Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیر انتفاعی گفت: دانشگاه‌های غیرانتفاعی خواستار لغو انتقال اموال به وزارت علوم پس از مرگ هیات موسس هستند.

علی آهون منش در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بر طبق ماده ۳۰ اساسنامه دانشگاه های غیردولتی و غیر انتفاعی، در صورتی که دانشگاه در شرایطی منحل شده و یا یکی از هیات موسس دانشگاه فوت کند، اموال آن موسسه یا آن فرد به وزارت علوم انتقال می یابد گفت که این اساسنامه دارای اشکال است و برای اصلاح آن اقداماتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این اساسنامه در سال ۱۳۶۴ بر اساس نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی تنظیم شده و در آن زمان شرایط متفاوت بوده و مشکلی ایجاد نمی کرده است، اما در حال حاضر با مشکلات فراوانی روبرو است و اجرای آن نارضایتی هایی را فراهم کرده و به همین دلیل در جهت اصلاح این اساسنامه اقدام شده است.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیر انتفاعی تصریح کرد: پس از صحبت با  نمایندگان مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و تعداد فراوانی از اعضای محترم شورای انقلاب فرهنگی همگی متفق القول اعلام کردند که ارث در اسلام یک اصل محکم و دارای قانون است و اگر کسی فوت کرد اموال او نباید به وزارت علوم برسد و تنها اگر دولت اموالی در اختیار دانشگاه و موسسه ها قرار داده باشد می تواند آن را پس بگیرد.

آهون منش تاکید کرد: به دلیل اینکه هیات موسس دانشگاه ها و موسسات غیر انتفاعی بخش خصوصی هستند وحتی یک ریال هم از دولت کمک نمی گیرند اجرای این ماده از اساسنامه صحیح به نظر نمی رسد.

وی با بیان اینکه این موضوع از حدود ۸ سال قبل و از اواخر دولت قبل و تمام سال های دولت کنونی مطرح بوده، تصریح کرد: اتحادیه دانشگاه های غیر انتفاعی چندین بار به وزیر علوم نامه ای ارسال کرده و در این نامه ها مشخص کرده ایم که به دلیل منافات این ماده با احکام اسلامی، این ماده باید از اساسنامه حذف شود.

رئیس اتحادیه دانشگاه ها و موسسه های غیر انتفاعی ادامه داد: این موضوع از طریق وزارت علوم به رییس جمهور و از طریق رییس جمهور به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد، ولی هنوز به شورای عالی ورود نکرده و در دبیرخانه مانده است. البته این درخواست یک بار در کمیسیون معین شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۹۵ مطرح شد و در آن زمان با مخالفت رییس وقت دانشگاه آزاد اسلامی رد شد.

آهون منش دلیل مخالفت دانشگاه آزاد اسلامی (به عنوان یکی از اعضای کمیسیون معین که حق رای دارد) را این گونه اعلام کرد: رییس وقت دانشگاه آزاد اسلامی مدعی بودند که عده ای از غیرانتفاعی ها از دولت زمین گرفته اند و به همین دلیل مخالف حذف این ماده از اساسنامه بوده اند.

وی افزود: ما اطلاع رسانی کردیم که اولا زمین گرفته نشده و اگر گرفته شده، به قیمت روز بوده و پول آن پرداخت شده است، پس این موضوع دلیل محکمی برای حذف این ماده نیست. مضاف اینکه می شود در اساسنامه درج شود اگر کسی امکانات دولتی گرفته آن را برگرداند.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیر انتفاعی تاکید کرد: این موضوع یک بار دیگر هم در کمیسیون مطرح شد و در آن جلسه کمیسیون هم دبیر کل اتحادیه و نیز نماینده وزارت علوم از آن دفاع کردند، ولی با مخالفت دو نفر دیگر از اعضای شورا رد شد.

آهون منش با بیان اینکه در ماده ۳۲ اساسنامه صراحتا ذکر شده است که هرگونه تغییر در این اساس نامه، در صورتی که به شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم برود و تصویب شود، پس از تایید وزیر علوم قابل اجرا است، افزود: به همین دلیل، وزارت علوم با استفاده از ماده ۳۲ اساسنامه و طرح آن در شورای گسترش با تغییر ماده ۳۲ موافقت و اساسنامه تغییر یافت و ابلاغ شد و بیش از ۹۰ موسسه و دانشگاه اساسنامه تغییر یافته را در ثبت شرکت ها به ثبت رساندند. ولی شورای عالی انقلاب فرهنگی مجددا با ارسال نامه ای به وزیر علوم، اجرای اساسنامه جدید را متوقف کرده است. از آنجا که  اگر ۶ ماه از رد شدن یک طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی بگذرد، دوباره در شورا قابل طرح است، اتحادیه مجددا از وزیر علوم خواسته است که آن را پیگیری کند.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیر انتفاعی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش با ارا‍‍یه پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی، برای مدارس غیر انتفاعی، قانون خوبی را تصویب کرده و هم اکنون بخشی از اموزش و پرورش از طریق بخش خصوصی اداره می شود، اظهار کرد: بر طبق این قانون، آموزش و پرورش که الزاما یک امر حکومتی است و باید توسط دولت انجام شود به مردم واگذار شده. اما این سوال مطرح می شود که اگر دولت حتی با وجود صراحت در قانون اساسی، می تواند آموزش و پرورش را به بخش خصوصی واگذار کند، طبیعتا واگذاری آن در مورد آموزش عالی نیز ممکن است، چراکه در قانون اساسی ذکر شده اجرای آموزش عالی توسط دولت در حد خودکفایی است.

آهون منش با بیان اینکه اساسنامه موجود مانع سرمایه گذاری های جدید و توسعه آموزش عالی می شود، اضافه کرد: بزرگترین دانشگاه های دنیا متعلق به بخش خصوصی هستند و اکنون که دولت با مشکلات زیاد مالی رو به رو است، بخش خصوصی می تواند با سرمایه گذاری لازم موجب گسترش و توسعه آموزش عالی شود، اما با وجود چنین قوانینی جلوی اینکار گرفته می شود.

وی گفت: این قانون باعث می شود بخش خصوصی وارد حوزه آموزش عالی نشود و در عوض افراد سرمایه خود را در بخش های سودآور دیگر سرمایه گذاری کنند. 

آهون منش تاکید کرد: متاسفانه علیرغم اینکه واگذاری آموزش و پرورش به بخش خصوصی را قانون تصویب کرده و شورای نگهبان هم با آن موافقت کرده است، موسسات غیرانتفاعی در یک چارچوب بسته گیر کرده اند، زیرا از یک سو افراد نگران سرمایه گذاری در این بخش هستند و از طرفی شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است که شاید تعدادی از این دانشگاه ها و موسسات از امکانات دولتی استفاده کرده باشند. به عقیده ما این موضوع با یک تبصره قابل حل است و می توان ذکر کرد اگر کسی از اموال دولتی استفاده کرده باید آن را اموال شخصی خود جدا کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه غیر انتفاعی شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم دانشگاه ها آموزش عالی وزیر علوم هیات موسس بخش خصوصی آهون منش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۰۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ به همت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، ۶۵ استاد نمونه کشوری امسال معرفی شدند، که در بین آنها سه استاد دانشگاه اصفهان، یک استاد دانشگاه صنعتی اصفهان و یک استاد دانشگاه کاشان حضور دارند.
اعضای هیات علمی نمونه دانشگاه اصفهان علی ربانی استاد گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، زهره حجتی استاد دانشکده علوم زیستی و فناوری و حسن سبزیان استاد دانشکده شیمی این مرکز علمی هستند.
حسین شریعتمداری، استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به‌عنوان یکی از استادان نمونه کشوری معرفی شده است.
استاد نمونه معرفی شده از دانشگاه کاشان نیز محسن نیازی عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی این دانشگاه است.
بر اساس این لیست استان اصفهان از نظر تعداد استادان منتخب پس از تهران، رتبه دوم را (همراه با آذربایجان شرقی) در اختیار دارد.
تعداد اعضای هیات علمی نمونه کشوری امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۰ نفر بیشتر شده است و ۶ استاد نمونه از بانوان هستند.
استادان نمونه کشوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ۳۱ دانشگاه و با توجه به شاخص‌ها و سوابق آموزشی و پژوهشی و در گروه‌های آموزشی علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر و معماری انتخاب شدند.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، هفت هزار و ۲۰۲ عضو هیات علمی و ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، دومین استان دانشگاهی کشور است.

دیگر خبرها

  • ابلاغ مصوبه‌ای درباره «هیات علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • حمایت زاکانی از طرح نور پلیس