Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی به سر می‌بریم که به علت کاهش بارش‌ها کشور و ازجمله استان چهارمحال و بختیاری با مشکل کم‌آبی مواجه شده است؛ این درحالی است که مردم استان اکثرا کشاورز بوده و از این رو کشت‌های گلخانه‌ای می‌تواند راه حلی مناسب برای جلوگیری هرچه بیشتر از بیکاری هم‌استانی‌ها باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ کشور ایران در سال‌های گذشته با خشکسالی‌های پی در پی مواجه بوده و چهارمحال و بختیاری هم از این موضوع مستثنی نیست، این خشکسالی‌ها بر بسیاری از جوانب زندگی مردم به‌ویژه کشاورزی که شغل اکثر ساکنان آن است تاثیر منفی داشته و اقتصاد خانواده‌ها را تحت الشعاع قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
تغییر سبک کشاورزی در این استان و تبدیل آبیاری سنتی به روش‌های نوین آبیاری یکی از راهکارهای مقابله با خشکسالی است اما استفاده از راهبرد تغییر الگوی کشت از مزرعه به گلخانه می‌تواند تاثیر بسزایی در مقابله با خشکسالی داشته باشد.
 
در سال‌های اخیر جهاد کشارزی چهارمحال و بختیاری عمده تلاش‌ها خود را در جهت افزایش و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای قرار داده است و در این راستا تسهیلات و کمک‌های خوبی ارائه داده می‌شود.
 
عطاءالله ابراهیمی مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگویی که با رسانه‌های استان صورت داده توسعه طرح‌های گلخانه‌ای را یکی از برنامه راهبردی وزارت جهاد کشاورزی دانسته و از آغاز نهضت توسعه کشت گلخانه‌ای در چهارمحال و بختیاری خبر داده است.
 
و این بدان معنا است که استارت این کار در چهارمحال و بختیاری از سوی مسئولان جهاد کشاورزی خورده شده و بسیاری از بروکراسی‌های اداری در این زمینه برداشته شده است.
 
گلخانه‌داری صنعتی نوپا در چهارمحال و بختیاری
 
ابراهیم شیرانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: طی چند سال گذشته متقاضیان زیادی به گلخانه‌داری روی آورده‌اند و می‌توان گفت که این حرفه صنعت نوپایی در استان است.
 
وی با تاکید بر اینکه ثبات شغلی و درآمد مطلوب ازجمله مزیت‌های کشت گلخانه‌ای است تصریح کرد: بهره‌وری از آب با توجه به وضعیت خشکسالی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع از کشت است به‌طوری که میزان مصرف آب در کشت گلخانه‌ای کاهش پیدا کرده و از طرفی دیگر تولیدات آن حدود ۱۰ برابر زمین‌های کشاورزی است.
 
حذف بسیاری از محدودیت‌ها برای کشت‌های گلخانه‌ای توسط وزارت جهاد کشاورزی
 
شیرانی از حذف بسیاری از محدودیت‌ها برای کشت‌های گلخانه‌ای توسط وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و بیان داشت: گلخانه‌داری  یکی از مشاغلی است که در اولویت پرداخت تسهیلات است.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: حذف موانع یکی از دلایلی است که کسب و کار گلخانه‌داری را رونق بخشیده و سبب شده بسیاری از فارغ‌اتحصیلان و افراد جویای کار به این حرفه روی آورند.
 
وی خاطرنشان کرد: در مورد گلخانه‌های کوچک‌مقیاس که حدود ۳۰۰ متر زیربنا دارد و در محدوده روستاها، شهرک‌ها و شهرهای کم‌جمعیت قرار دارند و گلخانه‌های بزرگ‌مقیاس سازمان نظام مهندسی در مرحله اول باید استعلام‌های ضروری را بررسی کرده و آن‌گاه مجوزهای مربوطه برای سازمان جهاد کشاورزی و در نهایت بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ارسال شود.
 
مهم‌ترین مشکل فعالان کشت‌های گلخانه‌ای، نبود بازار فروش است
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه هر قسمت از استان با توجه به آب و هوایی که دارد مناسب کشت نوع خاصی از محصول است ادامه داد: مناطق گرمسیر مانند شهرستان‌های اردل و لردگان مناسب کشت سبزی و صیفی است.
 
وی افزود: ارتفاع بالای استان و تابش مستقیم اشعه خورشید سبب شده تا بسیاری از تولیدکنندگان به سمت پرورش گل‌های شاخه‌بریده گرایش پیدا کنند.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تا به حال مشکلی در راستای تامین وسایل و پرداخت تسهیلات نداریم یادآور شد: مهم‌ترین مشکل تولیدکنندگان و فعالان این عرصه نبود بازار فروش است و امید است در آینده نزدیک رفع شود.
 
غلامعباس رئیسی مجری طرح توسعه گلخانه‌های چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: ۱۰۰ واحد گلخانه در سطح 30 هکتار در این استان وجود دارد که در ۱۷ هکتار از این گلخانه‌ها سبزیجات و صیفی‌جات کشت می‌شود.
 
تولید سالانه 3 هزار و ۵۰۰ تن محصولات گلخانه‌ای در چهارمحال و بختیاری
 
وی با بیان اینکه تولید گلخانه‌های این استان سالانه 3 هزار و ۵۰۰ تن است افزود: 10 میلیون گل شاخه بریده محصول یک هکتار گلخانه در این استان است، همچنین ۴ واحد تولید توت‌فرنگی در چهارمحال و بختیاری  وجود دارد که مساحت مجموع آن‌ها ۲ هکتار می‌باشد و سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن توت‌فرنگی تولید می‌کنند.
 
رئیسی با اشاره به مزیت‌های کشت توت‌فرنگی عنوان کرد: با توجه به اینکه تولید توت فرنگی در گلخانه نسبت به فضای باز عملکرد بالایی دارد و محصول تولید شده دارای کیفیت عالی و عاری از آفات و بیماری‌ها بوده، و از طرفی به دلیل تولید خارج از فصل به قیمت بالایی به فروش می‌رسد، لذا کشت توت فرنگی در گلخانه از جمله محصولات گلخانه‌ای می‌باشد که توجیه اقتصادی بالایی دارد.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ با توجه به اینکه چهارمحال و بختیاری در لیست بیکارترین استان‌های کشور قرار دارد و بسیاری از جوانان آن برای امرار معاش مجبور به ترک شهر و استان خود هستند، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای می‌تواند راه حل مناسبی برای رفع این مشکل باشد و تسهیل مسیر راه‌اندازی گلخانه‌ها می‌تواند راه را برای بسیاری از جوانان و علاقمندان این عرصه باز کند، ضمن اینکه درحالی که کشور و چهارمحال وبختیاری با مشکل کم‌آبی مواجه هستند و مردم این استان اکثرا کشاورز هستند کشت‌های گلخانه‌ای می‌تواند راه حلی مناسب برای جلوگیری هرچه بیشتر از بیکاری هم‌استانی‌ها باشد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری کشت های گلخانه ای جهانبین نیوز تواند راه گلخانه ای گلخانه داری توت فرنگی گلخانه ها توسعه کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۰۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است

به گزارش خبرنگار مهر، استان چهارمحال و بختیاری سال‌ها دچار مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌های اقتصادی و اشتغال بود که همین امر در زمینه اشتغال نیز تأثیرگذار بود.

اما در سال‌های اخیر شاهد تحرک در زمینه اقتصادی در استان چهارمحال و بختیاری هستیم، مسئله‌ای که توانسته کمی از رنج بیکاری در استان کم کرده و باعث شده است استانی محروم چون این استان را در عرصه‌های کشوری و حتی بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشد و درصدد جذب سرمایه‌گذار و توسعه زیرساخت‌ها برآید.

اتفاقات خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری رقم خورده است

محمدکاظم منزوی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در سال‌های گذشته در زمینه سرمایه‌گذاری در طرح‌های اقتصادی چهارمحال و بختیاری اتفاقات خوبی رقم خورده است.

وی افزود: سیاست استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی به ویژه در سفر اول و دوم رئیس جمهور، پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین برای استفاده از ظرفیت‌های مشرک استانی و از همه مهم‌تر سیاست توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی در چهارمحال و بختیاری ظرفیتی شده است برای اینکه سرمایه‌گذاران در این استان حضور پیدا کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سرمایه‌گذاران بر اساس نقشه راهی که در سرمایه‌گذاری استان تدوین شده است، اقدام به سرمایه‌گذاری در طرح‌های اقتصادی می‌کنند.

زنجیره فولاد و نساجی مورد توجه قرار گرفته است

منزوی عنوان کرد: در زنجیره‌های راهبردی چهارمحال و بختیاری، زنجیره بادام، آبزیان و گیاهان دارویی در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گرفت، خوشبختانه نقشه راه زنجیره بادام آماده شده، همچنین سیاست‌های کلی همراهی در زنجیره آبزیان به وقوع پیوست، کما اینکه یکی از واحدهای تولیدی استان زنجیره ارتباطی خود در زمینه آبزیان را کامل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت چهارمحال و بختیاری، زنجیره فولاد و زنجیره نساجی مورد توجه قرار گرفته است ضمن اینکه اقبال بسیار خوبی در توسعه شهرک‌های صنعتی استان وجود دارد و تقریباً بیش از ۸۰ درصد زمین‌های قابل واگذاری در شهرک‌های متقاضی محور استان به سرمایه‌گذار واگذار شده و نتیجه این تلاش توسعه بیش از ۵۰۰ طرح صنعتی است که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: نکته مهم ورود هلدینگ‌ها به استان است، با پیگیری‌های بسیاری که انجام شد، چندین هلدینگ بزرگ سرمایه‌گذاری وارد استان شدند که نتایج خوبی به دنبال داشت.

حضور هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی در استان چهارمحال و بختیاری

منزوی بیان کرد: در سفر دوم رئیس جمهور بسیاری از اعلام آمادگی‌ها از سوی هلدینگ‌ها تبدیل به امضای تفاهم‎نامه شد و الان در حال تبدیل به انعقاد قرارداد است.

وی تاکید کرد: یکی از این طرح‌های بزرگ در چهارمحال و بختیاری پتروشیمی بروجن است که پس از سال‌ها راه‌اندازی می‌شود، همچنین شرکت پالایش زاگرس توسط صندوق بیمه روستایی و عشایری و بخش خصوصی راه‌اندازی شد، شرکت پگاه با تعریف ۹ پروژه توانست در قالب سرمایه‌گذاری حدود ۲ همت را وارد استان کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: طرح توسعه پتروشیمی لردگان مورد توجه چندین هلدینگ قرار گرفته است و در دست بررسی است، طرح دامپروری ۳ هزار رأسی هلدینگ شستا در استان کامل شده و طرح واگذاری کشتارگاه جونقان به صندوق بازنشستگی کشوری در مرحله نهایی قرار دارد.

منزوی یادآور شد: پنج پروژه مهم شرکت شیر خشک پگاه باعث افزایش ظرفیت دریافت شیر این شرکت از ۱۰۰ تن به ۳۵۰ تن، تولید کره، تولید روغن، تولید شیر مایع مادران و احداث سردخانه می‌شود، این طرح‌ها جز پروژه‌های مهمی هستند که امسال یا نهایتاً سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

وی افزود: کماکان در حال مذاکره با هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری ازجمله هواپیمایی ماهان، سازمان اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) و دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای ورود به صنعت چهارمحال و بختیاری هستیم.

تلاش می‌شود استعدادهای استان به اطلاع سرمایه‌گذاران رسانده شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تلاش داریم تا استعدادهای سرمایه‌گذاری استان را به اطلاع سرمایه‌گذاران برسانیم.

منزوی عنوان کرد: در کنار سرمایه‌گذاری‌های ذکر شده در بخش صنعت و کشاورزی، استان در حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده است، با تغییر فرمان گردشگری به سمت بوم‌گردی و گردشگری‌های خاص همچون طبیعت‌گردی، گردشگری روستایی، عشایری، سلامت و ورزشی، برای اولین بار مباحث مربوط به این حوزه نفس تازه‌ای کشید و با استقبال بسیار خوب مردم محلی روبرو شد.

وی خاطرنشان کرد: نقش گردشگری روستایی و عشایری در توسعه اقتصاد و بهبود معیشت جوامع محلی بسیار پُر رنگ است و می‌تواند در توسعه استان چهارمحال و بختیاری مؤثر باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ورود به هدایت درست تسهیلات بانکی تسهیل‌گرانی که برای کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد برکت کار می‌کنند، جز سیاست‌های اساسی برای توسعه اقتصادی مناطق محروم بوده که ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری بسیار خوبی را در بحث منابع طبیعی شهرستان‌های استان به ظهور رسانه است.

طرح‌های کشاورزی جهت توسعه مناطق محروم در دستورکار است

منزوی بیان کرد: در بسیاری از مناطق محروم در استان چهارمحال و بختیاری، استعداد ایجاد صنعت وجود ندارد، بنابراین برای توسعه این مناطق یا باید در قالب طرح‌های کشاورزی همچون پروژه‌هایی مثل جهش تولید در دیمزارها که مهم‌ترین آن در زنجیره گیاهان دارویی در دست بررسی است، ورود کنیم و یا به واسطه مناطق زیبای گردشگری و پتانسیل‌های صنایع دستی که وجود دارد، بتوانیم توسعه متوازنی را در شهرستان‌های محروم استان ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد: حوزه دیگری که سال‌های قبل بسیار روی آن کار شد، بخش شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان چهارمحال و بختیاری است که خوشبختانه با تکمیل سخت‌افزاری پارک علم و فناوری، امکان واگذاری زمین‌های اطراف پارک به وجود آمد و برای اولین بار توانستیم شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را به این ساختمان انتقال دهیم، همچنین فازهای توسعه‌ای جدیدی برای آن‌ها تعریف شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: همچنین در زمینی در شهرک صنعتی شهرکرد پردیس پارک علم و فناوری استان تأسیس شد تا فناورانی که به مرحله تولید می‌رسند بتوانند مورد حمایت قرار گیرند و سریعاً دانش را به تولید تبدیل کنند.

منزوی تصریح کرد: در حال حاضر حوزه علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری، حوزه بسیار فعالی است و آمادگی دارد تا با سرمایه‌گذاران مشارکت کند.

وی افزود: تعدادی از فناوران استان چهارمحال و بختیاری به حدی از قدرت جهت سرمایه‌گذاری رسیده‌اند که خود زمین مورد نیاز واحد تولیدی را خریداری کرده و اقدام به راه‌اندازی شرکت و تولید کرده‌اند.

کد خبر 6094104

دیگر خبرها

  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان چهارمحال و بختیاری در پی صدور هشدار هواشناسی
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • احداث ۱۳ مجتمع دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری