستان ۱۰ روز زودتر از سال‌های قبل برداشت شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • افتتاح چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر قروه
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • پیکر شهید «جلال اعتماد» در قروه تشییع شد
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد
  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر
  • شهید «جلال اعتماد» نماد ایستادگی است
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • فیلم/ تشییع پیکر شهید مرزبانی در شهر قروه کردستان
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند