Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@01:57:18 GMT

بسیج اساتید در حوزه علمی - پژوهشی فعال‌تر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۱۹۱۲۰

بسیج اساتید در حوزه علمی - پژوهشی فعال‌تر می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی قاسم تبار ظهر سه‌شنبه در نشست با مسئولان، اساتید و کارکنان دانشگاه فرهنگیان بوشهر اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی حضور ما در اینجا رونق دادن به دفتر بسیج اساتید برای اساتید این مجموعه است.

وی با بیان اینکه ما این دانشگاه را راهبردی و حاکمیتی می‌بینیم، ادامه داد: قرار است که بسیج اساتید همکار و کمک مجموعه دانشگاه در حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی و … باشد و در عرصه استادی در قالب علمی به دانشگاه کمک می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان کشور بیان داشت: در حوزه پژوهشی – علمی می‌شود در قالب نشریه علمی و یا هر فعالیت علمی دیگر فعالیت داشت و در نشستی که با رئیس سازمان بسیج اساتید استان بوشهر داشتیم نیز از این مهم استقبال خوبی داشتند و در راه اندازی نشریه باید آنچه مورد نیاز است، مورد توجه قرار گیرد.

قاسم تبار اضافه کرد: ظرفیت‌های بسیار خوب و گسترده‌ای در حوزه بسیج اساتید وجود دارد و از شما می‌خواهم که ارتباط بیشتری با مجموعه بسیج اساتید داشته و در بحث ساختار تشکیلاتی حضور فعال‌تری داشته باشند.

وی گفت: از همه می‌خواهم تا با مسئول بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر ارتباط و همکاری بیشتری داشته باشند؛ چرا که این مهم در راستای پیشرفت خود مجموعه است.

استقرار بسیج اساتید در دانشگاه فرهنگیان بوشهر

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر ضمن تقدیر از حضور مسئولان بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان کشور در نشست با مسئولان، اساتید و کارکنان دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر در محل سالن کنفرانس پردیس علامه طباطبایی بوشهر اظهار داشت: انتظار می‌رود با استقرار بسیج اساتید در دانشگاه فرهنگیان شاهد تحول در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی باشیم.

اکبر مولایی گفت: با توجه به نوپا بودن سیستم دانشگاهی برای تبدیل شدن به مرکزی در سطح دانشگاه‌های برتر نیازمند حرکت بسیجی وار و شبانه روزی در ارتقا علمی و پژوهشی اساتید این دانشگاه هستیم که امیدواریم با استقرار این مرکز این جوشش صورت پذیرد.

تلاش برای رسیدن به مرجعیت علمی

معاون تحلیل و بررسی بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان کشور نیز در این نشست با اشاره به بحث مهم مرجعیت علمی ایران اظهار داشت: رسیدن به این نقطه راهبردی در عرصه علمی کاری بسیار سخت است و به این آسانی هم تحقق نمی‌یابد و مسئله‌ای صد مجهولی است.

حسین زاده گفت: مرجعیت علمی ایران در جهان یعنی اینکه از نظر علمی به نقطه‌ای برسیم که رفرنس دنیا در همه علوم یا حداقل اکثریت علوم باشیم.

وی با اشاره به تقسیم بندی چهارگونه علوم به ترتیب اولویت در مرجعیت که شامل علوم انسانی، پایه، فنی – مهندسی و علوم پزشکی است، بیان داشت: علوم انسانی به دلیل گستره و اهمیتی که دارد در این مبحث از اولویت بیشتری برخوردار است.

حسین زاده با بیان اینکه مرجعیت علمی در اسناد بالادستی کشور آمده است، تصریح کرد: از سال ۸۵ تا به امروز رهبر انقلاب نزدیک به ۲۳ بار گفته‌اند که ایران باید مرجع علمی جهان شود.

وی ادامه داد: بعد از قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام است که قوانین عادی و برنامه‌های پنج ساله توسعه بر اساس آنها نوشته می‌شوند و این سیاست‌ها نیز طبق بند یک و دو اصل صد و دهم قانون اساسی نمی‌توانند با خود کلیت قانون اساسی مغایر باشند و از سال ۶۸ تا امروز سیاست‌های کلی نظام ۴۳ که از مجمع تشخیص مصلحت نظام به رهبری مشورت داده شده، ابلاغ شده است.

حسین زاده متذکر شد: رسیدن به مرجعیت علمی در جهان همت و باور می‌خواهد و پیگیری در دولت و مجلس می‌خواهد و دولت‌ها و مجلس‌ها باید بیایند و ما و نسل آینده باید تلاش بسیار کند تا در سال ۱۴۵۰ به این نقطه برسیم که اتوبان یکطرفه علم که از آمریکا به سمت دنیا است دو طرفه شود.

وی تاکید کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در هدف اصلی و در یک راهبرد کلان باز بر مرجعیت علمی تاکید و تصریح شده است و در ۱۴ بند سیاست‌های کلی نظام در سلامت و در بند ۱۴ نیز مرجعیت علمی ذکر شده و در نقشه جامعه علمی کشور نیز در مقدمه و در روح و جوهره آن، مقدمه تصریح کرده که بر اساس این نقشه که برای کشور ترسیم و تصویر شده گام به گام به سمت مرجعیت علمی حرکت کنیم تا این امر محقق شود.

حسین زاده گفت: مرجعیت علمی با مهندسی و آمایشی که صورت خواهد گرفت در علومی که مزیت نسبی و رقابتی داریم، محقق می‌شود.

بسیج در همه عرصه‌ها نقش‌آفرین است

مسئول بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر هم در این نشست ضمن خوشامدگویی به رئیس بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان کشور و هیئت همراه اظهار داشت: در همه حوزه‌ها شاهد حضور با برکت بسیج و نقش سازنده آن در پیشبرد و گشایش امور کشور هستیم که نقش آن در حوزه سلامت و به ویژه در بحران امروزی کرونا از جمله این فعالیت هاست.

رضا درویشی گفت: بسیج اساتید در دانشگاه فرهنگیان حوزه بسیار گسترده‌ای است که امیدواریم بتوانیم در بخش‌های پژوهشی، فرهنگی، آموزشی و … کار را دنبال کنیم و با حمایت‌های سازمان بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان کشور و بسیج اساتید استان و مسئولان دانشگاه در استان بوشهر داریم در بخش‌های مختلف کمک حال دانشگاه باشیم.

درویشی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم برنامه کاری خود را مدون‌تر، اساسی‌تر و نتیجه بخش تر دنبال کنیم هر چند که بحران کرونا شرایط را سخت‌تر کرده است.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان کشور در سفر به استان بوشهر از پردیس‌های این استان بازدید کردند و در محل مدیریت استانی با مسئولان دانشگاه دیدار کردند و همچنین در محل سازمان بسیج اساتید استان بوشهر نیز نشستی با مسئولان این سازمان داشتند.

کد خبر 5102243

منبع: مهر

کلیدواژه: بوشهر دانشگاه فرهنگیان بوشهر سازمان بسیج دانشگاه فرهنگیان بسیج ویروس کرونا شب یلدا شیراز روز پرستار آمار کرونا پرستار عکس استانها کرمانشاه شهرکرد بوشهر شیوع کرونا گرگان بارش برف قاسم سلیمانی دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر بسیج اساتید مرجعیت علمی حسین زاده سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۹۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی زلفی گل در مراسم سی و یکمین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری که در سازمان پزوهش های علمی صنعتی ایران برگزار شد با تبریک روز معلم یاد و گرامی داشت یاد شهدا و شهید مطهری و با تبریک به اساتید نمونه کشوری افزود: امکان ندارد کسی به توفیقاتی دست یابد بدون همراهی خانواده خود.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه فرهنگ آن جامعه است افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می کند با پیشرفت علوم در عرصه های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می کند. شما اساتید فرهنگساز و امید آفرین هستید. از این باب باید برگزای این‌مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه های نمادین کشور هستند که هرجا باشند آنجا قیمت می یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می کند.

زلفی گل با بیان اینکه اساتید نمونه به عنوان سرمایه های نمادین‌کشور باید قدر ببینند افزود: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سال های آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته های خود سرآمد هستند.

وی ادامه داد: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند. خوشبختانه تعداد اساتید یک و دو درصد کشور درحال افزایش است.

وی ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در راس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین المللی نشان‌ مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگرد پروری هم‌ نمونه هستید به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم خوب استفاده کرده ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیات وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت : در برنامه هفتم توسعه برنامه های خوبی دیده شده است که می توان به دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای این ها اعتبارت پیش بینی شده. در برنامه هفتم آمده که ۱۵ درصد اعتبارات برای پژوهش و ۵ درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: امروز دنیا با این‌نتیجه رسیده و دنبال جنگ ارزان است کشورگشایی مشروع از طریق علم مقدور است. بهترین سربازان کشور گشای ایران دانشگاهیان هستند. جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه گزاری برای آینده است.

وی با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمند تر به جامعه تحویل دهید.

کد خبر 6093019 زهرا سیفی

دیگر خبرها

  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • تجمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در حمایت از دانشجویان آزادیخواه
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور