Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

تا پیش ازین، پدر و مادر‌ها بچه مدرسه‌ایشان را صبح که می‌شد به مدرسه می‌بردند و حداقل تا ظهر خیالشان راحت بود که در یک محیط مطمئن و با نظارت مسئولین مدرسه و معلم‌ها، سر کلاس درس حاضر می‌شوند. اما حالا و در این روز‌های کرونایی، مجبورند یک گوشی متصل به اینترنت به او بدهند و اگر نتوانند تمام مدت بالای سرش بایستند، امیدوار باشند در مدتی که گوشی دستشان است، سر کلاس حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس این موضوع نگرانی‌های مختلفی را برای والدین ایجاد کرده است؛ اما یک راه‌حل مطمئن و خوب وجود دارد که می‌تواند یک نظارت و کنترل کامل بر روی استفاده بچه‌ها از اینترنت و کامپیوتر را فراهم کند. در این گزارش به معرفی این راه‌حل و نکات مختلفی که پیرامون آن وجود دارد، می‌پردازیم.

یک نرم‌افزار مفید با قابلیت‌های متعدد

نرم‌افزار‌هایی وجود دارند که به آن‌ها «کنترل والدین» یا Parental Control می‌گویند و وقتی روی گوشی، تبلت یا کامپیوتر نصب شوند، امکان کنترل تمام فعالیت‌های فرزندتان را فراهم می‌کنند. با این نرم‌افزار‌ها مدت‌زمان استفاده از دستگاه، بازه زمانی که می‌شود وارد گوشی یا کامیپوتر شد و وبسایت‌های مجاز مشخص نمود و همینطور گزارشی از تمام اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌هایی که فرزندتان وارد آن شده است را مشاهده کرد. کافی است در نرم‌افزار، تنظیمات مدنظر خودتان برای هرکدام ازین موارد را وارد کنید.

این تنظیمات توسط بچه‌ها قابل تغییر نیست؛ زمانیکه نرم‌افزار را نصب می‌کنید یک رمز عبور از شما می‌خواهد که برای هر نوع تغییر در تنظیمات نرم‌افزار و حتی برای حذف آن از روی دستگاه باید این رمز وارد شود. رمز عبور فقط توسط کسی که نرم‌افزار را نصب می‌کند، قابل تنظیم و تغییر است.

این نرم‌افزار‌ها دقیقا چه قابلیت‌هایی دارند؟

برخی قابلیت‌های کلیدی و پایه‌ای هستند که در همه این نرم‌افزار‌ها مشترک هستند. از جمله اینکه:

برای مدت زمان استفاده از دستگاه و یا اینترنت محدودیت تنظیم کنید. مثلا تعیین کنید که تنها از ساعت ۸ تا ۱ بعداز ظهر بتواند وارد دستگاه یا اینترنت شود؛ یا مثلا در روز تنها مجاز باشد در مجموع پنج ساعت استفاده کند. در خارج از این بازه زمانی، دستگاه قفل خواهد شد یا اینترنت آن قطع می‌شود.

اپلیکیشن‌هایی که فرزندتان می‌تواند از آن استفاده کند را مشخص می‌کنید. هر اپلیکیشن دیگری توسط این نرم‌افزار قفل خواهد شد.

تعیین کنید وارد شدن به کدام وب‌سایت‌ها مجاز است، دسترسی به سایت‌های غیر اخلاقی و هر سایتی که مدنظرتان است را محدود کنید و به نوعی فیلتر خانگی روی اینترنت قرار دهید.

علاوه بر اینکه می‌توان سایت‌های مشخصی را با وارد کردن آدرس آن‌ها در تنظیمات نرم‌افزار به‌طور کامل مسدود کرد، می‌شود با تعیین برخی کلمات کلیدی، همه وبسایت‌هایی که حاوی این کلمات هستند را مسدود نمود.

می‌توان همه اپلیکیشن‌هایی که فرزندتان استفاده کرده و همه وبسایت‌هایی که باز نموده است و حتی مدت زمان هر کدام را مشاهده کرد.

برخی قابلیت‌ها نیز بسته به نرم‌افزار مورد استفاده متفاوت است. مانند موارد زیر:

دربازه‌های زمانی که خودتان تعیین می‌کنید از صفحه دستگاه اسکرین‌شات می‌گیرد و به این ترتیب رصد دقیق‌تری نسبت به فعالیت فرزندتان خواهید داشت.

برخی نرم‌افزار‌ها این امکان را دارند که تمام کلمات وارد شده توسط فرزندتان را ضبط کنند؛ حتی آن‌هایی که در چت وارد می‌شوند. همچنین می‌توان آن‌ها را طوری تنظیم کرد که در صورت ردوبدل کردن برخی کلمات غیرمجاز، چت به‌طور کامل مسدود شود.

تمام تماس‌های ورودی و خروجی و همینطور پیامک‌ها را مدیریت و کنترل می‌کند. مثلا همه را ضبط می‌کند یا می‌توان محدودیت‌هایی برای هر کدام گذاشت.

در نرم‌افزار‌هایی که بر روی دستگاه کامپیوتر نصب می‌شود، می‌توان برای مدیریت اطلاعاتی که از طریق فلش مموری رد و بدل می‌شود، درگاه‌های usb را قفل و محدود کرد. همینطور بر روی فایل‌هایی که به پرینتر ارسال می‌شود، نظارت نمود.

از راه دور کنترل کنید

برای کنترل و نظارت روی فعالیت‌های فرزندتان، حتما لازم نیست نرم‌افزار را روی خود گوشی چک کنید. می‌توانید آن را طوری تنظیم کنید که گزارش‌ها را به ایمیل شما بفرستند. یا بعضی نزم‌افزار‌ها یک داشبورد آنلاین دارند که با هر دستگاه متصل به اینترنت می‌توانید وارد آن داشبورد شوید و تنظیماتی که می‌خواهید را اعمال کنید یا اطلاعات مربوط به نظارت روی فعالیت فرزندتان را دریافت کنید. برخی دیگر نیز به‌صورت دو اپلیکیشن مجزا بر روی گوشی فرزند و والدین نصب می‌شوند و در نسخه نصب شده بر روی گوشی والدین، همه تنظیمات و موارد نظارتی را می‌توان اعمال نمود.

فراتر از مدرسه مجازی، مدیریت کنید

شاید الان که همه بچه‌ها برای شرکت در کلاس‌های آنلاین به دستگاه‌های متصل به اینترنت نیاز دارند، کنترل فعالیت آن‌ها بیشتر ضرورت پیدا کرده است، اما در عصر گوشی‌های هوشمند و دسترسی گسترده به اینترنت، این نظارت و کنترل همیشه موضوعیت دارد و استفاده از چنین نرم‌افزار‌هایی برای محافظت از فرزندان در فضای مجازی بسیار ضروری است؛ بنابراین حتی اگر فرزند شما به‌صورت حضوری به مدرسه می‌رود یا در آینده دیگر نیازی به شرکت در کلاس‌های آنلاین نداشت، برای همه مواقعی که از اینترنت استفاده می‌کند این نرم‌افزار‌ها حیاتی به‌نظر می‌رسند.

معرفی چند نرم افزار کنترل والدین

این نرم‌افزار‌ها دو دسته هستند؛ یک دسته رایگان هستند و می‌توان آن‌ها را از اینترنت دانلود و نصب کرد. این نرم‌افزار‌ها امکانات پایه‌ای مثل محدود کردن زمان استفاده و وب‌سایت‌های مجاز را دارند و می‌توان امکان نظارت از راه دور را در آن‌ها فعال کرد. دسته دیگر نرم‌افزار‌هایی هستند که باید خریداری شوند و طبیعتا امکانات گسترده‌تری ارائه می‌کنند؛ مثل داشبورد آنلاین یا امکان ثبت همه کلماتی که فرزندتان در دستگاه وارد می‌کند. در ادامه برخی از این نرم‌افزار‌ها را معرفی می‌کنیم.

قابلیت پیش‌فرض ویندوز: اگر فرزندتان از کامپیوتر استفاده می‌کند، قابلیت «family safety» سیستم عامل ویندوز بهترین گزینه برای مدیریت استفاده از اینترنت است. آموزش به کار گرفتن این قابلیت با زبانی ساده بر روی اینترنت موجود است که با یک جست‌وجو می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. این قابلیت برای گوشی‌های آندروید و اپل نیز قابل دانلود و استفاده است.

نرم افزار کنترل والدین «سانیار»: با این نرم‌افزار می‌شود بر روی همه تماس تماس‌های ورودی و خروجی گوشی و همینطور پیامک‌ها نظارت داشت، اپلیکیشن‌های مجاز و مدت زمان استفاده از آن‌ها را تعیین کرد، محدوده زمانی استفاده از گوشی را مدیریت کرد، مرورگر اینترنت گوشی را کنترل نمود، موقعیت مکانی گوشی را شناسایی کرد. نرم‌افزار همه این اطلاعات نظارتی را از طریق پست الکترونیکی به والدین ارسال می‌کند.

سامانه مراقبت از خانواده در دنیای مجازی با نام"sfp": قابلیت‌های این نرم‌افزار عبارت است موقعیت‌یابی مستمر فرزند، مدیریت تماس‌ها، مسدودسازی آنها، بررسی ریز مکالمات، پیام‌های شبکه‌های اجتماعی، مسدودسازی برنامه‌ها و وب‌سایت‌ها، مدیریت ساعات استفاده از گوشی تلفن همراه.

نرم افزار «دنیای درسا»: این برنامه شامل دو اپلیکیشن مجزا برای کودک و والدین است که هر دوی این اپلیکیشن‌ها روی یک گوشی نصب می‌شوند. در اپلیکیشن مربوط به فرزند، تمام برنامه‌هایی که فرزند اجازه دارد به آن‌ها دسترسی داشته باشد قرار گرفته است. اپلیکیشن مخصوص والدین، اتاق فرمان پدر و مادرهاست؛ جایی است که در آن دسترسی فرزندشان به دستگاه را مشخص می‌کنند؛ مثلا سایت‌های نامناسب توسط والدین فیلتر و تمام برنامه‌هایی که فرزند اجازه دارد از آن استفاده کند، به همراه زمانبندی استفاده هفتگی، روزانه و یا ساعتی برای هر نرم‌افزار در این برنامه تنظیم می‌شود. همچنین پدر و مادر می‌توانند توسط این برنامه، مدت و روش استفاده فرزندشان از اینترنت را تحت کنترل داشته باشند و حتی فهرست تماس‌ها و پیامک‌های مجاز را برایشان تعریف و بر محتوای آن نظارت کنند.

برنامه کنترل فرزند شقایق: این برنامه به شما این امکان را میدهد که روز و ساعاتی که مدنظرتان است تا فرزندتان با گوشی کار کند را مشخص کنید و همچنین عکس و فیلم‌ها و برنامه و بازی‌ها و مخاطبین موردتاییدتان را برایش انتخاب کنید تا فقط به آن‌ها دسترسی داشته باشد. حالا دیگر فرزندتان به قسمت‌های دیگر گوشی دسترسی ندارد و میتوانید با خیال آسوده گوشی را به فرزندتان بدهید.

برخی دیگر سایر نرم‌افزار‌های مشهور غیر ایرانی که در فضای مجازی قابل دسترسی و دانلود است، عبارتند از:

«HomeGuard Activity Monitor»

«Salfeld Child Control»

«Qustodio»

«ContentWatch Net Nanny»

«Kaspersky Safe Kids»

«Symantec Norton Family Premier»

«Mobicip»

«OpenDNS Home VIP»

«uKnowKids Premier»

که با وارد کردن اسم هرکدام از نرم‌افزار‌ها همراه با کلیدواژه «دانلود» می‌توان هم با قابلیت‌های مختلف هرکدام آشنا شد و هم آن را دریافت و نصب نمود.

نرم‌افزار‌های خریدنی یا رایگان دیگری نیز در اینترنت وجود دارد که با جست‌وجو کلیدواژه «نرم افزار کنترل والدین» می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید، با قابلیت‌هایشان آشنا شوید و در صورت تمایل، آن‌ها را دریافت کنید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: اینترنت رایگان روز های کرونایی کامپیوتر صراط نرم افزار ها نرم افزار هایی نرم افزار هایی که فرزند زمان استفاده کنترل والدین اپلیکیشن ها قابلیت ها مدت زمان تماس ها سایت ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۸۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات

معاون راهبردی و تنظیم بازار رگولاتوری گفت مشترکین درصورتی می‌توانند از اینترنت فیبرنوری استفاده کنند که در سایت اصلی اپراتورها ثبت اولیه را انجام داده باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی روحانی نژاد، معاون راهبردی و تنظیم بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درخصوص نحوه دریافت خدمات از سامانه iranfttx و اینترنت فیبر نوری اظهار کرد: این سایت به مشترکین اعلام می‌کند که کدام مناطق و محلات فیبرکشی شده است.

روحانی نژاد ادامه داد: اگر اینترنت بر بستر فیبر می‌خواهید باید به پرتابل اپراتور مورد نظر بروید، مبلغ اولیه را پرداخت کنید در این صورت اپراتور موظف است در صورت طی شدن این فرایند ظرف ۳۰ روز خدمات اتصال فیبر را برای کاربران انجام دهد.

وی افزود: اگر اپراتور از ارائه خدمات طی ۳۰ روز خودداری کرد در این صورت باید در سامانه ۱۹۵ شکایت کنند، پس از اعلام شکایت ما طرف حساب اپراتور خواهیم بود.

معاون راهبردی و تنظیم بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تاکید کرد: زمانی مشترک به ۱۹۵ مراجعه می‌کند که اپراتور به تعهد خود عمل نکرده باشد در این صورت رگولاتور به موضوع ورود می‌کند و علاوه بر جریمه اپراتور خدمات مورد نیاز به درخواست کننده ارائه خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی مشترکین همچنان گلایه‌مند از عدم دریافت خدمات هستند، تصریح کرد: این موضوع با اپراتورهای خدمات دهنده فیبرنوری مطرح شده است، بسیاری از نمونه‌ها حکایت از این دارد که مشترکین نیز کم لطف بوده‌اند.

روحانی نژاد ادامه داد: اپراتورها مستنداتی ارائه کردند که نشان می‌دهد یک مشترک در گذشته درخواست خود را بدون پرداخت هزینه ثبت کرده است، اپراتور بر اساس نیاز مشترک فیبر را تا درب منزل آورده ولی مشترک لحظه آخر با دلایل مختلف اعم از اینکه ملک اجاره است یا از درخواست خود پشیمان شده‌ایم.

روحانی نژاد اضافه کرد: مصوبه می‌گوید مشترک پس از ثبت درخواست ابتدا باید پرداخت اولیه خود را انجام دهد تا اپراتور این اطمینان را داشته باشد که این مشترک حقیقی است و در مراحل بعد موظف به ارائه خدمات خواهد بود.

معاون راهبردی و تنظیم بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است اپراتوری به مشترکین اعلام کند تا پوشش‌دهی یک منطقه کامل نشود به سایر مشترکین نیز خدمات اینترنت بر بستر فیبر ارائه نخواهم کرد، گفت: این ادبیات در گذشته مورد استفاده مخابرات بود، در گذشته سیستم نجما وجود داشت که مدل تجمیعی بود یعنی به طور مثال در یک مجتمع حداقل ۱۰ واحد درخواست بدهند که برای من صرفه داشته باشد و بعد خدمات ارائه دهم.

روحانی نژاد ادامه داد: اپراتورهای دیگر اما چنین رویه‌ای ندارند زیرا برای همه مراحل کار هزینه می‌کنند و یک مشترک هم برای آنها ارزشمند است در نتیجه به همه درخواست‌ها در اولین فرصت پاسخ می‌دهند.

معاون راهبردی و تنظیم بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار کرد: البته هفته گذشته پروانه مخابرات بعد از مدتها به آنها داده شده و تاکید کرده‌ایم که پس از دریافت پروانه موظف هستند مثل بقیه اپراتورها ظرف ۳۰ روز به تک تک متقاضیان خدمات ارائه کنند در غیر این صورت به کمیته تخلفات خواهند رفت.

روحانی نژاد خاطرنشان کرد: مشترکین باید دقت کنند که حتماً در منطقه سبز پوشش قرار گرفته باشند تا درخواست آنها اجرایی شود.

کد خبر 748748

دیگر خبرها

  • دریافت هزار تراکنش حساب، با اینترنت‌بانک تجارت
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!