Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تور یک میلیاردی آنتالیا به دروغ بزرگ است.» رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر استان تهران با بیان این جلمه عنوان کرد: یک جست‌وجوی کوتاه در قیمت تور آژانس‌های مختلف کذب بودن این خبر را اثبات می‌کند.

خبرگزاری میزان - روزنامه ایران نوشت: داستان تور‌های عجیب به مقصد ترکیه ادامه دارد. در تازه‌ترین اتفاق تبلیغ تور یک میلیارد و ۱۹۵ میلیون تومانی به مقصد آنتالیا دوباره به واکنش برخی از کاربران ایرانی در فضای مجازی منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این هم تبلیغ تور ویژه کرونا به مقصد ترکیه به دلنگرانی جامعه ایرانی از آزمایش واکسن کرونا روی مسافران ایرانی در این کشور همسایه دامن زده بود. در نهایت هم مشخص نشد چه کسانی به انتشار چنین تبلیغی دست زدند.

تور‌های تبلیغی هیچ آدرس و شماره تلفنی ندارند با وجود این براحتی افکارعمومی را در شبکه‌های مجازی مشغول می‌کنند و به گمانه‌زنی‌های مختلف وامی‌دارند. تور ۱۲ روزه یک میلیاردی به مقصد آنتالیا این بار هم اعتراض انجمن صنفی دفاتر و خدمات مسافرت هوایی را در پی دارد.

تور یک میلیاردی آنتالیا به دروغ بزرگ است

امیر پویان رفیعی شاد رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر استان تهران این خبر را یک شوخی و دروغ بزرگ می‌خواند. او هم مثل حرمت‌الله رفیعی رئیس هیأت مدیر انجمن صنفی دفاتر سفر در کشور معتقد است که منتشرکنندگان چنین تبلیغاتی به‌دنبال بی‌اعتبار کردن و حذف دفاتر خدمات مسافرتی هستند. یکی از فعالان و دست اندرکاران گردشگری هم که نمی‌خواهد نامی از او برده شود، پای چند هلدینگ بزرگ گردشگری و برخی ایرلاین‌ها را به ماجرای تور‌های عجیب می‌کشاند و معتقد است: «آن‌ها به‌دنبال حذف دفاتر خدمات مسافرتی و انحصار بازار تور‌های مسافرتی هستند.»

امیرپویان رفیعی شاد بدرستی از تور یک میلیاردی آنتالیا به دروغ بزرگ یاد می‌کند. یک جست‌و‌جوی کوتاه در قیمت تور آژانس‌های مختلف کذب بودن این خبر را اثبات می‌کند. بیشترین قیمت اعلام شده به مقصد ترکیه ۱۲۰ میلیون تومان است. افزایش قیمت تور‌ها به مقصد ترکیه نسبت به سال گذشته جهشی نجومی دارد و سفر به ترکیه را از سبد بسیاری از خانوار‌های ایرانی خارج کرده است. ترکیه تا پیش از کاهش ارزش پولی ملی، سخت شدن وضعیت اقتصادی ایران و کاهش ارتباط ایرانی‌ها با کشور‌های دیگر، مقصد ارزانی برای ایرانی‌ها بود، بویژه زمستان کم مسافر آن مقصد گردشگران خرید بسیاری از ایران می‌شد.

اما ترکیه امروز مقصد اول و شاید آخر مسافران ایرانی باشد. ایرانی‌ها برای رفتن به ترکیه نیاز به ویزا ندارند. به گفته رفیعی‌شاد بسیاری از کشور‌ها در حال حاضر به ایرانی‌ها ویزا نمی‌دهند؛ بنابراین آن‌ها همچنان ترکیه را انتخاب می‌کنند. پرواز‌ها به مقصد ترکیه هم به گفته او محدود است. احتمالاً این موضوع هم باعث افزایش قیمت بلیت‌ها می‌شود، اما هرچه حساب و کتاب هم شود، رقم بیش از یک میلیارد تومان برای سواحل سرد و خلوت زمستانی آنتالیا با واقعیت فاصله زیادی دارد. رفیعی شاد ۶۰ درصد از سفر‌ها به مقصد ترکیه را تجاری می‌داند و می‌گوید: «تن‌ها ۴۰درصد مسافران حال حاضر ترکیه توریست هستند.» ایرانی‌های بسیاری پس از خروج یک طرفه امریکا از برجام در ترکیه خانه خریدند و در بخش تجاری این کشور سرمایه‌گذاری کردند. سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در ترکیه حتی به هنرمندان صنایع دستی هم رسید، برای مثال برخی از هنرمندان اصفهان جذب بازار ترکیه شدند.

براساس آماری که «مجمع عمومی اتاق‌های بازرگانی و بورس‌های ترکیه» (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) در ده ماهه اول سال میلادی ۲۰۱۹ منتشر کرد، از ژانویه تا اکتبر سال گذشته، ده هزار و ۶۸۲ شرکت سرمایه‌گذاری خارجی در ترکیه تأسیس شده‌است. در این میان شهروندان ایران با ثبت ۴۹ شرکت سهامی عام و ۷۷۲ شرکت با مسئولیت محدود در صدر سرمایه‌گذاران قرار دارند؛ بنابراین پررنگ بودن سفر‌های تجاری به ترکیه در زمان رکود گردشگری به‌دنبال کرونا و گرانی‌های سرسام آور نکته غیرعادی نیست.

حرمت‌الله رفیعی - رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی - هم درباره تور یک میلیارد و ۱۹۵ میلیون تومانی به ایسنا می‌گوید: حتی اگر قیمت صندلی بیزنس کلاس یک هواپیمای خارجی را درنظر بگیرند و گران‌ترین و مجهزترین هتل یا ویلای ساحلی آنتالیا را هم برای این تور رزرو کرده باشند، قیمت آن به یک میلیارد تومان نمی‌رسد. من بتازگی همراه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مأموریت و سفر تحقیقی به ترکیه داشتم، از همه نرخ‌ها اطلاع دارم، بهترین ویلا و هتل آن منطقه شاید شبی ۱۰ میلیون تومان شود که قیمت ۱۲ شب آن ۱۲۰ میلیون تومان می‌شود. بیشترین قیمتی هم که برای پرواز وجود دارد نهایت ۳۰ میلیون تومان باشد که البته این چنین نیست، با این حال و به فرض وجود چنین قیمت‌هایی، تور یک میلیارد تومانی نمی‌تواند وجود خارجی داشته باشد، حتی تور‌های اروپایی با نرخ امروزِ یورو، اینقدر تمام نمی‌شود.»

او می‌گوید: «در یک هفته گذشته این دومین خبر بود که علیه آژانس‌های مسافرتی منتشر شد. اول تور استانبول ویژه واکسن کرونا که مشخص شد جعلی بوده و حالا هم تور یک میلیارد تومانی آنتالیا. در تبلیغ هیچ کدام هم مشخصاتِ آژانس و تور وجود ندارد و ساختگی به‌نظر می‌آید.»

رفیعی با اشاره به تعطیلی بیشتر آژانس‌ها، هتل‌ها و بیکاری گسترده راهنما‌های گردشگری از زمان شیوع ویروس کرونا، می‌گوید: در شرایطی که گردشگری سیاه‌ترین روز‌ها را سپری می‌کند و در تاریخِ خود، اینقدر بدبختی ندیده بود، حالا یک عده از فرصت استفاده می‌کنند و یک لگد هم به پیکر بی‌جان گردشگری می‌زنند.

برخی رسانه‌ها، تور یک میلیارد تومانی آنتالیا را به برقراری دوباره پرواز‌های تهران ـ آنکارا ربط داده‌اند. مقصود اسعدی سامانی - دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی - نیز در واکنش به این تور میلیاردی، گفته است: «این رقم غیرمعقول است و باید بررسی شود.»

چه کسانی پشت تبلیغ‌های تور‌های عجیب به مقصد ترکیه هستند؟

پاسخ دقیق این سؤال را پلیس فتا می‌تواند بدهد، اما چنان که پیش‌تر هم اشاره کردیم، یکی از دست‌اندرکاران گردشگری می‌گوید: «چندین هلدینگ بزرگ گردشگری و برخی ایرلاین‌ها به‌دنبال کنار زدن دفاتر خدماتی و به‌دست آوردن بازار محدود تور‌های خارجی هستند.» او فروش مستقیم تور‌ها توسط ایرلاین‌ها را یکی از مصداق‌های این ادعا می‌داند.

بیشتر بخوانید: واکسن کرونا؛ از تور‌های مسافرتی تا آخرین وضعیت واکسن ایرانی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تور گردشگری آژانس مسافرتی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تور گردشگری آژانس مسافرتی یک میلیارد تومان انجمن صنفی دفاتر تور یک میلیارد مقصد ترکیه میلیون تومان دفاتر خدمات ایرانی ها دروغ بزرگ رفیعی شاد آژانس ها تور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۵۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آنتالیا طی ۴ ماه از ۲ میلیون و ۶۶ هزار و ۹۶۲ گردشگر خارجی میزبانی کرد
  • تونی کروس تحت هر شرایطی، پاس خود را به مقصد می رساند! / انیمیشن عمر مومنی
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • افزایش درآمد گردشگری ترکیه
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال