Web Analytics Made Easy - Statcounter


زیان انباشته خودروسازان سال‌ها است که روند صعودی دارد و هر بار که دلیل این افزایش زیان انباشته از خودروسازان پرسیده می‌شود آن‌ها انگشت اتهام را به سوی شورای رقابت و قیمت گذاری دستوری خودرو‌ها نشانه می‌روند.

به گزارش تابناک اقتصادی، خودروسازان معتقدند که اگر آزادسازی قیمت صورت گیرد، زیان انباشته آن‌ها کاهش خواهد یافت و کیفیت خودرو‌های تولیدی آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در غیاب تقریباً دو ساله شورای رقابت در قیمت گذاری خودرو این مسئله دیده نشد.

به هر حال، حالا گویا خودروسازان تا حدودی به خواسته خود نزدیک‌تر شده اند. همین چند هفته پیش بود که رضا شیوا رئیس شورای رقابت طی گفتگویی اظهار داشت: با انتصاب وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت مسئولیت مسائل حوزه خودرو در این وزارتخانه از سازمان حمایت و کمیته خودرو به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران منتقل شده است. با این روند در جلساتی که با مسئولان این سازمان داشتیم، رئیس جدید این سازمان با تأکید بر رقابتی بودن تولید و بازار برخی خودرو‌های هم‌کلاس، درخواست آزادسازی قیمت این خودرو‌ها را مطرح کرد. باید توجه کنیم که در گذشته و هنگامی که واردات خودرو آزاد بود نیز شورای رقابت برخی خودرو‌های تولید یا مونتاژ داخل را با استناد به عرضه محصولات مشابه و رقابتی بودن بازار از فهرست ضوابط قیمت‌گذاری خارج کرد. از سوی دیگر وظیفه این شورا تعیین ضوابط و دستورالعمل قیمت برای خودرو و سایر کالا‌هایی است که بازاری انحصاری داشته باشند. اما درصورتی که رقیبی برای این محصولات در بازار وجود داشته باشد، مشمول این ضوابط نخواهد بود. در این جلسه رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز با استناد به اینکه اکنون کرمان موتور، گروه بهمن، مدیران‌خودرو و چانگان خودرو‌هایی هم‌کلاس برخی محصولات ایران خودرو و سایپا تولید می‌کنند، درخواست کرد تا اینگونه محصولات ایران خودرو و سایپا از شمول ضوابط قیمت‌گذاری شورای رقابت خارج شوند.   وی افزود: پیشنهاد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای خروج حداقل ۱۰خودرو شامل دناپلاس توربو شارژ، هایما، رانا، کوئیک، شاهین، ساینا، پژو ۲۰۷پانوراما، چانگان، آریا، کی ۱۳۲و برخی دیگر از خودرو‌ها از شمول قیمت‌گذاری شورای رقابت است.

فرمول قیمت گذاری ۱۸ خودرو تغییر کرد!

سرانجام روز گذشته مورخه ۹ دی ۹۹ بود که این درخواست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از سوی شورای رقابت اجابت شد. رضا شیوا طی مصاحبه‌ای اعلام کرد: طی تصمیمات اتخاذ شده قرار نیست آزاد سازی صورت بگیرد فقط خودرو‌ها تقسیم بندی شده است. بر این اساس قیمت بخشی از خودرو‌های پرتیراژ و به گونه‌ای که برای عامه مردم به صرفه هستند، بر اساس فرمول قبلی محاسبه می‌شود. به گفته شیوا، برای قیمت گذاری ۵۵ درصد خودرو‌ها از فرمول قدیمی شورای رقابت و برای ۴۵ درصد مابقی از فرمول جدید استفاده خواهد شد.

وی از عنوان «فرمول جدید قیمت گذاری» به جای «آزادسازی قیمت» استفاده کرده و اظهار داشت: در فرمول جدید دیگر تورم بخشی نقشی ندارد بلکه روی قیمت متوسط بازار تمرکز دارد. در سه ماهه فصل زمستان، تغییرات قیمت کارخانه بر اساس قیمت بازار خواهد بود، از بهمن ماه قیمت جدید روی خودرو اعمال می‌شود.

وی افزود: نکته مهم فرمول قیمت گذاری بحث تولید است. اگر تولید افزایش پیدا نکند، افزایش قیمتی نخواهیم داشت. هر چقدر تولید افزایش پیدا کند قیمت افزایش می‌یابد. 

رئیس شورای رقابت تاکید کرد که نکته اصلی در فرمول جدید این است که طی توافق صورت گرفته قرار است خودروساز‌ها ظرفیت تولید را تا ۵۰ درصد افزایش دهند و این می‌تواند هزینه تولید را کاهش دهد.

به گفته رئیس شورای رقابت، ۱۸ خودرو مشمول فرمول جدید قیمت گذاری خواهند شد که شامل پژو پارس، پژو ۲۰۷ اتومات، پژو ۲۰۷ دستی، سمند سورن پلاس، رانا پلاس، رانا پلاس TU۵، دنا پلاس توربو شارژ، دنا پلاس توبوشارژ اتومات، هایما توربو دستی، هایما توربو اتومات، تارا، ساینا S، کوییک، شاهین، آریا، برلیانس و چانگان می شود.

وی ادامه داد: تا امروز تمام کسانی که در قرعه کشی ثبت نام کرده اند مشمول فرمول قدیمی قیمت گذاری می شوند و از ۱۰ دی به بعد از فرمول جدید استفاده می شود.

وی معتقد است: بازار وضع خوبی دارد و قیمت‌ها رو به کاهش است و اطمینان داریم با افزایش تولید، قیمت خودرو درب کارخانه به قیمت بازار نزدیک شود.



این تصمیم چه تاثیراتی بر بازار خودرو خواهد داشت؟

مشاهدات بازار امروز خودرو نشان می دهد، مصوبه اخیر شورای رقابت با برهم زدن آرامش بازار موجب افزایش قیمت برخی خودروها شده است.

به گونه ای که قیمت پراید که تا دیروز به 100 میلیون تومان رسیده بود امروز به 103 میلیون تومان افزایش یافته و تیبا 2 نیز که با قیمت 122 میلیون تومان به فروش می رسید، امروز قیمتش به 124 میلیون تومان افزایش یافت.

در مورد سمند هم باید بگوییم که قیمت این خودرو طی یک شب از 176 میلیون تومان به 178 میلیون تومان رسیده و قیمت پژو 405 مدل جی ال ایکس نیز از 177 میلیون تومان در روز گذشته به 179 میلیون تومان در روز جاری افزایش یافته است. پژو پارس از 192 میلیون تومان به 203 میلیون تومان رسیده است.

همچنین قیمت پژو 206 تیپ 2 از 187 میلیون تومان به 191 میلیون تومان رسیده و قیمت پژو 206 تیپ 5 از 247 میلیون تومان در روز گذشته به 251 میلیون تومان در روز جاری افزایش یافته است.

سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه دستورالعمل جدید شورای رقابت برای قیمت‌گذاری خودروها اثر روانی بر بازار خودرو داشته است، اظهار داشت: مصوبه این شورا باعث نوسان قیمت‌ها و بالا رفتن قیمت خودرو در بازار شده است، هر چند با توجه به ثبات نرخ ارز پیش بینی می‌کنیم این نوسان موقتی باشد. وی با اشاره به کاهش 30 تا 32 درصدی قیمت خودرو در بازار در اوایل آبان ماه، تصریح کرد: قیمت‌ها در بازار خودرو تقریبا به ثبات رسیده بود و فروشنده و خریدار خود را به این قیمت‌ها عادت داده بودند اما با فرمول جدید شورای رقابت شاهد نوسان در قیمت‌ها هستیم. وی ادامه داد: وضعیت خودرو در بازار طوری شده بود که اگر کسی نیاز به خودرو داشت خریدش را انجام می‌داد اما از روز گذشته، فروشندگان برای فروش خودروی خود دست نگه داشته‌اند و قیمت‌ها افزایش یافته است.

این فعال بازار خودرو افزود: طبق دستورالعمل شورای رقابت قرار است با افزایش تیراژ تولید، قیمت کارخانه‌ای خودروها نیز افزایش یابد. در صورتی که عرضه خودرو زیاد شود، شاهد ثبات در بازار خواهیم بود.

    هر چند که رئیس شورای رقابت این تصمیم را آزادسازی قیمت خودرو نمی‌داند، اما به نظر می‌رسد که به صورت نامحسوسی جهت حرکت به سمت همان آزادسازی قیمت خودرو‌ها می‌باشد.

حالا پرسش این است که در شرایطی که واردات خودرو ممنوع است و صنعت خودرو نیز در تحریم به سر می‌برد، این تصمیم چه تاثیری بر روی بازار خودرو خواهد گذاشت؟

آنچه مسلم است این است که این فرمول جدید در شرایطی به کاهش قیمت خودرو خواهد انجامید که میزان عرضه و تولید افزایش یابد. در اینجا دو نکته مطرح می‌باشد: نکته اول این است که در شرایطی که اولا صنعت خودرو در تحریم قرار دارد و در این سال‌ها تحویل خودرو‌های پیش فروش شده با مشکل مواجه شده اند و ثانیاً واردات خودرو ممنوع است، چگونه تولید و عرضه می‌خواهد افزایش یابد که بتواند قیمت خودرو را ثابت نگه دارد یا کاهش دهد؟ نکته دوم این است که طی توافقاتی که انجام شده گویا حتی اگر تولید برای این ۱۸ خودرو افزایش یابد، قیمت‌ها نیز افزایش خواهد یافت!   در همین باره رئیس شورای رقابت گفت: نکته مهم فرمول قیمت گذاری بحث تولید است. اگر تولید افزایش پیدا نکند، افزایش قیمتی نخواهیم داشت.  هر چقدر تولید افزایش پیدا کند قیمت افزایش می‌یابد!

همچنین شیوا در مصاحبه روز گذشته خود درباره اثرات این تصمیم گفت: به نظر نمی‌رسد فرمول جدید موجب افزایش قیمت در بازار شود، اما در هر صورت منتظر هستیم دلال‌ها کم‌کم از این بازار خارج شوند چرا که دیگر قیمت‌ها و سود موجود برای آن‌ها به صرفه نیست.

هر چند شیوا اعتقادی به این ندارد که فرمول جدید باعث افزایش قیمت در بازار می‌شود، اما باید گفت که این خود نوعی آزادسازی قیمت خودرو است و پالسی برای بازار خودرو در راستای افزایش قیمت خودرو‌ها است. همچنین یک تجربه‌ای که در دو سال گذشته وجود دارد این است که خودروسازان با فشار‌های بسیار توانستند در شهریور ۹۷ شورای رقابت را از قیمت گذاری خودرو‌ها کنار بگذارند و این پیشنهاد داده شد که اگر خودرو‌ها به ۵ درصد زیر قیمت حاشیه بازار عرضه شود، رفته رفته قیمت در بازار کاهشی خواهد شد و این پیشنهاد اجرایی شد و عملا در بازار خودرو دیدیم که نه تنها قیمت کاهش نیافت بلکه افزایش هم یافت.   در حالی که قرار بود قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها با این پیشنهاد قیمت بازاری خودرو‌ها را به دنبال خود به سمت پایین بکشد شاهد آن بودیم که این قیمت بازاری خودرو‌ها بود که قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها را به اوج خود رساند! نه تنها بعد از یک مدتی دلال بازی در این بازار خودرو کم نشد بلکه کار به جایی رسید که اختلاف قیمت‌های چند ده میلیونی قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها با قیمت بازاری آن ها، دلال بازی را در این بازار بیشتر کرد.

به نظر می‌رسد سرانجام این فرمول نیز به همان سرانجام قیمت گذاری خودرو ۵ درصد زیر حاشیه بازار دچار شود و شاهد افزایش قیمت افسار گسیخته خودرو‌ها باشیم. این مسئله در شرایط تحریمی و ممنوعیت واردات خودرو، به نظر امری اجتناب پذیر است!  

منبع: تابناک

کلیدواژه: کواکس ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی حماسه 9 دی آزادسازی قیمت خودرو بازار خودرو تولید خودرو کواکس ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی حماسه 9 دی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قیمت کارخانه ای خودرو میلیون تومان در روز میلیون تومان رسیده تولید افزایش پیدا رئیس شورای رقابت قیمت گذاری خودرو میلیون تومان آزادسازی قیمت واردات خودرو افزایش یافته افزایش قیمت بازار خودرو افزایش یافت افزایش یابد قیمت خودرو قیمت بازار فرمول جدید روز گذشته ۱۸ خودرو خودرو ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۲۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن

به گزارش «نماینده»، محمدرضا رضایی کوچی در خصوص طرح ساماندهی املاک مسکونی و تاثیر اجرای ان بر مدیریت بازار اجاره گفـت: ایرادات شورای نگهبان در خصوص طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در مجلس بررسی و رفع شد امیدواریم با تایید نهایی آن توسط شورای نگهبان و اجرایی شدن آن نظم و انضباطی به بازار اجاره بها مسکن ببخشد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی تلاش کردیم پایه و مبنایی برای قیمت‌گذاری واحد های مسکونی تعیین کنیم و نظارت وزارت خانه‌های راه و شهرسازی و صمت را بر بازار پر تلاطم مسکن افزایش دهیم. همچنین به شورای عالی مسکن اجازه دادیم در حوزه قیمت‌گذاری و تعیین سقف مجاز اجاره بها در مناطقی که تورم مسکن به صورت غیر واقعی افزایش پیدا کرده و بیش از 20 درصد باشد، ورود کنند. این طرح ضمن توجه به روش‌های مختلف از جمله پرداخت تسهیلات از مستاجران حمایت کرده و با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده، انگیزه تولیدکنندگان مسکن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین موجب افزایش تولید و عرضه واحدهای مسکونی به بازار می‌شود که این خود به کاهش و تعدیل قیمت‌های کمک می‌کند.

رضایی کوچی عنوان کرد: همچنین در طرح مذکور، با ساماندهی سکوهای خرید و فروش مسکن و نیز رتبه بندی دفاتر مشاوران املاک و افزایش نظارت بر آنها و شیوه های مختلف تلاش کردیم مانع درج آگهی های جعلی و قیمت‌گذاری های کاذب شویم. امیدواریم با اجرای دقیق آن بازار پر آشوب اجاره بها مسکن مدیریت شده و به آرامش برسد.

دیگر خبرها

  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • لوییس همیلتون: تمام عمرم منتظر قهرمانی آرسنال بودم
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت