Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیخ مجیب الرحمان در هفدهم ماه مارس سال ۱۹۲۰ در روستای تونگیپارا واقع در شهرستان گوپالگانج که حالا به بخش تبدیل شده در بخش فریدپور به دنیا آمد او از میان چهار دختر و دو پسر سومین فرزند بود. در هفت سالگی مجیب تحصیل در مدرسه ابتدایی گیمادانگا را آغاز کرد در ۹ سالگی او را در مدرسه دولتی گوپالگانج در کلاس سوم پذیرفتند در ادامه نیز به یک مدرسه محلی که توسط مبلغان مسیحی اداره می شد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فعالیت سیاسی مجیب از سال ۱۹۳۹ بعد از دیدارش با حسین شهید سهروردی (حسین شهید سهروردی زاده ۸ سپتامبر ۱۸۹۲ – درگذشته ۵ دسامبر ۱۹۶۳ سیاست‌مدار اهل پاکستان و از سپتامبر ۱۹۵۶ تا اکتبر ۱۹۵۷ نخست‌وزیر این کشور) آغاز شد.
مجیب الرحمان در خاطراتش چنین می نویسد: مردم در سراسر کشور می دیدند که سیاهی و تباهی در همه جا گسترده شده است. تنها کورسوی امید آنها این بود که آقای سهروردی به کشور بازگردد و کشور را به سمت دموکراسی هدایت کند. در زندان از اتفاقاتی که به وقوع پیوسته بود بسیار غمگین بودیم و احساسی از خستگی و درماندگی در همه ما ریشه دوانده بود. من هم نمی توانستم دلیلی برای حمایت از تصمیم آقای سهروردی مبنی بر وزیر شدن پیدا کنم . در واقع از اینکه او چنین تصمیمی گرفته بسیار عصبانی بودم.
خیلی ها از من خواسته بودند تلگرامی برایش بفرستم و بابت بازگشتش به کشور بعد از درمان به او خوش آمد بگویم در پاسخ گفتم هرگز این کار را نخواهم کرد من به او تلگرام نخواهم فرستاد و دلیلی ندارد این کار را بکنم...

خاطرات ناتمام مجموعه یادداشت‌هایی است که شیخ مجیب الرحمن هنگام زندانی شدنش در فاصله سال‌های ۱۹۶۷ الی ۱۹۶۹ به رشته تحریر درآورد. ۲۰ سال بعد از مرگ مجیب الرحمان یادداشت های شخصی او در مورد زندگی اش پیدا شد و این دست نوشته ها پس از ۲۰ سال از ترور وی توسط دخترش شیخ حسینه جمع آوری و منتشر شد. در این نوشته ها بسیاری اتفاقات دوران کودکی و جوانی اش درج شده است. او درباره خانواده اش حرف زده و از جنبش هایی که از زمان دانشجویی به آنها پیوسته بود سخن گفته است. این یادداشت‌ها نزد دخترش یعنی شیخ حسینه واجد، رییس دولت کنونی بنگلادش نگهداری می‌شد تا اینکه برای نخستین بار به سال ۲۰۰۴ در قالب کتاب در دسترس بنگلادشی‌ها قرار گرفت.
در این کتاب روایت‌های مبارزات شیخ مجیب الرحمن از دوران دانشجویی‌اش (سال ۱۹۴۰) تا مبارزات برای دموکراسی (۱۹۵۵) نیز ارائه شده است. شیخ مجیب الرحمن خواستار یک جمهوری سوسیالیستی بود. پس از تشکیل کشور پاکستان و تحمیل زبان اردو بر جمعیت بنگالی زبان، در پاکستان شرقی توسط دولت به سال ۱۹۵۲، در پاکستان شرقی نهضت زبان مادری شکل گرفت. در این نهضت شیخ مجیب الرحمن بعنوان رهبر خط مقدم ظاهر شد و برای حقوق دموکراسی مبارزه کرد و تلاش‌هایش سرانجام به تشکیل کشور بنگلادش منتهی شد.
با این اوصاف سال ۱۹۷۵، یعنی چهار سال پس از تأسیس کشور مستقل بنگلادش در این کشور یک کودتای نظامی رخ داد که بر اثر آن شیخ مجیب الرحمن و خانواده‌اش و کارکنان دفترش همگی کشته شدند، این میان تنها دو دختر او که در اروپا حضور داشتند از مرگ نجات پیدا کردند که شیخ حسینه واجد یکی از آنهاست.
داستان پیوستن شیخ به حزب عوامی لیگ و گرفتن رهبری آن و هدایت ملت به طرف استقلال و آزادی از جمله خاطراتی است که در کتاب خاطرات ناتمام مسطور است. در صفحات آخر کتاب، نمونه‌هایی از یادداشت‌های با دست خط خود شیخ مجیب الرحمن به چاپ رسیده است. 

هرچند شیخ مجیب الرحمان به همراه تعداد زیادی از اعضای خانواده اش در حمله تعدادی از اعضای کودتاچی ارتش در خانه خود در ۱۵ اوت سال ۱۹۷۵ ترور شد بنگلادش مسیر خود را پیدا کرد و امروز  توانسته یکی از کشورهای رو به توسعه در آسیا باشد. بنگلادش طی سال های گذشته در بخش های کشاورزی و صنعت مسیر رو به رشدی را طی کرده است.

بخشی از کتاب: مسلما هیچ زبانی به اندازه بنگالی برای واژه «حسادت» معادل ندارد حسادت به زبان بنگالی دقیقا به معنای «مردن و سختی کشیدن از حال و روز خوب دیگران است. زمانی که ازدواج کردم ۱۳ سال داشتم رونو همسرم در آن زمان تنها سه سال داشت  ما بنگالی ها دو وجه داریم از یک سو اعتقاد داریم که مسلمانیم و از سوی دیگر بنگالی هستیم  کشورهای معدودی در سراسر جهان هستند که خاک حاصلخیزی به مانند خاک بنگال دارند اما ما همچنان فقیریم.
نمی توان به اقلیت اجازه داد جلوی رسد و پیشرفت اکثریت را بگیرد و چه کسی خوشبخت تر از کسی است که از نعمت رضایت والدین برخوردار باشد... 

کتاب خاطرات ناتمام در ۴۹۰ صفحه توسط انتشارات کتابسرا با قیمت ۹۹ هزار تومان به تازگی منتشر شده است.

برچسب‌ها بنگلادش دولت کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بنگلادش دولت کتاب بنگلادش دولت کتاب اخبار کنکور خاطرات ناتمام مجیب الرحمان یادداشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۲۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید

به گزارش خبرگزاری مهر، انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳ عنوان کتاب که ۵۰ عنوان آن‌ها عنوان چاپ اول هستند در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا می‌کند.

معرفی آثار جدید با حضور مولفان و مترجمان و پاسخگویی به سوالات دانشجویان و پژوهشگران حوزه تخصصی دین از برنامه‌های انتشارات مذکور در این‌رویداد هستند. در حاشیه این برنامه‌ها آخرین آثار منتشر شده نیز برای فروش عرضه خواهد شد.

انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب از ابتدای تاسیس در سال ۱۳۷۵ تاکنون بیش از ۴۵۰ عنوان کتاب در حوزه های تخصصی اسلام و مذاهب اسلامی، یهودیت، مسیحیت، ادیان شرق، جنبش های نوپدید دینی، عرفان و دین پژوهی منتشر کرده که ۵۰ عنوان از مجموعه، آثار ارائه شده از تازه های انتشارات دانشگاه و ۶۸ عنوان از آثار تجدید چاپ در موضوع ادیان و مذاهب است که در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

مشروح برنامه های حضور اساتید و مهمانان در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به این‌ترتیب است؛

۱- پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت رونمایی از کتاب علامه و عرفان نوشته غلامرضا نوروزی با حضور دکتر محمد معینی فر

۲- جمعه ۲۱ اردیبهشت رونمایی از کتاب الهیات گردشگری نوشته حمیده امیر یزدانی

۳- شنبه ۲۲ اردیبهشت رونمایی از کتاب جنسیت و توسعه و معرفی کتاب سیاستگذاری نهاد خانواده با حضور منصوره زارعان و خدیجه برزگر

۴- یک شنبه ۲۳ اردیبهشت رونمایی از کتاب های: فرشتگان مانوی نوشته محمد شکری فومشی، سلاسل صوفیه نوشته رحمان بوالحسنی با حضور مهدی فرمانیان

۵- دوشنبه ۲۴ اردیبهشت رونمایی از کتاب مرگ نوشته مهراب صادق نیا با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب

۶- سه شنبه ۲۵ اردیبهشت رونمایی از کتاب آشنایی با دین های بزرگ جهان و آیین سیکه نوشته محمدمهدی علیمردی و سیدمحمد روحانی

۷- چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت رونمایی از جلد چهارم کتاب کلام و جامعه به سرویراستاری سیدمحمدرضا بهشتی با حضور احمدرضا مفتاح

۸- پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت رونمایی از کتاب های: عقل و ایمان و در آمدی به آیین پروتستان نوشته شهاب الدین وحیدی و کتاب المناظرات با ترجمه محمد جاودان

۹- جمعه ۲۸ اردیبهشت رونمایی از کتاب ایثار در ادیان نوشته انسیه شیر خدایی

کد خبر 6099331 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • بهترین خانه‌های جهان در ماه آوریل 2024 (+عکس)
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • ساخت پناهگاه نمادین جوانان فلسطینی با قوطی های کنسرو
  • ۲۱ عنوان کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رونمایی می‌شود
  • ۵ کتاب شهدای شهرستان بهارستان رونمایی شد
  • دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • اعلام جزییات حضور کانون پرورش فکری در نمایشگاه کتاب تهران
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان سما
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!