Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آیودین (ید)، یک ماده معدنی ضروری است که توسط غده تیروئید استفاده می‌شود، به طورکلی این ماده در تولید هورمون‌های تیروئید، ترمیم آسیب سلولی، کنترل رشد و افزایش متابولیسم نقش دارد، البته افراد بسیار زیادی از مردم جامعه از کمبود این ماده معدنی و حیاتی رنج می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار‌ها نشان می‌دهد؛ حدود یک سوم جمعیت کره زمین ممکن است در معرض خطر باشند در ادامه از نشانه‌ها و دلایل اولیه کمبود ید در بدن انسان ها خواهید خواند.

۱. ریزش مو

ید ماده‌ای است که غده تیروئید از آن تغذیه و به هورمون‌هایی به نام تیروکسین و تری‌یدوتیرونین تبدیل می‌کند، این هورمون‌ها مسئول بسیاری از امورها از جمله سلامت موها هستند، لذا اگر با ریزش مو دست و پنجه نرم می‌کنید، بدنتان ممکن است دچار کمبود ید شده باشد.

۲. احساس سرما

برخی از افراد بر این باورند که سرما نمی تواند نشانه ای از کمبود ید باشد اما این موضوع واقعیت دارد، زیرا مطالعات نشان می‌دهد که بیش از ۸۰٪ افرادی که از سطح پایین هورمون‌های تیروئید رنج می‌برند، اغلب دچار دمای پایین بدن هستند.

۳. قاعدگی نامنظم یا سنگین

تحقیقات نشان می‌دهند که اکثر بیمارانی که از کم کاری تیروئید رنج می برند چرخه قاعدگی نامنظم دارند، به طورکلی سطح پایین هورمون تیروئید می‌تواند سیگنال‌های هورمونی را که برای تنظیم چرخه قاعدگی ضروری هستند را مختل کند.

۴. ضعف و خستگی

مطالعات متعدد نشان داده‌اند که خستگی و ضعف یکی از شایع‌ترین علائم پایین بودن سطح هورمون تیروئید است.

۵. تورم گردن

کمبود آیودین (یودینآید) در بدن به این معنی است که تیروئید در پاسخ به TSH (هورمون محرکه تیروئید) قادر به ساخت هورمون‌های تیروئید نیست، تیروئید برای ایجاد ساخت مناسب هورمون بیش از اندازه در بدن کار می کند و زمانیکه این عملیات به صورت مستمر و مداوم صورت گیرد سلول‌های تیروئید رشد کرده تکثیر می‌شوند و تورم گردنی ایجاد می‌کنند.

۶. تغییر در ضربان قلب

هورمون‌های تیروئید مسئول کارکرد‌های زیادی در بدن هستند، همچنین سطح پایین ید اغلب منجر به کند شدن ضربان قلب و مقدار زیاد ید باعث ضربان قلب سریع می‌شود.

۷. پوست خشک

خشکی پوست نیز یکی از علائم کمبود ید است زیرا تحقیقات تأیید می‌کنند که ۷۷٪ از بیماران با سطح پایین تیروئید، از خشکی پوست رنج می‌برند.

۸. افزایش وزن ناگهانی

افزایش وزن نیز یکی از نشانه های کمبود ید است،  تحقیقات نشان می‌دهد که هورمون‌های تیروئید یک جز اساسی در تنظیم میزان متابولیسم هستند.

۹. کاهش حافظه یا توانایی یادگیری

کاهش سطح تیروئید در بزرگسالان اغلب در یادگیری و حافظه عملکرد ضعیف‌تری نشان می‌دهد، کم بودن هورمون‌های تیروئید می‌تواند بر رشد مغز تأثیر منفی گذاشته و  باعث کوچک شدن هیپوکامپ مغز می شود.

بیشتر بخوانید

چرا کودک زبان خود را بیرون می‌آورد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تیروئید متابولیسم هورمون های تیروئید نشان می دهد رنج می برند سطح پایین هورمون ها کمبود ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۸۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان

بغل کردن از رایج‌ترین انواع ارتباط غیرکلامی‌ و یکی از اعمالی است که می‌تواند منتقل‌کننده بسیاری از احساسات مثبت به خصوص عشق باشد. این کار بر رشد کودکان بسیار موثر است و می‌تواند به سیر بهتر آن کمک کند. بیشتر والدین معتقدند که باید در مرحله اول، نیازهای رایج و سطحی‌تر کودکان مثل غذا، خانه، آموزش و... برطرف شود. با اینکه یکی از اساسی‌ترین خواسته‌های کودک، احساس امنیت، راحتی و محبت است که معمولا بغل کردن بهترین راه برای انتقال آن‌هاست.

در آغوش گرفتن کودکان برای انتقال حس عشق تنها یکی از مزایای این کار است. محققان‌، این موضوع را در ابعاد جسمانی و روانی هم بررسی کرده‌اند که در ادامه مطلب به نتایج آن‌ها می‌پردازیم.

فواید جسمانی

در تحقیقات علمی اثبات شده است که یک آغوش ساده می‌تواند منجر به انواعی از هورمون‌هایی شود که بر ایجاد احساسات مثبت در کودکان بسیار اثر پررنگی دارند. یکی از این هورمون‌ها، اکسی توسین است. این هورمون از هیپوتالاموس مغز ترشح شده و در خون جریان می‌یابد. یکی از ویژگی‌های اکسی توسین، خاصیت ضدالتهابی است که به دنبال آن، استرس و اضطراب کاهش پیدا می‌کند و احساس آرامش و امنیت بیشتر می‌شود. طبق مطالعات گوناگون، بغل کردن و فرآیند ترشح اکسی توسین بسیار سریع و در لحظه اتفاق می‌افتد.  علاوه بر اکسی توسین، ترشح هورمون‌های رشد هم افزایش پیدا می‌کنند. طبق این استدلال علمی، در آغوش گرفتن کودک به معنای حقیقی باعث رشد آن‌ها می‌شود.

از جمله هورمون‌های دیگری که با بغل کردن‌ ترشح می‌شود، می‌توان به دوپامین اشاره کرد. این هورمون، باعث ایجاد شادی، لذت و رضایت می‌شود. ترشح دوپامین از طریق تماس فیزیکی در کودکان، باعث می‌شود فرزندتان بیش از پیش متوجه میزان علاقه شما به خود شود و اعتماد به نفسش بالاتر برود. در آغوش گرفتن کودکان باعث ترشح هورمون کورتیزول می‌شود و به آن‌ها کمک می‌کند تا میزان اضطراب را کاهش دهند. این کار حتی موجب ترشح نوعی مسکن به نام اندروفین می‌شود که احساس شادی را در کودک به وجود می‌آورد.  نیروی بغل کردن به حدی زیاد است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و تعداد گلبول‌های سفید که وظیفه مبارزه با عوامل بیماری‌زای خارجی هستند را افزایش می‌دهد. هورمون دیگری که توسط آغوش ترشح می‌شود، سرتونین است که به کیفیت خواب کودک کمک می‌کند.

فواید روانی

تا اینجا فواید و آثار جسمانی بغل کردن را بررسی کردیم و در این بخش  نگاهی به اثرات آن بر جوانب روانی می‌پردازیم. کودکان هنگامی که در آغوش گرفته می‌شوند، احساس عزت نفس و اعتماد به نفسشان به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد، احساس قدرت می‌کنند و می‌توانند حس امنیت بیشتری را در خود پیدا کنند. طبق تحقیقات علمی، کودکانی که به اندازه نیازشان بغل می‌شوند، کمتر درگیر اختلالاتی همچون افسردگی و انزوا دچار خواهند شد.

یکی دیگر از نتایج قابل ذکر در آغوش گرفتن، جلوگیری از بروز رفتارهای نامناسب و مخرب است؛ به این صورت که کودکان با بغل کردن و در آغوش کشیده شدن، شناخت بیشتری نسبت به خود و احساساتشان پیدا می‌کنند و بهتر می‌توانند آن‌ها را شناسایی و بیان کنند. اگر یکی از دغدغه‌های تربیتی‌تان، داشتن فرزندی اجتماعی‌ با مهارت‌های ارتباطی زیاد است، آغوشتان را از او دریغ نکنید. بغل کردن، کودک را به فردی تبدیل می‌کند که موقعیت‌ها اجتماعی را بهتر درک می‌کند و می‌تواند با گستره بیشتری از اطرافیانش در ارتباط باشد.

منبع: Daddy simply

ترجمه: تکتم شریفی نژاد تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • کارکنان عقیدتی سیاسی مسئول تقویت هدایت و معنویت هستند
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان