Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تکنا، بررسی تصاویر و داده های مربوط به ماه نشان می دهد که این قمر در طول حیات چهار و نیم میلیارد ساله خود بارها مورد ضربه توسط اجرام مختلف قرار گرفته و اثرات به جا مانده از آن نیز به مرور زمان منجمد شده و به دهانه هایی تبدیل شده اند. علاوه بر ماه، زمین نیز بارها مورد اصابت قرار گرفته، اما همچنان به حیات خود ادامه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
تعداد دهانه های موجود در ماه بسیار بیشتر از زمین بوده و همچنین بررسی هر کدام از آنها نشان دهنده تاریخ ساختار درونی منظومه شمسی خواهد بود. محققان با بررسی دهانه ها هم از طریق تصاویر و داده های مدل رقومی متوجه تعداد دهانه‌های قمری بیشماری شدند. اما با توجه به محدودیت های تشخیص خودکار داده ها در مورد تعداد این دهانه ها اختلاف نظر قابل توجه وجود دارد. اخیراً دانشمندان چینی اطلاعاتی را منتشر کردند که در آن نشان می دهد حدود ۱۰۰ هزار دهانه در سطح ماه وجود دارد.
چن یانگ، از دانشکده علوم زمین دانشگاه جیلین میگوید: از ویژگی‌های مهم ماه همین دهانه‌های برخوردی هستند که ردیابی آنها بسیار متفاوت از ردیابی دهانه ها در سطح زمین است. به طوری که ردیابی دهانه ها در سطح زمین با گذشت حدود ۴ میلیارد سال بسیار دشوار است. اما دهانه های ماه تخریب کمتری داشته و می تواند مورد بررسی و شناسایی قرار گیرد.  
به عنوان مثال سن یک دهانه بزرگ در ماه را می توان با توجه به تعداد دهانه های کوچک در داخل آن مشخص کرد. برای تحقیق از یادگیری ماشینی برای شناسایی دهانه ها استفاده شده است. بدین ترتیب با کمک هوش مصنوعی و شناسایی خودکار می توان دهانه های بیشتری را نیز شناسایی کرد. در سال ۲۰۱۸ نیز یک گروه از محققان در دانشگاه تورنتو اسکاربرو با کمک یک ارتفاع سنج لیزری توانسته بودند حدود ۶ هزار دهانه را شناسایی کنند. در واقع دهانه ها نشان دهنده تاریخ پویایی منظومه شمسی خواهند بود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ماه زمین لیزر تعداد دهانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۲۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه مجلس به دلیل به حدنصاب نرسیدن زودتر به پایان رسید

جلسه علنی نوبت عصر امروز برای ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه مربوط به جداول از ساعت ۱۴:۳۰ شروع شد منتهی تعداد نمایندگان برای اخذ رای به حد نصاب نرسید.

حدود ۴۰ دقیقه تذکرات کتبی قرائت شد ولی باز هم به خاطر به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان برای رای گیری، امکان بررسی جداول وجود نداشت.

بر این اساس محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، گفت: تعداد نمایندگان حاضر در مجلس برای رای گیری به حدنصاب نرسیده است و نمی‌توانیم بحث بودجه را دنبال کنیم لذا پایان جلسه را اعلام می‌کنم.

وی گفت که جلسه بعدی مجلس فردا (سه شنبه) برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه تشکیل می‌شود.

در جلسه علنی نوبت صبح امروز جدول شماره ۵ مربوط «درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی»، جدول شماره ۷ با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال ۱۴۰۳» و جدول شماره ۹ با عنوان «برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال۱۴۰۳» به تصویب رسید.

نمایندگان مجلس با جدول شماره ۸ مربوط به «برآورد تملک دارایی‌های مالی» مخالفت کردند لذا این جدول برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • ارزیابی ایمنی حدود ۱۵۰۰ بوستان در پایتخت و شناسایی بیش از ۱۵ هزار مورد ناایمن
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان
  • جلسه مجلس به دلیل به حدنصاب نرسیدن زودتر به پایان رسید
  • باند جعل اسناد و کلاهبرداری سازمان یافته املاک در قم شناسایی شد
  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان
  • کمبود کلانتری در تهران/ کلانتری‌ها دیجیتال می‌شوند
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی