Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@00:22:32 GMT

ضرورت شکل گیری موزه های مجازی

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۶۵۴۲

ضرورت شکل گیری موزه های مجازی

تصور عموم مردم از موزه این است که آثار تاریخی را داخل ویترین به نظاره بنشینند. یعنی محور بازدید، همین. آثار به نمایش درآمده در موزه هستند که به این موزه ها شی محور می گویند.
که این اشیا یا  در مخازن موجود دارند، در اثر کاوش های علمی باستان شناسی بدست آمده اند، اهدا شده اند، و یا از قاچاقچیان اموال فرهنگی ضبط و توقیف شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موزه ها به لحاظ آنچه به نمایش می گذارند، به چند نوع تقسیم می گردند؛ موزه های تاریخ و باستان شناسی که از  آنها. به عنوان موزه های مادر و ملی نیز یاد می کنند، سایت موزه ها، نمایش دهنده ی آثار غیر منقول یا یک بخشی از معماری تاریخی و به جای مانده هستند که امکان انتقال آن به جایی دیگر میسر نیست، موزه های مردم شناسی ساخته و پرداخته ی آیین و آداب و رسوم و  مشاغل و پیشه های قدیمی هستند، کاخ موزه ها، بیان گر وضعیت و نحوه ی زندگی صاحبشان هستند، موزه های هنری، انواع هنرهای تزیینی و تجسمی که زیبایی شناسی بالایی برخوردار هستند را به نمایش در می آورند،موزه های علوم و تاریخ طبیعی، محلی و  منطقه ای، موزه های سیار، پارک موزه ها، موزه های نظامی و خانه موزه ها همگی یک نمایش مشترک و آن هم محور قرار داشتن آثار منقول و غیر منقول است و علاقمندان حتما بایستی از نزدیک بروند و بازدید کنند.که خوب قطعا، از نزدیک مشاهده کردن آثار موزه، جذابیت خاص خودش را دارد و به چرخه سوخت اقتصاد گردشگری هم کمک می کند.
ولی حال که این ویروس منحوس کرونا،برای بازدید حضوری، محدودیت ایجاد کرده و چه بسا که در آینده، محدودیت های دیگری هم پیش بیاید، چه باید کرد؟ باید در موزه ها را بست؟
در بعضی از کشورها ی دنیا، سعی شده که از اشیا محور خارج و به سمت محتوی محور پیش بروند و در حقیقت برآیند میراث فرهنگی ملموس و ناملموس یا منقول و غیر منقول و حتی آینده را در دستور کار خود قرار داده اند.به عنوان مثال موزه های سلفی که این موزه ها با ایجاد مکان های شبه تاریخی و بعضا براساس آثار تاریخی،برای بینندگان خود خاطره بازی و خاطره سازی می کنند
شاید این فضای ایجاد شده را می توان شبیه یک استودیوی پیشرفته عکاسی دانست ولی واقعیت امر این است که محتوی را بر محور،غلبه دادند.
و بی دلیل نیست که از، سال گذشته ایکوم شورای جهانی موزه ها، تعریف جدیدی از موزه ها را به شور گذاشته است باید و نبایدهای زیادی را می شود حدس زد صرفا وجود یک سایت و پورتال اینترنتی نخواهد توانست کمک زیادی به حضور مجازی موزه ها داشته باشد و  به مرور زمان، ارتباط خودش با مخاطبان به اندک خواهد رساند.
هم اکنون که این ویروس کرونا، منجر به  تغییر سبک  زندگی شده  و بسیاری از داد و ستدهای مردم بصورت غیر حضوری انجام می گیرد، ضرورت دارد که موزه ها هم. از غافله عقب نمانند و جایی برای خودشان در شبکه های اجتماعی و  مجازی پیدا کنند  و یا سهم خودشان را از این فرصت مهیا شده، بگیرند و با علاقمندان خودشان ارتباط داشته باشند و برای حفظ آن تلاش کنند. در غیر این صورت ارتباط خودشان را با مخاطبان از دست خواهند داد و از میزان علاقه مندی آنها، کاسته خواهد شد و به مرور زمان به انزوا خواهند رفت.
لذا ضرورت حضوری شایسته و بایسته و با زبان و بیان هنر و زیبا شناسی هنری برای تمام موزه ها در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، وجود دارد هم اکنون، اکثر قریب به اتفاق جامعه یک دستگاه موبایل اندریود دار در اختیار دارند که علاوه بر گذاراندن اوقات خود، دیگر نیازها یشان را برآورده می کنند و  موزه ها هم بایستی تلاش کنند که از این فرصت، به خوبی بهره بگیرند و علاوه بر حفظ رسالت موزه ای خود، زمانی از سبد وقت مردم را به تماشا ی موزه ها و آثار به نمایش در آمده اختصاص بدهند و به یک سایت و. پورتال اینترنتی اکتفا نکنند و در تمامی شبکه های اجتماعی و مجاری و  پیام رسان های مختلف،حضور داشته باشند .

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: یادداشت ی موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۶۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید شاهرخی با بیان اینکه امروز مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان وارد شد گفت: این اشیا به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی، افزود: بخشی از اشیا این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیای مجموعه انتقالی، حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

شاهرخی، افزود: قدمت تعدادی از این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از آن بر می‌گردد که متعلق به تپه گاو کشی در اسفندقه جیرفت بوده و در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است.

کد خبر 6095625

دیگر خبرها

  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • تأییدیه سازمان سینمایی؛ شرط پخش فیلم خارجی از پلتفرم‌ها
  • آثار سینمایی خارجی پلتفرم‌ها تحت نظارت سازمان سینمایی قرار گرفت
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • سیمای معلم در آثار کاریکاتوریست اردبیلی