Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@05:14:19 GMT

یک تیر و چند نشان با پروبیوتیک‌ها

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۳۸۶۹

یک دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی درخصوص تاثیرات گوناگون پروبیوتیک‌ها بر سلامتی توضیحاتی را ارائه کرد. ناطقان: امیر‌پویا قندهاری یزدی دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی و مدرس دانشگاه درباره غذا‌های پروبیوتیک اظهار کرد: غذا‌های پروبیوتیک، غذا‌هایی عملگرا (فراسودمند) هستند که علاوه بر داشتن ارزش تغذیه‌ای، بر سلامتی انسان اثر می‌گذارند یا خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی تاثیرات مثبت پروبیوتیک‌ها به اثبات رسیده و بعضی از آن‌ها در حال بررسی است.

تاثیرات شناخته شده و ناشناخته پروبیوتیک‌ها

او افزود: از اثر‌های مثبت پروبیوتیک‌ها می‌توان به بهبود نداشتن تحمل لاکتوز و درمان انواع مختلف اسهال اشاره کرد و مواردی مانند پیشگیری و درمان آلرژی، جلوگیری از بروز برخی سرطان‌ها، درمان زخم معده و التهاب روده از جمله آثاری بوده که در حال بررسی هستند.

این دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی بیان کرد: تعداد باکتری‌های پروبیوتیک موجود در روده بزرگ به مرور زمان و با افزایش سن کم می‌شود که برای جلوگیری از کاهش این باکتری‌ها باید از غذا‌ها و مکمل‌های دارویی حاوی پروبیوتیک‌ها و غذا‌های غنی شده با منابع غذایی پروبیوتیک‌ها (پِری‌بیوتیک‌ها) استفاده کرد.

منابع غذایی حاوی پروبیوتیک

تعریف پِری‌بیوتیک‌ها

قندهاری یزدی تاکید کرد: پِری‌بیوتیک‌ها، ترکیبات غیر قابل هضم یا با قابلیت هضم اندک هستند که منبع کربن یا انرژی محسوب می‌شوند و پس از رسیدن به محیط روده بزرگ به طور انتخابی رشد یا فعالیت پروبیوتیک‌ها را تحریک می‌کنند. پِری‌بیوتیک‌ها بخشی از ترکیب غذا بوده که بر سلامت بدن موثر هستند. این مواد به طور انتخابی نسبت و فعالیت باکتری‌های روده را تغییر می‌دهند، یعنی همه باکتری‌های روده بزرگ، پِری‌بیوتیک‌ها را مصرف نمی‌کنند.

او تصریح کرد: پِری‌بیوتیک‌ها انواع مختلفی دارند، اما اغلب از جنس هیدرات‌های کربن هستند که در روده کوچک انسان هضم و جذب نشده، به روده بزرگ وارد می‌شوند و به مصرف پروبیوتیک‌ها می‌رسند. اگر پِری‌بیوتیک‌ها بتوانند رشد پروبیوتیک‌ها را در روده بزرگ افزایش دهند، تاثیرات مثبت آن‌ها بر سلامتی مشابه پروبیوتیک‌هاست. از جمله این آثار می‌توان به بهبود اختلالات حاد روده‌ای، کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده، تنظیم کلسترول و چربی خون، افزایش جذب املاح و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

این دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی گفت: پروبیوتیک‌ها از پِری‌بیوتیک‌ها استفاده می‌کنند. به تازگی بیان شده است که بیشتر تاثیرات مثبت پروبیوتیک‌ها، زمانی ظاهر می‌شوند که همراه با پِری‌بیوتیک‌ها مصرف شوند.

سین‌بیوتیک چیست؟

قندهاری یزدی یادآوری کرد: غذا‌هایی وجود دارند که حاوی پروبیوتیک‌ها و پِری‏بیوتیک‌ها به صورت همزمان هستند که به آن‌ها «سین‌بیوتیک» می‌گویند. در غذای سین‌بیوتیک، بین پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها اثر هم‌افزایی وجود دارد. وقتی‌که این غذا به روده بزرگ وارد می‌شود، پروبیوتیک‌ها، پِری‌بیوتیک‌ها را مصرف کرده و با افزایش جمعیت پروبیوتیک‌ها تعداد باکتری‌های بیماری‌زا کم می‌شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: پروبیوتیک ها ، سلامتی ، تاثیر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پروبیوتیک ها سلامتی تاثیر دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی پروبیوتیک ها بیوتیک ها باکتری ها روده بزرگ غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۳۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • اولین خرید استقلال در فصل جدید؛ ستاره بزرگ چراغ سبز نشان داد
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • شکست بزرگ اسرائیل در آزمایش دفاعی ایران