Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمل‌ونقل عمومی یکی از عوامل مهمی است که در بهبود وضعیت آلودگی هوا مؤثر است و جدا از اینکه موجب رفاه مردم و بالا بردن انگیزه شهروندان برای استفاده از آن می‌شود می‌تواند با کاهش بار آلودگی در شهر، شرایط بهتر زیست محیطی را برای زندگی افراد فراهم کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، وقتی با موضوع افزایش جمعیت در کلانشهرها و شهرها رو به رو می‌شویم شاید نیاز به حمل و نقل امن، ارزان و پاک جزو نخستین نیازهای مردم شهر مطرح خواهد شد چراکه اگر حمل و نقل عمومی نتواند پاسخگوی نیاز آنها باشد به طور حتم انگیزه استفاده از خودرو شخصی در افراد بالا می‌رود پس مدیران شهری باید چاره‌ای بیاندیشند تا با تجهیز و نوسازی ناوگان‌های مسافربری برای سلامت شهروندان برنامه ریزی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اراک یکی از کلانشهرهای ایران محسوب می‌شود و همچنین یک قطب صنعتی کشور است و امروز با توجه به مهاجرت پذیری به دلیل صنعتی بودن و جذب نیروی کار جمعیت در آن روز به روز در حال افزایش است. اما آیا این شهر فاکتورهای یک شهر مدرن را دارا بوده و حتی در سطح امکانات رفاهی جایگاه قابل قبولی دارد؟

سرانجام اتوبوس‌های فرسوده

«محمدرضا خسروی»، معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار اراک در این باره به ایمنا می‌گوید: در خصوص استقبال مردم از حمل و نقل عمومی شرایط تعیین کننده وجود دارد که بخشی از آن در اختیار شهرداری‌ها است و بخشی از آن از خارج از توان مدیریت شهری است و نیاز به پشتیبانی دولت و مراجع دیگر دارد.

وی با بیان اینکه ناوگان اتوبوسرانی اراک فرسوده است، می‌افزاید: امروز باید به فکر نوسازی ناوگان اتوبوسرانی باشیم البته نیاز به خرید اتوبوس‌های جدید با استانداردهای بالا یورو ۴ و یورو ۵ دارای ضوابط کاهش آلودگی هوا وجود دارد که با توجه به تحریم‌ها تحقق این مهم یا مقدور نیست و یا با شرایط بسیار سخت و قیمت‌های بالایی باید انجام شود.

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار اراک تصریح می‌کند: وقتی با اتوبوس‌های فرسوده بدون استاندارد رو به رو هستیم نتیجه آن آلودگی هوا و نارضایتی شهروندان خواهد بود البته نه تنها در اراک بلکه در بسیاری از کلانشهرها با این موضوع رو به رو هستیم که در این راستا سازمان شهرداری‌ها و وزارت کشور تدابیری را اتخاذ کرده که بتوان از طریق خرید اوراق مشارکت تعدادی اتوبوس وارد چرخه ناوگان کرد تا شهرها به اندازه کافی اتوبوس نو و دارای استاندارد در اختیار داشته باشند.

وی با اشاره به افزایش استقبال مردم از استفاده حمل و نقل همگانی اظهار می‌کند: نخستین و مهمترین موردی که باید در خدمت رسانی مورد توجه قرار بگیرد، داشتن سفر درون شهری استاندارد و پایدار است، وقتی مقرر شده فاصله اتوبوس‌ها در یک خط ۱۰ دقیقه باشد اگر این زمانبندی رعایت شود جلب اعتماد مردم را به همراه خواهد داشت.

خسروی با اشاره به استفاده از روش‌های پرداخت الکترونیکی در پرداخت کرایه‌ها ادامه می‌دهد: کارت‌های شهروندی، اپلیکیشن‌ها و QR از روش‌هایی است تا نیازی به استفاده از پول نقد نباشد که در شهر اراک هم علاوه بر صدور کارت‌های اعتباری، روش‌های نوینی برای پرداخت کرایه در دست اقدام است که در سال آینده اجرا خواهد شد.

وی در خصوص اقداماتی که بر اساس طرح جامع ترافیکی شهر اراک در حال پیگیری است، می‌گوید: موارد دیگری که برای اجرا در شهر اراک در نظر داریم نصب مانیتور در اتوبوس‌ها است که علاوه بر نمایش زمان تردد و توقف اتوبوس‌ها و تعداد مسافر را نشان خواهد داد البته برای تیزرهای تبلیغاتی و برنامه‌های آموزشی نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار اراک تصریح می‌کند: علاوه بر این باید مسیرهای اتوبوسرانی را به شکلی ساماندهی کنیم تا مردم کمترین مسافت را تا ایستگاه طی کنند و همچنین باید ایستگاه‌های مناسبی احداث شود تا شرایط ایمنی برای افراد در مقابل نور و گرمای آفتاب در تابستان و سرما و بارندگی در زمستان ایجاد شود.

وی می‌افزاید: در نظر داریم خطوط بی. آر. تی (تندرو) را در سال آینده راه اندازی کنیم تا در حداقل زمان بیشترین فاصله و مکان را اتوبوس‌ها طی کنند تا در کاهش ترافیک و آلودگی هوا گام مؤثری برداشته شود.

امکانات ویژه برای معلولان شهر

خسروی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۸۵ اتوبوس در سطح شهر فعال است البته این تعداد جوابگوی نیاز شهر اراک نیست و باید افزایش یابد، خاطرنشان می‌کند: با تلاش‌های صورت گرفته ۵۰ دستگاه، اتوبوس اسکانیای جدید وارد چرخه ناوگان شده که مجهز به رمپ برای معلولان است، همچنین تمام ایستگاه‌ها مجهز به صندلی و سایبان شده همچنین در هر ایستگاه یک رمپ برای معلولان در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه توسعه حمل و نقل عمومی در هر شهر تحت تأثیر شرایط اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی، بافت شهری و… است، می‌گوید: امروز شاخص حمل و نقل عمومی در اراک بسیار پایین بوده و در حد استاندارد نیست پس باید به گونه‌ای عمل کرد تا شهروندان انگیزه بیشتری برای استفاده از حمل و نقل عمومی داشته باشند.

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهردار اراک اظهار می‌کند: اکنون بخش خصوصی و بهره‌برداران کل خدمات اتوبوسرانی شهر اراک را انجام می‌دهند در حالی که بر اساس بخشنامه‌ها و ضوابط در سال‌های گذشته، مقرر بود دولت در نقش حمایتی کمک هزینه‌هایی به بهره برداران پرداخت کند که به دلایلی از جمله مشکلات اقتصادی محقق نشد و در حال حاضر اتوبوس‌هایی که ۱۰ سال عمر مفید آن‌ها گذشته باید از چرخه خارج شوند، اما مطابق بخشنامه‌های جدید این اتوبوس‌ها باید با هزینه دولت و شهرداری بازسازی شود و مجدد به چرخه بازگردد که اعتبارات خاص خود را نیاز دارد و در حال پیگیری است.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در ایران می‌افزاید: در اسفندماه سال گذشته و فروردین ماه سال ۹۹ با توجه به شرایط کرونایی، ناوگان اتوبوسرانی به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در آمد که حتی کرایه‌های دریافتی از هزینه سوخت اتوبوس‌ها هم کمتر بود به طوری که بعد از اردیبهشت ماه به دلیل رعایت موارد بهداشتی استفاده از اتوبوس‌ها تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد.

خسروی تصریح می‌کند: با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و عملیات ضدعفونی و گندزدایی در اتوبوس‌ها وضعیت بهتر شد، در همین راستا با مصوبه شورای اسلامی شهر و دستور شهردار اراک به دلیل کاهش درآمد اتوبوس‌ها بعد از شیوع کرونا، کمک هزینه‌ای به بهره برداران تعلق گرفته و همچنین مصوبه دیگری نیز در شورا در حال پیگیری است که به محض ابلاغ ماهانه کمک هزینه‌ای به خطوط اتوبوسرانی تعلق می‌گیرد.

یک سوم اتوبوس‌های شهر باید زیر نظر شهرداری باشد

«طوفان محمدی» رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر اراک نیز در این باره به ایمنا می‌گوید: مقرر شده بود برای خدمات جانبی اتوبوس‌ها، شهرداری و دولت یک سوم حمایت مالی بدهند، اما این مهم محقق نشد، بنابراین بعد از گذشت ۱۰ سال از برون سپاری اتوبوس‌ها، بسیاری از این اتوبوس‌ها از ناوگان خارج شده اند، در حال حاضر ۸۰ اتوبوس در اراک فعال است، که از این تعداد ۵۰ اتوبوس از سوخت پاک استفاده می‌کنند و۳۰ اتوبوس باقی مانده هم گاز سوز هستند و بقیه اتوبوس‌های فرسوده از دور خارج شده و در پارکینگ نگهداری می‌شود.

وی می‌افزاید: ۳۰ اتوبوس گازسوز در ناوگان وجود دارد که به دلیل نقص فنی، بعد از تاریخی که وارد ناوگان شدند یک یا دو سال بیشتر فعالیت نکرده و بعد در پارکینگ ماندند، اکنون در حال بازسازی برای ورود به ناوگان اتوبوسرانی هستیم.

رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر اراک با بیان اینکه شورای شهر علاوه خرید اتوبوس‌های بیشتر از شهرداری درخواست کرده یک سوم از اتوبوس‌های شهر را زیر نظر خود قرار دهد، تصریح می‌کند: نگاه شهرداری باید نگاهی خدماتی باشد اگرچه سیاست برون سپاری اتوبوس‌ها در جهت کاهش هزینه‌ها بوده، برون سپاری دو سوم از اتوبوس‌ها کافی است.

وی اظهار می‌کند: بعد از شیوع ویروس کرونا راننده‌ها در پرداخت اقساط خود با مشکلات زیادی رو به رو شده‌اند بنابراین اگر یک سوم از این اتوبوس‌ها در اختیار خود شهرداری بود، وضعیت بهتر و مشکلات کمتر می‌شد.

کد خبر 464500

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر شهر کلانشهر اراک اتوبوس اتوبوس فرسوده شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ناوگان اتوبوسرانی حمل و نقل عمومی آلودگی هوا اتوبوس ها شهر اراک رو به رو یک سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۴۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) دشمن شماره یک فردوسی‌پور در ورزشگاه آزادی!

رئیس شبکه ۳ سیما که در سال‌های گذشته یکی از چهره‌های خبرساز تلویزیون ایران بوده، برای تماشای بازی پرسپولیس و سپاهان به استادیوم آزادی رفت.

او که مدیر فوتبالی‌ترین و احتمالا پرمخاطب‌ترین شبکه صداوسیما بوده، از چشم عکاسان دور نماند و تصویرش به شکلی جالب شکار شد.

علی فروغی تمایلی به انجام مصاحبه نداشت و بعد از تماشای بازی پرسپولیس و سپاهان، استادیوم را ترک کرد.

منع: خبرورزشی

دیگر خبرها

  • کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد
  • این خودروها پلاک ملی نمی‌ گیرند
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!
  • (عکس) دشمن شماره یک فردوسی‌پور در ورزشگاه آزادی!
  • نگهداری تَک‌پلاک جرم است
  • ببینید | خلاصه بازی آلومینیوم اراک ۱ - فولاد ۱
  • دعوت ۶ سپاهانی و ۲ ذوب‌آهنی به اردوی تیم ملی فوتبال
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۷/ اکسپو در «خانه امن»
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ تشکیل پرونده برای چهره‌هایی که اهمیت عملیات وعده صادق را به مخاطره انداخته بودند/ تشریح آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل/ کشف جرم جدید در پرونده چای دبش