Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در ۳۵ کیلومتری جاده فسا- شیراز، در منطقه سرسبز میان‌جنگل و جاده ترانزیتی شیراز-بندرعباس، مقبره زیبا و با شکوهی قرار دارد که دلیل رونق بیشتر این منطقه و استراحت‌گاه مسافران و به عنوان یکی از مهم ترین قطب‌های فرهنگی جنوب کشور میزبان گردشگران است.

درباره شخصیت مدفون در این بقعه دو دیدگاه مطرح است: مولف کتاب از پسا تا فسا او را ابوالقاسم علی ابن احمدبن موسی بن امام محمدالتقی الجواد (علیه السلام) معرفی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و بر اساس نظریه سیداسحاق حیدری در کتاب شجره طیبه امامزادگان استان فارس، وی سیداسماعیل بن عبدالله بن عبیدالله بن ابی محمدحسن بن عبیدالله بن ابی الفضل العباس بن امام امیرالمومنین علی (علیه السلام) می‌باشد، نوشته بر روی ضریح این بزرگوار، ایشان را فرزند امام نهم حضرت جوادالائمه(علیه السلام) معرفی می‌کند، بنابراین قول اول مشهورتر است.

امامزاده اسماعیل(علیه السلام)، از پاکان و دانشمندان و علمای بزرگ زمانه خود بوده، شخصیتی که به نقل از تاریخ، بیش از ۵۲ کتاب در فنون مختلف تألیف نموده است و آثار زیادی از ایشان از جمله ترجمه باقی مانده و در کتاب عیون المعجزات از آثار وی نامبرده شده است. 

امامزاده اسماعیل(ع) از مهمترین امامزادگان فارس و فسا محسوب می‌شود که بنا بر مندرجات کتب شجره، ایشان از خاندانی عالم و فقیه بوده است که نیاکان و اجداد مطهرش در مناصب مختلف و مهم همیشه همراه مردم بوده‌اند.

در کتب شجره سه فرزند برای ایشان  ذکر شده که علی و حسین(علیهما‌السلام) در شیراز و محمد(ع) در کوفه بوده است و مقبره نوه وی یعنی حسین بن علی در دروازه سعدی شیراز پشت مدرسه بنیانیان قرار دارد. موسی از برادران امامزاده اسماعیل(ع) است که در یمن از مقام امیری برخودار بوده و یکی از برادرانش نیز در شهر ری زندگی می‌کرد.

بنا بر شواهد تاریخی، دوران زندگی امامزاده اسماعیل (ع)، در حدود نیمه دوم قرن سوم هجری قمری، مصادف با دوران حکومت شیعی دیلمیان در فارس بوده است،  از شهادت وی سخنی به میان نیامده است و بعید نیست که در طی مسافرتی در سال۳۵۲ه ق، در این مکان به مرگ طبیعی از دنیا رفته باشد.

در مورد زمان ابتدای ایجاد مقبره امامزاده اسماعیل (ع) اطلاعات زیادی در دست نیست و برخی از سفرنامه‌نویسانی که از این مسیر مسافرت نموده‌اند، از جمله مادام ژان دیولا، گردشگر فرانسوی که در سال ۱۸۸۱ میلادی به فسا مسافرت نموده است؛ از وجود عمارتی بر امامزاده اسماعیل(ع) می‌نویسد که به صورت مخروبه در آمده و عده‌ای در آنجا زندگی می‌کردند. تا دوران قاجاریه این امامزاده بنایی‌ مختصر داشته و مسافران به دلیل خوش آب و هوا بودن این مکان، در این محل توقف داشته و استراحت می‌کردند.

در دوران قاجاریه کاروانسرا مرمت شد و مقبره امامزده نیز در کاروانسرا قرار گرفت و این رباط عباسی تا دهه پنجاه و در دوران پهلوی برقرار بود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با خرید زمین‌های اطراف مرقد مطهر، کار ساخت و ساز و توسعه حرم مطهر آغاز شد که به دلیل فضل و کرامات متعدد، این امامزاده روز به روز توسعه یافته و امروزه از مکان‌های مورد توجه مردم و زائران و مسافران نه تنها از شهرها و مناطق همجوار، بلکه از سایر شهرهای کشور نیز می‌باشد که با مسافرت به این مکان و در فضای ملکوتی حرم این فرزند رسول خدا(ص)، ساعاتی دل را در خنکای معنوی و عرفانی آن قرار داده و دمی آرام گیرند.

طرح جامع آستان مقدس امامزاده اسماعیل(ع) در سال۱۳۷۰ از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه جهت محدوده‌ای به وسعت ۸۰ هکتار تهیه و از سال ۱۳۷۲ عملیات اجرائی پروژه آن در چندین فاز آغاز شد. 

از جمله بخش‌های این منطقه زیارتی- سیاحتی دو واحد زائرسرا در دو طبقه با زیربنای ۷ هزار مترمربع و مشتمل بر ۱۰۰ اتاق، سالن اجتماعات و سالن غذاخوری و سایر تاسیسات جانبی است.

مجموعه زیارتی- سیاحتی این بقعه متبرکه دارای یک واحد نانوایی، گرمابه شامل ۴۰ چشمه و سرویس بهداشتی با ۷۰ چشمه است؛ همچنین در این مجموعه جایگاه سوخت جهت عرضه بنزین و گازوئیل، درمانگاه و اورژانس با همکاری خیر نیک‌اندیش مرحوم معتضدیان و باغ زیتون به وسعت ۳۵ هکتار احداث شده است.

از دیگر بخش‌های این مجموعه عظیم زیارتی که جهت خدمت به زائرین بنا شده است؛ می‌توان به دفتر خدمات ارتباطی، کارخانه یخ‌سازی سیار با کیفیت آب معدنی با تولید انبوه و احداث راه‌های داخلی دسترسی به مجموعه و پل زیرگذر اشاره کرد، همچنین پارک جنگلی به وسعت ۲۰ هکتار و فضای سبز و سکوهای اقامتی زائران و مسافران در جوار حرم مطهر قرار گرفته است.

 شهربازی و پارک بادی با مساحت ۱۰۰۰ مترمربع یکی دیگر از امکانات قابل توجه در این سایت است که بیانگر طراحی دقیق و نگاه همه جانبه به نیازهای زائران در سنین مختلف، به ویژه کودکان است که از جنبه روانشناسی تربیتی نیز تاثیر بسیار عمیقی بر شکل‌گیری بینش کودکان و گرایششان به مذهب دارد.

همه پروژه‌های مذکور واقع در طرح جامع امامزاده به بهره برداری رسید است و موجبات رضایت زائران این امامزاده جلیل‌القدر را فراهم نموده است.

با توجه به اهمیت بارگاه امام زاده اسماعیل(ع) به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های فرهنگی جنوب کشور، ویژه برنامه‌های متعدد فرهنگی و مذهبی در ایام مختلف سال با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان فسا در جوار ضریح مطهر این امامزاده برگزار می‌شود که برخی از این برنامه‌ها به شرح زیر است: اجرای ویژه برنامه سوگواره یاس نبوی در ایام فاطمیه، بصیرت عاشورایی در ایام محرم و صفر، اجرای ویژه برنامه‌های محافل انس با قرآن کریم، طرح نوروزی آرامش بهاری و...

شایان ذکر است در کنار زائرسرا، با توجه به حضور گسترده زائران و مسافران، هر ساله در ایام نوروز کمپ‌های اقامتی جهت اسکان مسافرین با برپایی چادر فراهم است، ارائه خدمات متنوع رایگان از جمله اینترنت وای فای، بلوتوث و ایستگاه خدمات مجازی، و راه‌اندازی بازارچه فصلی جهت تامین مایحتاج زائران از دیگر تمهیداتی است که از سوی هیئت امنا آستان مقدس امامزاده اسماعیل(ع) جهت رفاه حال مهمانان و مسافران در نظر گرفته شده است.

این مکان علاوه بر این، از رستوران، پارکینگ، ۱۲ غرفه پوشاک و مواد غذایی برای ارائه خدمات به زائران برخوردار است که برخی از امکانات به صورت فصلی ارائه می‌شود.

بقعه امامزاده اسماعیل(ع)، در ایام کرونا نیز به عنوان یک مرکز بزرگ فرهنگی، مذهبی، گردشگری و تفریحی، خدمات بسیاری را به مردم ارائه نموده است.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری امامزاده اسماعیل فارس شجره بقعه علما امامزاده اسماعیل ع علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۱۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، علی سالاروند در این خصوص گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.


وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت می‌باشد و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان، فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد؛ در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود؛ در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دوچندان شده است.

سالاروند موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اذعان نمود؛ استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی "جهش تولید با مشارکت مردم" در کشور پیشگام است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903126

دیگر خبرها

  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • آخرین وضعیت خسارات حریق امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • افزایش ۱۲ درصدی جابجایی مسافر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • صدور سند امامزاده بی بی خدیجه خاتون میبد
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • وزیر کشور پیام فرستاد