Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@11:15:52 GMT

دلیل و راه های برای گرفتگی بینی کودکان

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۱۲۸۲۹

دلیل و راه های برای گرفتگی بینی کودکان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سر سره ، گرفتگی بینی کودک ۳ ساله یا کوچک‌تر می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. در ابتدا، همیشه مشخص نیست که علت گرفتگی بینی چیست.

نوزادان و کودکان نوپا قبل از تکامل سیستم ایمنی بدن‌شان بارها دچار سرماخوردگی می‌شوند که با گرفتگی بینی همراه است. اما گرفتگی بینی علل دیگری هم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه، روش‌های زیادی برای درمان ایمن و موثر این عارضه وجود دارد که قبلا درباره بهترین روش تمیز کردن بینی نوزاد پرداختیم و در این مطلب به معرفی راه های دیگر آن می‌پردازیم.

گام اول

قبل از اینکه یک برنامه درمانی برای رفع مشکل کودک تنظیم کنید، باید بهفمید چه عاملی باعث گرفتگی بینی شده است. احتقان بینی زمانی رخ می‌دهد که عروق خونی و بافت حفره بینی پر شود. این امر باعث مشکلات خواب شده و عفونت سینوس (سینوزیت) را به دنبال دارد. همچنین ممکن است کودک دچار مشکلات تغذیه شود.


راهکارهایی برای درمان گرفتگی بینی کودک

خوشبختانه، نشانه‌های زیادی برای تشخیص عفونت‌های باکتریایی و ویروسی وجود دارد. به عنوان مثال، اگر کودک آبریزش بینی دارد، رنگ ترشحات یک نشانه بزرگ است. ترشحات شفاف و آبکی معمولا نشانه یک عفونت ویروسی هستند. مخاط بینی ممکن است سفید، سبز یا زرد باشد و پس از چند روز شفاف‌تر شود.

آلرژی نیز می‌تواند علت احتقان باشد. در این شرایط، حتما باید به پزشک مراجعه کنید و تست حساسیت بدهید. احتقان ناشی از آلرژی حتی می‌تواند زمانی رخ دهد که یک تکه غذا یا شیء که کودک به آن حساسیت دارد با بینی‌اش در تماس باشد. این وضعیت نیز باید نزد یک پزشک متخصص اطفال بررسی شود. هرگز چیزی جز مخاط را از بینی کودک خارج نکنید. گاهی اوقات، احتقان می‌تواند نشانه یک مشکل جدی‌تر باشد. گرفتگی بینی پس از سرما خوردن با استعمال قطره‌های نمکی و داروهای بدون نسخه قابل درمان است.

درمان ایمن و موثر

یکی از ایمن‌ترین و موثرترین راه‌ های درمان گرفتگی بینی، استعمال اسپری سالین یا قطره بینی است. این محصولات به صورت بدون نسخه در دسترس هستند. قطره بینی کمک می‌کند که مخاط داخل بینی نرم‌تر شده و به راحتی از بینی خارج شود. برای ریختن قطره، باید سرتان را کمی رو به عقب بگیرید. همچنین می‌توانید یک حوله روی شانه‌هایتان بگذارید تا مطمئن شوید قطره روی لباس‌تان نمی‌ریزد.

مخاط را ۱۵ دقیقه قبل از غذا دادن به کودک و قبل از خواب از بینی کودک خارج کنید. این کار کمک می‌کند که کودک بهتر نفس بکشد و راحت‌تر غذا بخورد یا بخوابد. برخی از محلول‌های نمکی نیز خاصیت دارویی دارند. از آنها اجتناب کنید. قطره بینی و اسپری‌های نمکی به اندازه کافی موثر هستند.

بخار درمانی

راه‌های دیگری نیز برای رفع احتقان بینی وجود دارد. بخور سرد یک روش موثر و بی‌خطر برای رفع احتقان است. البته باید آن را از دسترس کودک دور نگه دارید. بخور را نزدیک محل خواب کودک بگذارید تا رطوبت آن به او برسد و حین خواب از آن تنفس کند. برای جلوگیری از رشد کپک و باکتری، باید هر روز آب بخور را عوض کرده و دستگاه راه خشک و تمیز نگه دارید.

همچنین می‌توانید از محلول‌های معتبر استفاده کنید: کودک را به حمام ببرید. بگذارید بخار فضای حمام را پر کند. این کار کمک می‌کند که کودک قبل از خواب سبک‌تر شود و راحت‌تر به خواب برود.

هرگز برای بخور از آب داغ استفاده نکنید، چون ممکن است باعث سوختگی شود.

۳ نکته‌ی دیگر

برای کمک به گرفتگی بینی کودک‌ تان می‌ توانید برخی مراحل زیر را دنبال کنید:

 یک بالش زیر تشک بگذارید تا سر کودک کمی زاویه‌دار باشد. این کار به تخلیه مخاط از طریق سینوس کمک می‌کند. اگر فرزند شما هنوز نوزاد است، این کار را نکنید. متخصصان اطفال توصیه می‌کنند این روش تنها برای کودکان ۲ ساله و بزرگ‌تر انجام بگیرد.

فرزند خود را به نوشیدن آب بیشتر تشویق کنید. مایعات به نرم شدن مخاط کمک می‌کنند. حتی اگر کودک چند جرعه آب بیشتر در طول روز بنوشد، موثر خواهد بود.

 اگر کودک به اندازه کافی بزرگ است، به او یاد دهید بینی‌اش را تخلیه کند. به او نشان دهید چگونه این کار را بکند. یک دستمال زیر سوراخ بینی‌تان بگذارید و عمل بازدم را انجام دهید. سپس از او بخواهید همین کار را تکرار کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بینی گرفتگی کودک خانواده گرفتگی بینی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۲۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد

به گزارش همشهری آنلاین، این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد. عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

کد خبر 847618 منبع: ایسنا برچسب‌ها جراحی خبر مهم کلیه بندرعباس- استان هرمزگان پزشکی

دیگر خبرها

  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • احتمال آب‌گرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در ایلام
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند