Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@20:43:30 GMT

خطرات اسید فسفریک نوشابه

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۶۵۵۱۱

اسید فسفریک در بسیاری از غذاها وجود دارد اما میزان بیش از حد آن اغلب به مشکلات کلیوی و قلبی، تحلیل رفتن عضلات و پوکی استخوان منجر می شود. ناطقان: به نقل از «لیو لاو فروت» نوشت: «نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا از محصولات پرفروش در جهان هستند. به عنوان مثال، هر شهروند آمریکا سالانه حدود ۴۵ گالن نوشابه مصرف می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، مردم بیش از این که آب بنوشند، نوشابه مصرف می کنند که می تواند به مشکلات سلامت قابل توجهی منجر شود.

نوشیدنی هایی مانند نوشابه های گازدار و نوشیدنی های انرژی‌زا نه تنها استخوان های انسان را تخریب می کنند، بلکه تقریبا به هر عضوی از بدن آسیب می رسانند.

خطرات اسید فسفریک در نوشابه

در مطالعه پوکی استخوان فرامینگهام، تراکم معدنی استخوان (BMD) در ۱,۴۱۳ زن و ۱,۱۲۵ مرد اندازه گیری شد. رژیم غذایی مصرفی این افراد با استفاده از پرسشنامه هایی که در اختیار آنها قرار گرفته بود، بررسی شده و برای تراکم معدنی استخوان، سن، قند، انرژی مصرفی، امتیاز فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، مصرف الکل، کل کلسیم مصرفی، کل ویتامین D مصرفی، کافئین دریافتی از منابع غیر نوشابه، و برای زنان استفاده از استروژن و وضعیت یائسگی تنظیم شد.

پژوهشگران دریافتند که مصرف روزانه نوشابه کولا با کاهش چشمگیر تراکم معدنی استخوان در کفل زنان مرتبط بوده که به طور معمول در مقایسه با مردان هرچه بیشتر مستعد تحلیل رفتن استخوان به واسطه تفاوت های هورمونی بین دو جنسیت هستند.

چرا این اتفاق رخ می دهد؟ گفته شده است که اسید فسفریک موجود در نوشابه کولا موجب خارج شدن کلسیم از استخوان می شود یا میزان بیش از حد فسفر مانع از جذب کلسیم می شود.

کافئین موجود در نوشابه ها، نوشیدنی های انرژی‌زا، و قهوه نیز به نظر می رسد تحلیل رفتن استخوان ها در زنان را تسریع می کند. این گونه فرض شده است که کافئین در جذب کلسیم تداخل ایجاد کرده و به دفع این ماده معدنی از طریق ادرار منجر می شود.

اسید فسفریک در بسیاری از غذاها وجود دارد اما میزان بیش از حد آن اغلب به مشکلات کلیوی و قلبی، تحلیل رفتن عضلات، و پوکی استخوان منجر می شود.

اگر با مشکلات جذب مواد مغذی مانند روده نشت‌پذیر مواجه باشید، به پوکی استخوان یا دیگر اختلالات مرتبط با استخوان مبتلا باشید، یا بیش از ۵۰ سال سن داشته باشید، بهترین گزینه پرهیز از مصرف نوشابه است. این کار می تواند شما را از خطراتی که این قبیل نوشیدنی ها برای بدن انسان ایجاد می کنند، محافظت کند.

از جمله نوشیدنی هایی که باید از آنها پرهیز کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نوشابه های گازدار

- نوشیدنی های انرژی زا

- نوشیدنی های ورزشی

- نوشیدنی های چای سرد بطری شده

- نوشیدنی های قهوه بطری شده

دیگر خطرات مصرف این قبیل نوشیدنی ها

افزون بر تضعیف استخوان ها و افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان، نوشابه های گازدار دارای برخی جنبه های منفی دیگر نیز هستند. آنها نه تنها می توانند موجب افزایش وزن شوند، بلکه می توانند خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند سرطان و کبد چرب را نیز افزایش دهند.

افزایش چربی

نوشابه های گازدار می توانند موجب افزایش چربی احشایی (چربی اطراف شکم) شوند که می تواند اطراف اندام های داخلی بدن را فرا گرفته و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. نوشیدن یک نوشابه گازدار در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب، چربی اسکلتی، و سطوح بیشتر تری گلیسیرید را افزایش دهد.

سرطان

رنگ کاراملی موجود در بسیاری از نوشابه های گازدار می تواند حاوی دو آلاینده به نام های ۲-متیل ایمیدازول و ۴-متیل ایمیدازول باشد که مشخص شده است هر دو می توانند موجب سرطان شوند.

پوسیدگی دندان

نوشابه های گازدار می توانند آسیب جدی به مینای دندان ها وارد کرده و خطر پوسیدگی دندان ها را افزایش دهند. واکنش آسیب رسان می تواند ۲۰ دقیقه پس از هر جرعه طول بکشد، از این رو، مصرف این نوشیدنی می تواند برای سلامت دهان و دندان بسیار مضر باشد.

بیماری کبد چرب

زمانی که به میزان زیاد نوشابه های گازدار مصرف می کنید فروکتوز مصنوعی موجود در آنها می تواند به کبد آسیب برساند. فروکتوز به چربی تبدیل شده به تدریج میزان چربی ذخیره شده در کبد افزایش می یابد و در نهایت به بیماری کبد چربی غیر الکلی منجر می شود.

دیابت نوع ۲

پژوهش ها نشان داده اند که نوشیدن یک قوطی نوشابه گازدار در روز با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند خورده است.

زوال عقل

مصرف میزان زیاد نوشابه گازدار می تواند حافظه و توانایی های تصمیم گیری را مختل کند و به شرایطی مانند بیماری آلزایمر منجر شود. همچنین، سطوح بالاتر گلوکز با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل پیوند خورده است.

نوشیدنی های جایگزین

اگر قصد دارید مصرف نوشابه های گازدار را کنار گذاشته یا با هوس مصرف این نوشیدنی ها مقابله کنید، مصرف گزینه های سالم‌تر مانند آب گازدار ساده یا کامبوچا را مد نظر قرار دهید.

همچنین شما می توانید نوشیدنی های طبیعی شیرین یا آب طعم‌دار شده با تکه های میوه و گیاهان دارویی را مصرف کنید.» منبع: ایسنا برچسب ها: خطرات ، اسید فسفریک ، نوشابه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خطرات اسید فسفریک نوشابه نوشیدنی های انرژی زا نوشابه های گازدار پوکی استخوان خطر ابتلا اسید فسفریک منجر می شود تحلیل رفتن نوشیدنی ها نوشابه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • انواع خدمات پذیرایی هتل‌ ها و تورها | از ‌‌‌BB تا UALL
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند