Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@14:42:34 GMT

آزادی حاج قاسم در اینترنت

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۰۷۱۰۵

آزادی حاج قاسم در اینترنت

وقتی حساب کاربری یک وزیر یا وکیل ایرانی به دلیل انتشار پرچم کشورش، مسدود می شود، یعنی به طور روشنی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات توسط دولت ایالات متحده آمریکا قطع شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ در سال ۱۳۹۵ سازمان ملل در قطعنامه ای که به تصویب شورای حقوق بشر رسید تاکید کرد که کشورها حق خاموش کردن اینترنت را ندارند و باید حقوق آنلاین شهروندان خود را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قطعنامه در ذیل ماده ۱۹ حقوق بشر و با عنوان ارتقاء، حمایت و بهره مندی حقوق بشر گنجانده شد.

البته پیش از این هم سازمان ملل در اجلاسیه های ژنو و تونس حق انسان برای خواستن، یافتن و انتقال اطلاعات و عقاید از راه رسانه بدون حد و مرز را مورد تاکید قرار داده بود. همچنین درباره استفاده از اینترنت برای تحریک و کمک به تروریست و انتشار عقاید تنفرآفرین هشدار داده بود.

در سال یک سال اخیر شاید به ظاهر اینترنت دنیا قطع نشده است اما به طور روشنی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات توسط دولت ایالات متحده آمریکا قطع شده است.

تهدید به قطع اینترنت ایران، مسدودسازی دامنه های وبسایت های ایرانی به بهانه تحریم ها و از مهمتر عدم اجازه به کاربران برای اظهار نظر آزادانه درباره ترور شهید سلیمانی از جمله اقدامات ضدحقوق بشری آمریکا در اینترنت است. از سوی دیگر گروهک های تروریستی به راحتی اقدام به عضوگیری و آموزش از طریق اینترنت کرده اند. حتی گروهک های تروریستی مانند منافقین به طور رسمی مرکزی برای تنفرپراکنی ایجاد کرده اند.

در کنار آن مراکزی در عربستان، انگلیس و رژیم صهیونیستی در سال های گذشته با حمایت های آمریکا ایجاد شد که نقش پررنگی در آشوب ها و جنایاتی مانند آنچه در سال های ۹۶ و ۹۷ رخ داد داشتند.

نکته قابل توجه این است که آمریکا خود را صاحب اینترنت می داند و اجازه می دهد قوانین داخلی خود را بر آن اعمال کند. قوانینی که می گوید شیوه دسترسی به اطلاعات و نحوه بهرمندی از آنها باید در دسترس صاحبان قدرت در آمریکا باشد و کلید قطع اینترنت جهانی در دستان استعمارگران است.

در یک سال اخیر آمریکا با سانسور شدید نبردی یک طرفه را در جنگ روایت ها آغاز کرده است تا تفکر و خواسته خود را به دنیا تحمیل کند. در این شرایط می بایست ابزار جنگ روایت ها را تولید کرد تا مانع اقدامات یک سویه آمریکا شد.

ایجاد پلتفرم های بومی که جذابیت خوبی برای مخاطب داشته باشد از مهمترین این اقدامات است. ایجاد امکاناتی که مردم بتوانند به راحتی در آن ابراز عقیده کنند و در عین حال نوآورانه باشد.

اما از آن مهمتر ایجاد بستری است که آزادانه بشود در آن پلتفرم ها و سرویس های بومی کار کنند. جوانان ایرانی بدون ترس از دزدیده شدن و یا حذف شدن تلاش هایشان در این بستر دست به کارهای خالق العاده بزنند.

این بستر اینترنت ملی یا شبکه اطلاعات بومی یا … است. جایی که سخت افزار و نرم افزار آن در اختیار دانشمندان ایرانی است نه آنکه زورگویان کلید قطع اینترنت را به دست بگیرند.

مسئولان بدانند انتقام سخت فقط در کلام و هشتگ زدن نیست. اگر حساب کاربری یک وزیر یا وکیل ایرانی به دلیل انتشار پرچم کشورش، مسدود شود مسئولان و دانشمندان ایرانی باید پاسخگو باشند. آنها باید دست به کار شوند و اینترنت جهانی و دسترسی به اطلاعات را از دستان تروریست ها و قاتلان خارج کنند.

نویسنده: محمدنعیم رستمی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۷۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی سملیان ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: پس از درخواست‌های مردمی در خصوص عدم پوشش مناسب در روستای حسین آباد و پس از بررسی صورت گرفته توسط کارشناسان این اداره کل، با ایجاد سایت ایرانسل در این روستا، مشکلات مردمی در حوزه ارتباطات برطرف و به شبکه ملی اطلاعات متصل شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر افزود: حسین آباد، روستایی از توابع شهرستان جم با ۵۲ خانوار و جمعیت ۱۷۶ نفر است که با ایجاد سایت در این روستا، روستاهای اقماری آن به نام دره چاه با ۳۲ خانوار و جمعیت ۱۱۷ نفر، چم چشمه با ۸۴ خانوار و ۳۳۱ نفر، نیلاب ۳۸ خانوار و ۱۴۳ نفر، بندانو ۶۹ خانوار و ۲۵۰ نفر تحت پوشش ارتباطی قرار گرفته است.

سملیان اظهار کرد: پروژه سایت روستای چاه پهن، با نیازسنجی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر و اعتبارات طرح خدمات اجباری روستایی (USO) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیمانکاری شرکت ایرانسل با تکنولوژی 3G/4G طراحی، نصب و راه اندازی شد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات روستایی، می‌تواند سبب توانمندسازی و تأثیرگذاری آگاهانه این قشر از جامعه، در توسعه پایدار روستایی و روند توسعه کشور شود ICT در روستا منجر به توانمندسازی در ابعاد گوناگونی مانند آموزش، بهداشت، بازاریابی و داد و ستد، درآمد، گردشگری، بهره وری و غیره می‌شود.

مدیرکل ارتباطات استان بوشهر، هدف این اداره کل را مرتفع نمودن مشکلات مردمی در حوزه ارتباطات و همچنین فناوری اطلاعات نقاط محروم و بروز رسانی اطلاعات روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان اعلام کرد.

کد خبر 6094261

دیگر خبرها

  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دستاورد جدیدی که سرعت اینترنت را 20 برابر می‌کند!
  • اینترنت رایگان برای معلم‌ها
  • تمدن ایرانی-اسلامی از عرصه جهانی حذف‌شدنی نیست
  • افزایش ۱۰۰ برابری سرعت اینترنت با اجرای موفق پروژه فیبرنوری
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود