Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-01@19:14:57 GMT

کارنامه صنعت حمل‌ونقل هوایی در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۷۹۲۷

کارنامه صنعت حمل‌ونقل هوایی در سال ۹۸

تین نیوز

در گزارش صفحه هوایی شماره 281 هفته نامه حمل ونقل منتشر شده 2 دی ماه 99 می خوانید: آمارهای صنعت حمل‌ونقل هوایی در سال ۹۸ بر اساس سالنامه آماری که اخیرا توسط سازمان هواپیمایی کشوری منتشر شده است، نشان می‌دهد که عملکرد شرکت‌های هواپیمایی در پروازهای داخلی و بین‌المللی، عملکرد ایرلاین‌های خارجی در ایران، تعداد نشست‌وبرخاست پروازها، مسافر جابه‌جا شده و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نه‌تنها رشد نداشته بلکه در بیشتر موارد شاهد کاهش چشمگیری به نسبت سال ۹۷ هستیم. در همین رابطه در این گزارش نگاه اجمالی به این آمارها خواهیم داشت.

عملکرد شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در پروازهای داخلی

در سال ۱۳۹۸، شرکت‌های هواپیمایی ماهان‌ایر، آسمان، ایران‌ایر، ایران‌ایرتور، آتا، کیش‌ایر، زاگرس، تابان، کارون، معراج، کاسپین، قشم‌ایر، پویا‌ایر، وارش، ساها، فلای پرشیا و سپهران در حمل مسافر، بار و پست در فرودگاه‌های کشور فعالیت داشته‌اند.

این آمارها نشان می‌دهد که در سال ۹۸ بیش از ۱۸ میلیون و ۵۳۹ هزار مسافر توسط شرکت‌های هواپیمایی داخلی جابه‌جا شده‌اند که این آمار به نسبت سال ۹۷ با (۱۹ میلیون ۹۱۲ هزار و ۹۴۸) مسافر نزدیک به ۷ درصد کاهش داشته است.

اما دراین‌بین، شرکت‌های هواپیمایی داخلی در بخش بار کمی بهتر عمل کرده‌اند؛ ایرلاین‌ها در سال ۹۸ بیش از ۱۲ هزار و ۹۵۰ هزار تن بار در فرودگاه‌های کشور جابه‌جا کرده‌اند که این آمار در مقایسه با سال ۹۷، با جابه‌جایی (۱۲ هزار و ۵۷۶ هزار تن) رشد ۳ درصد داشته است.

در سال ۱۳۹۸ شرکت‌های هواپیمایی وارش، معراج، ایران‌ایرتور، ایران‌ایر، پویا‌ایر، ساها و آتا ازنظر جابه‌جایی مسافر افزایش عملکرد داشته‌اند؛ در مقابل سایر شرکت‌های هواپیمایی روند نزولی را در عملکرد سالانه خود طی کرده‌اند.

رتبه‌بندی فرودگاه‌های کشور در پروازهای داخلی

در سال گذشته، ۶۷ فرودگاه در روند جابه‌جایی مسافر به شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در پروازهای داخلی، خدمات ارائه کرده‌اند که همانند سال ۹۷، فرودگاه‌های مهرآباد تهران، مشهد، کیش و شیراز در حمل مسافر به ترتیب رتبه‌های اول تا چهارم قرارگرفته‌اند. در همین سال، ۱۷ شرکت هواپیمایی در حمل مسافر و ۱۲ ایرلاین در حوزه حمل بار و سه شرکت هواپیمایی در حمل پست در فرودگاه‌های کشور فعالیت داشته‌اند.

پوشش فرودگاهی

ازنظر پوشش فرودگاهی، شرکت‌های هواپیمایی ایران‌ایر و پویا‌ایر بیشترین سهم را در سال ۹۸ به خود اختصاص داده‌اند و شرکت ماهان‌ایر در رتبه دوم و آسمان و کیش ایر به ترتیب در رتبه‌های سوم و چهارم قرار دارند.

مقایسه عملکرد ایرلاین‌های ایرانی در پروازهای بین‌المللی

در سال گذشته، پنج میلیون و ۱۷۸ هزار و ۲۱۷ مسافر بین‌المللی توسط ایرلاین‌های داخلی جابه‌جا شده‌اند که این آمار در سال ۹۷، (پنج میلیون و ۵۴۱ هزار و ۵۱۰) بوده که کاهش ۶ درصدی را نشان می‌دهد.

بر اساس آمار سالنامه آماری صنعت حمل‌ونقل هوایی در سال ۹۸، شرکت‌های هواپیمایی آسمان، ایران‌ایرتور، تابان، پویا‌ایر و قشم‌ایر نسبت به سال ۹۷ افزایش عملکرد مسافر داشته‌اند و بیشترین سهم عملکرد مسافر بین‌المللی به شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر و بیشترین رشد عملکرد مسافر به شرکت آسمان اختصاص دارد و سایر شرکت‌ها نسبت به سال ۹۷ کاهش عملکرد مسافر داشته‌اند.

رتبه‌بندی فرودگاه‌های کشور در پروازهای بین‌المللی

به‌طورکلی در سال گذشته، ۲۸ فرودگاه در حمل مسافر به شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در پروازهای بین‌المللی خدمات ارائه کرده‌اند که ازاین‌بین، فرودگاه‌های امام خمینی (ره)، مشهد، شیراز و تبریز در حمل مسافر بین‌المللی رتبه‌های اول تا چهارم را به خود اختصاص داده‌اند و سایر فرودگاه‌های کشور در رتبه‌های بعدی قرارگرفته‌اند.

ازنظر عملکرد شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر در حمل مسافر، بار و پست، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است و سایر شرکت‌ها در رتبه‌های بعدی جای دارند. در این میان شرکت‌های هواپیمایی ایران‌ایر بیشترین پوشش فرودگاهی در پروازهای را به خود اختصاص داده است و شرکت‌های هواپیمایی کیش‌ایر و قشم‌ایر به ترتیب رتبه‌های دوم تا سوم را دارند و سایر شرکت‌ها در رتبه‌های بعدی قرارگرفته‌اند.

عملکرد ایرلاین‌های خارجی در ایران

در این بخش، عملکرد شرکت‌های هواپیمایی خارجی موردبررسی قرار خواهد گرفت؛ در سال گذشته ۲۸ شرکت‌ هواپیمایی ترکیش‌ایر، قطر ایرویز، عراقی، امارات، اطلس جت، ایر عربیا، فالی دبی، لوفت‌هانزا، پگاسوس، سلام‌ایر، عمان‌ایر، سان اکسپرس، آزال، اتریشی، آئروفلوت، جزیره ایرویز، اوکراین اینترنشنال، کویتی، شام وینگز، چاینا ساترن، ایرآرمنیا، کم‌ایر، تیل ویند، نورد ویند، براوو ایر ویز، فری‌برد، تاجیکستان و سوریه در فرودگاه‌های بین‌المللی کشور اقدام به جابه‌جایی مسافر، بار و پست کرده‌اند.

شرکت‌های هواپیمایی خارجی در سال ۹۸ اقدام به جابه‌جایی سه میلیون و ۲۸۴ هزار و ۳۵۰ مسافر کرده‌اند اما عملکرد ایرلاین‌های خارجی در بخش مسافر به نسبت سال ۹۷ با جابه‌جایی چهار میلیون ۱۹۲ هزار و ۸۱۹ مسافر کاهش نزدیک به ۲۸ درصد داشته است و این کاهش در بخش بار با ۳۷ و ۲۵ درصد به چشم می‌خورد.

در بین شرکت‌های فوق شرکت‌های هواپیمایی ایرآرمنیا، تیل ویند، سلام‌ایر و جزیره ایرویز رتبه اول تا چهارم را ازنظر رشد پرواز داشته‌اند و سایر شرکت‌های هواپیمایی در رتبه‌های بعدی قرارگرفته‌اند.

آمار نشست‌وبرخاست هواپیماها در فرودگاه‌های کشور

فرودگاه‌های مهرآباد تهران، مشهد، امام خمینی (ره)، بندرعباس، اصفهان، اهواز، کیش، پیام، کرمان، شیراز، تبریز، بوشهر، قزوین، زاهدان، کرمانشاه، خلیج‌فارس، آبادان، یزد، رامسر، رشت، خارک، قشم، ارومیه، گرگان، ساری، لاوان، ایلام، زنجان، بیرجند، همدان، چابهار، خرم‌آباد، اردبیل، ماهشهر، سیری، لار، نوشهر، بهرگان، ابوموسی، شهرکرد، اراک، سنندج، دزفول، سیرجان، سبزوار، بندرلنگه، گچساران، المرد، یاسوج، طبس، شاهرود، بجنورد، سراوان، ایرانشهر، زابل، ماکو، خوی، رفسنجان، جیرفت، کاشان، آقاجاری، جهرم، بم، پارس‌آباد، جاسک و کلاله در سطح کشور فعال بوده‌اند...

دراین‌بین فرودگاه‌های مهرآباد تهران، مشهد، امام خمینی (ره)، بندرعباس، اصفهان و اهواز به ترتیب رتبه اول تا ششم را ازنظر بیشترین تعداد نشست‌وبرخاست هواپیماها به خود اختصاص داده‌اند. در فرودگاه‌های مهرآباد تهران، امام، مشهد، شیراز، اصفهان، بندرعباس، زاهدان، تبریز و یزد بین‌المللی انجام شده و فرودگاه‌های ارومیه، اصفهان، امام خمینی (ره)، اهواز، ایلام، بندرعباس، بوشهر، بیرجند، پیام، تبریز، چابهار، رشت، زاهدان، زنجان، ساری، شاهرود پروازهای داخلی و بین‌المللی (برنامه‌ای‌ـ‌غیر برنامه‌ای) محلی و نظامی انجام گرفته است.

نشست‌وبرخاست هواپیماها در فرودگاه‌های کشور

 شیراز، قشم، کرمان، کرمانشاه، کیش، گرگان، لار، لامرد، مشهد، مهرآباد، همدان و یزد مرز هوایی هستند و فقط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در آنها پروازهای بین‌المللی انجام می‌دهند. از بین فرودگاه‌های نام برده، فرودگاه‌های مهرآباد تهران، مشهد، امام خمینی (ره)، بندرعباس و اصفهان به ترتیب، رتبه اول تا پنجم را ازنظر بیشترین تعداد نشست‌وبرخاست هواپیماها به خود اختصاص داده‌اند. در سال ۹۸، ۵۸۶ هزار و ۱۴۷ نشست‌وبرخاست در فرودگاه‌های کشور انجام گرفته که نسبت به سال گذشته (۶۲۴ هزار و ۰۳۴) کاهش نزدیک به ۷ درصدی را نشان می‌دهد.


این گزارش را در سایت هفته نامه حمل ونقل بخوانید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: صنعت حمل ونقل هوایی شرکت های هواپیمایی ایرانی فرودگاه های مهرآباد تهران شرکت های هواپیمایی ایران خود اختصاص داده اند پروازهای بین المللی فرودگاه های کشور عملکرد ایرلاین ایرانی در پروازهای پروازهای داخلی رتبه های بعدی شرکت هواپیمایی بین المللی سایر شرکت ها قرارگرفته اند عملکرد مسافر حمل مسافر سال گذشته عملکرد شرکت نشان می دهد امام خمینی ایران ایر ماهان ایر داشته اند جابه جایی سال ۹۸ پویا ایر حمل ونقل کیش ایر جابه جا سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۷۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران روند نوسازی ناوگان حمل ونقل هوایی یکی از اولویت های اصلی در بخش حمل ونقل به شمار می رود که در حال حاضر این روند توسط شرکت های حمل ونقل هوایی در حال انجام است و از سوی دیگر با توجه به تاکید وزیر راه وشهرسازی مبنی بر نوسازی ناوگان هوایی و استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان برای احیا و بازسازی ناوگان بخش هوایی در دستور کار قرار گرفته است که این اقدام خود یکی از مهم ترین برنامه های است که در دستور کار تمامی بخش ها قرار گرفته است.

براساس این گزارش پیش از این محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خرید هوشمندانه هواپیما و هدفمند کردن این موضوع و جلوگیری از اعمال سلیقه با توجه به نیاز کشور را ضروری دانست و افزود: در حال حاضر ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز داریم و در صورت عدم تامین این تعداد، عرضه و تقاضا هماهنگ نیستند.

وی تصریح کرد: از موضوعات مهم کارخانه هواپیماسازی سرریز دانش تخصصی، تولید قطعات زیرساخت و هم افزایی در حوزه فرودگاهی است.

در همین رابطه صابر نوروزی، سخنگوی شرکت هواپیمایی اعلام کرد: یک فروند هواپیمای بوئینگ MD-83 با شماره ثبت EP-CPV با تامین موتور، قطعات مورد نیاز، انجام چک های دوره‌ای و دریافت لیوری جدید و با انجام بدون مشکل تست پروازی وارد چرخه عملیاتی هواپیمایی کاسپین شد و خوشبختانه موضوع زمینگیری هواپیماهای MD این شرکت به دلیل نبود موتور، قطعات و... به اتمام رسید.

نوروزی با بیان اینکه  با ورود این هواپیما تعداد ۱۴۶ صندلی در دو کلاس بیزینس و اکونومی به چرخه پروازی ناوگان هوایی کشور افزوده شده است گفت: با بازگشت هواپیما به چرخه پروازی با میانگین ۶ سورتی پرواز روزانه ماهانه ۲۲٫۰۰۰ صندلی افزوده خواهد شد.

نوروزی با تشریح وضعیت ناوگان هواپیمایی کاسپین گفت: با توجه به اجرا گذاشتن سیاست توسعه ناوگان و افزایش بهره وری شرکت توسط مدیریت محترم عامل، کاپیتان عادل نورعلی و با تلاش متخصصان مجموعه های مهندسی تعمیرات و صلاحیت پروازی و تدارکات خارجی شرکت، اکنون ۸ فروند هواپیما از ناوگان بوئینگ MD و بوئینگ B737 فعال هستند.

وی  گفت: در مدت یک ماه نیم اخیر سه فروند هواپیما به ناوگان این شرکت اضافه گردیده و به حول قوه الهی با برنامه ریزی دقیقی که صورت پذیرفته تا یک ماه آتی با اضافه شدن دو فروند دیگر، تعداد ناوگان فعال این شرکت به ده فروند خواهد رسید که به نوعی یک رکورد بی نظیر در سال های اخیر برای این شرکت محسوب می شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌ های هوایی
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌های هوایی
  • انجام تنها ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • انجام تنها ۱۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست
  • ارتقا فرودگاه جده با استفاده از تکنولوژی های جدید در حمل و نقل ریلی