Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاگرد سالهای دور آیت الله طالقانی دربارۀ اظهارات محمود امجد می‌گوید: وی را در صراط مستقیمی نمی‌بینم. صحبت‌های او در مسیر صحیح نیست. شاید تحت تأثیر شرایط روز قرار گرفته است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، از مهم‌ترین ارکان حفظ هر نظام و کشوری امنیت آن سرزمین است؛ پر واضح است هر عاملی که سبب تقویت این عنصر حیاتی شود، باید به کار گرفته شود و در مقابل، هر عاملی که سبب تضعیف آن شود، باید از میان برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این روست که در ادبیات سیاسی، هر فرد و گروهی که سبب تضعیف امنیت در جامعه شوند، خائن تلقی می‌شوند و خیانت دلالت بر جرم‌هایی دارد که علیه حاکمیت یا ملتی رخ می‌دهد. به صورت تاریخی خیانت علیه حاکم یا پادشاه خیانت ملی نامیده شده است و به کسی که عمل خیانت از وی سرزده، خائن اطلاق می‌شود. خیانت به کشور عبارت است از سوء قصد بر ضد امنیت کشور به وسیلهٔ ایجاد ارتباط با کشور دیگری که دارای سلطه و استقلال است.

با این مقدمه، طی یک سال اخیر خبر دستگیری عنصری معلوم‌الحال مشهور به «نیما زم» در سر تیتر رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت. فردی که به اذعان خود شبکه‌ای از مخالفان نظام را گرد هم آورده بود تا علیه امنیت کشور اقداماتی صورت دهند. او که با زبان خود به مدیریت برخی اغتشاشات داخلی اعتراف کرده بود، به همکاری با سرویس‌های امنیتی فرانسه علیه این نظام نیز معترف بود. به این ترتیب بر اساس قوانین کشور به اعدام محکوم و حکم آن اجرا شد.

در این بین شاهد بودیم که برخی عالم‌نماها همچون آقای امجد که طی این سالیان اخیر با لباس دین و با افکار منحرف و غیر منطقی خود علیه نظام اقدام کرده، حکم شهید را به این عنصر ضدنظام نسبت می‌دهد و معتقد است «زم شهید است ــ نه به معنای اصطلاحی ــ بلکه به معنای «وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً» کسی مظلومانه در راه ناموس و هدفش کشته شود، شهید است؛ پس تمام کشته‌هایی که چهل سال انجام شد، شهیدند!» سوای از اینکه این منطق را که هرکه به حکم خیانت اعدام شود شهید محسوب می‌شود، از کدام منبع دینی و مرجع حقوقی برداشت کرده، پر واضح است که کینه‌ها و حقد جاهلانۀ ایشان است که قلب و زبانشان را در تمام طول مدت سخنانشان مدیریت می‌کند.

ایشان که ضمن مقدمه‌ای سرآمد تمام بدی‌ها و بدبختی‌ها را عُجب و خودبینی می‌داند، به این نکته اشاره ندارند که تمام بدبختی‌های اسلام و مسلمانان به واسطۀ انحراف عالمانی بود که با تفسیر غلط از دین، از مسیر حق جدا شدند و عده‌ای ساده‌لوح را با خود همراه کردند و خود مصداق این حدیث نبوی شدند که فرمود «من قال فى القرآن بغیر علم فلیتبوّأ مقعده من النّار؛ هرکه درباره قرآن بدون علم سخن بگوید، جایگاهش در آتش است». یا همچون تعبیر امام محمد باقر (ع) خطاب به یک عالم‌نما که فرمود» واى بر تو؛ اگر قرآن را از پیش خود تفسیر کرده‌‏اى که خود و دیگران را هلاک کرده‌ای و اگر آن را از حرف مردم گرفته‏‌اى، باز هم خود و دیگران را هلاک کرده‌ای؛ إنّما فسّرت القرآن من تلقاء نفسک فقد هلکت و أهلکت و إن کنت قد فسّرته من الرجال فقد هلکت و أهلکت».

بنابر منطق آقای امجد، تمام منافقان و کوردلانی که مردم و عالمان این سرزمین را از دم تیغ جهالت و بربریت خود گذراندند و تمام کسانی که نسبت به این کشور خیانت کردند و به دار مجازات آویخته شدند، شهید محسوب می‌شوند! این منطق دلیلی بر حاکمیت حقد و کینه بر منطق و استدلال است.

محمدمهدی جعفری، مترجم و شارح کتاب شریف نهج‌البلاغه و از شاگردان مبرز و سالهای دور آیت الله طالقانی در گفت و گو با تسنیم ضمن مخالفت با منطق محمود امجد، این سخنان را غیر منطقی دانست و گفت: با اظهار نظر ایشان سخت مخالفم و وی را در صراط مستقیمی نمی‌بینم. صحبت‌های او در مسیر صحیح نیست. شاید تحت تأثیر شرایط روز قرار گرفته که از آرمان‌های گذشته بازگشته است.

در پایان ما نیز به آقای امجد که ظاهراً کینه‌های گذشتۀ ایشان سایه بر استدلالات غیر منطقی او انداخته است، توصیه می‌کنیم این آیه را یک بار با تأمل بخوانند که فرمود «... وَ لا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ‏ قَوْمٍ عَلى‏ أَلاَّ تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوى‏ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما تَعْمَلُونَ؛ ... نباید دشمنىِ گروهى شما را بر آن دارد که از مسیر عدالت خارج شوید؛ عدالت پیشه کنید که آن به تقوا نزدیک‌تر است و از خدا پروا دارید که خدا به آنچه انجام مى‌‏دهید آگاه است.» (8 مائده)

اعتراف "محمود امجد" به عدم بهره‌بردن اخلاقی و معنوی از محضر آیت‌الله بهاءالدینی!

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آقای امجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۷۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 

گزارش‌ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف‌گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

به گزارش ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال‌های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت‌های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می‌رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت‌های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی‌، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست‌اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه بی‌واسطه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • آژاکس را که می‌بینم، حالم بد می‌شود
  • حمله مستقیم نظامی ایران به رژیم صهیونیستی یک شاهکار نظامی بود
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • واکنش کاربران ایرانی به خیانت اردن
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • شرط موفقیت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است
  • شرط موفقت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم