Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@00:11:03 GMT

جواب تست کرونا باید در عرض چند ساعت مشخص شود؟

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۸۸۰۷۷

جواب تست کرونا باید در عرض چند ساعت مشخص شود؟

 «سیامک میراب سمیعی» مدیر کل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، با اشاره به تاثیر تحریم بر واردات کیت‌های کرونا، بیان کرد: در چند ماه گذشته سهم اصلی کیت‌های استخراج اسید نوکلئیک و تشخیص مولکولی کووید-۱۹ در شبکه آزمایشگاهی دولتی را کیت‌های داخلی تشکیل داده اند و الان مقداری کیت خارجی داریم که برای روز مبادا در انبار نگه داشتیم و الان به طور کامل از کیت ایرانی استفاده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: بنابراین کیت‌های وارداتی بسیار به ندرت و برای مقاصد خاص وارد آزمایشگاه‌های ما می‌شوند و حتی در بخش خصوصی هم از کیت ایرانی استفاده می‌شود.

سمیعی افزود: باید مشخص شود کیت‌ها کجا مورد استفاده قرار می‌گیرند، الان تست‌ها از دو طریق گرفته می‌شود، یکی در مراکز منتخب ۱۶ یا ۲۴ ساعته و دیگری به طور سیار است که مثلا جلوی در خانه‌ها می‌روند و فرد مشکوک به کرونا را تست می‌کنند.

سمیعی افزود: برای بیماران بستری در بیمارستان‌ها همچنان از ظرفیت آزمایشگاه‌های کووید-۱۹ و آزمایش تشخیص مولکولی استفاده می‌شود که حساس‌تر از روش تشخیص آنتی ژن نیز است.

مدیر کل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت بیان کرد: آزمایشگاه‌های کووید-۱۹ وزارت بهداشت به ندرت مراجعه مستقیم دارند، بلکه ورودی آن‌ها نمونه‌های اخذ شده در مراکز سرپایی و بستری دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین نمونه‌های مربوط به ردیابی تماس است که در زمان شدت گرفتن موج بیماری افزایش می‌یابد.

سمیعی ادامه داد: افزایش استفاده از کیت‌های تشخیص آنتی ژن هم در بعضی از دانشگاه‌ها باعث کاهش بار کاری آزمایشگاه‌های تشخیص مولکولی شده است، اما در مورد آزمایشگاه‌های خصوصی، اخیرا در معدودی از شهر‌ها مراجعات افزایش داشته، ولی در بیشتر موارد هم کاهش داشته است و چنین الگویی در مورد موارد مثبت هم به وضوح مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به تعداد آزمایشگاه‌ها، گفت: تعداد این آزمایشگاه‌ها در مجموع از ۳۰۰ آزمایشگاه فراتر رفته است و اطلاعات تماس آن‌ها در بخش خصوصی بر حسب استان و دانشگاه از طریق سایت وزارت بهداشت قابل دسترسی است.

مدیر کل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت با اشاره به اینکه گاهی در برخی استان‌ها تاخیر در جواب تست کرونا پیش می‌آید و شاید تا پنچ روز فرد باید منتظر جواب تست بماند، بیان کرد: طبق استاندارد جواب تست باید در عرض ۴۸ ساعت مشخص شود و نهایت اگر خیلی بیشتر طول کشید به ۷۲ ساعت برسد.

وی ادامه داد: به همین دلیل است که مراجعان یک جا نمونه‌برداری می‌کنند و جای دیگر آزمایش انجام می‌شود و این جا به جایی نمونه معمولاً به همین اندازه طول می‌کشد، اما در نظر داشته باشید که اگر جواب تست دیرتر آماده شود دیگر فایده‌ایی ندارد و افراد برای انجام تست زحمت بیهوده کشیدند.

سمیعی افزود: در شرایط خاص تعداد بیماران برای انجام تست افزایش پیدا می‌کند، اما ظرفیت‌های آزمایشگاهی ثابت است و بنابراین آزمایشگاه‌ها با فشار رو به رو می‌شوند که همین موضوع هم عامل تاخیر در جواب تست‌ها می‌شود.

وی در مورد اینکه آیا تست‌های کرونا در شهرستان‌ها برای آزمایش به تهران برمی‌گردد؟ گفت: خیر، اینطور نیست، چون بیش از ۱۰۰ آزمایشگاه در دانشگاه‌ها داریم و آزمایشی به تهران نمی‌آید، مگر اینکه آزمایش مشکلی داشته باشد و نتوانیم تشخیص درستی بدهیم و در آن وقت مجبوریم تا آزمایش را به تهران منتقل کنیم که این موضوع هم به ندرت اتفاق می‌افتد، چون آزمایشگاه‌های بخش خصوصی هم بالای ۳۰۰ مرکز هستند و اگر مشکلی پیش بیاید، اولین انتخاب در شهرستان‌ها بخش خصوصی است. البته این تاخیر‌های آزمایشگاهی بسیار کم‌تر از گذشته شده است و اگر تاخیری در آزمایشگاهی وجود دارد، موردی است و این تاخیر حتما بررسی می‌شود.   منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرونا تست کرونا پارسی خبر کیت وارداتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۸۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود

دکتر وطن خواه با بیان اینکه تشکیل شبکه های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان از برنامه های اولویت دار وزارت بهداشت است، اظهار داشت: هدف از برگزاری این کارگاه، استفاده بهینه از منابع  و عدم موازی کاری در آزمایشگاه‌ها، سطح‌بندی نیروی انسانی آزمایشگاه‌ها متناسب با تخصص آن‌ها و فراهم کردن دسترسی به تمامی خدمات آزمایشگاهی برای مردم در تمامی نقاط کشور با بهترین کیفیت خدمات آزمایشگاهی است.

وی افزود: طبق اسناد بالادستی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۵ درصد آزمایشگاه های بیمارستان های دولتی تحت پوشش شبکه آزمایشگاهی قرار گیرند.

وطن خواه یادآور شد: در حال حاضر شبکه آزمایشگاهی در ارتباط با بخش خصوصی طبق آیین نامه ها موجود است و در صورت داوطلب بودن می توانند در شبکه آزمایشگاهی قرار گیرند.

وی در ادامه گفت: بیش از ۸ هزار و ۲۰۰  آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور در حال فعالیت هستند که از این تعداد حدود ۳ هزار و ۵۰۰ آزمایشگاه بهداشتی هستند.  

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • آب شرب اصفهان سالم است
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور