Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه رسالت گفت‌وگویی با رضا تقی پور، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه آمده است.

فهم شأن نظارتی مجلس، نیاز به سواد عمیق حقوقی ندارد

مسائلی که رئیس‌جمهور در مورد مجلس مطرح کرد به‌قدری واضح و روشن است که اصلا نیاز به هیچ توضیح و تفسیر اضافه ندارد و کافی است یک نفر که حتی حقوق هم نخوانده و سواد عمیق حقوقی نداشته باشد یک بار قانون اساسی را بخواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارکردهای اصلی مجلس تقنین و نظارت بر حسن اجرای قوانین است. حتی در فصول مختلف قانون اساسی، ابزارهای نظارتی قوه مقننه مشخص شده است از جمله سؤال از وزرا و رئیس جمهور، استیضاح، تذکر، اخطار و همین‌طور تحقیق و تفحص.

تفسیر رئیس جمهور بسیار عجیب‌وغریب است

مقدمه واجب، واجب است. این تعبیر یعنی زمانی که قرار است از دولتمردان سؤال، استیضاح یا تحقیق و تفحص کنیم طبیعتا پیش از آن، نظارت اتفاق می‌افتد.

اساسا اگر این مسئله را نیز فاکتور بگیریم و فرض کنیم مجلس وظیفه نظارتی ندارد، در سطح کلان به خلأهایی بر می‌خوریم. یعنی تفسیر رئیس جمهور بسیار عجیب و غریب است. چطور ممکن است یک قوه ادعا کند که لازم نیست به کارهایش نظارت شود؟

پاسخگو بودن در مقابل برخی نظارت‌ها اتفاق می‌افتد

یکی از مشخصه های اصلی حکومت‌ها یا قوه مجریه در نظام سیاسی کشور، پاسخگو بودن است. این مسئله حتی سواد عمیق سیاسی یا حقوقی نمی‌خواهد.

هرکس که کتاب‌های ساده حکومتداری را مطالعه کند این اصل را می‌فهمد که دو ویژگی برای دولت و حکومت تبیین شده است؛ یکی اجرای قانون و دوم پاسخگو بودن. این دو مؤلفه، کارهای اصلی دولت است. طبیعتا پاسخگو بودن نیز در مقابل برخی نظارت‌ها اتفاق می‌افتد.

کسی که کارنامه خوبی ندارد طبیعی است که باید بگوید زمین کج است!

ما اعتقاد داریم که ناظر اصلی در نظام جمهوری اسلامی خداوند است اما در امور دنیایی با تکیه بر جمهوریت نظام، در ابتدا کل مردم و سپس مجلس شورای اسلامی نیز به نیابت از آن‌ها با سازوکارهای قانونی ناظر بر عملکرد مسئولان است.

علت طرح چنین مباحثی در مقطع زمانی فعلی نیز مشخص و برای فرار از پاسخگویی و حاشیه سازی است.

کسی که کارنامه و نمره خوبی برای عرضه ندارد، طبیعی است که باید بگوید زمین کج است! یا مسائل حاشیه ای را مطرح کند تا اذهان عمومی منحرف شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس قانون اساسی رئیس جمهور نظارت پاسخگو بودن رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۲۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم

معاون پارلمانی و امور مجلس رئیس جمهور گفت: در بعد اقتصادی باید بتوان با محوریت استان‌های جنوبی کارهای بزرگی انجام دهیم و از ظرفیت غنی خلیج فارس برای اشتغال‌زایی ودرآمدزایی برای کشور استفاده کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سید‌محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور در حاشیه جشنواره خلیج فارس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خلیج فارس از جهت‌ تاریخی، تمدنی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد و این مطلب از این دیرباز مطرح بوده است.

وی افزود: در دولت دهم تصمیم گرفته شد که جشنواره برگزار شود و هنرمندان بیایند به این مضمون و مسئله مهم بپردازند چرا که رهبر معظم انقلاب نیز نظرشان بر این بود که هر ایده، تفکر و اندیشه وقتی در قالب جذاب هنر جلوه کند دلنشین و ماندگار می‌شود و از این جهت این کار آغاز شد.

معاون رئیس جمهور گفت: امسال هم چهاردهمین جشنواره را شاهد هستیم و امیدواریم هر سال نسبت به گذشته با استفاده از تجربیات، این کار ژرف‌تر و عمیق تر و مبنایی‌تر برگزار و آثار متنوعی که هم بتوان در ایران و هم در خارج از کشور آنها را ارائه داد تولید شود.

وی کرد: علیرغم برخی توطئه‌ها که وجود دارد خلیج فارس همیشه به عنوان خلیجی که ایرانیان در آن سهم بسیار زیادی داشته‌اند باقی مانده و خواهد ماند.

حسینی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریاپایه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: در بعد اقتصادی که حرف‌ها و راهبردهایی مطرح است و سیاست‌های آن ابلاغ شد باید بتوان با محوریت استان‌های جنوبی شامل خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کارهای بزرگی انجام دهیم و از ظرفیت غنی دریا استفاده کنیم تا بتوان فرصت شغلی ایجاد و برای کشور نیز درآمدزایی ایجاد کند.

وی ادامه داد: در مقایسه با سایر کشورها ما در حال حاضر از ظرفیت دریا و ساحل کمتر استفاده می‌کنیم از این جهت در این زمینه باید اهتمام جدی‌تری داشته باشیم و این جشنواره هم فرصتی است که همگان ترغیب شوند و نگاه‌ها به سمت خلیج فارس جذب شوند و همه در حوزه افزایش تولید مشارکت کنند.

معاون پارلمانی و امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به شعار سال گفت: ما سرمایه‌دارانی در داخل و خارج کشور داریم که بایستی آنها را تشویق کنیم بیایند و در کشور خودشان و در مناطق مختلف سرمایه گذاری کنند که مشکلات کشور کاهش یابد.

.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • حاجی بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!