Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت سهام بعضی از شرکت‌های کوچک در دوران خوش بورس بیش از سه هزار درصد رشد داشت، اما حالا شرایط به کلی فرق کرده است. این نماد‌ها که در کمترین زمان ممکن سود افسانه‌ای نصیب سهامدارانشان کرده بودند، حالا یکی یکی پشت آن‌ها را خالی می‌کنند. در چنین شرایطی سهامدار می‌ماند و کلی ضرر و زیان.

به گزارش روزنامه هفت صبح، نمونه‌های این‌چنینی در بورس فراوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش ۱۰مورد از آن‌ها را بررسی کرده‌ایم. سرنوشت چنین نماد‌هایی که بازدهی عجیب و غریب دارند، عموما ختم به خیر نمی‌شود. چراکه چنین رشد غیرمنطقی، در ادامه به یک سقوط آزاد تبدیل می‌شود. نمونه بارز آن سهام ثشاهد است. کسانی که در مردادماه ثشاهد خریده بودند، تا اینجای کار حدود ۷۰درصد سرمایه خود را از دست داده‌اند. برای همین است که می‌گوییم سرنوشت این نماد‌ها اغلب عبرت‌آموز است.

گذشته پرسود نمی‌تواند تا ابد ادامه داشته باشد و بالاخره یک روز جلوی رشد غیرمنطقی قیمت سهام گرفته خواهد شد. اگر شما از جمله کسانی باشید که در نقطه اوج قیمت شروع به خرید سهام کنید، نتیجه آن چیزی جز ضرر و زیان ۶۰، ۷۰درصدی نخواهد بود و در پایان مجبور می‌شوید سرمایه‌تان را که به یک سوم کاهش پیدا کرده از بورس خارج کنید. برای اینکه چنین اتفاقی نیافتد، بهتر است صرفا با نگاه به روند صعودی مداوم یک نماد، دست به خرید سهام نزنید و دنبال دلیل منطقی‌تری برای خرید بگردید.

یک: ثشاهد؛ سرمایه‌گذاری شاهد

قیمت هر سهم ثشاهد یک سال پیش حدود ۲۵۰تومان بود. در دوران اوج بورس، قیمت هر سهم ثشاهد تا نزدیک به هشت هزار و ۵۰۰تومان رشد کرد و سرمایه سهامداران بیش از ۳۰برابر شد. تا جایی که بازدهی سه هزار و ۱۳۰درصدی نصیب سرمایه‌گذاران ثشاهد شده بود. این بازدهی افسانه‌ای خیلی‌ها را ترغیب به خرید سهام ثشاهد کرد، اما اگر حالا سراغ ثشاهد را بگیرید، قیمت هر سهم آن حدود دو هزار و ۵۰۰تومان است و تقریبا دو سوم سرمایه کسانی که در اوج تابستان ثشاهد خریده بودند را از بین برده است. قیمت سهام ثشاهد همچنان حدود ۱۰برابر سال گذشته است.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۳۱۳۰درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۷۰درصد

دو: وشمال؛ سرمایه‌گذاری چشم‌انداز توسعه شمال

در دوران اوج بورس، قیمت هر سهم وشمال از ۶۵۰ در یک سال گذشته به ۱۳هزار تومان در اوج رونق بورس طی تابستان رسید. البته قیمت ۶۵۰تومان، با در نظر گرفتن تعدیل قیمت بعد از افزایش سرمایه وشمال است. با این حساب قیمت سهام وشمال برای مقطعی تقریبا ۲۰برابر شده بود، اما این موضوع به معنای ارزنده بودن سهام وشمال نیست. تا اینجای کار وشمال نسبت به اوج خود حدود ۳۰درصد کاهش قیمت داشته و به حدود ۹هزار و ۳۵۰تومان رسیده است. نقطه اوج وشمال در هفته پایانی شهریور بود و تا اینجای کار فعلا روند نزولی آن متوقف نشده است.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۱۸۸۵ درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۳۰درصد

سه: امید؛ تامین سرمایه امید

هر سهم شرکت تامین سرمایه امید پارسال این موقع حدود ۲۲۰تومان بود. شاید باورش سخت باشد، اما قیمت سهام امید برای مقطعی در تابستان و در اوج رونق بازار تا حدود سه هزار تومان افزایش پیدا کرد. حالا قیمت سهام این شرکت تقریبا هزار و ۲۰۰تومان است. تا اینجای کار بازدهی یک ساله امید همچنان ۵۰۰درصد و شگفت‌آور است، اما کسانی که در اوج قیمت سراغ خرید سهام امید رفتند، تا حالا ۶۰درصد سرمایه‌شان را از دست داده‌اند. فکر کنید ۱۰۰میلیون تومان به کسی بسپارید و بعد از چند ماه به شما چهار میلیون تومان برگرداند!

سود افسانه‌ای در یک سال: ۱۷۰۰ درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۶۰درصد

 چهار: خزامیا؛ زامیاد

سال گذشته این موقع قیمت هر سهم خزامیا حدود هزار و ۸۰۰تومان بود. البته این قیمت به خاطر افزایش سرمایه شرکت تعدیل شده است. دوران خوش بورس حسابی برای سهامداران خزامیا سود داشت. تا جایی که قیمت هر سهم آن برای دوره‌ای به اوج سه هزار و ۸۰۰تومان رسید و بازدهی هزار و ۶۷۰درصدی نصیب سرمایه‌گذاران کرد، اما بیچاره آن‌هایی که در اوج قیمت سراغ خرید سهام خزامیا رفتند. در حال حاضر قیمت هر سهم این شرکت تا هزار و ۳۰۰تومان کاهش پیدا کرده و روند نزولی آن هنوز متوقف نشده است. این یعنی سرمایه سهامداران خزامیا نسبت به اوج قیمت تقریبا ۶۵درصد کاهش داشته و به یک سوم رسیده است.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۱۶۷۰ درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۶۵درصد

پنج: خگستر؛ گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو

نمودار سهام خگستر از عجیب‌ترین مواردی است که در بازار بورس به چشم می‌خورد. یک روند صعودی عجیب قیمت هر سهم خگستر را از ۲۶۰ تومان به هزار و ۲۹۰تومان رساند و بازدهی هزار و ۶۲۰درصدی نصیب سهامداران کرد. اینجا نقطه پایان نیست. خگستر از آن زمان تا حالا در روند نزولی افتاده. هرچند در مقاطع کوتاهی این روند نزولی متوقف شده بود، اما روند کلی همچنان کاهشی است. تا جایی که قیمت سهام خگستر به ۴۳۵تومان کاهش پیدا کرده و حدود یک سوم شده است. هرچند همچنان بازدهی یک ساله خگستر قابل توجه است.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۱۶۲۰ درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۶۶درصد

شش: غنوش؛ نوش مازندران

سلطان بازدهی در دام روند نزولی افتاده. غنوش رکورددار بیشترین بازدهی یکساله در بورس است. برای مقطعی در تابستان بازدهی سالانه غنوش به بیش از ۱۳هزار درصد رسیده بود. حتی همین حالا اگر بازدهی یک ساله غنوش را محاسبه کنیم، به عدد قابل توجهی می‌رسیم. قیمت تعدیل شده سهام غنوش پارسال این موقع حدود پنج هزار و ۳۶۰تومان بود و در اوج خود به حدود ۱۳هزار و ۲۰۰تومان رسید. البته روند صعودی غنوش از حدود ۳۵۰تومان شروع شده بود. این بازدهی چشمگیر و باورنکردنی، خیلی‌ها را ترغیب به خرید سهام غنوش کرد. آن‌هایی که در اوج ۱۳هزار تومان غنوش خریده بودند، تا حالا بیش از نصف سرمایه‌شان را از دست داده‌اند.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۱۴۶۰ درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۵۶درصد

هفت: وپارس؛ بانک پارسیان

قیمت هر سهم بانک پارسیان سال گذشته حدود ۴۳تومان بود. این قیمت با توجه به افزایش سرمایه وپارس تعدیل شده است. تا پایان مرداد و در دوران اوج رونق بورس قیمت هر سهم وپارس تا ۶۰۰تومان افزایش پیدا کرد و بازدهی چشمگیر هزار و ۳۰۰درصدی نصیب سرمایه‌گذاران شد. دوران نزولی وپارس از همان نقطه شروع و تا نیمه دوم آبان ادامه داشت و قیمت وپارس به ۲۶۸تومان کاهش پیدا کرد و تقریبا یک سوم شد. با وجود اینکه وپارس در یک ماه گذشته صعود قابل توجهی داشته، اما تا اینجای کار همچنان شاهد ضرر ۳۰درصدی سهامداران وپارس نسبت به نقطه اوج هستیم.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۱۳۰۰ درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۳۳درصد

هشت: خکمک؛ کمک فنر ایندامین

قیمت سهام خکمک سال گذشته این موقع حدود ۶۹۰تومان بود. دوران خوش بورس باعث شد قیمت سهام شرکت کمک‌فنر ایندامین نزدیک به ۹۵۰درصد رشد کند و به نزدیکی هشت هزار و ۸۰۰تومان برسد. از آن زمان تا حالا قیمت سهام خکمک تقریبا نصف شده و به چهار هزار و ۵۰۰تومان رسیده. در این مدت امکان فروش سهام خکمک به خاطر نبود خریدار عملا وجود نداشت و تازه ابتدای آذرماه معاملات خکمک روند عادی به خود گرفت. این یعنی ممکن است روند نزولی قیمت سهام باز هم ادامه داشته باشد

سود افسانه‌ای در یک سال: ۹۵۰درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۵۰درصد

۹: فوکا؛ فولاد کاویان

نماد‌هایی در بازار پایه فرابورس حضور دارند که می‌توانند بلای جانتان شوند. قیمت هر سهم فوکا پارسال این موقع حدود ۲۵۰تومان بود و با بازدهی ۱۰برابری تا نیمه مردادماه به دو هزار و ۵۰۰تومان رسید، اما با شروع روند نزولی، دیگر امکان فروش سهام برای سهامداران فوکا وجود نداشت. تا اینجای کار قیمت سهام فوکا تا هزار و ۶۰۰تومان کاهش پیدا کرده و همچنان روند نزولی قیمت سهام این شرکت ادامه دارد. دامنه نوسان سه درصدی و پر نشدن حجم مبنا باعث شده سهام فوکا نسبت به نقطه اوج خود تنها ۳۴درصد کاهش داشته باشد، اما نبود نقدشوندگی باعث می‌شود این روند نزولی ادامه پیدا کند.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۹۲۰درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۳۴درصد

۱۰: وزمین؛ بانک ایران زمین

نمودار قیمت وزمین تقریبا مشابه یک مثلث است. قیمت سهام بانک ایران زمین پارسال حدود ۲۰۰تومان بود و تا نیمه تابستان و در دوران رونق بورس با بازدهی ۸۵۰درصدی به حدود دو هزار تومان رسید. مدت زیادی طول نکشید که روند صعودی عجیب وزمین به سقوط تبدیل شد. از آن زمان تا حالا قیمت سهام هر سهم وزمین تا هزار و ۳۲۰تومان کاهش پیدا کرده و حدود ۳۵درصد سرمایه سهامداران از بین رفته است. این روند نزولی می‌تواند ادامه‌دار باشد، چراکه وزمین همچنان نسبت به یک سال گذشته با قیمت شش برابری و ۵۰۰درصد گران‌تر خرید و فروش می‌شود.

سود افسانه‌ای در یک سال: ۸۵۰درصد

ضرر فعلی نسبت به قله قیمت: ۳۵درصد

منبع: فرارو

کلیدواژه: نماد بورسی بورس سهام ضرر کاهش پیدا کرده هزار و ۵۰۰تومان موقع حدود کاهش پیدا تا اینجای کار خرید سهام قیمت هر سهم هزار تومان روند صعودی تومان رسید روند نزولی بازدهی یک قیمت سهام سال گذشته اوج قیمت نقطه اوج قیمت سه تا حالا نماد ها سه هزار یک سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۳۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!

به گزارش خبرآنلاین ،در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۵۴ درصدی، معادل ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت:کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۸ درصدی (معادل ۶ هزار و ۳۲۱ واحد) تا پله ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هرچه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چراکه ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، خبر از خروج ۲۳۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاید اگر دنبال بهترین کلمه برای توصیف معاملات بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ بگردید، فرسایشی و خسته‌کننده کلمات متناسبی برای این مقصود به شمار رود. در همین حین، معاملات بازارهای طلا و ارز جان دوباره‌ای گرفته است.

ربع‌سکه برای اولین بار از هفته گذشته بالاتر از سطح ۱۵ میلیون تومانی قرار گرفت. از سوی دیگر نیز پس از اصلاح تندوتیز دلار تا محدوده ۶۰ هزار تومانی، اهالی این بازار شاهد برگشت قیمت هستند. این موضوع در کنار عملکرد ضعیف نماگرهای بازار سهام، تالار شیشه‌ای را در رقابت بازدهی هفتگی در جایگاه‌ آخر قرار داده است.

سرمایه‌گذاران و سهامداران انتظار دارند اوضاع معاملات با اصلاح بند س ماده ۶ قانون بودجه بهبود پیدا کند. همچنین محرک دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد تعیین تکلیف وضعیت دلار نیماست. در صورتی که گپ میان دلار نیما و آزاد کاهش یابد، یا حداقل در مسیر کاهش قرار گیرد، تمایل سرمایه‌گذاران نسبت به خرید سهام افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر، بدون مشخص شدن ابهاماتی که در ذهن سهامداران راجع به سقف مالیات و وضعیت دلار نیما وجود دارد، نمی‌توان انتظار متحول شدن وضعیت بازار را در روز پایانی هفته داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901504

دیگر خبرها

  • دوئل کارلتو و توخل در مونیخ برنده نداشت / سرنوشت صعود به مادرید کشیده شد!
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • رونالدو نازاریو: هر دو باشگاهم را می فروشم!
  • مدال محشری با صعود به نیمه‌نهایی قطعی شد / ۵ بوکسور فردا به میدان می‌روند
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود