Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:00:10 GMT

تکاپو برای جا انداختن تصورات

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۳۹۳۳۴

تکاپو برای جا انداختن تصورات

باز هم می گوییم اگر گفته شده این نامه واقعیت دارد و نشانگر اوضاع دوران قاجار و نثر زنان در این دوره تاریخی است و در کتابخانه وزیری شهر یزد نگهداری می شود، دروغی بیش نیست، دروغی که نهادینه شده است.

فضای مجازی عرصه ای برای عرضه راست و دروغ، آسمان وریسمان بافتن و آمیختن آب و روغن شده است که شاهد مدعای ما اخیرا مطلبی است که با عنوان «نامه‌ای عاشقانه از دختری در عهد قاجار» در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نوشته یا نامه به قلم حامد عسکری نویسنده و شاعر اهل بم استان کرمان است و اینک (سال ۱۳۹۹) سنش حدود ۳۹ سال است و آفرینش ادبی او در این نامه با بسم المعطر الحبیب و جمله هایی این چنین آغاز می شود:«تصدقت گردم، دردت به جانم، من که مُردم و زنده شدم تا کاغذتان برسد».
عسکری نام کتابش را «پری‌دخت، مراسلات پاریس طهران»نهاده و ۴۰ نامه به زبان و نثر قاجار در قالب روایت عاشقانه در این کتاب گنجانده است که یکی از نامه ها همین تصدقت گردم است.
عسکری در مصاحبه ای گفته است که واکنش من در برابر پخش این نامه از کتاب پری دخت، در فضای مجازی هم غم انگیز و هم شادی‌آور است. بُعد شادی‌آور این است که من نویسنده‌ام و از این که اثرم این طور بین مردم دست‌به‌دست و از آن استقبال می‌شود همچنین از این که من این قدر دقیق نوشتم که باعث شده کسی بو نبرد و بگوید این نامه از ۲۰۰سال پیش به ما رسیده است، لذت بخش است اما این که افراد جامعه بدون تحقیق و مطالعه این نامه را به عنوان نامه‌ای قدیمی برای هم ارسال کنند و تنها عده‌ای معدود متوجه اصل ماجرا شوند بخش ناراحت‌کننده ماجراست.
حامد عسکری، تنها کسی نیست که نامه های ساخته خلاقیت و ذهن پویایش را دیگران واقعی پنداشته اند.
در زمانه ای که فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نبود، نامه ای برساخته ذهن یک نویسنده در مطبوعات پیش از انقلاب چاپ شد و خوانندگان نامه پنداشتند این نامه واقعی است.
می توان برای این نوشته، نام معروف ترین نامه جعلی تاریخ مطبوعات بر آن نهاد که هنوز هم پس از حدود نیم قرن عده ای آن را واقعی می دانند.
منظورمان نامه چارلی چاپلین کمدین معروف و فقید است که ادعا شده نامه را برای دخترش جرالدین نوشته است.
فرج الله صبا نویسنده این نامه گفته است که این اثر حاصل تراوش های ذهنی خود اوست و چنین نوشته ای را خودش به صورت فانتزی نوشته است.
اما مگر اندک واقعیت پندارانی که خوش دارند همه چیز را به رای خود تفسیر کنند، حرف سازنده نامه را می پذیرند؟
افراد واقعیت پندار در مورد نامه‌های برساخته ذهن، حتی هنگامی که نویسنده نامه چارلی چاپلین قسم خورد که من این نامه را به عنوان فانتزی و بالابردن تیراژ نشریه متبوع خود نوشتم، سخنان او را نادیده گرفتند و همچنان بر طبل واقعی پنداری کوبیدند و بی توجهی به مواضع نویسنده را پیشه خود ساختند.
فرج الله صبا سازنده نامه چارلی چاپلین به دخترش جرالدین در مصاحبه‌ای گفت که حتی در چند جلسه که خودم نیز حضور داشتم باز این نامه را خواندند و وقتی گفتم این نامه جعلی است و زاییده تخیل من، ریشخندم کردند که چه می‌گویی؟ ما نسخه انگلیسی‌اش را هم دیده‌ایم! این نامه غیرواقعی علاوه بر دریافت مجوز انتشار در کتاب‌های متعدد پس از انقلاب چاپ و در یک نمایشگاه تهران به ‌عنوان یکی از مستندات زشتی برهنگی به نمایش گذاشته شد.
یکی از رسانه‌ها نیز نوشت:‌مایکل چاپلین پسر چارلی چاپلین وقتی سال ۱۳۸۰ میهمان جشنواره‌ی فیلم فجر شد، به خبرنگارها گفت که پدرش آن‌قدر گرفتار بوده که فرصت نداشته برای بچه‌هایش نامه بنویسد؛ اما باز هم کسی باورش نشد.مانده فقط مرحوم چارلی چاپلین خودش از گور دربیاید، بگوید، من این نامه را ننوشته‌ام، که البته با این وضع، باز هم امیدی نمی‌رود باور کنیم این نامه از بیخ و بن جعلی است!
این نامه با عنوان برهنگی فرهنگی،نامه تاریخی چارلی چاپلین به دخترش پیش از انقلاب چاپ و ادعا شد که این کمدین به دخترش نوشته که از رفتن به مکان های ناهنجار و افتادن در دام فحشا و برهنگی خودداری کند.
به نظر می رسد در روزگار کنونی که فضای مجازی، فضای غالب بر رسانه هاست تا حدودی بتوان سره از ناسره را جدا کرد؛ با این حال افسون زدگان و آنان که بافته های ذهن خود را ملاک تشخیص خوبی از بدی قرار داده اند همچنان می میرند و زنده می شوند تا بگویند مرغ، یک پا دارد.
اینان همانند کسانی هستند که می گویند فلانی با یک مقام خارجی دیدار کرده است و چون ما خوش داریم اینگونه باشد و از رودخانه گل آلود تخیلاتمان، ماهی بگیریم پس حتما دیدار کرده حتی اگر فلانی خودش بگوید من اصلا در تاریخی که برای دیدارمان ذکر کرده اید در آن محل نبوده ام و اصلا مقام خارجی را نمی شناسم.
به سیاق همان نامه قاجاری که حامد عسکری نوشته به باورمندان مطالب خیالی و خیالپرستان می گوییم‌:‌ به والله بس است.

برچسب‌ها مطبوعات و خبرگزاری های داخلی روزنامه نگار رسانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مطبوعات و خبرگزاری های داخلی روزنامه نگار رسانه مطبوعات و خبرگزاری های داخلی روزنامه نگار رسانه اخبار کنکور چارلی چاپلین فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۹۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است

نویسنده نمایشنامه «رازی بین من و تو» با اشاره به مراحل پژوهش برای تکمیل این نمایشنامه، از سختی شرایط زندگی جانبازان اعصاب و روان گفت. - اخبار فرهنگی -

محمدرضا امیرخانی، نویسنده نمایشنامه «رازی بین من و تو» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به محتوای این اثر گفت: این کتاب داستان زندگی مردی را روایت می‌کند که در جوانی عازم جبهه می‌شود. «علی» شخصیت اصلی این کتاب است که در جبهه در اثر موج انفجار آسیب می‌بیند و از آن دوران این توهم را دارد که همرزم و دوست خود را کشته است.

این نویسنده با بیان اینکه شخصیت اصلی کتاب «رازی بین من و تو» نماینده‌ای از جانبازان اعصاب و روان است، ادامه داد: برای نگارش این کار ابتدا باید پژوهشی میدانی درباره جانبازان اعصاب و روان و دشواری‌هایی که خانواده‌های آنها دست و پنجه نرم می‌کنند، انجام می‌شد؛ به همین دلیل با همکاری یکی از روانشناسان با تعدادی از همسران این جانبازان با گفت‌وگو پرداختیم تا با اهم دغدغه‌های آنها پی ببریم.

امیرخانی با بیان اینکه جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است، یادآور شد: خانواده‌های این دسته از جانبازان با مشکلات مضاعفی روبرو هستند، اما مانند گذشته عاشقانه زندگی می‌کنند. در پژوهشی که انجام شد، متوجه شدیم با وجود اینکه این مشکلات هست و گاه برخوردهای نامناسب هم دیده می‌شود، اما همسران این جانبازان صبور و مهربان در کنارشان ایستاده‌ و آنها را تنها نگذاشته‌اند.

3 نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب

امیرخانی با بیان اینکه تلاش کردم در این کتاب با نگاهی انسانی و نه شعاری به مقوله جنگ و زندگی جانبازان بپردازم، افزود: ما هرچه در زمینه دفاع مقدس کار کنیم، کم است. جوانان امروز ما از ایثاری که این جانبازان کردند و برای افتخار کشور و ملت جان خود را کف دست گذاشتند، اطلاعی ندارند. باید در قالب آثار هنری و ادبی مطرح شود که چرا با وجود اینکه گاز اعصاب در زمان جنگ جهانی دوم اختراع شد، در آن زمان استفاده نشد و در جنگ تحمیلی به کار گرفته شد؟ ایران چگونه مقابل کشورهای متعدد که مستقیم و غیر مستقیم در این جنگ حضور داشتند، ایستاد؟ ...

نویسنده کتاب «رازی بین من و تو» در پاسخ به این پرسش که چقدر از داستان احمد دهقان با عنوان "من قاتل پسرتان هستم" الهام گرفته‌اید، گفت: به هیچ عنوان اینطور نبوده است، اگر شباهتی وجود دارد، ناخودآگاه بوده است. این کتاب، دهمین اثری است که من منتشر می‌کنم.

نمایشنامه «رازی بین من و تو» به قلم محمدرضا امیرخانی برای اولین‌بار از سوی انتشارات سوره مهر در سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

انتهای پیام /

دیگر خبرها

  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • نویسنده فیلم سینمایی فسیل : دستمزدم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • روشی ساده برای به دام انداختن مار کبری (فیلم)
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • رونالدو به دنبال عقب انداختن جشن قهرمانی الهلال!