Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ العهد نوشت: در روز‌های آخر ریاست جمهوری ترامپ، جهان نفس‌های خود را حبس کرده است. نگرانی‌های زیادی در مورد پرونده‌های حساس وجود دارد، اما بیشترین حساسیت، به پرونده ایران و احتمال اقدام ترامپ در مورد حمله نظامی به جمهوری اسلامی مربوط می‌شود، چرا که این امر به معنای شعله ور شدن آتش بزرگی در منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل، تهدیدات آمریکا علیه ایران همزمان با نزدیک شدن سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی افزایش یافته است، به این دلیل که آمریکایی‌ها نگرانند در این تاریخ ایران قصد پاسخ دادن به این جنایت را داشته باشد. تهدید به استفاده از قدرت نظامی از سوی دو طرف در یک شرایط بین المللی سخت و پیچیده مطرح می‌شود، آن هم زمانی که جهان درگیر بحران کرونا و عملیات عادی سازی با رژیم صهیونیستی است. در این میان مساله مهم برای ایران، تلاش ایالات متحده برای برطرف نشدن تحریمهاست. تنش زایی اخیر همچنین به دنبال کاهش تعداد نیرو‌های آمریکایی در عراق و افغانستان بالا گرفت.

در ادامه این مطلب آمده است: آنچه گذشت، جهان را در یک شرایط انتظار قرار داده است، بویژه آنکه ترامپ دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد و به نظر می‌رسد ضربه نظامی به ایران نمایشی است که ترامپ فرصت دوباره‌ای برای تکرار آن ندارد. وی نمی‌خواهد نمایشنامه اش یک پایان عادی داشته باشد، ترامپ حتی در لحظات آخر در فکر یک خاتمه پر سر و صدا و متفاوت برای دوره ریاست جمهوری اش است. این در حالی است که دولتی نظیر اسرائیل هم برای ضربه آمریکا به ایران زمینه سازی می‌کند و عربستان سعودی که به دنبال دست یابی به رهبری جهان اسلام و حفظ تخت پادشاهی برای سلمان و پسرش است، نیز از حمله به ایران حمایت می‌کند. از این رو، هدف گرفته شدن سفارت آمریکا در عراق توسط موشک‌ها و متهم کردن ایران در این باره، تبدیل به بهانه‌ای در دست ترامپ شده است تا شاید خواسته نتانیاهو و بن سلمان در مورد ضربه نظامی به ایران را محقق کرده و جو بایدن را در تنگنا قرار دهد.

با این حال، تحلیل‌های بسیاری وجود دارد که درگرفتن جنگ بین دو دولت را بعید می‌دانند، از این حیث که آمریکا می‌داند هر جنگی با ایران موجب شعله ور شدن خاورمیانه می‌شود و در یک زمان کوتاه امکان خاموش کردن شعله این درگیری وجود ندارد. در این میان، تحلیل‌های دیگری هستند که براساس آن، اولویت آمریکا در حال حاضر ایران است و احتمال درگرفتن جنگ میان این دو وجود دارد، اما باید در نظر داشت که یک نبرد تاکتیکی هم می‌تواند منطقه را به جنگ فراگیری وارد کند.

قدرت بازدارندگی ایران

در مقابل استکبار آمریکا، که ترامپ نمایندگی آن را بر عهده دارد، ایران از اراده و عزم لازم برای هر مقابله‌ای برخوردار است، همانطور که گزینه‌های زیادی برای وارد کردن سیلی به ارتش آمریکا دارد. ایران از نقاط قوتی برخوردار است که باعث می‌شود قادر به مقاومت در برابر هر تجاوزی باشد و مهمترین آنها، سلاح‌های پیشرفته است. گذشته از این، ایران از خودکفایی در زمینه صنایع غذایی بهره‌مند است که می‌تواند از این ظرفیت خود برای استقامت در هر جنگ تحمیلی استفاده کند.

بیشتر بخوانید: روند انتقال قدرت در کاخ سفید در هاله‌ای از ابهام/ وحشت آمریکا از نسخه ترسناک فلین

پایگاه‌های آمریکایی در منطقه

پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه یکی از کارت‌های بازدارندگی در دست ایران است، طبق اعلام فرماندهی مرکزی آمریکا، بیش ۶۰ تا ۷۰ هزار نیروی نظامی آمریکایی در خاورمیانه حاضرند که نحوه پراکندگی آن‌ها به این قرار است: کویت، یکی از مقر‌های اصلی ارتش آمریکاست و در آن بیش از ۱۳ هزار سرباز ایالات متحده هستند. قطر ۱۳ هزار و افغانستان ۱۴ هزار سرباز آمریکایی را در خود جای می‌دهند. در بحرین ۷ هزار و در عراق هم ۵۰۰ سرباز آمریکایی حضور دارند.

در مقابل این پایگاهها، ایران هم از سامانه‌های موشکی پیشرفته‌ای برخوردار است که یکی از عوامل بازدارنده آن در برابر اقدامات نظامی آمریکاست. همانطور که موشک‌های ایران توان رسیدن به هر دولتی که امکان پرواز جنگنده‌های آمریکایی از آن وجود دارد را دارا هستند.

تنگه هرمز؛ قدرت بازدارنده

تنگه هرمز یکی از گذرگاه‌های آبی مهم و استراتژیک در جهان برای تجارت نفت است که ایران و پادشاهی عمان وظیفه حفاظت از آن را بر عهده دارند و حدود ۴۰ درصد از نفتی که از راه دریایی منتقل می‌شود، از این تنگه عبور می‌کند. تهران بار‌ها تهدید کرده است که در صورت هر گونه اقدام نظامی آمریکا در منطقه، تنگه هرمز را می‌بندد، همانطور که پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای شاهد افزایش تنش‌ها در این مسیر آبی بودیم.

مسئولان ایران بر قدرت این کشور برای بستن تنگه هرمز و تاثیرگذاری بر سطح امنیت راه‌های آبی منطقه تاکید کرده اند و براساس واقعیت جغرافیایی، اشراف امنیتی کاملی بر هرمز دارند. علاوه بر اینکه تهران یک ناوگان نظامی دریایی پیشرفته هم در اختیار دارد.

بنابراین، ایران می‌تواند در برابر «حماقت ترامپ»، امور را پیچیده کرده و نقشه خود را در خلیج فارس ترسیم کند. این کشور از قدرت و جرأت لازم برخوردار است و غرب به خوبی می‌داند که تهران برگه‌های برنده زیادی برای بازی با دشمنان خود دارد. ضمن اینکه همکاری استراتژیک سطح بالایی با روسیه و چین داشته و رهبری یک ائتلاف بزرگ تحت عنوان محور مقاومت، با ایران است که می‌تواند به راحتی متحدان واشنگتن در منطقه از قبیل عربستان و اسرائیل را هدف بگیرد.

منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ترامپ تنش ایران و آمریکا انتخابات 1400 تنگه هرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۸۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است

وحید جلال‌زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص سخنان رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان نظامی برای نوآوری در تسلیحات و شناخت روش‌های دشمن و تاثیر آن بر معادلات منطقه گفت: قطع‌به‌یقین هر زمانی که رهبر انقلاب با فرماندهان نظامی جلسه داشتند راهبرد‌های جدیدی تعیین و مشخص شده است.

وی اظهار کرد: رهبر انقلاب در جلسه با فرماندهان نظامی یک قدردانی از آنها به‌دلیل عملیات وعده صادق کردند و این امر یک پشت‌گرمی و ذخیره استراتژیکی برای نیرو‌های نظامی ما بود. نکته دوم درباره تحلیلی بود که می‌خواست عملیات وعده صادق را تخفیف بدهد به تعداد کشته‌ها که ایشان اعلام کردند منظور ما از عملیات وعده صادق ظهور قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران بود و این ارزیابی، تحلیل‌های دوستان و دشمنان ما در منطقه را به‌طور کلی اصلاح کرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح کرد: بعضی‌ها با علم به اینکه در حوزه دفاعی چقدر قدرتمند هستیم می‌خواستند با تحلیل‌های سخیفانه قدرت دفاعی و امنیتی ما را فروبکاهند که عملیات وعده صادق نشان داد ما به عمق سرزمین‌های اشغالی اشراف داریم و عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است به همین دلیل این عملیات موفقیت‌آمیز بود.

جلال‌زاده تاکید کرد: هدف ما از عملیات وعده صادق گرفتن کشته و تخریب بالا نبود، چون اگر این‌جوری بود اهداف تغییر پیدا می‌کرد و ما می‌خواستیم این به‌عنوان یک دستگرمی باشد، چون با استفاده از سلاح‌های تاریخ گذشته که نیرو‌های مسلح عموما از آنها در مانور‌ها استفاده می‌کنند انجام شد و به نظر من دشمن پیام ما را گرفت و بهتر از همه می‌داند که با چه قدرتی طرف است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ازجمله موفقیت‌های عملیات راهبردی وعده صادق این بود که آمریکایی‌ها از همان دقایق اولیه اقدام ضدحقوق بین‌المللی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ما در دمشق پایتخت سوریه دست‌هایش بالا بود و به جمهوری اسلامی ایران در پیام‌هایی که ارسال کرد گفت که من هیچ نقشی در این حمله نداشتم.

وی ادامه داد: ایران اولین اخطاری که به آمریکا داد این بود که اگر بخواهیم عملیات متقابل انجام دهیم و آمریکایی‌ها بخواهند جلو بیایند ما آنها را هم مورد هدف قرار می‌دهیم و دیدید که آمریکایی‌ها در این ماجرا کنار کشیدند و گمان می‌کنم این امر جزو بی‌نظیر‌های تاریخ معاصر بود که آمریکایی که ده‌ها بار قطعنامه سازمان ملل و شورای امنیت را وتو کرده و همیشه خود را مدافع اولیه رژیم صهیونیستی و بقای این رژیم می‌داند در این ماجرا کنار کشید و جمهوری اسلامی ایران نشان داد که قدرت اول منطقه است و آمریکایی‌ها این را از همه بهتر می‌دانند و به غیر از آن عملیات موذیانه‌ای که در شب عملیات وعده صادق انجام دادند هیچ‌گونه تحرکی نشان ندادند.

جلال‌زاده اظهار کرد: بایدن و نتانیاهو از قبل با هم اختلافاتی داشتند و در غزه این اختلافات بیشتر شد و عملیات وعده صادق این اختلافات را افزایش داد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • مقامات آمریکایی: اسرائیل در کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز بایدن عبور نکرد
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • روایت خبره نظامی آمریکایی از تبادل آتش ایران و اسرائیل
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است
  • روایت ارتشبد آمریکایی از تحویل سوخو 35 به ایران
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت