Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاشینیان روز دوشنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سراسری ارمنستان گفت: اگر جمهوری آذربایجان به استان سیونیک ارمنستان تجاوز کند، روسیه حتما وارد عمل خواهد شد.  

 

وی خاطرنشان کرد که تامین امنیت مناطق ارمنستان مهم ترین مساله است. با اقداماتی که در نقاط مرزی با جمهوری آذربایجان صورت گرفته است، از وقوع جنگ در منطقه سیونیک پیشگیری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 نخست وزیر ارمنستان گفت: در صورت دست درازی جمهوری آذربایجان به استان سیونیک، نه فقط نیروهای ارمنستان بلکه روسیه نیز وارد عمل می شوند.

به گفته وی، رویدادهای در استان سیونیک، امکان گفت و گو (با جمهوری آذربایجان) در مورد مسائل مرزی را ضروری می کند.

ارمنستان عضو پیمان امنیت جمعی است و روسیه در چارچوب این پیمان تعهدهایی را برای تامین امنیت این کشور قفقاز جنوبی پذیرفته است.  

ساکنان استان سیونیک ارمنستان هم مرز با جمهوری آذربایجان در هفته های اخیر چند بار بخاطر استقرار مقرهای بازرسی ارتش جمهوری آذربایجان در نزدیکی این منطقه دست به اعتراض های خیابانی زده اند.  

به گزارش رسانه ها، ساکنان این استان ازجمله شهر گوریس معتقدند که حضور ارتش آذربایجان در نزدیکی این مناطق، امنیت منطقه را به خطر می اندازد.

در شبکه مجازی فیلم هایی از حضور نیروهای آذری در برخی مناطق ارمنستان ازجمله در نزدیکی دریاچه سوان این کشور و جاده گوریس- کاپایان منتشر شده است.

روز گذشته پاشینیان به استان سیونیک سفر کرد و صدها نفر از مخالفان وی در منطقه گوریس تظاهرات کردند.  

مخالفان دولت پاشینیان وی را بویژه در تامین امنیت مناطق مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان بی کفایت می خوانند و خواستار استعفای وی و روی کار آمدن دولت جدید شده اند.

نخست وزیر ارمنستان به دنبال گسترش فشار مخالفان و معترضان، شامگاه جمعه گفت که با تصمیم مردم آماده استعفا و کناره گیری هستم.

«نیکول پاشینیان» در پیامی در فیس بوک نوشت: من با تصمیم مردم آماده ترک پست نخست وزیری هستم. من همچنین آماده هستم که در صورت دریافت تأیید حکم مردمی، هدایت ارمنستان را در این شرایط دشوار ادامه دهم.  

حصول توافق‌ جدید آتش‌بس در قره‌باغ میان ایروان- باکو با میانجی‌گری روسیه، مردم ارمنستان را به خیابان کشانده و مخالفان پاشینیان اعلام کردند که نخست‌وزیر این کشور نباید این توافق‌ را امضا می‌کرد.

درگیری‌ها در قره باغ ۱۰ نوامبر (۲۰ آبان) با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست‌وزیر ارمنستان پایان یافت. حصول این توافقنامه امیدواری زیادی را برای توقف کامل درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس تمام عیار در منطقه قفقاز ایجاد کرد و به دنبال آن تحولات جدیدی در این دو کشور رخ داد.

جمهوری آذربایجان این توافقنامه را پیروزی بزرگ دانسته و در خیابان جشن برپا کردند اما در ارمنستان معترضان نسبت به امضای دولت ایروان پای این توافق ناراضی بوده و این موجب بروز سلسله  اعتراض‌هایی علیه پاشینیان نخست‌وزیر این کشور شد.

پاشینیان در حالی با اعتراض‌های مخالفان در ارمنستان روبرو است که در سوی دیگر مناقشه بلاتکلیف قره‌باغ همچنان برای وی یک چالش کاری محسوب می‌شود. اواخر آذر نیز به دنبال نقض توافق‌ آتش‌بس در قره باغ و اتهام‌زنی طرفین درگیر در مورد از سرگیری حملات، نگرانی‌هایی را در شروع جنگ در این منطقه مورد مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در پی داشته است.

310 310

کد خبر 1470585

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نیکول پاشینیان ارمنستان جمهوری آذربایجان استان سیونیک نخست وزیر قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۳۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند

«دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس که به «کی‌یف» سفر کرده است با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین دیدار کرد و دو طرف آخرین وضعیت جنگ در این کشور را بررسی کردند.

به گزارش مشرق، رئیس جمهوری اوکراین با انتشار تصویری از ملاقات خود با وزیر امور خارجه انگلیس در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: من وضعیت جبهه جنگ را به اطلاع وزیر خارجه انگلیس رساندم.

او کمک‌های تسلیحاتی انگلیس به اوکراین را حائز اهمیت توصیف کرد و افزود: مهم است که سلاح های موجود در بسته حمایتی بریتانیا در اسرع وقت به دست ما برسد.

کامرون هم ضمن بازنشر پیام رئیس جمهوری اوکراین نوشت که انگلیس روی ارائه ابزارهای مورد نیاز اوکراین برای دفاع از خود متمرکز است.

او پیش از سفر به اوکراین هم در سخنانی جنجالی گفته بود که تسلیحات ارائه شده از سوی انگلیس به اوکراین می‌تواند برای حمله به داخل روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

کامرون ادعا کرد: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند.

وی با بیان اینکه «همه باید تلاش کنیم تا مطمئن شویم که اوکراین آنچه را که برای پیروزی نیاز دارد در اختیار داشته باشد» افزود: ما از طریق تخصیص بودجه نظامی و ارائه تسلیحات تا هر زمانی که لازم باشد در کنار اوکراین ایستاده‌ایم.

گفتنی است که جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.

طی این مدت کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده‌اند و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

نخست وزیر انگلیس هفته پیش در تماس تلفنی با رئیس جمهوری اوکراین اطمینان داد که لندن به حمایت از این کشور در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد.

ریشی سوناک در همین پیوند اعلام کرد که لندن که ۵۰۰ میلیون پوند دیگر برای پشتیبانی از جبهه اوکراین اختصاص خواهد داد.

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند
  • شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است
  • ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند
  • تفاهم‌نامه جامع فرهنگی تهران - باکو مجدد امضا شود
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • ارمنستان حمله به غیرنظامیان نوار غزه را محکوم کرد
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان