Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی گفت: طبق قانون ثبت سفارش یعنی مجوز ورود کالا به کشور، هر کالایی که ثبت سفارش داشته باشد، وزارتخانه مجوز دهنده، ضرورت و نیاز ورود آن را  تشخیص داده است و متعاقباً امکان خرید و انتقال ارز را هم دارد. بر این اساس بانک مرکزی نقشی در انتخاب کالاها نداشته و صرفاً کد ثبت معاملات ارزی یا همان تخصیص را به ثبت سفارش‌های مورد تایید وزارت صمت ارائه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوا راوشی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه از نظر بانک مرکزی هر وارد کننده‌ای که کالا به گمرک و مرزهای کشور رسانده، اگر ارز آن را پرداخت کرده است، نیازی به اجازه بانک مرکزی برای ترخیص ندارد و نباید به دلیل رسوب در مبادی ورودی کالا فاسد شود، گفت: لیکن اگر ارز را پرداخت نکرده و مغایر ترتیبات فرایند تجارت، قبل از أخذ تاییدیه ارز مربوطه کالا را به گمرک رسانده است، باید وزارتخانه ذیربط مراتب را به بانک مرکزی اعلام تا در سقف درآمد ارزی برای تامین ارز این گونه محموله‌ها نیز اقدام شود و در نهایت کالا با تایید وزارتخانه مربوطه وارد کشور شود.

وی در ادامه با تشریح مقید بودن بانک مرکزی برای تامین ارز نهاده‌های دامی افزود : بانک مرکزی در سال جاری بر اساس مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت موظف به تامین ارز واردات نهاده‌های دامی تا سقف معینی شد و در حال حاضر که فقط ٩ ماه از سال سپری شده است، ارز مصوب به طور کامل تامین و واردات اقلام مربوطه محقق شده است. 

مدیرکل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی در خصوص  روند تخصیص ارز کالاهای اساسی توضیح داد: روند تخصیص و تامین ارز برای واردات اقلام اساسی و ضروری کشور به هیچ عنوان متوقف نمی‌شود و واردات اقلام اساسی که توسط وزارتخانه‌های متولی  یعنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت تعیین اولویت شده و برای دریافت ارز معرفی می‌شوند، متناسب با درآمدهای ارزی جاری کشور مستمر در حال انجام است.

وی ادامه داد: چنانچه شرکت خاصی مراحل فرایند تجارت را اجرا کرده باشد، بنابراین ارز مورد نیاز برای واردات خود را دریافت نکرده و هنوز در لیست اعلامی از سوی وزارتخانه مربوطه قرار نگرفته که قطعاً در دست بررسی توسط آن وزارتخانه است.

این مقام مسئول در پایان سخنانش درباره انتقادهای مطرح شده با عنوان تخصیص ارز برای واردات غذای حیوانات خانگی گفت: طبق قانون ثبت سفارش یعنی مجوز ورود کالا به کشور، هر کالایی که ثبت سفارش داشته باشد، وزارتخانه مجوز دهنده، ضرورت و نیاز ورود آن را  تشخیص داده است و متعاقباً امکان خرید و انتقال ارز را هم دارد.  بر این اساس بانک مرکزی نقشی در انتخاب کالاها نداشته و صرفاً کد ثبت معاملات ارزی یا همان تخصیص را به ثبت سفارش‌های مورد تایید وزارت صمت ارائه می‌کند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانک مرکزی تخصیص ارز واردات غذای حیوانات خانگی بانک مرکزی تامین ارز ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۲۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید

معاون بانک مرکزی گفت: برات الکترونیک ابزار قدرتمند تامین مالی تولید در زمان سیاستهای انقباضی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهران محرمیان معاون بانک مرکزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک در وزارت اقتصاد، گفت: در راستای برنامه کنترل تورم از طریق کنترل مقداری ترازنامه بانکها مدیریت خلق نقدینگی در دستور کار قرار گرفته است.

محرمیان افزود: گفت: یگ‌نگرانی در این مسیر موضوع تامین مالی تولید است. پروژه برات الکترونیکی در زمان سیاستهای انقباضی پول به عنوان یک ابزار بسیار کارا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی افزود، شبکه بانکی برای پیاده سازی این پروژه آمادگی کامل دارند، اداره تامین مالی زنجیره تولید و حوزه فناوری های نوین موارد فنی و جزییات را به خوبی پیش برده اند.

محرمیان گفت: هماهنگی خیلی خوبی در میان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ایجاد شد و امروز شاهد رونمایی از سامانه برات الکترونیک هستیم.

معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در خاتمه گفت: وزارت ارتباطات در سامانه تعامل پذیری، شرکت خدمات انفورماتیک و.... نیز در نهایی سازی این پروژه مشارکت داشتند.

در این نشست معاون اقتصادی وزارت اقتصاد تاکید کرد، برات الکترونیک ابزار مکمل اوراق گام است و یک ابزار مهم برای تامین مالی تولید محسوب میشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز