Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- اردبیل| سرویس اقتصادی: مرکز آمار ایران پس از بررسی شاخص قیمت مصرف‌کننده در آذر ماه سال ۹۹، درصد تغییر شاخص کل نسبت به مدت مشابه سال قبل را به تفکیک استان‌ها منتشر کرد که در این آمار درصد تغییر شاخص کل برای خانوارهای کشور نسبت به آذر ماه سال ۹۸، ۴۴.۸ درصد اعلام شد، در این ماه عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (١٠٠=١٣٩٥) به  ۲۸۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ رسید که نسبت به ماه قبل ۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

رتبه ۹ اردبیل در تورم نقطه به نقطه کل خانوارها

بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان­ کردستان ۵۴.۲ درصد و کمترین آن مربوط به استان قم با ۴۱.۲ درصد است و استان اردبیل نیز با تورم ۴۸ درصدی در رتبه ۹ قرار دارد؛ یعنی خانوارهای ساکن استان­ کردستان نسبت به آذر ماه ۱۳۹۸ به طور متوسط ۹.۴ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای استان قم ۳.۶ درصد کمتر از میانگین کل کشور برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌‌اند و خانوارهای استان اردبیل نیز به طور متوسط ۳.۲ درصد بیشتر برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه پرداخت کرده‌اند.

 

طبق آمار اعلامی نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۹ برای کل خانوارهای کشور به عدد ۳۰.۵ درصد رسیده و در عین حال نرخ تورم دوازده ماهه استان اردبیل نیز ۲۸.۴ درصد بوده و در رتبه ۲۶ قرار دارد بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان با ۳۵.۳ درصد و کمترین نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ۱۳۹۹ نیز مربوط به استان آذربایجان‌غربی با ۲۷.۲ درصد است.

رتبه ۱۴ اردبیل در تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری

در آذر ماه ۱۳۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (١٠٠=١٣٩٥) به ۲۷۷.۷ رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ۴۴.۲  درصد است و بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری در این ماه مربوط به استان کردستان با ۵۳.۶ درصد و کمترین آن مربوط به استان قم با ۴۱.۲ درصد است و استان اردبیل نیز با ۴۶ درصد در رتبه ۱۴ قرار دارد.

یعنی خانوارهای شهری ساکن استان کردستان به‌طور متوسط ۹.۴ درصد بیش از میانگین کل کشور برای خرید یک«مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند و خانوارهای استان اردبیل نیز به‌طور متوسط ۱.۸ درصد بیشتر از میانگین کشوری برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه پرداخت کرده‌اند‌.

 

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ١۳۹۹ برای خانوارهای شهری کل کشور ۳۰.۵ درصد بوده و در عین حال در استان اردبیل نیز نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به این ماه ۲۸ درصد رسیده و از این حیث نیز در رتبه ۲۴ قرار دارد و بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان با ۳۵ درصد و کمترین نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه سال ۹۹ نیز مربوط به استان آذربایجان غربی با ۲۶.۹ درصد است.

رتبه ۷ اردبیل در تورم نقطه به نقطه خانوارهای روستایی

در آذر ماه ١۳۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی کشور (١٠٠=١٣٩٥) به ۲۹۶.۳ بوده که نسبت به ماه قبل ۲.۷ درصد افزایش داشته و درصد تغییر شاخص کل خانوارهای روستایی نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۸ درصد است.

بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای روستایی مربوط به‌ استان‌ همدان با ۵۸.۱ درصد و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۳۹.۵ درصد است و استان اردبیل نیز با ۵۳.۵ درصد در رتبه ۷ قرار دارد؛ یعنی خانوارهای‌روستایی ساکن استان همدان به طور متوسط ۱۰.۱ درصد بیشتر از میانگین کل کشور برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند و خانوارهای روستایی ساکن استان اردبیل نیز به‌طور متوسط ۵.۵ درصد بیشتر برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه پرداخت کرده‌اند.

 

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ١۳۹۹ برای خانوارهای روستایی کشور به ۳۰.۵ درصد رسیده و نرخ تورم دوازده ماهه برای خانوارهای روستایی استان اردبیل نیز ۲۹.۵ درصد بوده و از این حیث در رتبه ۱۶ قرار دارد و بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان با ۳۵.۹ درصد بوده و کمترین نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه سال ۱۳۹۹ نیز مربوط به استان خوزستان با ۲۵.۷ درصد است.

تورم ۶۱.۴ درصدی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در استان اردبیل

یکی دیگر از نکات مهم دیگر در این گزارش تورم  ۶۱.۴ درصدی اردبیل در دسته خوراکی‌هاو آشامیدنی‌ها است به طوریکه تورم نقطه‌ای کل کشور در این شاخص ۵۷.۹ درصد است و استان اردبیل با تورم بالای ۶۱ درصدی خود در این دسته‌بندی در رتبه ۸ قرار دارد و این درحالیست که از نظر ضریب اهمیت نیز این دسته از مواد و کالاهای مصرفی در استان اردبیل ضریب اهمیت ۳۷.۰۵ درصدی داشته و استان اردبیل از این حیث پس از استان سیستان بلوچستان دارای بالاترین ضریب اهمیت در تورم نقطه به نقطه دارد و این امر نشانگر فشار مضاعف بر مردم به دلیل بالا بودن ضریب اهمیت این دسته از اقلام در امرار معاش آنها دارد.

در کنار آن در خصوص اقلام غیرخوراکی و خدمات نیز تورم نقطه‌ای استان اردبیل در این ماه به عدد ۳۸.۲ درصدی رسیده است و ضریب اهمیت آن نیز ۶۲.۹۵ درصد است و در عین حال تورم نقطه ای کل کشور در این بخش نیز ۳۸.۷ درصد است و از این حیث استان اردبیل تورم پایین‌تری نسبت به میانگین کشوری داشته است.

تورم بالا اقشار کم درآمد جامعه را با مشکل جدی مواجه کرده است

یکی از شهروندان اردبیلی در گفتگو با خبرنگار فارس در اردبیل بیان کرد: متاسفانه در طی ماه های اخیر وضعیت تورمی در کشور و استان اردبیل در سطح بسیار نامناسبی قرار گرفته و افزایش تورم و قیمت های لحظه ای سبب مشکلات زیادی برای مردم به خصوص اقشار کم درآمد جامعه شده است.

وی افزود: در حال حاضر قیمت بسیاری از اقلام حتی کالاهای اساسی به صورت ماهانه و هفتگی و گاها به صورت روزانه در حال افزایش بوده و این در حالیست که نظارت کافی نیز در این خصوص وجود ندارد و شاهد افزایش بی رویه قیمت ها در طول ماه هستیم.

این شهروند اردبیلی تصریح کرد: وضعیت اقتصادی موجود در سطح جامعه در شرایط مناسبی قرار ندارد و اغلب از مردم با توجه به تورم بالای موجود در بازار از خرید بسیاری از اقلام و حتی برخی کالاهای اساسی عاجز هستند و امیدواریم که مسئولان امر توجه جدی به این مشکل داشته باشند.

 

مسؤولان نظارت کافی به بازار ندارند

یکی دیگر از شهروندان اردبیلی گفت: افزایش قیمت به صورت لحظه ای باعث سردرگمی مردم و حتی خود فروشندگان شده است و نیاز است تا مسؤولان اهتمام جدی نسبت به حل این مشکل داشته باشند و پس از بررسی علل موجود برای این مشکل اقدامات اساسی در راستای حل آن انجام دهند.

این شهروند اردبیلی ادامه داد: در حالی‌که مسؤولان از عدم کمبود در خصوص کالاهای اساسی مورد نیاز خانوار و سایر اقلام در کشور خبر می دهند اما همچنان شاهد افزایش بی رویه قیمت­‌ها در سطح بازار هستیم و این نشان می‌­دهد که مشکل اصلی در خصوص افزایش قیمت­‌ها به عدم نظارت صحیح بر بازار و وجود دلالان در این خصوص است که سبب افزایش قیمت می‌­شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، از آنجائی‌که استان اردبیل جزو استان‌های کم برخوردار کشور بوده و مردم با مشکلاتی همچون معضل بیکاری و نبود اشتغال و درآمد مناسب دست و پنجه نرم می‌کنند تورم ۴۸ درصدی و بالاتر از میانگین کشوری این استان برای اغلب مردم مشکل‌ساز بوده و با توجه به وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه سبب بروز مشکلات معیشتی برای مردم به خصوص اقشار کم درآمد جامعه شده است.

انتظار می‌رود که مسؤولان امر با توجه جدی به وضعیت جامعه اقداماتی اساسی در کنترل تورم و کاهش نرخ اقلام و کالاهای اساسی باشند.

گزارش: مهران عقلمند

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: تورم اردبیل مرکز آمار ایران آمار نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه تورم نقطه به نقطه خانوارهای اردبیل در تورم نقطه به نقطه درصد است و استان اردبیل شاخص کل برای خانوارهای میانگین کل کشور خانوارهای روستایی درصد تغییر شاخص کل بیشترین نرخ تورم استان اردبیل نیز خانوارهای شهری مربوط به استان کالاهای اساسی میانگین کشوری درصد و کمترین طور متوسط درصد بوده آذر ماه سال نسبت به ماه ساکن استان ضریب اهمیت درصد بیشتر ۲ درصد ۴ درصد ۹ درصد ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۱۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!

به گزارش انتخاب، عبدالناصر همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت : خبرگزاری رسمی دولت ⁩، به طور بسیار مبتدی، مدعی شد که تحلیل اینجانب در مورد ‌ نرخ تورم ⁩ اشتباه است! 

‏این خبرگزاری متوجه این موضوع هست که من نیز به مانند رئیس جمهور دولت سیزدهم که در مقام مقایسه عملکرد،به امار تورم بانک مرکزی در شهریور ۱۴۰۰ استناد می کردند،به آمار بانک مرکزی در خصوص نرخ تورم سال ۱۴۰۲ استناد نموده ام، نه به نرخ تورم نقطه به نقطه اعلام شده توسط مرکز آمار!

یک دانشجوی کارشناسی سال اول اقتصاد، تفاوت تورم نقطه به نقطه و تورم سالانه را به خوبی می داند ولی شما یا نمی دانید یا میخواهید که ندانید. 

‏هر توجیهی که بیان کنید، دولت بایستی پاسخگوی کوچک شدن سفره مردم و کاهش ارزش ریال باشد. 

‏این دو مورد را چگونه توجیه می کنید؟!

دیگر خبرها

  • ستون رشد نقدینگی ریخت
  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه سال جاری
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • رتبه اول استان یزد در زمینه رشد بارندگی
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • سرگیجه با آمار تورم
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم