Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@09:34:06 GMT

جهش شمار بیماران کرونا در رفسنجان

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۹۴۲۲

جهش شمار بیماران کرونا در رفسنجان

به گزارش تابناک به نقل از فارس، احمد جمالی‌زاده اظهار داشت: بعد از برداشت محصول پسته و تقریبا همزمان با سایر نقاط استان کرمان شاهد افزایش ابتلا و بستری بیماران کرونا در شهرستان رفسنجان بودیم، به نحوی که اواخر آبان‌ماه رفسنجان یکی از ۴۳ شهرستان بحرانی کشور بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: بعد از اعمال محدودیت‌های زیادی که اعلام شد و برخی صنوف تعطیل شدند و از همه مهمتر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط مردم، در آذرماه شاهد سیر کاهشی بیماران بودیم تا اینکه در اوایل دی‌ماه به کمترین میزان بستری بیماران رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد:، اما در روز‌های اخیر شاهد افزایش موارد مثبت بودیم که حاصل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط بعضی شهروندان است.

جمالی‌زاده افزود: در این مدت که وضعیت رفسنجان قرمز و بعد نارنجی بوده و هنوز نارنجی ادامه دارد، برخی صنوف اجباری تعطیل شدند و ضربه زیادی به کسب و کار برخی همشهریان وارد شده و به علت اینکه شهرستان ما زرد نشده تالار‌ها بیش از سه ماه تعطیلند و امکان بازگشایی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر استفاده از ماسک در بین مردم کم شود و دورهمی‌ها و مهمانی‌ها زیاد شود، قطعا شاهد موج بعدی بیماری در شهرستان خواهیم بود، وضعیت ما خیلی شکننده است و کوچکترین بی‌توجهی موج بعدی و فاجعه دیگری را رقم می‌زند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با بیان اینکه در موج سوم بیماری، ما شاهد ابتلای تعداد زیادی از همشریان بودیم و تعداد زیادی از عزیزانمان را به علت کرونا از دست دادیم، افزود: تصور ما این بود که این موارد می‌تواند برای عده‌ای درس‌آموز باشد، اما به محض کاهش موارد ابتلا متأسفانه عادی‌سازی شده و بی‌تفاوتی موجب افزایش موارد بستری شده است.

وی بیان کرد: بستری‌های کرونا در رفسنجان در اول دی‌ماه به ۱۴ نفر رسید و افراد بدحال در آی‌سی‌یو به دو نفر کاهش پیدا کرده بودند، اما امروز ۷ دی‌ماه ۷ مورد مثبت قطعی در آی‌سی‌یو و تعدادی مورد مشکوک داریم که بدحال هستند.

جمالی‌زاد هبا با قدردانی از همشریانی که از ابتدای شیوع کرونا با مجموعه بهداشت و درمان همکاری کردند، به نکات مهمی از جمله اینکه زدن ماسک مهمترین واکسن در شرایط فعلی است، اشاره و ابراز کرد: فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت فاصله یک و نیم تا دو متر در مراودات روزانه، شرکت نکردن در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها و مکان‌های شلوع توصیه اکید ما است چراکه طبق بررسی‌های انجام شده بیش از نیمی از موارد افرادی که مبتلا به کووید ۱۹ شدند، ناشی از دورهمی‌های خانوادگی بوده است.

وی اضافه کرد: شست‌وشو و ضدعفونی دست به ویژه با آب و صابون و به محض ورود به منزل و قبل از خوردن غذا دیگر توصیه ما به مردم است، همچنین با توجه به اینکه ویروس، عمده از طریق سه نقطه دهان، بینی و چشم وارد بدن می‌شود، اگراین سه نقطه را بتوانیم حفظ کنیم می‌توانیم از ورود ویروس به بدن جلوگیری کنیم.

جمالی‌زاده در ادامه تصریح کرد: به محض اینکه علائم مشکوک دال بر بیماری مانند سرماخوردگی، تب، بدن‌درد و حتی علائم گوارشی داشتیم، آن را به حساب کویود ۱۹ گذاشته و از کنار آن به سادگی رد نشویم و به مراکز بهداشتی درمانی اطلاع دهیم. یا از طریق ۴۰۳۰ یا ثبت علائم در سامانه سلامت می‌توان راهنمایی‌های لازم را دریافت کرد.

وی متذکر شد: شماره ۰۹۹۰۰۹۸۹۷۶۴ اختصاصی شهرستان رفسنجان است که روز‌ها پاسخگوست و همشهریان می‌توانند با تماس با این شماره راهنمایی‌های لازم را بگیرند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در پایان با اشاره به این مطلب که چنانچه شخصی علامتدار بود یا جواب تست کرونای او مثبت شد حتما در منزل بماند که فوق‌العاده مهم است و با قرنطینه خانگی زنجیره ابتلا را قطع کند، متذکر شد: مراقبت ویژه از افراد پرخطر از جمله سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای مثل دیابت، پرفشاری خون، چاقی و... دارند، توصیه اکید ما است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: واکسن فایزر کرونای انگلیسی کواکس ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی کلکچال دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان وضعیت قرمز کرونا کرونا در رفسنجان واکسن فایزر کرونای انگلیسی کواکس ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی کلکچال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۹۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان دانشگاه کمبریج، دانشگاه اکسفورد و کل تک در آمریکا مشغول توسعه روشی نوین به نام «واکسن شناسی پیشگیرانه»( proactive vaccinology) هستند که هدف آن آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی ویروس های مختلف کرونا است.

این واکسن از آنتی ژن هایی استفاده می کند که در ۸ ویروس کرونای مختلف از جمله ویروسی در خفاش ها وجود دارد. آنتی ژن ماده ای است که واکنش ایمنی در بدن را آغاز می کند.

چنین روندی به سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا بخش هایی از آنتی ژن ها را جستجو کند که در ویروس های مختلف، از جمله مواردی که در واکسن وجود ندارد، مشترک است. به عنوان مثال واکسن ویروسSars-CoV-۱ که به همه گیری سارس در ۲۰۰۳ میلادی منجر شد را در بر نمی گیرد.

به طور معمول واکسن ها، مانند نمونه هایی که برای مقابله با کووید۱۹ به کار گرفته شدند، از یک آنتی ژن برای آموزش سیستم ایمنی استفاده می کنند تا ویروس های خاص و جداگانه را هدف بگیرند.

روری هیلز محقق فارغ التحصیل دانشکده داروسازی کمبریج و مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: تمرکز ما توسعه واکسنی است که در مقابل پاندمی ویروس کرونای آینده از انسان ها دفاع کند. باید آن را حتی قبل از آغاز همه گیری آماده کنیم. ما واکسنی ابداع کردیم که در مقابل طیف وسیعی از ویروس های کرونا از جمله نمونه هایی که هنوز ناشناخته هستند، محافظت ایجاد می کند.

نتایج این پژوهش در ژورنال نانوتکنولوژی منتشر شده است.

مارک هاوارث از دانشگاه کمبریج و مولف ارشد تحقیق می گوید: ما نباید منتظر ظهور ویروس کرونای جدید بمانیم. به دانش کافی درباره ویروس های کرونا و واکنش های سیستم ایمنی به آنها دست یافته ایم و اکنون می توانیم واکسن هایی بسازیم که در مقابل شاخه های ناشناخته ویروس کرونا از انسان ها محافظت می کند.

تحقیق نشان داده واکسن جدید که Quartet Nanocage نام گرفته واکنش ایمنی وسیعی در موش ها از جمله حیواناتی که در مقابل Sars-CoV-۲ ایمن شده بودند، ایجاد می کند.

طبق این پژوهش طراحی واکسن ساده تر از نمونه های توسعه یافته است و ا حتمالا در توسعه واکسن هایی برای دیگر مشکلات سلامتی نیز کاربرد دارد. این تحقیق در اوایل ۲۰۲۵ میلادی وارد مرحله یکم آزمایش بالینی می شود.

کد خبر 6099037 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • فعالیت اورژانس اجتماعی در ۵ شهرستان زنجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • براثر بارش‌های چند روز گذشته تالاب حله شهرستان بوشهر جانی تازه گرفت.
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • هجدهمین یادواره شهدای روستای جعفر آباد رفسنجان