Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود سه سال است که بوی نامطبوع در آذر ماه در تهران منتشر می‌شود و هر بار مسؤولین دلایل متعددی برای انتشار این بود اعلام می‌کنند. اولین بار در ۱۲ دی ماه سال ۹۷ بود که بوی نامطبوع در بخش‌هایی از تهران از جمله زعفرانیه، آرژانتین، میدان فاطمی، خیابان ظفر، عبدل‌آباد، میدان، ولی عصر و چند نقطه دیگر منتشر شد و تا پاسی از شب هم ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی در ساعات اولیه انتشار بو علت را بوی بد لاشه حیوانات و یا سوزاندن زباله عنوان کردند، اما بعد از مدتی ورق برگشت و شهرداری تهران سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که علت انتشار این بو گاز گوگرد است.

در آذر ماه سال جاری هم دوباره بوی نامطبوع تهران را فرا گرفت و باز هم سناریو‌های متعددی در این خصوص اعلام شد. به اعتقاد مجید فراهانی عضو شورای شهر باران و برف به داد بوی نامطبوع تهران می‌رسند.  
بوی بد تهران در مناطق مختلفی از پایتخت استشمام می‌شود

وی ادامه داد:‌احتمالا این بو دوباره تکرار خواهد شد مگر اینکه باران و برف در تهران بیاید متأسفانه سومین سال پیاپی است که بوی بد تهران در مناطق مختلفی از پایتخت استشمام می‌شود و سال گذشته نیز دقیقا در آذر ماه سه روز پیاپی این بو انتشار یافت.

وی ادامه داد: امسال دوباره این بو منتشر شد و برخی مناطق را در بر گرفت.  
ردیف بودجه برای بوی نامطبوع در سال ۱۴۰۰

فراهانی ادامه داد: بر اساس آنچه که در رسانه‌ها منتشر شده ظاهرا موضوع در دولت مورد پیگیری قرار گرفته و ردیف بودجه‌ای برای رفع بوی نامطبوع پیش‌بینی شده است البته ما در شهرداری برای این منظور بودجه‌ای پیش‌بینی نکرده‌ایم، اما احتمال دارد که در بودجه سال آینده به این موضوع توجه شود. البته بر اساس گزارشات به دست آمده منشأ این بو به وجود اکسید و ترکیبات گوگرد در هوا باز می‌گردد که این ترکیبات هم می‌تواند دو منشأ عمده داشته باشد که عبارتند از بوی فاضلاب و بخارات ناشی از فاضلاب و یا بخارات و آلاینده‌های ناشی از مصرف سوخت مازوت در نیروگاه‌های برق و ... که عمده‌ترین عوامل افزایش گوگرد موجود در هوای تهران و استشمام بوی بد می‌شود، اما باید هر چه سریعتر منبع این بو مشخص شود.

اما محمد رستگاری معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان تهران اعلام کرد این بو در جنوب تهران تولید می‌شود و هر زمان که جهت باد از جنوب به شمال است در برخی مناطق این بو استشمام می‌شود.

وی در خصوص علل انتشار این بو گفت: دلایل متعددی از جمله پسماند، فاضلاب، آرادکوه و ... به عنوان منابع متغیر منشأ بوی نامطبوع در سه سال گذشته اعلام شده است. البته شهر تهران را این بو کمتر تحت تأثیر قرار می‌داد و بیشتر جنوب شرق استان تهران را تحت تأثیر قرار می‌داد.  
اینکه بگوییم صرفا یک کانون برای این موضوع وجود دارد سخت است

به گفته رستگاری مجموع برآیند کانون‌های مختلف از جمله فاضلاب، پسماند و همه این موارد را می‌توان در انتشار بوی نامطبوع تهران دخیل دانست. اما اینکه بگوییم صرفا یک کانون برای این موضوع وجود دارد سخت است.

وی با بیان اینکه این بو تکرار خواهد شد، گفت: برای مثال برنامه فاضلاب در خوشبینانه‌ترین حالت در خرداد ۱۴۰۰ به پایان می‌رسد برای مثال برنامه فاضلاب اسلامشهر بسیار سنگین است و تنها یک قرارداد شرکت آب و فاضلاب در این زمینه ۲۴۰ میلیارد تومان بوده است تا این برنامه‌ها کاملا به اتمام نرسد کماکان این معضل وجود دارد، اما هر کدام از برنامه‌ها که حل شود از شدت بو کم می‌شود.  
انتقال و ساماندهی اراد کوه

وی در ادامه اضافه کرد: شهرداری برنامه‌ای دارد که بخش اول آن به تولید پسماند برمی‌گردد و در حال پیگیری است که بخشی از این برنامه به انتقال و ساماندهی آرادکوه برمی‌گردد انتقال آرادکوه یک برنامه بلندمدت است که نیاز به زمان دارد.

یکی از مقصرین اصلی در انتشار بوی نامطبوع تهران زباله‌های پایتخت‌نشینان در مرکز آرادکوه است هر چند که این موضوع از سوی مدیران شهری رد شده است.

صدرالدین علیپور در این باره به خبرنگار فارس گفت: اگر قرار است که بویی از زباله‌ها در شهر انتشار یابد باید در فصل گرم باشد نه حالا.

وی در ادامه در خصوص انتقال آرادکوه گفت: ما در این زمینه مشکلی نداریم اگر دولت انجام دهد ما استقبال می‌کنیم، اما منشأ بو از آرادکوه نیست.

وی ادامه داد: بیشتر این بو زمانی منتشر می‌شود که هوا غبارآلود است و یا با پدیده اینورژن روبه‌رو بوده‌ایم.

سه سال از انتشار بوی نامطبوع در پایتخت می‌گذرد، اما هنوز علت اصلی انتشار مشخص نشده است حتی اعضای شورای شهر در این باره به پیروز حناچی شهردار تهران تذکر دادند و خواستار رسیدگی هر چه سریع‌تر به موضوع شدند.  
دلیل انتشار بو هنوز اعلام نشده است

آرش میلانی عضو شورای شهر تهران در این باره گفت:‌آرادکوه مازوت‌سوزی صنایع، فاضلاب و موضوعاتی از این دست از جمله دلایل انتشار بوی نامطبوع در پایتخت اعلام شده، ولی هنوز کسی موفق به اعلام نهایی دلیل آن نشده است.

وی تأکید کرد: شهرداری باید موضوع را پیگیری کند و یکی از معاونان شهردار به عنوان متولی اصلی پیگیری موضوع در نظر گرفته شود.

به گفته میلانی باید به صورت شفاف نتایج پیگیری‌های سال گذشته منتشر و در اختیار افکار عمومی قرار گیرد و سازمان مدیریت پسماند هم باید ایستگاه پایش کیفیت هوا و بو را هر چه سریعتر راه‌اندازی کند.

البته برخی از مدیران شهری دلایل متعددی برای این بو عنوان کردند. رضا کرمی رئیس مدیریت بحران شهر تهران می‌گوید سال گذشته در پی انتشار بوی نامطبوع در تهران به خرید چند دستگاه شناسایی و تشخیص بوی گاز اقدام کردیم.

به گفته کرمی بر حسب گمانه دامداری‌های جنوب شهر تهران، مکان‌های دفن زباله، نیروگاه‌هایی که به جای گاز از مازوت استفاده می‌کنند و فاضلاب‌های شهری می‌تواند منشأ این بو باشد و بر اساس مطالعات انجام شده بیشتر به استفاده از مازوت مشکوک شدیم.

بر اساس این گزارش از سال ۹۷ بوی نامطبوعی هر ساله در آذر ماه در تهران منتشر می‌شود و بیشتر این بو زمانی استشمام می‌شود که هوا بارانی است برخی علت این امر را گوگرد دانسته و برخی هم مرکز دفن زباله‌ها در آرادکوه را مقصر می‌داند قرار بود هر چه سریع‌تر علت این بو مشخص شود، اما تاکنون مشخص نشده است و مدیران معتقدند دوباره این بو منتشر خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شهرداری تهران بوی نامطبوع پارسی خبر تهران انتشار بوی نامطبوع بوی نامطبوع تهران استشمام می شود بوی نامطبوع آذر ماه شهر تهران انتشار بو سال گذشته بر اساس بوی بد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۴۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: اسرائیل مدرکی ارائه نکرد و پرونده یکی از کارکنان آنروا بسته شد

سازمان ملل از بسته شدن تحقیقات مربوط به پرونده یکی از ۱۲ کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) به‌ دلیل عدم ارائه شواهد ادعایی از سوی رژیم صهیونیستی خبر داد.

به گزارش ایسنا، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد که بازرسان این سازمان که در حال بررسی ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی‌ بر مشارکت ۱۲ کارمند آنروا در حمله مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر هستند، پرونده یکی از آن ۱۲ نفر را به‌ دلیل عدم ارائه شواهد و ادله از سوی رژیم صهیونیستی بستند.

براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، دوجاریک همچنین گفت سازمان ملل متحد در حال بررسی در مورد اقدامات اداری اصلاحی است که در مورد این شخص انجام خواهد شد.

این در حالی است که هشت کارمند دیگر همچنان تحت تحقیقات هستند که توسط دفتر خدمات نظارت داخلی سازمان ملل متحد انجام می‌شود و سه پرونده دیگر نیز به حالت تعلیق درآمده‌اند، زیرا ادعاهای مطرح شده از سوی رژیم صهیونیستی برای ادامه تحقیقات کافی نبوده است.

رژیم صهیونیستی در حال انجام حملات سازماندهی شده علیه آنروا است که بیش از ۳۰ هزار کارمند در منطقه (غزه، کرانه باختری، لبنان، اردن و سوریه) دارد و اخیرا ادعا کرد ۱۲ کارمند آنروا مستقیما در حمله هفتم اکتبر مقاومت حماس دست داشتند اما هنوز هیچگونه شواهدی برای اثبات این ادعا ارائه نکرده و تحقیقات فرانسه هم این ادعاها را رد کرد.

اتهامات رژیم صهیونیستی علیه آنروا باعث شد تعدادی از حامیان اصلی، کمک‌های مالی خود را به آژانس در ماه ژانویه متوقف کنند و تعداد حامیانی که کمک‌های مالی خود را به آنروا مسدود کردند به حدود ۱۵ حامی و در راس آنها ایالات متحده و انگلیس رسید. اما از آن زمان، تعدادی از این کمک‌کنندگان، از جمله کشورهای اسکاندیناوی، ژاپن، آلمان، فرانسه و کانادا، کمک مالی خود را از سر گرفته‌اند.

پیشتر فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا یک روز پس از انتشار گزارش کمیته بازنگری مستقل آنروا که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی شواهدی دال‌ بر ارتباط کارکنان آنروا با «سازمان‌های تروریستی» ارائه نکرده است، اعلام کرد انگیزه اصلی حمله رژیم صهیونیستی به این آژانس سیاسی است و هدفش سلب پناهندگی از فلسطینیان است.

لازارینی پیشتر ابراز تاسف کرد مجموع بودجه‌ای که آنروا به دلیل این تصمیم‌ها از آن محروم شده، به ۴۵۰ میلیون دلار رسیده است، در حالی که ۲.۳ میلیون نفر از ساکنان نوار غزه از یک فاجعه انسانی رنج می‌برند و به این کمک‌ها نیاز دارند. وی با بیان اینکه این آژانس تنها تا پایان ماه ژوئن از نظر مالی می‌تواند مقاومت کند، خاطرنشان کرد آنروا در حال حاضر پس از جمع‌آوری کمک ۱۰۰ میلیون دلاری، به صورت روزانه کار می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرونده شمشیربازی ایران با حذف سازنچیان بسته شد
  • پیش‌تولید سریال پایتخت ۷ آغاز شد
  • پیش تولید « پایتخت ۷ » آغاز شد
  • سازمان ملل: اسرائیل مدرکی ارائه نکرد و پرونده یکی از کارکنان آنروا بسته شد
  • پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد
  • پیش‌تولید «پایتخت ۷» آغاز شد
  • آغاز پیش تولید «پایتخت ۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • پیش تولید «پایتخت ۷» آغاز شد
  • پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد؛ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد