Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@14:59:16 GMT

تلاش مکزیک برای تغییر کاربری خیابان‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۰۸۵۱۶

تلاش مکزیک برای تغییر کاربری خیابان‌ها

مقامات ارشد مکزیک، پس از برگزاری جلسات متعدد، تغییر قوانین عبور و مرور را حق طبیعی مردم کشور دانستند و تصمیم گرفتند چگونگی تردد شهر را به طور کامل اصلاح کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، به زودی تمام ساکنان مکزیکوسیتی حق رفت و آمد ایمن را خواهند داشت و قابلیت دسترسی آن‌ها به فضاهای عمومی، پایداری، برابری و کیفیت، به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، اعضا شورای شهر با کسب اکثریت آرا قصد دارند شهری دوستدار مردم ایجاد کند و تردد وسایل حمل و نقل موتوری را به حداقل برسانند. البته این قوانین تنها در مکزیکوسیتی پیاده نخواهد شد، بلکه سایر شهرهای کشور نیز به پیاده‌سازی طرح فوق در فضاهای عمومی خود خواهند پرداخت.

بدون شک، تغییر کاربری خیابان‌ها و بازگرداندن مالکیت آن‌ها به مردم نه تنها فوایدی نظیر پاک شدن هوا از آلودگی و انتشار کربن را در بر خواهد داشت، بلکه افراد بسیاری را به انجام فعالیت‌های جسمی ترغیب خواهد کرد که این امر سلامت جسمی و روحی را برای آنان به ارمغان خواهد آورد. البته پیش از این نیز، برنامه‌ریزان در بسیاری از نقاط جهان تلاش کرده‌اند خیابان‌هایی دوستدار مردم به وجود آورند، اما در کشور مکزیک، طراحی شهر سازگار با نیازهای ساکنان، به شکل یک قانون رسمی در آمده است. متأسفانه گزارشات حاکی است که تنها در سال ۲۰۱۶، تعداد ۱۶ هزار نفر از عابران پیاده در سراسر دنیا بر اثر سوانح جاده‌ای جان خود را از دست دادند، بنابراین تغییر کاربری خیابان‌ها یکی از مهم‌ترین اصولی است که باید در طراحی شهری مورد توجه قرار گیرد.

مقامات رسمی مکزیک، دسترسی برابر تمام افراد جامعه به فضاهای باکیفیت عمومی، منابع شهری، پایداری زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی را حق تمام افراد جامعه دانسته و ادعا کرده‌اند هیچ تمایزی بین افراد با جنسیت، درآمد و سنین مختلف قائل نخواهند شد. مقامات ارشد مکزیکی قوانین جدید دوستدار شهروندان را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند تا حمایت سایر نهادها، نظیر فعالان اجتماعی، کارکنان شهرداری، کارمندان دولت، اعضا شورای شهر و سایرین را به خود جلب کنند. بدون شک، کشور مکزیک پس از تجربه این تغییرات، سایر کشورهای جهان را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد و آن‌ها را به ایجاد شهرهایی برابر برای همگان ترغیب خواهد کرد.

گزارشات حاکی است که در چند سال اخیر، افراد بسیاری در حین دوچرخه‌سواری در سوانح جاده‌ای جان خود را از دست داده‌اند. بنابراین، نهادهای غیر دولتی دوچرخه‌سواری اولین کسانی بودند که قوانین اصلاحیه جدید طراحی شهری را مورد حمایت قرار داده و اعلام کرده‌اند از هیچ کمک مالی برای به انجام رسیدن طرح فوق دریغ نخواهند کرد. فعالان حوزه زیرساخت‌های شهری نیز متعهد شده‌اند در بهبود وضعیت خیابان‌ها و سایر مکان‌های عمومی تلاش خود را به کار گیرند تا سهمی در پایداری شهری ایفا کرده باشند. به طور کلی، تعداد ۳۰ نهاد شهری آمادگی خود را برای اجرای پروژه‌های دولت مکزیک جهت بهبود وضعیت شهری، قابلیت دسترسی همه اعضا جامعه به مکان‌های عمومی، افزایش زیست‌پذیری و پایداری شهر را اعلام کرده‌اند.

مقامات ارشد مکزیک تصمیم گرفته‌اند در مرحله اول اجرای پروژه فوق، امکان پیاده‌راه‌سازی شهری و تردد ایمن تمام کاربران را فراهم آورند. سپس فضاهای سبز را در سراسر شهرها گسترش دهند تا تمام مردم در نزدیکی محل زندگی خود به چنین فضاهایی دسترسی داشته باشند. از دیگر اقدامات این افراد می‌توان به تلاش برای کاهش استفاده از وسایل حمل و نقل موتوری و جایگزین کردن آن‌ها با دوچرخه یا وسایل نقلیه الکتریکی اشاره کرد که سطح آلودگی و اثرات جزایر گرمایی را به حداقل می‌رساند.

قوانین فوق به زودی در مجلس مکزیک به ثبت خواهد رسید و از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰، اقدامات اصلاحیه شهرها به طور جدی پیگیری خواهد شد. در آینده‌ای نه چندان دور، مکزیک به کشوری دوستدار محیط زیست، مردم محور و با افزایش برابری میان مردم تبدیل خواهد شد.

کد خبر 465085

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان مکزیک دوچرخه پياده راه سازي پیاده راه آلودگی هوا آلودگی پیاده روی طراحی خیابان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خیابان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۸۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز

شهرداری تبریز طی هفت روز گذشته با توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت و لکه‌گیری در ۶۶ محله و معبر شهر، گام دیگری در راستای ساماندهی معابر و تسهیل در ترددها برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، شهرداری تبریز همگام با اجرای پروژه های متعدد عمرانی خود در سال جاری، اهتمام ویژه ای نیز در ارائه خدمات محله‌ای دارد. یعقوب هوشیار شهردار تبریز برای احصای دقیق مسائل شهری و برطرف کردن آن‌ها از سال گذشته طرح ناحیه‌بندی را در مناطق مختلق شهر آغاز کرده است، به نحوی که استقرار نواحی در مناطق دهگانه تبریز سهم بسزایی در نیازسنجی خدمات و بهسازی آسفالت معابر ایفا کرده است.

نتایج نظرسنجی واحد پژوهش و افکارسنجی اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تبریز نشان می دهد، ۵۲ درصد از شهروندان تبریزی خواستار اولویت‌دهی اساسی به پروژه آسفالت‌ریزی معابر در بودجه سال ۱۴۰۳ بودند. بر همین اساس شهرداری تبریز با تمام توان خود در صدد پاسخ به این مطالبه شهروندی و عمل به رسالت عمرانی پای کار است.

شهرداری تبریز هدف‌گذاری توزیع ۵۰۰ هزار تنی آسفالت اساسی و لکه‌گیری در معابر اصلی و محلات شهر را در دستور کار خود قرار داده است. این نهاد سال گذشته ۳۲۲ هزار تن آسفالت در سطح مناطق دهگانه توزیع کرده و تلاش دارد با بهبود وضعیت آسفالت معابر افزایش رضایت مندی شهروندان را فراهم کند.

سامان احمدزاده، معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز با اشاره به اینکه کیفیت و ماندگاری آسفالت اصلی‌ترین شاخص معاونت فنی در موضوع تولید و توزیع آسفالت است و برای تحقق این هدف در سال گذشته سومین کارخانه آسفالت نیز راه اندازی شد.

وی می‌افزاید: مدیریت شهری تبریز امسال در راستای رسیدگی به مطالبات شهروندان هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه آسفالت هزینه می کند به طوری که ۶۰۰ میلیارد تومان از این بودجه در قالب آسفالت اساسی معابر اصلی و ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز به لکه‌گیری اساسی در قالب خدمات محله‌ای مصرف می‌شود.

در این مطلب نگاهی به آمار آسفالت‌ریزی طی هفته گذشته داشته‌ایم و به تفکیک میزان تناژ و نقاط آسفالت‌ریزی در هر منطقه بررسی شده است.

منطقه ۱

شهرداری منطقه ۱ تبریز با توزیع یک هزار و ۱۸۲ تن آسفالت در سطح معابر منطقه جهت آسفالت اساسی و لکه گیری اقدام کرد.

بر همین اساس مسیرهای اتوبان پاسداران، گلپارک کوی رسالت، کوی صالح آباد عباسی، کوچه قبادی، انتهای کریم خوان، همافر ده متری اول، کوی فاطمی چایکنار، ده متری اول صادقیان واقع در ولیعصر و خوارزمی کوی ولیعصر آسفالت ریزی شدند.

منطقه ۲

منطقه ۲ تبریز طی هفته گذشته با ۹۳۰ تن آسفالت نسبت به بهسازی معابر اقدام کرده است.

طی هفته گذشته کوی های کیوان و نظامی شرقی، کوی صبا شرقی، بلوار استاد معین و محوطه سالن ورزشی چاوان از جمله فعالیت های آسفالت ریزی این منطقه بود.

منطقه ۳

شهرداری منطقه ۳ تبریز نیز طی این مدت با توزیع یک هزار و ۴۴۷ تن آسفالت نسبت به آسفالت ریزی اساسی خیابان ملاصدرا، خیابان امیر نظام، آسفالت امامیه بنفشه و دیگر معابر اقدام کرده است.

منطقه ۴

شهرداری منطقه ۴ تبریز نیز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی ۵۲۲ تنی در راستای بهسازی معابر اقدام کرد.

برهمین اساس طی هفته گذشته معابر، کوی نوحه خوان (خیابان بهار)، کوی یاسمن دو (خیابان فیروز نو)، کوی جعفر نائب واقع در خیابان خیام، کوی شادمهر واقع در خیابان شهید باهنر، محوطه زمین ستارخان، توکلی، فلسطین، دامپزشکی، نظام پزشکی، چایکنار، حجتی و فلسطین و … از جمله خیابان ها، محل‌ها و معابری است که توسط معاونت‌های فنی عمرانی و خدمات شهری منطقه لکه‌گیری و آسفالت‌ریزی اساسی شده است.

منطقه ۵

شهرداری منطقه ۵ تبریز با توزیع یک هزار و ۶۷۴ تنی آسفالت برای چاله زدایی و آسفالت معابر اصلی و فرعی باسمنج، جنب مدرسه آناتا واقع در مرزداران، خیابان میثاق واقع در باغمیشه و کوچه های آن، محله فرهنگیان کوی تربیت واقع در شهرک مرزداران، ضلع جنوبی اتوبان پاسداران حدفاصل سی ان جی تا جماران را در دستور کار خود قرار داد.‌

منطقه ۶

شهرداری منطقه ۶ تبریز طی هفته گذشته با آسفالت ریزی سه هزار و ۷۹۸ تنی در جهت بهسازی معابر خود اقدام کرده است.

این میزان از آسفالت در معابری شامل مسیر ۳۵ متری صنعتگران، شهرک امام خمینی (ره) مقابل بلوک ۷۱، ۸۳، ۶۹ و مقابل مجتمع فرهنگیان، مقابل مجتمع پلیس، جاده اوغلی، باند کندرو قوناخلارباغی، جاده تبریز - مرند، کوی صنعتی سولماز، آناخاتون، جاده سنتو و میدان کارگر، شهرک شهید دکتر بهشتی به صورت مکانیزه و دستی بهسازی و مرمت شده است.

منطقه ۷

منطقه ۷ تبریز نیز با توزیع ۳۲۶ تن آسفالت مسیرهای دیزل آباد زیرگذر کوی لاله، شهید مدنی روبروی کوی شقایق، آخماقیه جنب پارک فضیلت، محله گلباران واقع در لاله را به صورت اساسی و یا لکه گیری آسفالت ریزی کرده است.‌

منطقه ۸

شهرداری منطقه ۸ تبریز نیز با ۹۹۳ تن آسفالت در کوچه امامزاده واقع در راسته کوچه، کوچه ولیعصر در خیابان محققی، خیابان چایکنار و … را آسفالت ریزی کرده است.‌

منطقه ۹

منطقه ۹ تبریز با توزیع ۲۴ تن آسفالت ریزی به چاله زدایی اقدام کرده است.

منطقه ۱۰

شهرداری منطقه ۱۰ تبریز نیز آسفالت ریزی ۲ هزار و ۸۳۵ تنی را در معابر کوی ایمانی شهرک ارم، ۱۲ متری عالی نسب، کوی صبا و میادین آن در شهرک ارم، کوی باهنر خیابان مفتح، جنب زورخانه شهرک ارم، آسفالت رویه خیابان سرباز شهید، آسفالت رویه خیابان شمس تبریزی در دستور کار خود قرار داد.‌

همچنین طی هفته گذشته ۲۰۰ تن آسفالت در دیگر معابر شهر به صورت متفرقه آسفالت ریزی شده است.

به گزارش ایمنا، شهرداری تبریز در راستای بهسازی معابر و ترمیم آسفالت از ابتدای سال تا به امروز ۲۷ هزار و ۳۱۳ تن آسفالت ریزی در سطح شهر تبریز انجام داده است.

کد خبر 749373

دیگر خبرها

  • تغییر ۲۱ شهردار و شورای شهر نسیم‌شهر در ۴ سال
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • ضرورت به روز رسانی قوانین حوزه رسانه
  • تغییر ارکان خودرو، نصب برچسب و استفاده از چراغ زنون ممنوع است/ خودرو‌های آف‌رود تابع قوانین باشند
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • تصویب طرح یادمان و جانمایی کاربری‌ها در تپه روضه الشهید
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ