Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از مرکز خبر حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی دردیدار اعضای بیت آیت الله محقق کابلی، ضمن تقدیر از فعالیت‌های علمی و تبلیغی دفتر آن مرحوم گفت: این که در مسیر رشد و تعالی علمی و معنوی و دینی کشور عزیز و محبوب افغانستان قدم برمی دارید مایه خرسندی است.

وی در ادامه با تأکید بر این که افغانستان سرزمینی مهم، پرظرفیت و درعین حال مظلوم است، خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام  و ملت افغانستان، کشوری که سرشار از منابع انسانی و منابع بالقوه اقتصادی و مالی بوده، از استعدادهای اجتماعی بیشماری برخوردار است، را تحت ظلم قرار داده، نمی گذارند این مردم در امنیت و آسایش، مسیر رشد، تعالی و شکوفایی را طی نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرحوزه های علمیه، افغانستان را کشوری غنی، ریشه‌دار و مملو از عِرق معنوی، اخلاقی و دینی بسیار والا توصیف نمود و اذعان داشت: مقاومتی که افغانستان در برابر ارتش سرخ و هجمه شوری سابق نشان داد، بسیار ستودنی است.

اعرافی به دسیسه‌های شوم استکبار جهانی نسبت به ملت افغانستان نیز اشاره‌ نمود و تأکید کرد: علما، روحانیون و نهادهای علمی و حوزوی وظیفه دارند تا این ملت و مردم را از دردها و آلام تحمیلی استکبار جهانی نجات دهند؛ پرهیز از رویکردهای فرقه‌ای و مذهبی از الزامات موفقیت در این مسیر است.

وی به جایگاه برجسته افغانستان در جهان اسلام اشاره نمود و یادآور شد: تعامل علمای شیعه و سنی افغانستان که مملو از نگاه اسلامی است، الگوی بسیار خوبی برای دیگر سرزمین های اسلامی است؛ همگرایی مذهبی با پیشتازی علما از ویژگی های برجسته سرزمین دوست و برادر افغانستان به شمار می‌رود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افغانستان را سرزمینی مملو از استعداد با مردمانی هوشیار توصیف نمود و اذعان داشت: افغانستان همواره در صدر برنامه‌های جامعه‌المصطفی قرار داشته، طلاب و دانش پژوهان افغانستانی در تمام موسسات، رشته‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی نقش برجسته و تاثیرگذاری دارند.

وی با تأکید بر این که جامعه حوزوی و تحصیل کنندگان دینی باید انسجام خویش را مبتنی بر نگاه جامع معرفتی حفظ نمایند، اظهار داشت: افغانستان همچون کشورهای دیگر اسلامی، در معرض هجوم فکری است؛ مقابله با این مهم، نیازمند تقویت بنیه‌های اعتقادی و اخلاقی آحاد جامعه است.

اعرافی همچنین، بر لزوم تربیت دانش پژوهان متخصص رشته‌های مختلف علوم اسلامی، انسانی و  علوم پایه تاکید نمود و بیان داشت: امیدواریم مسیر علوم اسلامی، معارف دینی و مرجعیت، پررونق‌تر از همیشه باشد، امت اسلام و کشورهای اسلامی از این دوره‌های سخت با موفقیت و سربلندی عبور نمایند.

آیت‌الله قربانعلی محقق کابلی از علمای افغانستانی مقیم قم از شاگردان آیت‌الله العظمی خویی در نجف اشرف بود که پس از رسیدن به درجه اجتهاد، سالیان طولانی در حوزه‌های علوم دینی کابل و قم به تدریس، تربیت شاگردان و ترویج معارف اسلامی مشغول بود و در دوران جهاد مردم افغانستان در سطوح رهبری مبارزات مردم مسلمان این کشور قرار داشت.

وی در تابستان سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در استان پَروان افغانستان دیده به جهان گشود؛ تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش فرا گرفت و دوره عالی را در کابل ادامه داد.

آیت الله کابلی برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۲۲ هجری شمسی روانه نجفِ اشرف شد و دوره عالی علمی را نزد استادانی همچون سید عبدالعلی سبزواری، شیخ کاظم تبریزی و امام خمینی فرا گرفت.

وی در سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی پس از ۲۰ سال تحصیل و کسب درجه اجتهاد به افغانستان و کابل بازگشت و به تبلیغ دین پرداخت؛ آیت الله کابلی در سال ۱۳۵۷ به شهر قم مهاجرت و به تدریس پرداخت.

او پیشینه جهادی نیز داشته است و پس از پیروزی مجاهدین در سال ۱۳۷۱ دوباره به افغانستان رفت و یک سال در کابل ماند و سپس به ایران بازگشت و با پذیرش مرجعیت، تدریس خارج فقه را در حوزه علمیه قم پی گرفت.

این عالم ربانی خردادماه سال گذشته در سن ۹۱ سالگی دارفانی را وداع گفت.

برچسب‌ها حوزه علميه قم علیرضا اعرافی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه قم علیرضا اعرافی حوزه علميه قم علیرضا اعرافی اخبار کنکور آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۴۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است

حجت الاسلام والمسلمین  حمیدی گفت: نامگذاری سال به نام جهش تولید با مشارکت مردم اقدام هوشمندانه‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب بود که مردم را در فعالیت‌های تولیدی دخیل کردند.

رییس شورای قضایی استان کرمان افزود:مسئولان باید درخصوص مشارکت مردم در تحقق شعار سال اعتماد سازی کنند تاسرمایه‌های خرد و کلان مردم به سمت تولید سوق داده شود در صورتی که زمینه سرمایه گذاری مردم در تولید فراهم نشود، این سرمایه‌ها به سمت بازار‌های دلالی (از جمله طلا و سکه) می‌رود.

وی گفت: هرکجا که مردم پای کار اقتصاد آمدند و سرمایه گذاری کردند شاهد بهبود وضعیت اقتصاد کشور و معیشت مردم هستیم.

وی اظهار داشت: سرمایه گذاران بخش خصوصی گلایه مندند که مسئولان همکاری نمی‌کنند و برخی قوانین و مقررات دست و پاگیر است و مانع از صادرات یا جهش تولید می‌ شود. 

حجت الاسلام حمیدی افزود: بایستی مسئولان تدابیری بیاندیشند و آسیب شناسی کنند تا سرمایه مردم به سمت تولید و اشتغال سوق داده شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه تشکیل دادگاه‌های تجاری، مهم و ضروری است و بایستی هرچه سریعتر راه اندازی شود، گفت: آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس است و هنوز تصویب نشده در حالی که لایحه کارشناسی و خوبی است و خیلی از مسائل قضایی و حقوقی بنگاه‌های تولیدی در ان لحاظ شده است.

وی با اشاره به اینکه این لایحه تشکیلات خوبی برای دادگاه‌های تجاری در نظر گرفته، افزود: امیدواریم هر چه سریع‌تر به صحن علنی مجلس برود و تصویب شود تا بشود از فعالان اقتصادی حمایت‌های قانونی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • اعتراضات دانشجویان در آمریکا تحول بسیار عظیم جهانی است
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • احتمال ریزش بهمن در گردنه تته/ مردم از تردد پرهیز کنند
  • (ویدئو) ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان
  • تاکید بر شناسایی عاملان حمله به شیعیان افغانستان + فیلم
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • اعضای شوراها از دخالت دادن تفکرات سیاسی پرهیز کنند
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان