Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت های ترکیه، ایران و پاکستان قرار است خدمات راه آهن فراملی خود را که استانبول، تهران و اسلام آباد را به هم متصل می کند، در سال ۲۰۲۱ احیا کنند که از این طریق، این کشورها به شبکه ریلی راه ابریشم جدید چین وصل خواهند شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری ژاپنی "نیکی آسیا" روز سه شنبه اعلام کرد که دولت های ترکیه، ایران و پاکستان قرار است خدمات راه آهن فراملی خود را که استانبول، تهران و اسلام آباد را به هم متصل می کند، در سال 2021 احیا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتظار می رود این خط آهن فراملی موسوم به "آی تی آی" (استانبول، تهران، اسلام آباد) با ایجاد اتصال راه آهن بین چین و ترکیه، به پروژه راه ابریشم جدید چین وصل شود.

ریشه های این پروژه بزرگ را می توان در خدمات قطار باری ITI پیدا کرد که در سال 2009 زیر چتر سازمان همکاری اقتصادی (اکو) راه اندازی شد.

اکو یک سازمان بین دولتی سیاسی و اقتصادی با عضویت 10 کشور است که در سال 1985 توسط ایران، پاکستان و ترکیه تأسیس شد.

بر اساس این گزارش، این خدمات قطار باری فقط تا مرحله آزمایش پیش رفت و هرگز کاملاً عملیاتی نشد. حتی با این وجود، این سه کشور همیشه در نظر داشتند که قطارهای باری اولیه را با خدمات قطار مسافری پیگیری کنند.

سفیر ایران در چین: تهران خواستار توسعه روابط با همه کشورهای عضو جاده ابریشم استاحیای جاده ابریشم باستانی با ساخت «کمربند و جاده»

 

این مسیر عظیم 6540 کیلومتر یعنی بیش از یک ششم محیط جهان طول دارد. حدود 1950 کیلومتر مسیر در ترکیه، 2600 کیلومتر در ایران و 1990 کیلومتر دیگر در پاکستان قرار گرفته است. سفر از استانبول به اسلام آباد ده روز طول خواهد کشید که بسیار سریعتر از 21 روز دریایی بین ترکیه و پاکستان محسوب می شود.

یک مقام دولت پاکستان که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری نیکی گفت که خط آهن ITI از طریق خط ریلی ML-1 پاکستان به منطقه خودمختار سین کیانگ اویغور چین متصل می شود.

ارزش پروژه ML-1  6.8 میلیارد دلار تخمین زده می شود و بزرگترین بخش از کریدور اقتصادی چین و پاکستان محسوب می شود. این شبکه ریلی باید در سال 2026 یعنی زمانی که ML-1 برای تکمیل آماده شد، ایجاد شود.

این در حالی است که برخی موانع نیز برای این پروژه وجود دارد. هفته گذشته چین درخواست وام پاکستان برای پروژه ML-1  را رد کرد و خواستار تضمین بیشتر از سوی اسلام آباد شد.

به گفته کارشناسان، خط آهن آی تی آی به ایران نیز کمک خواهد کرد تا بتواند تحریم های آمریکا را دور بزند.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار پاکستان ترکیه اخبار چین اخبار پاکستان ترکیه اخبار چین اسلام آباد راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۲۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی از همگان برای حضور در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم کرد و انتخابات ۲۱ اردیبهشت را تکمله برای مجلس تحول و تکامل دانست.

به گزارش ایسنا، اسدالله بادامچیان در جلسه تبیین مواضع حزب موتلفه ادامه داد: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است که نباید در آن کوتاهی کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا و افتتاح نیروگاه و سد بزرگ جلوه‌ای از ارتباطات منطقه‌ای و رشد صنعتی ایران بود.

بادامچیان سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا را موفقیتی مهم در شرایط منطقه غرب آسیا و تحولات آن دانست و تصریح کرد: با توجه به موقعیت جغرافیای سیاسی و اقتصادی ایران و پاکستان و احساسات صمیمانه دو ملت مسلمان ارتقاء سطح همکاری‌ها و روابط مودت آمیز دو کشور،نقش موثری در تحولات منطقه خواهد داشت و در جلوگیری از توطئه‌های در نقاب مذهب در پاکستان و ایجاد اختلال در روابط دو ملت،اثر قطعی خواهد داشت.

بادامچیان درباره سریلانکا نیز گفت: افتتاح سد و نیروگاه مهم توسط متخصصان ایران پیروزی بزرگی برای ملت سریلانکا در توسعه اقتصادی و برای ایران در پیشرفت چشمگیر صنعتی است و قدرت و توانایی نیروهای تخصص یافته ایران را اعلام می‌دارد که کاری که غربی‌ها نتوانستند یا نخواستند برای این کشور انجام دهند، ایران به بهترین وجه و پیشرفته‌ترین صنعت به آن ملت اهدا کرد.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی همچنین گفت: ایران تا قبل از پیروزی انقلاب،امکان سدسازی نداشت ولی اکنون فراتر از ایران در ۲۰ کشور جهان به ارائه خدمات مهندسی و صنعتی ممتاز اقدام کرده است.بادامچیان در بخش دیگری از سخنان خود درباره ادامه جنایات رژیم کودکش صهیونیست اظهار داشت: رژیم صهیونیستی کاملاً فرومانده و جنون حاکی از این شکست‌ها آنها را به دیوانگی، قتل عام و کشتار و ویرانگری رسانده و مدعیان دروغین حقوق بشر و صلح و مدنیت را رسوا کرده است.

وی افزود: هرچه این جنگ طول بکشد، غرب در منجلاب بیشتر فرو رفته و به فروپاشی و سقوط نزدیک‌تر می‌شود و بر قدرت و استقامت نیروهای مقاومت اسلامی افزوده می‌شود.

بادامچیان ادامه داد: امروز اسرائیل موجب افزایش نفرت جهانی از آمریکا و اروپای حامی آن است و دیگر سودی برای غرب استعماری ندارد. سران غرب نیز در شکست روز افزون در صحنه بین المللی حیران و سرگردان مانده‌اند که چه کنند؟

وی اضافه کرد: آنها طرح دو کشور در فلسطین را مطرح می‌کنند و رای می‌دهند و آمریکا آن را وتو می‌کند. آتش بس در غزه طرح می‌شود وتو می‌کنند و بعد آمریکا با نهایت حماقت به اوکراین در حال فروریزی و رژیم صهیونیستی در حال سقوط وام می‌دهد و خشم مردم جهان را تشدید می‌کند.

بادامچیان انتخابات روسیه را در حین جنگ اوکراین، پیروزی جدیدی برای پوتین دانست.

دبیرکل حزب موتلفه درباره اختصاص ۹۶ میلیارد دلار کمک آمریکا به اوکراین و اسرائیل و تایوان،آن را ریختن دلارها به زباله دانی دانست زیرا شکست اوکراین قطعی شده و اسرائیل در حال فروپاشی است و جنون جنایت، آن را محکوم به فنا کرده است و در تایوان هم آسیب آمریکا بیش از چین است.

بادامچیان در پایان سالروز شهادت آیت الله شهید مطهری،عضو موثر شورای روحانیت مؤتلفه اسلامی و خاطره آن شهید راه اسلام خالص را گرامی داشت و به فرهنگیان و معلمان کشور روزشان را تبریک گفت.دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با تبریک روز کارگر به همه کارگران، از مسئولین خواست که در اجرای رهنمودهای امام خامنه‌ای در دیدارشان با کارگران، برنامه ویژه‌ای را برای گام دوم طراحی و اجرا کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پروژه «جاده توسعه» از آغاز 2025 وارد فاز اجرایی می‌ شود
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود