Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اسبق مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به پدیده ساختمان‌های نوساز اما فرسوده، گفت: 40 درصد ساختمان‌های تهران در برابر زلزله مقاوم نیستند.

دکتر سید محمود فاطمی عقدا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی برنا، گفت: وقتی از مصالح نامرغوب و شیوه‌های ساخت نادرست برای ساخت مسکن استفاده کنیم، قطعا درون ساختمان‌ها فرسوده می‌شوند و سریع‌تر از بین می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله مهم در نگهداری و طول عمر ساختمان‌های ساخته شده، تاسیسات ساختمان‌ها به خصوص بحث تاسیسات مکانیکی مثل آب است. اگر از لوله‌ها، تجهیزات مناسب و با اتصال خوب و یا از تجهیزاتی استفاده کنیم که اطلاع از نشت آب را دقیق اعلام کنند، قطعا ساختمان‌ها طول عمر بالاتری خواهند داشت.

وی تاکید کرد: ساختمان‌های نوسازی که دچار مشکلاتی جدی باشند و بتوانیم عنوان ساختمان‌های نوسازِ فرسوده را برای آن به کار ببریم، آمار زیادی در شهر تهران ندارند. البته انکار نمی‌کنم که چنین ساختمان‌هایی در شهر تهران وجود دارند اما نمی‌توان آن را به درصدی از ساختمان‌های سطح کشور تعمیم داد. استفاده از مصالح غیراستاندارد و کارگرهای غیرماهر مرسوم بوده و تبدیل به عادت شده است. اما به هر صورت بخش سازه ساختمان مهم است. سازه یا از فولاد است و یا بتن. این دو مورد در مدت زمان کوتاه کمتر دچار آسیب می‌شوند و ممکن است مصالح نامرغوب باشد یا دیوارها ترک بخورند.

وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد ساختمان‌های شهر تهران در برابر زلزله آسیب‌پذیرهستند، گفت: باید سه دوره زمانی برای ساختمان‌های کل کشور و به تبع آن در تهران، در نظر گرفت. یک دوره قبل از سال 70 است که آیین نامه 2800 نداشتیم. ساختمان‌هایی که در این دوره ساخته شدند، نامقاوم هستند یا در بافت فرسوده قرار دارند؛ به جز ساختمان‌های دولتی و سازمانی که اصولی ساخته شدند. بین دهه 70 تا سال 82 زلزله بم روی داد که جامعه ساخت و ساز - چه مهندسی و چه مردم -  به آیین‌نامه تدابیر مربوط به زلزله توجه نداشتند. شاید دستگاه‌های نظارتی هم خیلی سختگیرانه برخورد نکردند. بخشی از ساختمان‌های بنا شده در این دوره هم آسیب‌پذیر هستند و در مقابل زلزله مقاوم نیستند.

عقدا گفت: بعد از سال 82 و زمانی که زلزله بم روی داد، توجه‌ها بیشتر به این سمت معطوف شد و دقت بالاتر رفت و نظام مهندسی و شهرداری‌ها بیشتر از قبل سازندگان را به رعایت قوانین ملزم کردند. در مجموع در این دوره شاهد ورود فناوری‌های جدید ساخت و ساز بودیم و هم آیین‌نامه زلزله بازنگری شد. در این دوره هم در مجموع درصد کمی از ساختمان‌ها در برابر زلزله نامقاوم بودند.

رئیس اسبق مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: در مجموع می‌توان گفت رفتار ساختمان‌های تهران در برابر زلزله مطلوب است و اگر طبق اطلاعات و تقسیم‌بندی ساختمان‌ها بخواهم نظری در رابطه با مقاومت آنها در برابر زلزله بگویم، بین 30 تا 40 درصد ساختمان‌ها در برابر زلزله آسیب‌پذیر هستند. البته درصدهای مختلفی از آسیب‌پذیری را دارند. این رقم، برآورد حدودی است و آمارگیری نشده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ساختمان های نوساز ساختمان های فرسوده مقاومت ساختمان تهران در برابر زلزله درصد ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۶۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند

تردد بیش از ۱۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور که در روز بیش از ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند یکی از چالش‌های بزرگ حوزه انرژی است که در شرایط ناترازی بنزین، خسارات شدیدی به بدنه اقتصاد کشور وارد می‌کند.

به گزارش برنا، فرسودگی خودرو به تنهایی می‌تواند مصرف سوخت آن را بالا ببرد و البته که خودرو‌های تولید داخل در صورتی که فرسوده هم نباشند، ۲ برابر استاندارد جهانی سوخت مصرف می‌کنند.

در حال حاضر که مسأله ناترازی بنزین به یک معضل بزرگ تبدیل شده و ایران را در جایگاه کشور واردکننده بنزین قرار داده، بد نیست نگاهی به آمار و ارقام خودرو‌های فرسوده بیندازیم:

براساس تازه‌ترین آمار، ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها، ۴۸ درصد تاکسی‌ها، ۸۶ درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۲ درصد اتوبوس‌های درون شهری و بیش از ۵۲ درصد از خودرو‌های برون شهری کشور فرسوده هستند.

در حالی که کشور با چالش ناترازی بنزین دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان شاهد تردد خودرو‌های فرسوده‌ای هستیم که عملاً بنزین را هدر و هوا را آلوده می‌کنند؛ بر اساس محاسبات سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده اعم از سواری، تاکسی، کامیون و کامیونت به ترتیب روزانه، ۱۲.۵، ۲۱، ۱۵ لیتر بنزین و تجاری سنگین ۱۷۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند. همچنین موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر سایر موتورسیکلت‌ها بنزین مصرف می‌کنند.

همچنین مصرف سوخت در خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند سرسام آور است؛ تازه‌ترین آمار ستاد نوسازی حمل و نقل نشان می‌دهد که خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند در روز بیش از ۱۷۵ لیتر گازوییل مصرف می‌کنند و این در حالی است که خودرو‌های استاندارد ۹۰ لیتر در روز مصرف گازوییل دارند.

فرسودگی خودرو‌ها تنها به اقتصاد ضربه نمی‌زند بلکه نقشی اساسی در آلودگی هوا نیز ایفا می‌کنند به گونه‌ای که ۶۰ درصد آلودگی در تهران ناشی از ذرات معلق که حاصل سوخت غیراستاندارد و خودرو‌های فرسوده است. سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا بین ۴۰ تا ۷۳ درصد است که در کنار آن، انتشار گاز‌های آلاینده را هم باید در نظر گرفت که سهمی ۸۲ تا ۸۳ درصدی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر نقش خودرو‌های فرسوده در تصادفات رانندگی را نیز نباید نادیده گرفت. همه این موضوعات نشان می‌دهد که اسقاط خودرو‌های فرسوده تا چه حد و از هر لحاظ می‌تواند به نفع کشور باشد.

خودرو‌های فرسوده به تنهایی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زنند و این خسارت به اندازه‌ای بالاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ اگر هر لیتر بنزین و گازوییل را با مبلغ ۷۰ سنت حساب کنیم، می‌بینیم که خودرو‌های فرسوده، به طور سالیانه، ۹ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کنند و بیش از ۱۳ میلیارد لیتر بنزینی را هدر می‌دهند که میتواند در شرایط مطلوب، برای کشور ارزآوری داشته باشد.

با یک نگاه کلی به این آمار و ارقام و صدمات خودرو‌های فرسوده، هیچ گونه توجیه منطقی برای عدم اسقاط خودرو‌های فرسوده وجود ندارد و این مسأله نیازمند یک اقدام جدی و ضربتی است تا خودرو‌های فرسوده از رده خارج شوند که این اتفاق می‌تواند تا حد بسیار بالایی در رفع ناترازی بنزین موثر باشد.

دیگر خبرها

  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • آیا آیفون 15 ضد آب است؟ تست ضد آب بودن آن
  • مقاوم سازی بافت‌های فرسوده در بوئین زهرا با جدیت دنبال می‌شود
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فرسوده در بویین زهرا
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است