Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه نباید در دادگستری پرونده معوق داشته باشیم، گفت: مگر اینکه معوقه بودن پرونده معنادار باشد یعنی اینکه قاضی بداند آن پرونده جهت دار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصراترک، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه عصر امروز در دیدار با کارکنان دستگاه های اداری در خراسان شمالی برگزار شد، اظهارکرد: ان شاء الله سال جاری را سال تمام کردن پرونده های معوقه بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سیاست کاهش جمعیت کیفری و حرکت دادگستری ها به سمت دادرسی الکترونیکی مورد تاکید ما است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قانون تخلفات اداری از بهترین قوانین است اما اشکال در اجرای قانون وجود دارد، گفت: باید قانون رسیدگی به تخلفات اداری در دستگاه ها عملیاتی شود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: باید از سازمان های اداری کشور، اجرای کامل و جامع قانون رسیدگی به تخلفات اداری را مطالبه کنیم چراکه اجرای جامع این قانون از سرریز شدن پرونده ها به دادگستری ها و دستگاه قضایی جلوگیری می کند.
 

قاضی باید کشف حقیقت کند

رئیس قوه قضاییه با اشاره به این نکته که قاضی بر اساس ظواهر حکم می کند اما باید تا آنجا که امکان پذیر است برای او کشف حقیقت صورت بگیرد، عنوان کرد: بر همین اساس تاکید شده است که قاضی باید کشف حقیقت کند.

آیت الله رئیسی همه قضات را موظف به تلاش برای کشف حقیقت دانست و تصریح کرد: کارشناسان و وکلا و اعضای پزشکی قانونی و سایر دست اندرکاران و همکاران امر قضاوت باید برای کشف حقیقت به قاضی کمک کنند.

وی همه قضات و دست اندرکاران قضایی را به آخرتی عمل کردن توصیه کرد و گفت: حاج قاسم سلیمانی بروز و ظهور رسانه ای چندانی نداشت اما از آن جهت که آخرتی عمل می کرد، خداوند متعال بر عزتش افزود.

رئیس قوه قضاییه توجه به شان و جایگاه قضات را امری بسیار مهم دانست و گفت: مقام معظم رهبری نیز فرمودند «قاضی را عزیز بدارید»؛ قاضی عزیز، قاضی «نفوذناپذیر» است بدین معناکه نه از صاحبان قدرت و ثروت و نه از بستگان خود و نه حتی از خودش نفوذ نمی پذیرد.

آیت الله رئیسی با اشاره به وجود مشکلاتی در لایحه شوراهای حل اختلاف عنوان کرد: ما از طریق مجلس به دنبال آن هستیم که این مشکلات را برطرف کنیم؛ البته بخشی از موضوعات مطرح در این لایحه را نیز دولت نپذیرفته است که در جهت رفع این موضوع اقدامات لازم صورت می گیرد.

 

رسانه ها مردم را با حقوق خود آشنا کنند

رئیس قوه قضاییه با اشاره به دیدار حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با تعداد کثیری از مردم و مراجعان به دستگاه قضایی خراسان شمالی طی روز جاری گفت: یکی از موضوعات مهم که در دیدارهای مردمی نیز نمود دارد، مسئله ناآشنایی مردم به حق و حقوق خود است لذا همه رسانه ها به ویژه رسانه ملی و همه نخبگان و تریبون داران و اصحاب رسانه باید تلاش کنند تا مردم را با حقوق خود آشنا کنند؛ امری که تحقق آن، مراجعه مردم به دستگاه های مختلف از جمله دادگستری ها را منظم می کند.

 

165 شعبه فعال شورای حل اختلاف در خراسان شمالی وجود دارد

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت الاسلام والمسلمین اسدالله جعفری رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با اشاره به وجود 156 شعبه فعال شورای حل اختلاف در این استان گفت: اجرای سیاست های قوه قضاییه در دوران تحول، برنامه جدی دادگستری کل خراسان شمالی است.

وی با بیان اینکه کمتر از 4 درصد پرونده های معوق در حوزه های قضایی خراسان شمالی وجود دارد گفت: ان شاالله تا آخر سال هیچ پرونده معوقی در سطح استان نخواهیم داشت.

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با بیان اینکه سرکشی از حوزه های قضایی در روزهای مختلف هفته به صورت آشکار و پنهان، در دستور کار جدی دادگستری خراسان شمالی است، در خصوص اقدامات این دادگستری پیرامون تحقق سیاست کاهش جمعیت کیفری گفت: مرخصی، غربالگری و پایش زندانیان و همچنین استفاده از پابند الکترونیک، از جمله اقدامات دادگستری خراسان شمالی در راستای کاهش جمعیت کیفری محسوب می شود.

حجت الاسلام والمسلمین جعفری با بیان اینکه 95 درصد ابلاغ های قضایی در استان خراسان شمالی به صورت الکترونیکی است، عنوان کرد: 65 درصد دادرسی ها نیز به صورت الکترونیکی انجام می شود.

وی با اشاره به راه اندازی صندوق احسان و نیکوکاری از سوی دادگستری خراسان شمالی در تیر ماه سال گذشته، گفت: تا امروز بیش از 208 میلیون تومان کمک های مومنانه به این صندوق واریز شده است.

گفتنی است در این جلسه نمایندگان کارکنان قضایی و اداری دادگستری، نماینده شورای حل اختلاف و همچنین نماینده سازمان های وابسته به دستگاه قضا در خراسان شمالی، درخواست‌ها، پیشنهادها و راهکارهای همکاران خود را مطرح کردند.

انتهای پیام/گ

منبع: دانا

کلیدواژه: دادگستری خراسان شمالی رئیس قوه قضاییه حل اختلاف کشف حقیقت حقوق خود آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۶۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است

رئیس سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی برای فعالان اقتصادی مشکل‌زا‌ شده است. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به اولویت‌های سال مشارکت مردم در جهش تولید اظهار داشت: یکی از حوزه‌های فعالیت مردم در استان خراسان شمالی حوزه کشاورزی در روستاهاست. 

وی افزود: باید تامین مالی از جمله تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تولید فراهم شده باشد تا بتوانیم در تولید به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم. مطالعات دقیق علمی نشان می‌دهد در استان خراسان شمالی بخش خصوصی به شدت وابستگی به تسهیلات تکلیفی و منابع بانکی است که باید این منابع با سهولت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: متاسفانه بانک‌های استان از منابع محدودی برخوردارند و این موضوع برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مشکلاتی را فراهم کرده است. فاصله زمانی درخواست فعالان  تا اعطای تسهیلات بسیار زیاد شده و این اختلال باعث عدم رونق بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی است.

بهزادفر ادامه داد: در بخش کشاورزی صندوق‌های حمایت مالی از کشاورزان ایجاد شده که در این بخش 51 درصد منابع مرتبط با مردم و باقی منابع دولتی است که مردم در ساده‌ترین حالت ممکن می‌توانند از این صندوق استفاده بکنند. در دو سال اخیر منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستان‌ها بسیار خوب بوده و با برنامه‌ریزی دولت تقویت این صندوق‌ها در سال 1403 در اولویت است و ساز و کار این صندوق‌ها بسیار ساده‌تر از ساز کار بانک‌هاست.

وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از الزامات جدی تحقق شعار سال است و باید برای این موضوع در سطح ملی و استانی راهکارهای ویژه‌ای دیده شود و تصریح کرد: 30 درصد اقتصاد استان خراسان شمالی وابسته به روستاست و بیش از 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به همین خاطر در سند توسعه استان خراسان شمالی در سال 1403 یکی از فصل‌های مهم بحث توسعه روستایی است. در این زمینه جزو استان‌های پیشرو هستیم که سندهای مرتبط با برنامه هفتم نیز در استان در حال انجام است. اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در استان در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی ادامه داد: در این طرح با مشارکت مردم مدلی طراحی شده است که نظام تصمیم‌سازی از دل جوامع محلی بیرون آمده و مردم منابع اقتصادی را پای کار آورده٬ دولت نیز در این میان بخش تسهیلگری را بین مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر عهده دارد. از سوی دیگر بنا داریم تولیدات مردم به خوبی به بازار معرفی و در بازار دیده و به فروش برود در این مدل اتصال دقیق بازار به جوامع محلی مورد توجه است.

وی افزود: 15 نهاد دولتی و غیردولتی در بحث روستا در حال فعالیت هستند که متاسفانه بخش زیادی از این فعالیت‌ها همسو نیست و باید منابع تجمیع و فعالیت‌ها همسو شود تا اقتصاد روستایی به ویژه در استان خراسان شمالی با ایجاد زنجیره‌های تکمیلی راهبردی شکوفا شود.

انتهای پیام/311/.

دیگر خبرها

  • تشکیل پرونده قضایی برای ضاربان آمر به معروف در کاشمر
  • بررسی ۵۳ فقره پرونده در دیدار مردمی دادگستری مازندران
  • پرونده قضایی برای ضاربان یک آمر به معروف در کاشمر تشکیل شد
  • رسیدگی به ۵۳ فقره پرونده دادگستری مازندران با هدف تکریم ارباب رجوع
  • رسیدگی به ۵۳ پرونده شکایات مردمی مازندران در هفته جاری
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • تشکیل ۳۰۳۵ پرونده تخلف در استان خراسان شمالی
  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه
  • تشکیل سه پرونده برای بررسی امکان ابطال مصوبه حقوق و دستمزد کارگری ۱۴۰۳ / تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس
  • دستورات محسنی‌اژه‌ای برای صدور رأی در پرونده‌های خاص