Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت به ضرورت توزیع داروهای بیماران صعب العلاج در سامانه مدیریت بیماری های نادر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: مهدی شادنوش رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت در نشست خبری مداخلات روانشناختی برای گروه های هدف در دوران کرونا با بیان اینکه امیدوارم با رنگ باختن ظلم ها و جنایت های زورگویان جهان، سال میلادی بهتری را پیش رو داشته باشیم، به ضرورت توجه به سلامت بهداشت روانی کادر درمان در دوران شیوع کرونا اشاره و مطرح کرد: این افراد به دلیل اینکه  در معرض بیماری هستند علاوه بر سختی های کار که تحمل می کنند  دچار فرسودگی شغلی هم می شوند، به همین جهت برای اینکه چرخه ارائه خدمت دچار نقصان نشود، باید حمایت ویژه ای از آنها صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه پس از شیوع این بیماری نگرانی هایی در کادر مدیریت و سیاست گذاری وزارت بهداشت برای حمایت از کادر درمان به وجود آمد، گفت: در همین راستا دستورالعملی از طریق معاونت  درمان برای سلامت روان این افراد در نظر گرفته شد که پس از ارائه، رصد و بازخوردهای طرح مورد بررسی قرار گرفت.
 
دکتر شادنوش ادامه داد: در پی شیوع این ویروس در کشور، در هر دانشگاه سوپروایزرهایی را درنظر گرفتیم که از طریق آنها موضوعات مختلفی همچون کاهش استرس، کنترل خشم، حل مساله، نحوه تعامل با خانواده، کنترل هوش هیجانی و کار با سالمندان و بیماران ریوی کووید 19 به کادر درمان آموزش داده شد تا با مشکلات کمتری مواجه شوند.
 
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت در ادامه ضمن اینکه 76هزار نفر از کادر درمان طی 6ماه گذشته خدمات سلامت روان دریافت کرده و مورد حمایت قرار گرفته اند، عنوان کرد: از اسفندماه سال گذشته و شیوع این بیماری در کشور، کادر درمان به دلایل مختلفی همچون فشار روحی که متحمل هستند و نگرانی و اضطرابی که برای خانواده هایشان دارند،  مورد توجه ویژه وزارت بهداشت بودند تا اندکی از مشکلات آنها رفع شود.
 
وی افزود: به دنبال این موضوع با بیش از 2600 خانواده تماس گرفته و آموزش هایی به آنها ارائه شد که پس از غربالگری صورت گرفته برخی از آنها به روان شناسان ارجاع داده شدند.
 
دکتر شادنوش به دلایل افزایش فشارهای روانی در دوران کنونی اشاره و تصریح کرد: به دلیل برهم خوردن مناسبات اجتماعی،  جنگهای فراوان و حضور شخصیت های عجیب و غریب مثل ترامپ  در جوامعی که بر کل  دنیا تاثیرگذار هستند، فشارهای روانی جوامع افزایش پیدا کرده و در این میان بروز کووید 19 و تبعاتی هم که به دنبال داشته تمام مشکلات گذشته را مضاعف کرده است.
 
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت اظهار کرد: در پی شیوع این ویروس وزارت بهداشت با محوریت دفتر کاهش آسیب های اجتماعی مساله بهداشت  روان را که از موضوعات بسیار مهمی است همواره پیگیری کرده و در حوزه درمان هم بسته حمایتی از بیماران مزمن اختلالات روانی ابلاغ شده است.
 
وی افزود: به همین منظور روان درمانی فردی و گروهی، خانواده درمانی، کار درمانی فردی و گروهی و پوشش هزینه برخی بیماری ها همچون دندانپزشکی را که فرانشیز بالایی دارد را در دستور کار قرار دادیم و خدمات قابل ارائه در این بسته حمایتی را به کل کشور ابلاغ کردیم.
 
دکتر شادنوش با اشاره به اینکه اختلالات روان افراد جامعه به صورت یک لایه زیر پوست می تواند همه ما را زمینگیر کرده و مشکلات متعددی برایمان به همراه داشته باشد، تاکید کرد: همه گروهها به خصوص سیاسیون و افرادی که دارای تربیون های مختلف هستند باید بدانند که سلامت روان افراد بسیار حائز اهمیت است و از اظهار نظرهایی که برای جامعه هیچ منفعتی ندارد جلوگیری کرده و به مردم آرامش دهند.
 
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت در ادامه نشست این موضوع را که معتادان کرونا نمی گیرند را بی پایه و اساس دانست و اعلام کرد: اعتیاد به هیچ وجه از اشاعه این ویروس پیشگیری نمی کند.
 
وی همچنین به شیوع ویروس کرونا در گرمخانه ها اشاره کرد و گفت: ما در وزارت بهداشت دستورالعمل ها را تدوین و ابلاغ می کنیم و درخصوص مدیریت گرمخانه ها و موارد این چنینی ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهرداری ها و سازمان بهزیستی وارد عمل شده و مکلف به پاسخگویی هستند.
 
دکتر شادنوش تاکید کرد: براساس آنجه در پروتکل ها تدوین شده است، از تجمع افراد بدون اخذ آزمایش و تست باید خودداری شود و افرادی که وارد گرمخانه ها می شوند باید مدتی قرنطینه شوند.
 
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت با بیان اینکه درهر صورت با هرگونه تجمع مخالف هستیم، خاطرنشان کرد: از روزهای آغازین شیوع ویروس، جمع آوری معتادان متجاهر با هماهنگی  دستگاه های مختلف متوقف شد و پس ازمدتی دستورالعمل جمع آوری صحیح آنها  تهیه و ابلاغ شد که اکنون در جایگاههای تعیین شده، این اقدام انجام می شود.
 
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر چگونگی تامین داروهای خاص در بحران کنونی، اظهار کرد: خوشبختانه با همکاری سازمان غذا و دارو و سایر ارگان ها تاکنون گزارشی از بحران و مشکلات عمیق در حوزه تامین دارو نداشته ایم و داروهای مورد نیاز فراهم شده است.
 
دکتر شادنوش به ضرورت توزیع  داروهای بیماران صعب العلاج در سامانه مدیریت بیماری های نادر اشاره و بیان کرد: از آنجایی که هزینه این داروهای گران قیمت از خزانه کشور تامین می شود باید دقت داشته باشیم که در اختیار نیازمندان واقعی قرار گیرد، به همین جهت باید از توزیع گسترده آنها در داورخانه های سراسر کشور جلوگیری کنیم  و سهم هر بیمار در یک داروخانه مشخص ارائه شود.
 
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت مطرح کرد: امیدواریم  در آینده ای نه چندان دورهر شخص با یک کدملی بتواند داروی خود را از داروخانه ای مشخص و نزدیک محل سکونت خود تهیه کند و دغدغه ای برای دریافت دارو نداشته باشد.
 
وی در پایان نشست به میزان افسردگی بین کادر درمان و بیماران صعب العلاج اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه این ویروس به صورت یک شوک به جامعه وارد شد اکنون ارائه آمار دقیق امکان پذیر نیست، به طور کلی و میدانی شرایط بیمارستانها و کادر درمان تحت تاثیر این ویروس، سخت شده که این موضوع کاملا طبیعی است؛ آمار دقیق از میزان افسردگی در کادر درمان پس از اتمام سال 99 و در سال 1400 ارائه خواهد شد

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیماران پیوندی پیوند کلیه پیوند بیماران صعب العلاج دکتر شادنوش کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟