Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@00:13:35 GMT

عوارض جانبی واکسن کرونا چیست؟+جزییات

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۳۷۹۱۶

عوارض جانبی واکسن کرونا چیست؟+جزییات

ادعاها در رابطه با کشف واکسن کرونا توسط شرکت فایزر منجر به شکل‌گیری این سوال می‌شود که عوارض جانبی این واکسن چیست؟

به گزارش برنا؛ اپیدمی کرونا باعث آغاز تلاش‌ها برای کشف واکسن این ویروس  شد. واکسنی که علاوه بر نجات جهان از کرونا، سود اقتصادی فراوانی را برای کاشف و سازنده آن به همراه دارد.

تلاش‌ها برای کشف واکسن کرونا بی‌ثمر ماند، محققین در این راه توانستند موفق به ساخت واکسن‌هایی شوند، هر چند با اثر پایین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانکه به تازگی اخباری مبنی بر تولید واکسن مشترک دو شرکت Pfizer و BioNTech با کارآیی ۹۰ درصدی در محافظت از مردم منتشر شد.

در تکمیل این اخبار اعلام شده که طبق داده‌های اولیه به دست آمده مصرف‌کنندگان این واکسن باید خود را برای عوارض جانبی آن آماده کنند.به گفته مقامات شرکت فایزر عوارض جانبی واکسن کووید-۱۹ شباهت زیادی به عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا دارد اما شدت آن‌ها بیشتر است.

این عوارض شامل درد در بازوها، دردهای عضلانی و تب بوده و تا چند روز باقی می‌مانند.با وجود این که عوارض جانبی واکسن شدید نیست، می‌تواند به طور موقت زندگی فرد را مختل کند و مانع انجام فعالیت‌های عادی روزمره شود.

همچنین با توجه به این که لازم است واکسن در دو مرحله به فرد تزریق شود، دریافت‌کنندگان این واکسن، به ناچار عوارض جانبی آن را دو مرتبه تجربه می‌کنند.  

به گفته شرکت فایزر برقراری ارتباط موثر با مصرف‌کنندگان و اطلاع‌رسانی درباره لزوم تزریق دو واحد از واکسن و نیاز به سپری شدن یک ماه از تزریق آن برای ایجاد مصونیت در برابر ویروس، امری ضروری است.

در مرحله سوم از آزمایشات بالینی این واکسن نزدیک به ۴۴ هزار داوطلب آن را دریافت کردند.تزریق دومین واحد واکسن ۲۱ روز بعد انجام گرفت و یک هفته پس از تزریق دومین واحد آن، مشخص شد این واکسن در ۹۰ درصد از دریافت‌کنندگان، مصونیت ایجاد می‌کند.

بنابر این ۱۰ درصد از دریافت‌کنندگان این واکسن در برابر بیماری کووید- ۱۹ آسیب‌پذیر هستند. همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا در خصوص احتمال ابتلا به فلج بلز در اثر دریافت واکسن‌های مدرنا و فایزر هشدار داده است. در فلج بلز عضلات صورت به طور موقت فلج می‌شوند. البته این هشدار بدین معنی نیست که فلج بلز لزوماً از عوارض جانبی واکسن‌های کووید محسوب می‌شود.

در نتیجه تا زمانی که استفاده از واکسن به مرور زمان ایمنی جمعی در برابر ویروس را افزایش می‌دهد، نمی‌توان تدابیر محافظتی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را کنار گذاشت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سلامت کرونا کرونا در ایران واکسن کرونا شرکت فایرز عوارض جانبی واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۷۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت

عباس جمالی٬ مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ بر اساس ویروس‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گردش ایران و منطقه خاورمیانه ۲.۳.۴.۴ Clade که مهمترین سویه آن در حال حاضر H۵N۸ بوده ساخته شده است و حداکثر شباهت آنتی ژنی با ویروس‌های بیماری زای حال حاضر کشور را دارا است.

او افزود: از این رو جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه سویه H۵N۸ در گله‌های مرغ اجداد مادر تخم گذار و بوقلمون مورد مصرف قرار می‌گیرد. واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ حاوی ویروس غیر فعال (کشته) شده آنفولانزای (H۵N۳) به میزان حداقل HAU ۱۰۲۴ است که در ترکیب با ادجوانت روغنی به عنوان یک القا کننده قوی آنتی بادی ساخته شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این واکسن به دلیل دارا بودن مقدار بهینه آنتی ژن قادر به القا آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان (H۵N۳) حداقل معادل ۶۴ سه هفته پس از واکسیناسیون بوده که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) منطبق با حفاظت کامل از گله طیور در برابر این ویروس بیماری زا است.

جمالی با اشاره به طریقه مصرف این واکسن بیان کرد: تزریق ۵۰ میلی لیتر یک دوز زیر پوست گردن یا تزریق عضلانی در سینه پرنده سالم در سه هفتگی و بالاتر، تزریق یادآور ۳ الی ۴ هفته پس از تزریق اول توصیه می‌شود. در صورت نیاز تزریق دوز یادآور ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. برنامه واکسیناسیون باید چهار هفته قبل از شروع تخم گذاری کامل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود