Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت:کارخانه نوآوری در استان باید تا اردیبهشت یا خرداد به نتیجه نهایی برسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد ،سورنا ستاری عصر امروز در جلسه اقتصاد دانش بنیان و جهش تولید که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد با بیان اینکه استان لرستان در حوزه‌های مختلف ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد اظهار داشت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر در حوزه شرکت‌های دانش بنیان اقدامات بسیار خوبی در استان لرستان انجام شده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: حاکم شده دیدگاه  تشکیل مراکز نوآوری و کمک کردن به اساتید جوان توسط  روسای دانشگاهی  بسیار کمک می‌کند که منابع بخش خصوصی یا دانشگاه‌ها در حوزه  شرکت‌های دانش بنیان ورود کنند که در استان لرستان با توجه به جوان بودن دانشگاه‌ها اکوسیستم جوانی وجود دارد که می‌توان تغییرش داد نسبت به دانشگاههای قدیمی و همین امر  وظیفه ما را برای حمایت از آنها سنگین‌تر می‌کند به ویژه در حوزه‌هایی همچون کشاورزی،گیاهان دارویی که استان دارای مزیت است و باید به صورت جدی پیگیری شوند.

معاون علمی و فناوری رئیس  جمهور با بیان اینکه وظیفه دانشگاه حل مشکلات مردم است عنوان کرد: دانشگاهها به دنبال این هستند که مشکلات مردم را از طریق دانش و عقل  حل کنند چرا که ما درس خوانده‌ایم برای اینکه مشکلات مردم را حل کنیم  حتی اگر تحقیقاتی داریم که دولت‌ها باید کمک کنند باز هم بحث حل مشکلات مردم است که در همین راستا در خدمت کلیه دانشگاه‌ها، جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد  که در دوره مدیریت جدید چندین سرای نوآوری افتتاح کرده است و این اتفاق بزرگی در نگرش دانشگاه آزاد است که با پول شهریه نمی‌شود دانشگاه را اداره کند و نیاز به منابع دیگری دارد.

صنایع استان فارس در حوزه فناوری به شدت ضعیف هستندتیر زهرآلود پارک علم و فناوری به قلب میراث‌فرهنگی یزد/ ساخت‌و‌ساز غیرمجاز در جوار یکی از ابنیه‌های تاریخی ایران + فیلمبرگزاری دوره "حکمرانی علم، فناوری و نوآوری" در دانشگاه عالی دفاع ملی

وی با اشاره به اینکه زیر ساخت‌های استان لرستان در حوزه‌های اقتصاد دانش بنیان مسئله دارد بیان کرد: پارک علمی و فناوری در استان جوان است و باید به این پارک کمک شود،امروز اتفاق خوب این بود که می‌خواهند شروع کنندو  زمین‌ها را به شرکت‌ها واگذار کنند که این موضوع باید تسریع پیدا کند و از همین محل واگذاری زمین می‌توان بسیاری از زیر ساخت‌های  مورد نیاز پارک علمی و فناوری را تامین اعتبار کنند ما نیز در این  زمینه کمک می‌کنیم. 

ستاری با بیان اینکه بحث راه‌اندازی کارخانه نوآوری در استانها مورد تاکید  جدی رئیس جمهور است گفت:  تفاوت کارخانه نوآوری با پارک در این است که در کارخانه نوآوری بخش خصوصی  ورود می‌کند، در استان  لرستان به دلیل محرومیت‌هایی که  دارد بخش خصوصی قوی وجود ندارد در همین راستا  در این زمینه کمک می‌کنیم و مبالغی بر اساس تفاهم نامه به استان پرداخت می‌کنیم و تقاضا دارم از همین امروز این کار در استان شروع شود و با تعیین پیمانکار  تا اردیبهشت یا خرداد به نتیجه نهایی برسد و به مرور بخش خصوصی را پای کار بیاورند. 

وی  تصریح کرد: بحث صندوق نوآوری نیز جز بخش‌هایی است که استان لرستان عقب ماندگی دارد، صندوق نوآوری عملا  به تازگی راه افتاده و مشکلات آن حل شده و مبلغی  قابل توجهی اعتبار از صندوق نوآوری می‌گیرد که می‌توانیم تا 9 برابر سرمایه که حدود 3 میلیارد تومان است می‌ توان خط اعتباری بگیرد.

معاون علمی و فناوری رئیس  جمهور با اشاره به اهمیت صندوق‌های پژوهش فناوری خاطر نشان کرد: صندوق‌های پژوهش فناوری اکنون یکی از جاهای پرسود برای بخش خصوصی است و اگر این  موضوع به درستی اطلاع رسانی شود شرکت‌های استان حتما آمادگی برداشتن سهام و افزایش مشارکت را دارند چون اقدام بسیار پرسودی در آینده است. 

وی اظهار داشت:  حمایت داخل  استان  از دست ما برنمی‌آید و نباید انتظار داشت از تهران بیاییم و یک شرکت یا صندوق را حمایت کنیم، حمایت داخل استان باید توسط استان اتفاق بیفتد و صندوق و پارک استان است که باید تشخیص بدهند و از شرکت‌ها  حمایت کنند. 

ستاری افزود: افزایش سرمایه صندوق پژوهش فناوری استان هر چه سریعتر باید با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار بگیرد چون 3 میلیارد سرمایه بالایی نیست و ما نیز  پیگیری می‌کنیم که خط اعتباری را با شرایط فعلی  تخصیص بدهند که بتوان به شرکت‌ها کمک کرد.

معاون علمی و فناوری رئیس  جمهور عنوان کرد: پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش نوآوری جز بحث‌های جدی استان است البته  از دانشگاهها نیز حمایت می‌کنیم  و در ارتباط با پروژه‌ها  جلسات کارشناسی به صورت مجازی برگزار می‌شود و انتظار داریم دانشگاه‌ها جهت مشارکت آورده‌هایی داشته باشند و اینکه رئیس دانشگاه این اراده را دارد که از  بودجه دانشگاه از مرکز  نوآوری  حمایت می کند بسیار ارزشمند است.

وی بیان کرد: در شرکت‌های دانش بنیان اکوسیستم فعالی راه‌اندازی شده و حدود 140 خدمت ارائه می‌دهیم و هر گونه مسئله داشته باشند پیگیری می‌کنیم و خطوط اعتباری که از صندوق توسعه داریم جهت استفاده در اختیار استان است.

ستاری گفت: پروژه‌های  تحقیقاتی در طولانی مدت است و در سیستم معاونت علمی اینگونه نیست که پروژه به دانشگاه نمی‌دهد بلکه سیستم معاونت کار کردن و حمایت از  شرکت‌هاست دانشگاهها می‌توانند در این شرکت‌ها سهام داشته باشند.

وی تصریح کرد: مصوبات سفر  قبلی به استان لرستان کامل انجام شده در پایان  این سفر نیز خواهش می‌کنم  پروژه‌های ریز تعریف شود که تا پایان دولت به سرانجام برسد.

انتهای پیام/645/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون علمی و فناوری رئیس کارخانه نوآوری استان لرستان مشکلات مردم دانشگاه ها دانش بنیان بخش خصوصی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۲۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در یک کارگروه تخصصی با دستور رئیس جمهور و بعد از ۸ جلسه تخصصی درباره هواپیمای جت ۷۲ نفره به این نتیجه رسیدیم که این پروژه به دلایل متعدد پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در این نشست درباره آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت 72 نفره ایران گفت: در رابطه با پروژه هواپیمای 72 نفره باید بگویم که ایران یکسری هواپیماهای آی آر 140 یا همان ایران آنتونوف 140 در یک دوره‌ای با اکراین تعریف کرد و این هواپیماها بعضاً در کشور ساخته شدند و 5 فروند نیز وجود داشت و روابط با اکراین و  سوانحی که هواپیما داشت باعث توقف پروژه شد.

دهقانی گفت: یک بحثی مطرح شد که برپایه همان هواپیما یک ارتقایی در بال، بدنه و موتور انجام شود و یک بازطراحی انجام شود باتوجه به اینکه اجزای هواپیما را داریم یعنی 8 تا هواپیمای 140 را داریم یک هواپیمای جت 72 نفره طراحی و ساخته شود.

معاون علمی رئیس ‌جمهور گفت: این پروژه تعریف شد و در دوره قبلی معاونت علمی به عنوان یک پروژه دانشگاهی که 5 تا شرکت دانش‌بنیان نوپا نیز به این پروژه کمک می‌کردند تعریف شد.

وی گفت: رشته بنده و تخصص بنده هوا و فضا است و ما از این پروژه بازدید کردیم که پروژه بسیار خوبی بوده و از نظر تحقیقاتی تیم بسیار خوبی دارد و کمک کرده است تا تعدادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کنار یکدیگر جمع شوند و کارهایی انجام دهند.

دهقانی تأکید کرد: پروژه از لحاظ حجم فنی و حجم کارهای انجام شده و از نظر زیرساخت‌های موجود در کشور اصلاً زیرساخت نداریم. فرض کنید که زیرساخت داشته باشد اگر یک هواپیمای ارتقایافته را به میدان بیاوریم آیا کسی سوار آن خواهد شد؟

پرداخت 3 همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

معاون علمی رئیس ‌جمهور خاطرنشان کرد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مجموعه وزارت دفاع یک برنامه بسیار خوبی دارد تا این هواپیماها را با یک تغییر طراحی تحت هواپیمای ترابری سیمرغ استفاده کند و یک فروند از آن نیز پرواز کرد.

وی ادامه داد: امروز خود سیمرغ نیز برای تأمین قطعات اولیه و بدنه‌ةای اولیه مشکل دارد چه برسد که بدنه آن تأمین شده و به سراغ هواپیمای 72 نفره برود. 

وی تأکید کرد: لذا مطلقاً در یک کارگروه تخصصی که با دستور رئیس جمهور شکل گرفت و بعد از 8 جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای 72 نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیماهای پایه که می‌خواهد ارتقا پیدا کند و دلایل دیگر، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

دهقانی گفت: تصمیم کارگروه این بود که ما در هواپیماسازی شرکت‌های دانش‌بنیان ویژه ای داریم که این شرکت‌ها توانمندی‌های زیادی دارند. به جای اینکه مثل خودروسازی از قسمت‌های آسان‌تر مثل بال و بدنه شروع کنیم به سراغ قسمت‌های کم‌حجم‌تر و ارزشمندتر برویم که اصطلاحاً به آن LVHV می‌گویند. مثل‌های سیستم‌های ناوبری، سیستم‌های هدایت، ابزارهای موتور، تجهیزات موتور،‌ ارابه فرود و ... از جمله این قسمت‌ها است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ساخت هواپیماسازی کار ساختی نیست بحث گرفتن استانداردهای جهانی نیز بسیار مهم است و بایستی با کشورهایی که روابط خوب داریم کنسرسیوم تشکیل بدهیم و در دنیا نیز همه هواپیماسازهای اصلی کنسرسیوم تشکیل می‌دهند.

وی گفت:‌ جمع‌بندی کارگروه این است که به عنوان عضوی از کنسرسیومی بزرگ که بخش بسیار خوبی از آن هواپیماسازی روسیه است بتوانیم در یک هواپیمای جدید روسیه و مشغول کار است در یک بخشی از آن مشارکت کنیم.

دهقانی تأکید کرد: هر زمانی توانستیم در زمینه‌های مختلف فنی، تهیه تجهیزات و زیرساخت‌ها به یک ایده‌ال مناسب برسیم یک کنسرسیوم تشکیل خواهیم داد.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: تیم ساخت هواپیمای 72 نفره بسیار تیم خوب و ارزشمند بود و کارهای خوبی کرده بود. مجموعه صنایع هوایی پذیرفت که از این تیم در پروژه‌های هواپیمایی حمایت کند و مجموعه معاونت علمی نیز تاکنون کمک‌های بسیار زیادی را به این مجموعه کرده است.

وی تأکید کرد: از نظر ارزش دلاری به پول امروز نزدیک به 500 تا 1 میلیون دلار هزینه‌ای بوده که برای پروژه‌ در سال‌های اخیر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود