Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@08:57:22 GMT

دپوی مرکبات نتیجه کاهش صادرات

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۷۸۵۲

دپوی مرکبات نتیجه کاهش صادرات

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ همچنین فعالان زارع شمال کشور می‌گویند امسال شرایط و وضعیت کیوی بهتر از سال قبل بوده و احتمالا با افزایش صادرات همراه خواهد بود. البته هزینه‌های تولید اعم از نهاده‌های کشاورزی به گونه‌ای افزایش یافته که «حاشیه سود کشاورز به پایین‌ترین حد رسیده است».

 افزایش بیش از دو برابری هزینه‌های تولید

یکی از باغداران شمالی می‌گوید امسال شرایط بازار مرکبات مساعد بود اما افزایش هزینه‌ها عملا سودشان را به پایین‌ترین حد رسانده است: «امسال سال پرباری بود و اکثر باغدارها میوه‌های خود را روی درخت فروختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» بر اساس آمارها در منطقه‌ غرب استان مازندران که محل فعالیت این کشاورز است سالانه ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن مرکبات تولید می‌شود که عمده آن پرتقال و نارنگی است. سالاری درباره نرخ خرید محصول از کشاورز می‌گوید: «واسطه‌ها و دلال‌ها قیمت را بین ۳ تا ۷ هزار تومان بسته به نوع محصول تعیین کردند که قیمتی تقریبا منطقی است. البته سال گذشته هم نرخ خرید در باغ در همین حدود بود و به‌طور متوسط یک تا ۲ هزار تومان اضافه شده است.» به گفته سالاری هر سال بخشی از محصولات درشت و باکیفیت صادر می‌شود و مابقی به بازارهای داخلی روانه می‌شوند: «اما شرایط امسال کمی متفاوت است. خریداران انبار و دپو مرکبات را به فروش ترجیح می‌دهند و به نظر می‌رسد شرایط صادراتی مساعد نیست.» این کشاورز درباره شرایط هزینه‌های تولید می‌گوید: «هزینه‌ها بیشتر از دو برابر شده است. کودی که به قیمت ۸۰ هزارتومان به دست کشاورز می‌رسید امسال به ۳۵۰ هزار تومان رسیده. سبدهای ۲۰ کیلویی ۱۲ هزار تومانی ۲۴ هزار تومان فروخته می‌شود. همین‌طور سبدهای ۵ کیلویی از ۳ هزار و ۵۰۰ به ۷ هزار تومان رسیده است. دلیل گرانی را هم که می‌پرسیم می‌گویند پتروشیمی‌ها محصولاتشان را گران کرده‌اند و قیمت همین است. وقتی دولت قیمت محصولات خود را بالا می‌برد چطور من کشاورز و تولیدکننده نمی‌توانم؟» به گفته سالاری هنوز برنامه یا طرحی از سوی دولت برای تامین نهاده‌های کشاورزی صورت نگرفته و همچنان باوجود هزینه‌های بالای تولید، قیمت خرید پایین است: «فروش کیلویی ۴ هزار تومان سال گذشته سود بیشتری برای کشاورز داشت تا فروش ۵ هزار تومانی امسال. هزینه‌های تولید آنقدر بالا رفته که حاشیه سود کشاورز به پایین‌ترین حد رسیده است.» شرایط کشاورزان به گونه‌ای است که بسیاری می‌گویند توان ادامه فعالیت و نگهداری از باغ برای سال آینده را ندارند. سالاری درباره شرایط صادرات مرکبات می‌گوید: «امسال نسبت به سال‌های گذشته رونق کمتری دارد. پاییز پارسال در آذرماه من پرتقال‌ها را به  عراق فروخته بودم اما امسال خبری نیست و بیشتر خریداران دپو و انبار محصول را ترجیح می‌دهند.» سالاری می‌گوید کیوی بازار بهتری نسبت به پرتقال دارد: «امسال شرایط کیوی خیلی بهتر از مرکبات بود. کیوی کیلویی ۸ تا ۹ هزار تومان از باغدار خریداری شد. همین‌طور در غرب مازندران با افزایش تولید روبه‌رو هستیم و بازار صادراتی این میوه هم نسبت به سال‌های گذشته رونق بهتری پیدا کرده است.» کیوی در فروشگاه‌های مرکز شهر تهران برای شب یلدا کیلویی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان فروخته شد. 

 ارزش بالای کشاورزی شمال

سال گذشته نزدیک به 2 میلیون و 700 هزار تن تنها از باغ‌های مرکبات استان مازندران برداشت شد که نشان از حجم بالای تولیدات مرکبات در خطه شمالی کشور دارد. مدیر باغبانی جهاد کشاورزی این استان پیش‌بینی کرده میزان برداشت امسال نیز بالای 2 میلیون و 500 هزار تن باشد. اگر قیمت متوسط مرکبات شمال را 6 هزارتومان درنظر بگیریم با پیش‌بینی مدیر جهاد کشاورزی استان مازندران ارزش مرکبات این استان امسال به 15 هزار میلیارد تومان می‌رسد. همچنین سال گذشته 190 هزار تن کیوی از باغ‌های گیلان برداشت شده که ارزش آن حدود یک‌هزار و 710میلیارد تومان است. این اعداد از درآمد منطقی کشاورزی استان‌های شمالی خبر می‌دهد اما کشاورزان می‌گویند هزینه‌های تولید به گونه‌ای است که عملا سودشان نسبت به سال قبل نصف شده است. نهاده‌های کشاورزی مثل انواع کود و سم از لیست دریافت‌کنندگان ارز دولتی خارج شدند و همین امر باعث افزایش سه برابری قیمت برخی از این نهاده‌ها شد. علاوه بر افزایش قیمت، کمبود برخی از این اقلام باعث شده تولیدکنندگان بالاجبار از نهاده‌هایی استفاده کنند که کیفیت محصولات را کاهش داده است. کشاورزی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین حوزه‌های اقتصادی کشور شرایط بدی دارد. حضور دلال‌ها در بازار محصولات کشاورزی باعث شده بخش بسیار کمی از ثروت این حوزه به جیب کشاورز و تولیدکننده روانه شود و ناظران بازار می‌گویند تا زمانی‌که این مشکل حل نشود نمی‌توان به افزایش بنیه و ظرفیت کشاورزی در کشور امیدوار بود.

پربیننده ترین استراتژی‌های صادراتی ایران در سال۲۰۲۱ تداوم کمبود روغن در بازار؟ تصور عجیب دولت از جیب مردم ظرفیت بنادر کشور دو برابر می‌شود‌ ثبت شناسه کالا در رویه‌های گمرکی الزامی شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کشاورزی مرکبات قیمت میوه صادرات مرکبات قیمت مرکبات هزینه های تولید هزار تومان سال گذشته هزینه ها نهاده ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، منصور امیریان گفت: این همایش با هدف ارتقای شاخص سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت، در زنجیره مواد غذایی با منشا گیاهی و لزوم و اهمیت تولید و عرضه محصولات تولیدی شناسه دار با حضور تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و مسئولین شهرستانی و استانی در سالن اجتماعات فرهنگیان شهرستان مرودشت شد.

او افزود: با توجه به اهمیت موضوع سلامت و امنیت غذایی جامعه و اولویت موضوع در سازمان جهاد کشاورزی فارس، مقرر شد محصولاتی که شناسه محصول را دریافت کنند، اجازه صادرات به خارج از کشور و فروش در بازار داخلی را خواهند داشت.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: محصولات باغی شامل کیوی، انگور، سیب، پسته، انار، خرما و مرکبات و محصولات مزرعه‌ای و گلخانه‌ای شامل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای، بادمجان و کرفس برای صادرات به خارج از کشور و محصولات بازار داخلی شامل گوجه و خیار گلخانه‌ای و مزرعه ای، پیاز، سیب زمینی، پرتقال و سیب، ملزم به دریافت کد شناسه محصول هستند.

امیریان تصریح کرد: تولید کنندگان محصولات برای ثبت نام و دریافت کد شناسه محصول برای صادرات، قبل از کاشت و بازار داخلی یک ماه قبل از برداشت، به دفاتر نظام مهندسی کشاورزی و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • پلیس فتا حق۱۷۰میلیاردی کشاورز قلعه گنجی را از یک کلاهبردار گرفت
  • احقاق حق ۱۷۰ میلیاردی کشاورز قلعه گنجی از سوی پلیس فتا
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد
  • ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان