Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین-مهدی بیک؛ نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به ابهامات بودجه1400 گفت: مجموعه بحث های کارشناسی، حاکی است که بودجه از استاندارد، انسجام و اتقان لازم برخوردار نیست و مشکل ساز خواهد شد. موضوعاتی چون کسری عملیاتی بالا، سهم بالای اوراق مالی، پیش بینی خوش بینانه قیمت نفت و همچنین نامه مخالفت چند روز قبل مقام معظم رهبری در خصوص برداشت بودجه از صندوق توسعه و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..از جمله مواردی است که کارشناسان معتقدند چالش های اصلی پیش روی بودجه را شکل می دهند. این روزها دیدگاه های کارشناسی را پیگیری می کنم و باید بگویم در خصوص ضرورت اصلاحات در بودجه، تقریبا میان کارشناسان، اجماع وجود دارد.

طغیانی در خصوص دیدگاه کلی نمایندگان در خصوص بودجه گفت: 2رویکرد کلی در مجلس پیرامون بودجه وجود دارد. از یک طرف، برخی نمایندگان معتقدند که از جهت روشی، بودجه باید رد شود تا امکان اصلاح فراهم شود. یعنی مجلس با پاسخ منفی به کلیات، بودجه را عودت دهد. بعد دولت، برخی از اعداد و ارقام اصلی بودجه را اصلاح کند تا مجلس بتواند در خصوص جزئیات تغییرات لازم را ایجاد کند. از سوی دیگر برخی از نمایندگان نیز معتقدند با توجه به رویکردهای کلی دولت، راهکار مناسب تر آن است که مجلس خودش دست به اصلاح بودجه بزند و بودجه ای در تراز استانداردها فراهم کند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: نکته کلیدی که کمتر مورد توجه قرار می گیرد، آن است که اگر مجلس بدون رد کردن کلیات وارد اصلاح جدی بودجه شود، مانند برخی تجربیات سالهای قبل، دولت به اصلاحات بودجه اعتراض می کند و اصطلاحا اعلام می کند که شاکله بودجه به هم ریخته است. در این صورت شورای نگهبان، بودجه را تایید نخواهد کرد. چون مطابق قانون، تهیه بودجه با دولت است و تصویب آن، وظیفه مجلس است. یعنی اگر مجلس وارد تهیه بودجه شود یا شاکله کلی بودجه را تغییر دهد، با سد شورای نگهبان روبه رو می شود. بنابراین مجلس برای اصلاح ساختاری بودجه، محدودیت های قانونی دارد.

او افزود: در حال حاضر برخی همکاران ما اعلام می کنند که مجلس باید اصلاحات اساسی در بودجه را آغاز کند. اما عرض ما این است که با این روش، شاکله کلی بودجه به هم می ریزد . با تغییر شاکله بودجه عملا شورای نگهبان نیز با اعتراض دولت، قانون بودجه را رد می کند. این 2 رویکرد در میان نمایندگان جریان دارد و باعث شده مجلس در یک وضعیت متناقض قرار بگیرد. اگر بودجه را اصلاح کند با سد شورای نگهبان روبه رو می شود و اگر بودجه را رد کند تا دولت موظف به اصلاح بودجه شود، ضمانتی برای اصلاح وجود ندارد. چرا که دولت برخی تغییرات سطحی انجام می‌دهد و دوباره بودجه را راهی مجلس می کند.

جلسه روحانی - قالیباف دستاورد خاصی برای بودجه نداشت

طغیانی در ادامه با اشاره به ضرورت بحث و تبادل نظر در خصوص بودجه اظهار داشت:این تناقضات بسیاری جدی است و مساله بودجه را حساس تر می کند. فعلا کمیسیون ها در حال جمع آوری پیشنهادات و بررسی های تحلیلی کمیسیون ها و کارشناسان در خصوص بودجه هستند. طی هفته آینده هم کمیسیون تلفیق وارد فاز بررسی ها خواهد شد و امیدوار هستیم که در کمیسیون تلفیق به یک جمع بندی با دولت برسیم. البته تجربه تلخی هم در زمینه تعامل با دولت وجود دارد و آن اینکه حتی در حوزه های کارشناسی نیز وقتی با دولت توافق می شود، عملا ممکن است در نهایت با یک تصمیم سیاسی، کل این رشته های کارشناسی پنبه شود.

نماینده مردم اصفهان در خصوص نمونه های مصداقی این تجربه های تلخ گفت: این تجربه را طی 6ماه گذشته داشته ایم که در برخی حوزه ها مثل طرح معیشتی و... با بدنه کارشناسی دولت در حد معاون رییس جمهور یا وزیر کابینه، هماهنگی لازم صورت می گرفت، اما در نقطه پایانی برنامه ها با یک تصمیم سیاسی یا یک اظهار نظر، کل موضوع کان لم یکن تلقی می شد. به عبارت روشنتر انسجام مدیریتی لازم در دولت وجود ندارد که از طریق ان بتوان به یک نقطه مشترک در خصوص موضوعات رسید.

طغیانی اما در پاسخ به این پرسش خبرنگاراقتصادآنلاین که بعد از جلسه روحانی و قالیباف در خصوص بودجه اعلام شد که دو طرف توافق کردند که مشکل بودجه از طریق تعامل حل شود، این روند تعاملی در چه مرحله ای قرار دارد، گفت: شخصا در جلسه آقایان قالیباف و روحانی حضور نداشتم، اما آنگونه که شنیده ام، هدف دولت از برگزاری این نشست از سوی دولت، فقط تعیین تکلیف 90هزار میلیارد تومان برداشت از صندوق توسعه عنوان شده که  با نامه حضرت آقا دچار مشکل شده است. یعنی دولتی ها اشاره کردند که در سایر امور بودجه، بحثی وجود ندارد. اما همکاران من در مجلس در این جلسه اشاره کرده اند که این رویکرد معقول نیست و باید دامنه وسیع تری از مشکلات بودجه روی میز ارزیابی های اصلاحی قرار بگیرد.

این نماینده در ادامه افزود: این مساله باعث شد تا جلسه روسای قوای مقننه و مجریه، نتیجه قابل توجهی نداشته باشد. البته قرار است کارگروه مشترکی بین دولت و مجلس با حضور نمایندگان و دولتی ها شکل بگیرد و این کارگروه مسائل اصلاحی مورد نظر را پیگیری کند. نخستین جلسه این کارگروه مشترک با حضور مشترک نمایندگان و چهره های دولتی طی هفته آینده برگزار خواهد شد.

مشکل تامین منابع طرح جاماندگان سهام عدالت

طغیانی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص وضعیت طرح ثبت نام دوباره جاماندگان سهام عدالت گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی های لازم در خصوص طرح جاماندگان سهام عدالت را انجام و بعد از بررسی ابعاد مختلف، آن را راهی صحن کرده است. در این مرحله نمایندگان موضوع را ارزیابی و نظر نهایی را درباره چگونگی اجرای طرح می دهند. اما مساله ای که هنوز در خصوص طرح جاماندگان سهام عدالت وجود دارد، چگونگی تامین منابع طرح است. مجلس معتقد است که منابع لازم برای اجرای طرح وجود دارد و این منابع را مشخص کرده است، اما دولت معتقد است که منابع طرح قبلا مصرف شده است و دیگر سهمی برای توزیع وجود ندارد.

نماینده مردم اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: این در حالی است که بخش قابل توجهی از مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی فاقد سهام عدالت هستند. بنابراین طبیعی است که باید فرصت دوباره ای برای اقشار کمتربرخوردار برای ثبت نام فراهم شود. در صورت اجرای این طرح، 6دهک پایینی جامعه که در نوبت قبل موفق به ثبت نام در این طرح نشده اند، می توانند از طریق سامانه های ارتباطی فرایند ثبت نام ها را پیگیری کنند.

پربیننده ترین حقوق کارگران حداقل ‌باید ۴۰درصد افزایش یابد معادله افزایش حقوق ۱۴۰۰پیچیده شد فرمول افزایش حقوق۱۴۰۰ باید تغییر کند توییت بورسی نایب رییس مجلس بازنگری بودجه دانشگاه‌ها در سال۱۴۰۰

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک حسن روحانی رییس جمهور سهام عدالت محمدباقر قالیباف کلیات لایحه بودجه مهدی طغیانی مهدی بیک لایحه بودجه ۱۴۰۰ جاماندگان سهام عدالت خصوص بودجه شورای نگهبان وجود ندارد ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۶۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم

به گزارش تابناک اقتصادی؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه دوم فروردین ماه در نشست بررسی مسائل ارزی که با حضور رئیس بانک مرزی و وزیراقتصاد و امور دارایی برگزار شد اظهار داشت: مشکلات مربوط به ارز برای مردم و اقتصاد کشور غیر قابل تحمل شده است. وی تأکید کرد: دولت و مجلس باید در موضوعات مرتبط با ارز با هم اتفاق نظر داشته باشند تا مردم از این وضعیت بیش از پیش آسیب نبینند.

فردای آن روز، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده اردبیل در خصوص مسائل ارزی و عملکرد بانک مرکزیی تاکید کرد: پیرو مسائل مربوط به ارز در روز یکشنبه با دوستان‌مان در دولت، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیون‌های اقتصاد، صنعت، جهش تولید و بودجه جلسه گذاشتیم و ادامه بحث‌مان به چهارشنبه موکول شد و حتماً گزارش جمع بندی مربوط به ارز را هفته بعد در صحن مجلس ارائه می‌دهیم.

بنابراین؛ روز گذشته دومین جلسه نشست مشترک مجلس با تیم اقتصادی دولت برگزار شد. جلسه‌ای که با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

درباره جزئیات این نشست و صحبت های رئیس مجلس، ایسنا نوشته است: در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

همه اختیار‌ها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • ضرب العجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • پس لرزه برگزاری جلسه مجلس و دولت در دفتر قالیباف نه صحن مجلس
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند