Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، لیکوپن، یک ماده مغذی گیاهی است که معمولاً در گوجه فرنگی وجود دارد. مطالعات نشان داده است که لیکوپن علاوه بر اینکه به این میوه‌ها رنگ قرمز می‌دهد، از مزایای آنتی اکسیدانی نیز برخوردار است.

با این حال، لیکوپن به طور انحصاری در گوجه فرنگی یافت نمی‌شود. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات حاوی غلظت‌های مختلفی از این ماده مغذی تقویت کننده سلامتی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی آن‌هایی که رنگ قرمز یا صورتی مایل به صورتی ندارند.

مطالعات نشان می‌دهد که هندوانه حاوی بالاترین میزان لیکوپن، حتی بیشتر از گوجه فرنگی است. در ادامه برخی از مزایای لیکوپن برای سلامتی آورده شده است.

لیکوپن از خانواده کاروتنوئید‌ها است که رنگدانه‌ های گیاهی محلول در چربی هستند و به بیشتر میوه‌ها، سبزیجات رنگ‌های زرد، نارنجی یا قرمز می‌دهند. شناخته شده‌ترین کاروتنوئید، بتاکاروتن است که به عنوان پیش ماده ویتامین A عمل می‌کند. کاروتنوئید‌ها به گیاهان از دو راه مهم خدمت می‌کنند، یکی با جذب انرژی از نور خورشید برای استفاده در فتوسنتز و دیگری با خنک سازی یا اتلاف انرژی نور اضافی که می‌تواند به سیستم‌های فتوسنتز طبیعی آسیب برساند.

در بدن انسان، کاروتنوئید‌ها مانند لیکوپن و بتاکاروتن به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند که از سلول‌ها در برابر اثرات مخرب اکسیداسیون محافظت می‌کنند.

این فرآیند زمانی اتفاق می‌افتد که مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد بیش از آنتی اکسیدان‌های موجود در بدن باشند.

رادیکال‌های آزاد با توسعه بیماری‌های جدی مانند بیماری قلبی، بیماری آلزایمر، دیابت و سرطان در ارتباط هستند.

مزایای دیگر لیکوپن و خواص آنتی اکسیدانی آن


- از پیشرفت سرطان پستان، پروستات و کلیه جلوگیری و یا روند آن را کند می‌کند.

- با کاهش کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL سلامت قلب را تقویت می‌کند.

- از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کند.

- در جلوگیری یا به تاخیر انداختن تشکیل آب مروارید کمک می‌کند.

- با جلوگیری از از دست دادن حافظه و بیماری‌های وابسته به سن، عملکرد مغز را حفظ می‌کند.

- به کند شدن مرگ سلول‌های استخوانی کمک می‌کند.

در حالی که لیکوپن اکنون به عنوان یک مکمل در دسترس است، بهترین منبع این ماده مغذی هنوز میوه‌ها و سبزیجات تازه است.

منابع غذایی لیکوپن

بیشتر غذا‌ها با رنگ قرمز یا صورتی طبیعی حاوی لیکوپن هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم غذا‌های غنی از لیکوپن می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان را کاهش دهد.

لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان است که رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی می‌کند. بدون آنتی اکسیدان، رادیکال‌های آزاد مضر می‌توانند به سلول‌های سالم آسیب برسانند و باعث التهاب شوند. التهاب مداوم در نهایت منجر به بیماری‌های مزمن می‌شود.

یکی دیگر از مزایای حاصل از فعالیت آنتی اکسیدانی لیکوپن، سالم و جوان نگه داشتن پوست است. به این دلیل که می‌تواند تولید رادیکال‌های آزاد را که ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب، آلاینده‌های محیطی یا دود سیگار است، محدود کند.

عملکرد محافظتی لیکوپن به پوست شما این امکان را می‌دهد تا رطوبت و انعطاف پذیری را حتی با افزایش سن حفظ کند.

برای داشتن پوست عالی و سلامت کلی می‌توانید گوجه فرنگی، هندوانه، موز، انگور، نارنگی، پاپایا، گریپ فروت، فلفل دلمه‌ای قرمز، خرمالو، مارچوبه، کلم قرمز و انبه را به به رژیم خود اضافه کنید. لیکوپن موجود در این خوراکی ها به هیچ وجه سمی نیست.

اگرچه مصرف بیش از حد لیکوپن از طریق ترکیب رژیم غذایی و مکمل‌ها می‌تواند باعث نوعی تغییر رنگ پوست شود که به عنوان لیکوپنودرمی شناخته می‌شود.

برای جلوگیری از این مشکل، اگر غذا‌هایی را می‌خورید که غنی از لیکوپن هستند از مکمل‌ها استفاده نکنید.

همچنین، قبل از مصرف مکمل‌های لیکوپن، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شود این دارو‌ها هیچ دارویی را که در حال حاضر مصرف می‌کنید تداخل نخواهند داشت.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: لیکوپن سرطان هندوانه سبزیجات پروستات رادیکال های آزاد آنتی اکسیدان گوجه فرنگی بیماری ها میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۷۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه