Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگانی که موافق کلیات بودجه 1400 بودند معتقد بودند که مجلس نباید فرصت‌سوزی کرده و به همین دلیل چون فرصت تاریخی دراختیار داریم و دولت هم مسیر درآمدها و هزینه‌ها را تا حدودی باز گذاشته است و مجلس امکان آن را دارد که هر تغییر و اصلاحی را انجام دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه 8 دی) درباره نشست غیرعلنی مجلس که با موضوع بررسی لایحه بودجه 1400 برگزار شد، اظهار داشت: این نشست غیرعلنی و غبررسمی دو ساعت ادامه داشت، ضمن اینکه در این جلسه درباره مسائل مربوط به بودجه سال 1400 مباحث مختلفی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ابتدای نشست امروز تعدادی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه به انتخاب این کمیسیون و همچنین رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، رئیس کمیسیون تلفیق و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بحث‌ها و دیدگاه‌های خود را درباره لایحه بودجه 1400 ارائه کردند که بخشی از این دیدگاه‌ها مربوط به نوآوری‌هایی بود که بایستی در بودجه سال آینده لحاظ شود.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بایستی برخی ساختارهای ناصحیح بودجه‌ریزی جاری کشور تغییر پیدا کند که این موضوع مربوط به نظام مالیاتی و سایر بخش‌ها است. 

فرهنگی گفت: در نشست غیرعلنی و غیررسمی امروز مجلس مطالبی هم درباره کلیات بودجه بحث شد، ضمن اینکه 10 نفر از نمایندگان هم درباره کلیات بودجه به اظهارنظر پرداختند که پنج نفر نماینده موافق کلیات بوده و پنج نماینده مخالف کلیات که دیدگاه‌ها و نظرات خود را بیان کردند.

فرهنگی تصریح کرد: نمایندگانی که مخالف کلیات بودجه بودند، نظراتشان بیشتر متمرکز بر آن بود که در مجلس امکان اصلاح کلی لایحه بودجه وجود ندارد و ایرادهایی که در بخش درآمدی و هزینه‌های این بودجه وجود دارد و هم ایرادات مربوط به کسری بودجه است. مخالفان با ذکر برخی اعداد و ارقام و جزئیات مربوط به لایحه تقدیمی بودجه دولت مباحث خود را بیان کردند. 

فرهنگی گفت: نمایندگانی که موافق کلیات بودجه 1400 بودند معتقد بودند که مجلس نباید فرصت‌سوزی کرده و به همین دلیل چون فرصت تاریخی دراختیار داریم و دولت هم مسیر درآمدها و هزینه‌ها را تا حدودی باز گذاشته است و مجلس امکان آن را دارد که هر تغییر و اصلاحی را انجام دهد که رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در همین راستا پیشنهاد داد که بودجه را دو سقفی تنظیم کنیم، بخشی از این سقف براساس آنچه که واقعیت دارد تنظیم شود و بخش دیگر هم در محدوده‌ای که مدنظر دولت درنظر گرفته شود. این در حالی است که از ابتدای اجرای بودجه امکان عملیاتی شدن سقف دوم وجود ندارد. 

وی تصریح کرد: در پایان این نشست هم محمدباقر قالیباف رئیس مجلس جمع‌بندی اولیه‌ای درباره کلیات بودجه داشته و مقرر شد قبل از شروع رسمی و علنی نشست فردا (سه‌شنبه 9 دی) بحث خود را تکمیل کرده و جمع‌بندی نهایی را در آن روز ارائه کنند، لذا در نشست امروز هیچ‌گونه رأی‌گیری درباره کلیات بودجه انجام نشده و تصمیم مشخصی هم اتخاذ نشد اما در تبیین موضوع یعنی چارچوب‌های کلی بودجه 1400 و نوآوری‌هایی که می‌توان در آن اعمال کرد و همچنین در مورد موافقت و مخالفت کلیات، بحث‌های بسیار خوبی انجام شده و در دیدگاه مجموع نمایندگان مجلس حتماً آثار خود را برجای گذاشته است.

 

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: درباره کلیات بودجه لایحه بودجه بودجه 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۲۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟

دکتر مجید دهقان معتقد است: لایحه فعلی ارتقا امنیت زنان، با وجود اشکالات جزئی، در نفی نگرش فمینیستی و با فاصله گرفتن از نگاه سنتی به دنیا آمد و در صورت تصویب برای اولین بار نگرش خاص گفتمان انقلابی را نمایندگی می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ حدود 12 سال از طرح لایحه امنیت زنان در مجلس می‌گذرد و با وجود اینکه رهبر انقلاب در دیداری که همین امسال با بانوان کشور داشتند بر تسریع رسیدگی به آن تأکید کردند همچنان لایحه امنیت زنان در راهروهای مجلس معطل مانده است. از یک سو برخی به آن برچسب فمنیستی بودن می‌زنند و از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از فعالین انقلابی حقوق زنان از حقانیتش دفاع می‌کنند و آن را زاییده نگاه اصیل انقلاب اسلامی به زنان می‌دانند. هنوز چالش‌های زیادی میان موافقین و مخالفین لایحه وجود دارد. این روزها یک بار دیگر جزئیات لایحه امنیت زنان در صحن علنی مجلس بررسی شد. در همین راستا حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر مجید دهقان، عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده در یادداشتی به ارائه دیدگاه خود در این زمینه پرداخته است که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

گفتمان دینی از پیش از مشروطه تا دهه‌های بعدی در مسائل زنان دو ویژگی کلی داشت: اول این که مسأله‌اش دین بود و به مسئله زنان به عنوان اِشکالی بر دین می‌نگریست. دوم این که خانواده‌گرا بود با تفسیری که زنان را درون خانواده تعریف و با حضور اجتماعی زنان مخالفت می‌کرد.

اندیشه شهید مطهری نقطه عطف بود. مساله او در کتاب "نظام حقوق زن در اسلام" گرچه دین است ولی در "مساله حجاب" دغدغه زنان را دارد، البته تنها زنان دیندار و نه همه زنان. تأکید او بر خانواده نیز سر از پرده‌نشینی زن در نمی‌آورد.

دوران کلی‌گویی درباره الگوی سوم تمام شده است / برچسب فمنیستی زدن به لایحه تأمین امنیت زنان از سوی نوتحجرگرایان


سر و صدای انقلاب بلند شد و در گفتمان نوپای انقلاب نیز خانواده‌گرایی با پرده‌نشینی تمایزی جدی داشت. اضافه بر این که مساله آن عموم زنان بود نه تنها زنان دیندار و این یک پله بالاتر از اندیشه شهید‌مطهری بود. به همین دلیل انقلاب برای زنان جذابیت داشت همان‌گونه که انقلاب پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله برای زنان جذاب بود.

پس از انقلاب اما پیگیری امور زنان دو پاره شد.  "مساله زنان" را گفتمان خط امام و بعداً اصلاحات به دوش کشید و به ناکجاآباد برد و "مسأله خانواده" را گفتمان اصول‌گرایی نمایندگی کرد و به مفهوم سنتی آن فهمید. این وسط گفتمان انقلاب بی‌نماینده ماند.

سالی یکبار رهبر انقلاب نگرش گفتمان انقلاب را درباره زنان یادآوری و مسأله زنان را جدای از مسأله خانواده (و نه در ستیز با آن) طرح می‌کند ولی بدنه این گفتمان راه خودش را می‌رود. روایت سرِ گفتمان با بدنه آنان ناسازگار است. سَر، گفتمان انقلابی در حوزه زنان را تقویت می‌کند و بدنه گفتمان سنتی را. جوانانی هم که همسو با روایت گفتمان انقلاب هستند دستی در قدرت ندارند.

این که بدنه گفتمان دینی بدون نیاز به مداخله رهبر انقلاب به شدت لایحه حجاب را پیگیری می‌کند و آن را با مداخله حاکمیتی و جرم‌انگاری حداکثری تا تصویب نهایی همراهی می‌کند ولی لایحه ارتقا امنیت زنان را به اغما می‌برد تا دوباره با اشاره آقا در سخنرانی عمومی به راه بیفتد ریشه در همین امر دارد. حجاب مسأله گفتمان دینی سنتی است ولی امنیت زنان نه.

لایحه فعلی ارتقا امنیت زنان، با وجود اشکالات جزئی، در نفی نگرش فمینیستی و با فاصله گرفتن از نگاه سنتی به دنیا آمد و در صورت تصویب برای اولین بار نگرش خاص گفتمان انقلابی را نمایندگی می‌کند. این طفل نوپا درگفتمان انقلاب اما در برابر گفتمان پرقدرت سنتی بی‌دفاع است، اشارات سالیانه رهبری مگر رمقی به آن دهد. آیا مجلسِ حاضر در هفته‌های نزدیک به انتخابات توان آن را دارد که راوی گفتمان انقلاب اسلامی در مساله زنان باشد؟

خلقی در حال تماشای این نزاعند. جوانانِ نگران ولی امیدوار به آینده، زنان بی‌پناهِ درگیر خشونت و حتی زنان انقلابی و وفادار به گفتمان انقلاب. آیا مجلس یازدهم بالاخره مسأله زنان را به رسمیت می‌شناسد و پناهی در این دوران بی‌پناهی برای آنان خواهد بود؟ چشمی امیدوار و دیگری بیمناک است.

پایان پیام/

 

دیگر خبرها

  • پورمحمدی: گفتند شما بخورید و بخوابید، لیست شانا رأی می‌آورد /شنیدم ۴، ۵ نفر در دولت تصمیم نهایی را می‌گیرند /رائفی‌پور بیکار است، قالیباف زرنگ!
  • ویدئو| موافقان توافق با حماس خیابانی را در تل‌آویو بستند
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • آنچلوتی: می‌خواهیم شبی باور نکردنی خلق کنیم
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • قیمت خودروهای برقی وارداتی چند ؟ / برای ثبت‌نام مرحله اول تا فردا فرصت دارید
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه