Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعیین برگزاری انتخابات پارلمانی در اتیوپی به جزء ایالت جنگ زده تیگرای، ابتلای ۹۷ لیبیایی به کرونا و تلاش آمریکا برای متقاعد کردن سایر کشورها درباره حاکمیت مغرب بر صحرای عربی از مهم‌ترین رویدادهای قاره آفریقا به شمار می‌رود. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کمیته ملی انتخابات اتیوپی اعلام کرد: انتخابات پارلمانی دراین کشور به جزء ایالت تیگرای در 5 ژوئن 2021 برگرار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمیته با اشاره به نا آرامی‌های ایالت تیگرای تصریح کرد: پس از تثبیت و استقرار دولت محلی در این ایالت و توانمندی آن برای گشایش درهای مراکز رای گیری زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در ایالت تیگرای اعلام خواهد شد.

به گزارش رویترز، اتیوپی دارای نظام فدرالی است و این کشور به 10 ایالت تقسیم شده که هرایالت برای خود دولت و پارلمان محلی دارد و بیشتر این ایالت‌ها با یکدیگر اختلاف مرزی دارند. به همین دلیل در چند ایالت اتیوپی شاهد درگیری‎های قومی و سیاسی هستیم.

به دنبال افزایش اختلافات دولت آدیس آبابا به جبهه آزادی بخش تیگرای نخست وزیر اتیوپی به ارتش این کشور دستور داد تا این جبهه را سرکوب کند،

تقویت یگان‌های ارتش اتیوپی در مناطق مرزی با سودان

 تصرف شهر مرکز ایالت تیگرای توسط ارتش اتیوپی  به حاکمیت جبهه آزادی بخش تیگرای بر این ایالت تیگرای پایان داد ولی جنگ و نا آرامی دراین ایالت همچنان ادامه دارد.

ابتلای 97 هزار لیبیایی به کرونا

مرکز مبارزه با شیوع بیماری‎ها واگیردار لیبی اعلام کرد: از زمانی که ویروس کرونا در این کشور شیوع پیدا کرده تا کنون  97  هزار و 192  نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

به نوشته پایگاه خبری « اخبار لیبی 24 »  بر اساس بیانیه این مرکز، تعداد 67 هزار و 661 نفر از بیماری کرونا بهبود یافته‌اند و 28 هزار و 132 تن دیگر تحت درمان قرار دارند و هزار و 399 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

نامه بشار اسد به تبون

کاخ ریاست جمهوری الجزایر اعلام کرد: رئیس جمهور این کشور نامه‌ای از همتای سوری خود دریافت کرده‌است.

به نوشته روزنامه الجزایر الخبر الیومی، رئیس جمهور سوریه در نامه خود از بهبودی عبدالمجید تبون از بیماری کرونا ابراز خرسندی کرده‌است.

کارشناسان براین باورند که این نامه می‌تواند به تقویت روابط سوریه و الجزایر منجر شود.

تلاش آمریکا برای متقاعد کردن سایر کشورها در خصوص حاکمیت مغرب بر صحرای غربی

سفیر آمریکا در رباط از تلاش این کشور برای متقاعد کردن سایر کشورها جهت به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی خبر داد.

« دیوید فیشر» درگفت وگو با روزنامه هسپرس چاپ رباط گفت: آمریکا می‌کوشد طی روزهای آینده شرکاء و متحدین خود را درباره حاکمیت مغرب بر صحرای غربی متقاعد کند.

هنگامی که رئیس جمهور آمریکا خبر عادی سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی را رسانه‌ای کرد، اظهارداشت: واشنگتن حاکمیت رباط بر صحرای غربی را به رسمیت می‌شناسد و بر همین اساس،  کنسولگری خود را دراین صحرا تاسیس خواهد کرد.

مغربی‌ها بسیار امیدوارند که این اقدام آمریکا سبب شود، دیگر کشورها با پیروی از کاخ سفید حاکمیت رباط بر صحرای غربی را به رسمیت بشناسند.

سازمان ملل، برخی کشورهای اروپایی و اتحادیه آفریقا به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی را اقدامی یکجانبه از سوی آمریکا خواندند و اعلام کردند: قعطنامه‌های شورای امنیت تنها راه حل برای تعیین سرنوشت این صحراء است.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: الجزایر بشار اسد سوریه کشور اتیوپی الجزایر بشار اسد سوریه کشور اتیوپی حاکمیت مغرب بر صحرای غربی ایالت تیگرای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۳۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان

بی‌توجهی ترکمنستان به مدیریت کانون‌های بحرانی گردوغبار این کشور در حالی است که یکی از بزرگترین چشمه‌های بحرانی گردوغبار منطقه با ۱۰ میلیون هکتار وسعت، در صحرای قره‌قوم ترکمنستان واقع شده است. این چشمه بحرانی گردوغبار به دلیل جهت باد به سمت ایران، در بهار و تابستان، شهر‌ها و استان‌های شمالی و شمال شرقی ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سال گذشته بود که گرد و غبار صحرای قره قوم ترکمنستان چند روزی آسمان شهر‌های شمالی و شمال شرق را تیره کرد. براین اساس، احتمال تکرار این رویداد در روز‌ها و ماه‌های پیش رو وجود دارد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، علی‌محمد طهماسبی‌بیرگانی، دبیرستادملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار از پیگیری‌ها و رایزنی‌ها با طرف‌های ترکمنستانی خبر داد و اعلام کرد: «کانون بحرانی گرد و غبار این کشور تاثیر مستقیم بر ایران دارد و به دلیل اینکه جهت وزش باد به سمت ایران است، شهر‌های شمالی و شمال شرقی ما را با مشکل مواجه می‌شوند؛ در حالی که ترکمنستان از این کانون‌ها تاثیر چندانی نمی‌گیرد. به همین خاطر سالهاست این کشوردر این زمینه بی توجهی می‌کند و با وجودی که چندین مرحله با طرف ترکمنستانی مکاتبه کرده و جلسات مجازی برگزار کرده‌ایم، اما این کشور برای مدیریت کانون‌های بحرانی صحرای قره قوم پای کار نمی‌آید.»

هیات عراقی به زودی در تهران

دبیرستادملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغباردر خصوص پیگیری‌ها و اقدامات مشترک ایران و عراق درباره مدیریت گردوغبار کانون‌های بحرانی غرب کشور گفت: «به دنبال تفاهم نامه‌ای که سال قبل با معاون وزیر جهاد کشاوررزی عراق به امضا رساندیم، ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت گروهی متشکل از مدیران و کارشناسان عراقی برای پیگیری و انجام عملیات مشترک در این تفاهم نامه به ایران سفر می‌کنند. همچنین هدف از این سفر این است که طرف عراقی اعلام کند در راستای تفاهم نامه چه اقداماتی را به نتیجه رسانده است. چرا که ما پایلوت‌هایی که تعیین کردیم را با همکاری برنامه توسعه ملل متحد، پیش بردیم و مطالعاتی هم برای تعیین اقداماتی که باید در مناطق پایلوت تعیین شده است در دست تهیه است و تا تیرماه به پایان می‌رسد. با پایان این مطالعات می‌توانیم اقدامات عملیاتی را در دو منطقه پایلوت کشور انجام دهیم.»

برنامه‌های کنترل گرد و غبار

طهماسبی درپاسخ به این پرسش که برنامه‌های اجرایی ایران درمناطق تعیین شده پایلوت برای مدیریت گرد وغبار شامل چه اقداماتی است، گفت: «مدیریت و اصلاح مراتع برای اراضی مرتعی، عملیات نهال و بوته کاری، احداث بادشکن زنده و غیر زنده و همچنین استفاده از مالچ‌های زیستی در اراضی ماسه‌ای از جمله اقداماتی است که باید برای مقابله با گرد و غبار در مناطق تعیین شده اجرا کنیم. در واقع نوع اقدامات عملیاتی به شرایط منطقه بستگی دارد.»

دبیرستادملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار درپاسخ به اینکه بیشترین نگرانی برای هجوم گرد و غبار به کشور از ناحیه کدام کانون‌های گردو غبار وجود دارد؟ گفت: «با توجه به پراکنش بارندگی‌هایی که داشتیم، نگرانی کمتری از کانون‌های گرد و غبار غرب و جنوب غرب کشور وجود دارد. در مقابل، بیشترین نگرانی از ناحیه چشمه‌های گرد و غبار شرق و شمال شرق (صحرای قره قوم ترکمنستان) است که در بهار و تابستان این نواحی ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

۵ استان تحت تاثیر گرد و خاک قره قوم

ایران مطالعاتی ذیل برنامه عمل زیرمنطقه‌ای برای شناسایی کانون‌های اصلی گرد و غبار انجام داده است که در این بررسی‌ها مشخص شد یکی از کانون‌هایی که مناطق شمال و شمال شرق ایران را تحت تاثیر قرار داده است، در صحرای قره قوم ترکمنستان واقع شده است که ۱۰ میلیون هکتار وسعت دارد. طوفان‌های گرد و غبار از صحرای قره قوم ترکمنستان، ۴ استان خراسان شمالی، خراسان رضوی، گلستان و مازندران را در فصول بهار و پاییز تحت تاثیر قرار می‌دهد به طوری که گاهی دید افقی به کمتر از ۱۰۰۰ متر می‌رسد. صحرای قره‌قوم (شن سیاه) بیابانی در آسیای میانه و یکی از بزرگ‌ترین کویر‌های شنی جهان است که حدود ۷۰ درصد از مساحت کشور ترکمنستان (۳۵۰ هزار کیلومتر مربع) را پوشانده‌است.

دیگر خبرها

  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس تجلی حقانیت جمهوری اسلامی بود
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • توضیحات معتمدی درباره جلسه با ورزشکاران شانس المپیکی
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • تبلیغات داوطلبان مرحله دوم انتخابات؛ یک هفته قبل از زمان رای‌گیری
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا