Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش فرصت ها و چالش های زیست بوم جدید آموزشی را در مقابل دانش آموز، معلم، خانواده و جامعه برشمرد و گفت: باید از این به بعد به امکاناتی که فناوری می تواند برای آموزش فراهم کند توجه کنیم و دیگر به عقب برنگردیم.

به گزارش ایسنا، رضوان حکیم زاده در آیین تجلیل از خورشیدواره های مهر و ایثار در عرصه جهاد آموزشی شهر تهران از زحمات معلمان پرتلاش دوره ابتدایی قدردانی کرد و گفت: علت وجودی همه ما دانش آموزانی هستند که مشغول خدمت به آنها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خدمت به دانش آموزان استثنایی نیز از آن دست موهبت هایی است که نصیب کمتر کسی می شود. دانش آموزان استثنایی درون پاک و دنیای بسیار مهربانی دارند. به معلمان استثنایی که عاشقانه با دانش آموزان استثنایی کار می کنند تبریک می گویم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه همه دعا می کنیم به روزهای خوب گذشته برگردیم و بیش از قبل نعمت سلامت را پاس بداریم گفت: مسئله مهم ما این است که در برخورد و مواجهه با شرایط جدید با فرصت ها و چالش هایی در مقابل دانش آموز، معلم، خانواده و جامعه روبرو شدیم و مسائلی مورد توجه قرار گرفت که قبلا تا این اندازه مدنظر نبود.

حکیم زاده ادامه داد: تا کنون درباره اهمیت انفرادی کردن آموزش و تنظیم کردن برنامه ها متناسب با ویژگی های فردی دانش آموزان صحبت شده، اما فرصت انفرادی کردن آموزش پیش نیامده بود. این فرصت در حین آموزش مجازی به وجود آمد تا دانش آموزانی که در فضای کلاس درس رسمی در بین دانش آموزان دیگر گم می شدند به صورت انفرادی مورد توجه قرار بگیرند.

وی با اشاره به تفاوت های فردی، زمینه ای و خانوادگی هرکدام از دانش آموزان گفت: زمانی که اجتماع یادگیری به لحاظ حضوری را از دست دادیم، پس زمینه زندگی دانش آموزان خودش را بیشتر نمایان کرد. نتایج آزمون تیمز و پرلز که اخیرا استخراج شده نشان می دهد وضعیت سواد، حمایت و منابع یادگیری خانواده ها حتی در زمان آموزش حضوری نقش پررنگی در عملکرد دانش آموزان دارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: هرچند در زمان آموزش حضوری معلم می تواند شرایط زمینه ای را برای دانش آموزانی که امکان دریافت حمایت خانواده را ندارند، تعدیل کند؛ اما در فضای مجازی عدم حمایت و همراهی خانواده ها خودش را بیشتر نشان می دهد و ممکن است نابرابری آموزشی را به نابرابری اجتماعی تبدیل و آن را پررنگ تر کند.

حکیم زاده افزود: این نابرابری از عدم دسترسی به تبلت شروع می شود؛ اما به همین جا ختم نمی شود و حتی بچه هایی که دسترسی دارند، به ویژه در مناطق کم برخوردار و پایه های اول و دوم، چون خانواده سواد اطلاعاتی ندارد نمی تواند همراه موثری باشد و بچه ها ضرر می کنند.

وی تاکید کرد: باید با هم فکری تدابیری بیندیشیم که چه طور می توانیم نقشی که در کلاس های حضوری داشتیم برای کاهش فاصله بین دانش آموزان در فضای مجازی پیاده کنیم و اجازه ندهیم این نابرابری بیش از قبل تداوم پیدا کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به دوگانه فرصت چالش برای معلمان اشاره کرد و گفت:  بسیاری از معلمان خلاق، دغدغه مند و پرتوان ما کارهای خوبی در کلاس حضوری انجام می دادند و فضای مجازی این فرصت را فراهم کرد تا این خلاقیت ها در معرض دید همه همکاران قرار بگیرد. خلق فرصت های یادگیری توسط شما معلمان بسیار توجه بود.

حکیم زاده ادامه داد: اما چالش این بود که محدوده تعریف شده زمان و مکان آموزش به همه زمان ها و همه مکان هایی که معلم در آن حضور دارد بسط پیدا کرد و انتظار از طرف خانواده و دانش آموزان زیاد شد و اگر قبلا دانش آموزان از ساعت ۸ تا ۱۲ با معلم ارتباط داشتند، اما همه جایی و همه زمانی شدن معلم ها به عنوان یک قابلیت جدید افزوده شد و دشواریی هایی را ایجاد کرد.

وی به چالش ها و فرصت های پیش روی خانواده ها اشاره و اظهار کرد: خانواده هایی که تا امروز خبر نداشتند در مدرسه چه می گذرد به صورت جدی وارد میدان آموزش و یادگیری شدند  و نقش فعالی ایفا کردند. در سندتحول بنیادین تاکید شده خانواده ها باید به عنوان شرکای یادگیری دیده شوند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: اما چالش این بود که خانواده های ما لزوما آگاهی های لازم را نداشتند، گاهی زیاده روی می کردند، گاهی با امور تربیتی آشنایی نداشتند و ورودشان به حیطه ارزیابی و انتظاراتشان از معلم نگران کننده می شد. تحقیر بچه ها از جانب خانواده ها و .... هم جزو چالش هاست. ما هنوز تدوین نکردیم که نقش خانواده در پایه های مختلف چه نقشی باید باشد که مخرب نباشد و حدود و صغور آن چیست که تبدیل به دخالت و خنثی سازی تلاش معلمان و موازی کاری نشود. باید این ر ا آموزش دهیم تا خانواده ها این نقش را به شکل صحیحی ارائه کنند.

حکیم زاده با بیان اینکه جامعه برای اولین بار متوجه ارزش های مدرسه شد گفت: بسیاری از خانواده ها به ما می گفتند تازه متوجه شدیم معلمان چه کار ارزشمندی انجام می دهند. ارزش های آموزش حضوری بیشتر از قبل آشکار شد. تا قبل از این همه تصور می کردند اگر فناوری در دسترس قرار بگیرد، آموزش حضوری کنار گذاشته می شود، اما در تمام نقاط جهان به خصوص کشورهای پیشرفته که مشکل زیرساخت و فناوری نداشتند خیلی زود متوجه شدند هیچ چیزی جای کلاس درس را نمی گیرد؛ بخصوص برای کودکان این موضوع پر رنگ تر است.

وی ادامه داد: هرچه قدر فناوری پیشرفته باشد جای نگاه گرم معلم را در کلاس نخواهد گرفت و به همین علت یک تجدیدنظر اساسی در تمام پیش بینی ها درباره نقش فناوری صورت گرفت و کشورها بر اساس همین یافته ها اقدام به تنظیم پروتکل هایی برای حضور دانش آموزان در برخی روزها ولو با تعداد محدود کردند اما چالشی که آشکار شد این بود که بیشتر به عمق نابرابری ها پی بردیم  و متوجه شدیم چنددرصد کودکان به ابزار فناوری دسترسی ندارند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یکباره به فضایی که باید در آن کار با فناوری را یاد می گرفتیم پرتاب شدیم و تمرین کردیم گفت: باید از این به بعد به امکاناتی که فناوری می تواند برای آموزش فراهم کند توجه کنیم و دیگر به عقب برنگردیم. امیدوار هستم این موضوع هم با توجه به شرایط جدید در کانون توجه باشد که چه طور می توانیم یادگیری عاطفی اجتماعی را هم در فضای مجازی مورد توجه قرار دهیم و فضای مجازی را محیط اداری صرف نبینیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: همه باهم علیه کرونا آموزش و پرورش شبکه شاد آزمون تیمز و پرلز معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان آموزش حضوری فضای مجازی خانواده ها حکیم زاده چالش ها فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۸۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد

ایسنا/اصفهان فرماندار اردستان گفت: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد.

سید محمدهادی احمدی طباء، امروز(پنجشنبه،۶ اردیبهشت‌ماه) در شورای آموزش و پرورش شهرستان اردستان، اظهار کرد: علیرغم تهاجم‌ فرهنگی و جنگ نرمی که نسل نوجوان و جوان جامعه را مورد هجمه قرار داده است، دانش‌آموزان ما پای دین و دینداری ایستادند که نمونه آن حضور پرشور در آیین‌های ملی و مذهبی است.

وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب بر احیا و نگهداری از هویت ملی افزود: بخشی از هویت ملی هویت منطقه‌ای است موضوعی که در شهرستان اردستان دچار مشکل و معضل است و خیلی افرادی که از شهرستان مهاجرات می‌کنند، حتی پسوند خانوادگی خود را تغییر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، فرماندار اردستان گفت: یکی از برنامه‌های سالانه آموزش و پرورش باید تکریم و تجلیل از بازنشستگان و فرهنگیان باشد. با توجه به نزدیک شدن به هفته گرامیداشت معلم ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره جوری برنامه‌ریزی کنند که مراسمی در شان و جایگاه مقام معلم باشد.

احمدی‌طباء با انتقاد از وضعیت معاونت‌های آموزش و پرورش اردستان، تصریح کرد: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد. 

لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی در مدارس اردستان

وی بر لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی مدارس شهرستان توسط دانش آموزان تاکید کرد و گفت: ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره برای سال تحصیلی جدید برنامه‌ریزی داشته باشند تا در هر مدرسه شهرستان شرکت تعاونی دانش آموزی را در راستای درآمدزایی برای مدرسه و دانش‌آموزان راه‌اندازی کند.

فرماندار اردستان از شهرداران و اعضای شورای شهر شهرهای اردستان، زواره و مهاباد خواست به‌عنوان نمانیده مردم در امور شهری در مدارس شهرستان و بین دانش‌آموزان حضور پررنگ‌تری داشته باشند و درد دل و پیشنهادات دانش‌آموزان و اقشار فرهنگیان را بشنوند.

آموزش و پرورش نیاز به یک آسیب شناسی تربیتی دارد

همچنین امام جمعه اردستان در این جلسه گفت: به نظر می‌رسد در مجموعه آموزش و پرورش شهرستان اردستان نیاز به یک آسیب شناسی در بخش تربیت باشد زیرا با بررسی‌های انجام شده هر مقدار که دانش آموزان و فرزندان جامعه علمشان زیاد می‌شود از تربیت دینی دور می‌شوند.

حجت‌الاسلام حسن دهشیری با بیان اینکه آموزش و پرورش باید آفت‌های سیستم آموزشی و تربیتی دانش آموزان را شناسایی کند، افزود: هرگاه دانش آموزان به هر نحوی از تربیت دینی دور شوند مشخص می‌شود عملکرد مدرسه و معلم، تربیت جهت دار نبوده است، زیرا هر گاه که علم و آگاهی انسان افزوده می‌شود باید عقیده آن هم کامل‌تر شود.

وی گفت: باید نوع تدریس معلمان و بیانی که در کلاس‌های درس دارند، در طول سال مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد و آسیب‌شناسی کرد که چه اتفاقی در مدرسه و کلاس درس می‌افتد که دانش‌آموزان ما بعد چندسال به راه‌های مختلف کشیده می‌شوند.

امام جمعه اردستان با اشاره به هفته بزرگداشت مقام معلم، تصریح کرد: باید تکریم و تجلیل معلمان را به سمتی ببریم که معلم در نگاه دانش آموز ارجمند و در نگاه خانواده بزرگ‌منش باشد آن زمان بهترین بزرگداشت را انجام دادیم، ولی اگر بخواهیم با زور و از روی چشم و هم چشمی برای معلم هدیه‌ای ناچیز تهیه کنیم بیشتر به جایگاه معلم توهین شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • تلاش معلم شهرکردی برای آموزش دانش آموزان منطقه عشایر نشین
  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد