Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، غلامحسین کرمی نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با رادیو بوشهر، بیان کرد: موضوعی که این روز‌ها درباره کاهش سهم استان بوشهر از بودجه ۱۴۰۰ مطرح است صحیح نیست، و موضوع اصلاح برخی احکام ساختار بودجه ارتباطی با لایحه بودجه ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: لایحه بودجه ۱۴۰۰ اکنون در کمیسیون برنامه وبودجه در حال بررسی است، بعد به کمیسیون تلفیق می‌رود و درنهایت در صحن مجلس، درباره بند بند و کلمه کلمه آن بحث می‌شود وسپس رای گیری می‌شود. اگر لایحه رای آورد، ابلاغ می‌شود و اگر نسبت به برخی موارد مشکلی وجود داشته باشد، یا بودجه در کل رد می‌شود یا برخی از موادش رد می‌شود.

اصلاح برخی احکام ساختار بودجه نه کل ساختار بودجه

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضوعی که این روز‌ها مطرح است، اصلاح برخی احکام ساختار بودجه است نه کل ساختار بودجه، زیرا اصلاح ساختار بودجه نیازمند کار و زمان فراوان است، باید تیمی قوی از صاحبنظران و کارشناسان دولت و مجلس بحث را جدی در زمان تعریف شده بررسی کنند.

کرمی عنوان کرد: موضوعی که این روز‌ها به عنوان اصلاح ساختار بودجه مصوب شده، هنوزنه به دار است و نه به بار، و شورای نگهبان هنوز آن را بررسی نکرده است.

او بیان کرد: حتی اگر شورای نگهبان آن را تایید کند سازوکار‌های قانونی دیگری وجود دارد مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام یا ارائه طرح جدید از سوی نمایندگان.

وزن شاخص‌های معکوس درآمد سرانه مشخص نیست

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس یازدهم افزود: این که در معکوس درآمد سرانه قرار است چه اتفاقی بیفتد هنوز مشخص نیست هنوز به شاخص‌ها وزن داده نشده است. کمیسیون برنامه و بودجه با سازمان برنامه و بودجه باید به شاخص‌ها وزن بدهند. شاخص‌هایی که احساس می‌کنیم به استان ما یا استان‌های دیگر ضرر می‌زند، کم می‌کنیم تا خیلی تاثیری بر اعتبار استان نگذارد.

کرمی همچنین با اشاره به اینکه اصلاح ساختاربودجه دغدغه رهبر انقلاب است، گفت: مجلس یازدهم که انقلابی و جهادی است این موضوع را به عنوان تکلیف در نظر گرفته است.

بیشتر بخوانید

طرح اصلاح ساختار بودجه، اعتبارات بوشهر را به آخرین رده‌ها تنزل می‌دهد تصویب اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۰، تیرخلاص به اعتبارات استان بوشهر است

او درباره اصلاح ساختار برخی احکام بودجه اشاره کرد و افزود: کلیت این موضوع در قالب یک طرح از سوی نمایندگان مطرح و به مجلس ارائه شد. با وجود اینکه یکی از نمایندگان استان اعلام کرد جزئیات در جلسه اول مطرح نشد، اما طرح با جزئیات آمد به صحن علنی مجلس با بالاترین رای تایید شد.

پیشنهاد حذف بند ۷ را مطرح کردم

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، ادامه داد: طرح اصلاح ساختار برخی احکام بودجه ۹ یا ۱۰ بند دارد و یکی از بند‌هایی که اکنون روی آن بحث می‌کنند بند ۷ است که به موضوع توزیع بودجه بین استان‌ها می‌پردازد. یکی از شاخص‌های این بند متوسط درآمد سرانه است. من زمان بررسی این طرح متوجه شدم که حق استان بوشهر در حال ضایع شدن است. قصد من این بود که این بند حذف شود، اما چون اصرار زیادی بود که این بند باشد، بحث شد و توانستم اعضای کمیسیون برنامه و بودجه را قانع کنم که در بدترین شرایط ممکن معکوس متوسط درآمد سرانه خانوار مورد نظر باشد و یا همین معکوس درآمد سرانه مد نظر باشد به استثنای نفت و گاز و پتروشیمی.

کرمی گفت: این طرح به صحن مجلس آمد، اما دبیرخانه کمیسیون بند را اصلاح نکرده بود، نمایندگان ۲۳ استان در جریان بودند، با هیات رئیسه صحبت کردم پیشنهاد حذف بند را دادم. گفتند یکی از نمایندگان اصفهان پیش از تو اعتراض کرده و پیشنهاد من را مطرح نکردند. اعتراض نماینده استان اصفهان و یک نماینده دیگر هم رای نیاورد و کلیات طرح با بیش از ۲۳۰ رای تایید و به شورای نگهبان فرستاده شد.

جای نگرانی نیست

او بیان کرد: برخی از افراد معتقدند که متوسط درآمد خانوار دراستان بوشهر بالاست و این مورد بازهم به ضرر ماست، اما باید بگویم که به استناد آمار رسمی فقط در حوزه انتخابیه دشتی و تنگستان ۴۰ درصد خانواده‌ها زیرپوشش نهاد‌های حمایتی هستند، پس درآمد سرانه خانواده نمی‌تواند بالا باشد.

نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: هنوز اتفاقی نیفتاده است و جای نگرانی نیست.

چرا استاندار بوشهر بحث را به جامعه کشاند؟

کرمی سپس با انتقاد از استاندار بوشهر، عنوان کرد: استاندار فرد پخته و کاربلدی است، لازم نبود این بحث را به جامعه منتقل کند اگر درباره کم شدن اعتبار دغدغه داشت و مشکلی در این زمینه بود، چرا با نمایندگان جلسه نگرفتند. حتی ما می‌توانستیم از ظرفیت امام جمعه و نماینده مردم استان در مجلس خبرگان برای حل مساله استفاده کنیم.

او گفت: نیاز نبود موضوع در جامعه مطرح شود تا هر کس با هر دیدگاهی صحبت کند، اکنون جریانی برای تخریب مجلس انقلابی و جهادی راه افتاده است. باید متوجه قضیه باشیم. برخی افراد فرار به جلو می‌کنند و واقعیات را انتقال نمی‌دهند. یک سوژه را پیدا می‌کنند و بزرگنمایی می‌کنند.

تخصیص نیافتن بودجه مهم است یا طرحی که اجرا نشده؟

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید پرسید، در این ۸ ساله هر سال در بهترین شرایط ۴۰ درصد بودجه استان تخصیص یافته است و ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار جذب نشده یا تخصیص داده نشده است، اعتباری که می‌شد دراستان تحول اساسی ایجاد کنیم.

کرمی گفت: چه شد راه آهن؟ در بخش آب و راه چه اتفاقی افتاده؟ درحالی که دولت و مجلس با آن‌ها بوده است، چرا این تخصیص‌ها پیگیری نشده است؟ این مورد مهم بوده است یا موضوعی که هنوز اتفاق نیفتاده است؟

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بودجه 1400 اصلاح بودجه لایحه بودجه مجلس دولت نماینده مجلس دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس اصلاح ساختار بودجه کمیسیون برنامه برنامه و بودجه درآمد سرانه استان بوشهر برخی احکام شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۱۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است

به گزارش «تابناک»، «آرمان ملی» برای پاسخ به این سوالات با دکتر اسماعیل گرامی مقدم، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت‌وگو کرده است. گرامی مقدم معتقد است: “جبهه پایداری نیز اگر به این نتیجه برسد که قالیباف از این قابلیت برخوردار است که رقیب جدی آنها به شمار رود آنها نیز به ریاست قالیباف تن خواهند داد. با این وجود جبهه پایداری تلاش می‌کند هیأت رئیسه و کمیسیون‌های مجلس را در اختیار بگیرد و به نظر می‌رسد در این کار نیز موفق خواهند شد. در چنین شرایطی پیش بینی می‌شود مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم تا حدودی معتدل‌تر شود و ترکیب و آرایش سیاسی آنها نیز متفاوت خواهد بود.» در ادامه ماحصل این گفت‌وگو را می‌خوانید.
 
*با توجه به نتایج انتخابات مجلس در اسفند سال گذشته آرایش سیاسی مجلس آینده چگونه خواهد بود؟

انتخابات مجلس دوازدهم به شکلی برگزار شد که سه گروه وارد مجلس شدند و به همین دلیل آرایش سیاسی که در مجلس آینده شکل خواهد گرفت حول این سه گروه خواهد بود. اولین گروهی که وارد مجلس شده‌اند جبهه پایداری است که به صورت تشکیلاتی در انتخابات حضور پیدا کردند و کاندیداهای آنها به خصوص از مجلس پیروز شدند و وارد مجلس شده‌اند.به نظر می‌رسد که اکثریت مجلس نیز در اختیار همین گروه خواهد بود. گروه دوم آقای قالیباف و نزدیکان ایشان است که در تهران و یا برخی شهرستان‌ها رأی آورده‌اند.گروه دیگر که نزدیک به50 نماینده خواهد بود گروه مستقلین هستند که نسبت به مجلس آینده افزایش قابل قبولی دارند. در کنار مستقلین افرادی که نزدیک به جریان اصلاحات قلمداد می‌شوند نیز در حدود40 تا50 نفر هستند که در مجلس آینده حضور خواهند داشت. در نتیجه آرایش سیاسی مجلس آینده با محوریت سه گروه جبهه پایداری، یاران قالیباف و مستقلین و اصلاح طلبان شکل خواهد گرفت. در مرحله نخست جبهه پایداری که طیف تندرو جریان اصولگرایی به شمار می‌رود تلاش خواهد کرد ریاست و هیأت رئیسه مجلس را به صورت کامل تصاحب کنند. این در حالی است که در بیرون از مجلس تلاش‌هایی در حال صورت گرفتن است که قالیباف دوباره به عنوان رئیس مجلس انتخاب شوند و در درون مجلس روی ریاست وی اجماع صورت بگیرد. در این شرایط اگر مستقلین و اصلاح طلبان با توجه به رایزنی‌هایی که صورت می‌گیرد به قالیباف برای ریاست مجلس نزدیک شوند و از وی حمایت کنند این احتمال که قالیباف دوباره به ریاست مجلس برسد بیشتر خواهد شد. جبهه پایداری نیز اگر به این نتیجه برسد که قالیباف از این قابلیت برخوردار است که رقیب جدی آنها به شمار رود آنها نیز به ریاست قالیباف تن خواهند داد. با این وجود جبهه پایداری تلاش می‌کند هیأت رئیسه و کمیسیون‌های مجلس را در اختیار بگیرد و به نظر می‌رسد در این کار نیز موفق خواهند شد. در چنین شرایطی پیش بینی می‌شود مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم تا حدودی معتدل‌تر شود و ترکیب و آرایش سیاسی آنها نیز متفاوت خواهد بود. من این تحلیل را براساس سوابق کسانی که وارد مجلس شده‌اند ارائه می‌کنم و فکر می‌کنم با توجه به شناختی که از رفتار این افراد داریم آرایش سیاسی مجلس آینده به همین صورت خواهد بود.

*اگر قالیباف به عنوان رئیس مجلس انتخاب شود شاهد تعارض و کمشکش دائمی بین جبهه پایداری و قالیباف و نزدیکانش نخواهیم بود؟

آقای قالیباف مدیر اجرایی خوبی است وتاکنون نیز در سمت‌هایی که حضور داشته عملکرد موفقی از خود برجای گذاشته است. این در حالی است که وی شناخت خوبی نیز نسبت به مشکلات و معضلات جامعه به خصوص از نظر اقتصادی دارد. به همین دلیل قالیباف تلاش می‌کند رویکرد متعادلی در پیش بگیرد و در حد وسط قرار بگیرد. دلیل این موضوع نیز این است که قالیباف برای خود چشم انداز دیگری برای جایگاه اجرایی در نظر دارد و به همین دلیل به شکلی عمل می‌کند که بتواند به اهداف خود دست پیدا کند. در چنین شرایطی شکاف بین جبهه پایداری وقالیباف اجتناب ناپذیر است و این مشکل به جای خود باقی خواهد بود. واقعیت این است که جبهه پایداری هم برای ریاست مجلس گزینه دارند و هم برای ریاست جمهوری آینده. به همین دلیل نیز گزینه مطلوب آنها برای ریاست مجلس قالیباف نیست. با توجه به این شرایط این احتمال وجود دارد که در سال اول مجلس ائتلاف شکننده‌ای بین جبهه پایداری و قالیباف شکل بگیرد اما شکافی که وجود دارد همچنان بر سر جای خود وجود خواهد داشت. البته این شکاف به مرور زمان تشدید نیز خواهد شد.

*مجلس یازدهم طرح‌های پرسروصدایی مانند طرح حجاب و عفاف و طرح صیانت از فضای مجازی را در دستور کار قرار داد. آیا مجلس دوازدهم نیز در همین مسیر حرکت خواهد کرد و یا تلاش می‌کند به دنبال طرح‌هایی حرکت کند که با اقبال عمومی همراه باشد؟

نتیجه حرکت به سمت چنین طرح‌هایی نارضایتی بخشی از جامعه بود. این نارضایتی نیز خود را در انتخابات مجلس دوازدهم نشان داد که میزان مشارکت در انتخابات نسبت به ادوار گذشته کاهش پیدا کرد. در شرایط کنونی وضعیت تغییر کرده و امروز مردم در زندگی خود با مشکلات اساسی مواجه هستند و حاکمیت و مجلس که یکی از ارکان آن به شمار می‌رود باید براساس قانون این مشکلات را رفع کنند. به همین دلیل اینکه اگر مجلس دوازدهم نیز دوباره به سمت چنین طرح‌هایی برود نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد و بلکه مشکلات جدید نیز به وجود می‌آورد. اگر مستقلین مجلس و اصلاح طلبانی که وارد مجلس شده‌اند موفق شوند یک حرکت تشکیلات منسجم در پیش بگیرند و حتی برخی کرسی‌های ریاست مجلس را نیز به دست بگیرند این احتمال وجود دارد که مجلس دوازدهم از تندروی‌هایی که در مجلس یازدهم وجود داشت فاصله بگیرد. در صورتی که چنین اتفاقی رخ نداد مجلس جدید نیز به سمت طرح‌هایی خواهد رفت که با خواسته‌های عمومی جامعه همخوانی نداشته باشد. واقعیت این است که طرح‌هایی مانند حجاب و عفاف و صاینت از فضای مجازی و طرح‌های مشابه این طرح‌ها با اقبال مواجه نشده است و برای حاکمیت نیز مقدر نیست که هزینه‌های بیشتری بابت چنین طرح‌هایی بپردازد. این در حالی است که در هفته‌های اخیر کشور با تهدیدات بین‌المللی مواجه بوده و اقدامات نظامی بین طرفین وجود داشته و این احتمال نیز وجود دارد که این تهدیدات در آینده نیز ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی نیز در این تهدیدات اقتدار خود را نشان داد که این اقتدار به انسجام و تقویت پایه‌های مشروعیت مردمی منجر شده است. به همین دلیل دست زدن به چنین طرح‌هایی به مصلحت نیست و بلکه هزینه‌های جدیدی برای حاکمیت ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل نیز قوه عاقله نظام و به خصوص در مجلس باید در همین راستا حرکت کنند که طرح‌هایی را در دستور کار قرار بدهند که به سود مشروعیت نظام تمام شود و نه اینکه هزینه‌های جدیدی ایجاد کند و دستاوردها را زیر سوال ببرد.

*به چه میزان می‌توان روی مستقلین و اصلاح طلبانی که وارد مجلس شده‌اند در راستای ایجاد اعتدال و میانه روی در مجلس حساب کرد و این نمایندگان از این قابلیت برخوردار خواهند بود که از تندرو شدن مجلس جلوگیری کنند؟

اصلاح طلبان در هر مجلسی که حضور داشته باشند تأثیرگذار خواهند بود. این وضعیت از نظر کمی نیز مهم نیست و بلکه کیفیت حضور اصلاح طلبان حائز اهمیت است حتی اگر در یک مجلس15 یا20 نماینده اصلاح طلب حضور داشته باشند. به هر حال هر نماینده هویت مستقلی دارند و نماینده مردم به شمار می‌رود. اتفاقی که در مجلس آینده رخ می‌دهد این است که اصلاح طلبانی که در مجلس حضور دارند یا تندروی‌های احتمالی مخالفت خواهند کرد. کیفیت حضور اصلاح طلبان نیز در موافقت‌ها و مخالفت‌ها با طرح‌ها و لوایح و نطق‌های پیش از دستور خود را نشان بدهد. من فکر می‌کنم مستقلین و اصلاح طلبان می‌توانند با تشکیل یک فراکسیون قوی علاوه بر اینکه فضای مجلس را معتدل کنند در تصمیم گیری‌های نهایی مجلس نیز نقش تعیین کننده‌ای داشته باشند. این موضوع بستگی به این دارد که اصلاح طلبان و مستقلین بتوانند یک ائتلاف قوی و تأثیرگذار به وجود بیاورند.

دیگر خبرها

  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند