Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ زمانی که از انسان در امور دنیوی خطا یا اشتباهی سر می‌زند، اگر خود در حل آن عاجز باشد همواره به دنبال کسی خواهد رفت که بتواند مشکل او را حل کند و بتواند شفیع و نجات دهنده او باشد. در آخرت هم چه بسا کار انسان با مشکلی مواجه شود که نیازمند واسطه یا شفاعت کننده‌ای است که بتواند او را از آن گرفتاری نجات دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامبر اکرم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم مظهر مهربانی و رحمت، برترین شفاعت کننده‌ی روز جزاست که می‌تواند باعث رهایی و نجات انسان از مشکلات شود چنان که حضرت فرمودند: «انا اَوَّلُ شافِعٍ وَ اوَّلُ مُشَفَّعٍ؛ [۱] من نخستین کسی خواهم بود که شفاعت می‌کند و اولین کسی خواهم بود که شفاعت او پذیرفته می‌شود.»

ارتکاب اعمال ناپسند؛ سبب محرومیت از شفاعت

امید انسان به شفاعت کننده‌، نباید به‌گونه‌ای باشد که باعث جرأت پیدان کردن وی بر اقدام به گناه و معاصی شود بلکه باید اعمالی را انجام دهد که زمینه شفاعت را کسب کند، و از انجام اعمالی که سبب محرومیت او از شفاعت خواهد شد دوری کند. انجام بعضی از اعمال ناپسند مانند ظلم و ستم و آزار ذریه پیامبر و سبک شمردن نماز، موجب سختی زندگی در این دنیا و محرومیت از شفاعت اهل بیت علیهم السلام در آخرت خواهد شد.

ظالم و ستمگر؛ محکوم در دنیا، محروم در آخرت

نیک زیستن در عین پاک سرشت بودن، و کمک و دست گیری از مظلوم، جز صفات و ویژگی‌های انسان‌های درست کار است ولی متأسفانه بعضی از افراد این صفات پسندیده را نادیده گرفته و به صفات ناپسندی مانند ظلم و ستم در حق دیگران روی می‌آورند. البته با نگاهی به تاریخ متوجه خواهیم شد ظلم پایدار نبوده و روزی پایان می‌پذیرد. ظالمان و ستمگران در روز جزا هم نصیب و بهره‌ای نخواهند برد و از شفاعت هم محروم خواهند بود چنان که پیامبر اکرم فرمودند: «رَجُلانِ لا تَنالُهُما شَفاعَتی: صاحِبُ سُلطانٍ عَسُوفٌ غَشُومٌ، و غالٍ فی الدِّینِ مارِقٌ؛ [۲] شفاعت من به دو فرد نمی‌رسد: قدرتمند مستبد و ستمگر، و غلوّ کننده خارج شده از دین.» شاید یکی از دلایلی که شفاعت پیامبر اکرم شامل این دو گروه نمی‌شود این باشد که شفاعت در حق این دو، به مظلومین است. شفاعت از حاکم ستمگر به معنای نادیده انگاشتن ظلمی است که در حق مظلومان روا داشته است و شفاعت از کسی که با غلو در دین باعث انحراف مردم می‌شود نیز، بزرگترین ظلم در حق هدایت آن‌هاست. زیرا با تغییر دین خدا نه تنها خود کافر شده بلکه راه هدایت را بر دیگران مسدود کرده است.

اذیت کردن ذریه پیامبر اکرم (ص)

آزار و اذیت رساندن به ذریّه پیامبر اکرم موجب محرومیت از شفاعت اهل بیت علیهم السلام خواهد شد، چنان که حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «إِذَا قُمْتُ الْمَقَامَ الْمَحْمُودَ تَشَفَّعْتُ فِی أَصْحَابِ الْکَبَائِرِ مِنْ أُمَّتِی فَیُشَفِّعُنِی اللَّهُ فِیهِمْ وَ اللَّهِ لَا تَشَفَّعْتُ فِیمَنْ آذَی ذُرِّیَّتِی؛ [۳] وقتی در مقام محمود قرار گرفتم، برای کسانی که از امتم گناه انجام داده‌اند، شفاعت می‌کنم و خدا نیز شفاعتم درباره آنان را می‌پذیرد، به خدا قسم! درباره کسانی که ذریّه‌ام را اذیت کرده‌اند، شفاعت نمی‌کنم.» البته همان گونه که باید ذریه پیامبر اکرم را احترام کرد، نباید آن‌ها این قرابت را مجوزی برای ارتکاب خطاها در نظر بگیرند، بلکه چون منتسب به اهل بیت علیهم السلام هستند باید پیرو آن‌ها بوده و تمام سعی و کوشش خود را در جهت رضایت آن‌ها انجام دهند.

بی توجه به نماز؛ محروم از هم نشینی با پیامبر رحمت (ص)

نماز یکی از عباداتی است که اگر درست انجام شود باعث ترقی و پیشرفت انسان در زندگی و همچنین باعث جلوگیری از ارتکاب آدمی به اعمال بد و ناپسند خواهد شد، چنان که خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «وَ أَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَیٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنکَرِ؛ [۴] نماز را برپا دار، که نماز از کار زشت و ناپسند باز می‌دارد.» پس همانطور که برپا داشتن نماز می‌تواند انسان را از کار زشت و ناپسند دور کند سبک شمردن و بی اعتنایی به نماز سبب محروم شدن از شفاعت پیامبر اکرم خواهد شد چنان که حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «لا یَنالُ شَفاعَتی مَنِ استَخَفَّ بِصلاتِهِ، و لایَرِدُ عَلَیَّ الحَوضَ لا واللّه؛ [۵] کسی که نماز را سبک بشمارد به شفاعت من دست نیابد، و به خدا سوگند که در کنار حوض کوثر بر من وارد نشود.»

بنابراین کسی که می‌خواهد زندگی پر رونق و پر برکتی داشته باشد و همچنین از نعمت شفاعت اهل بیت علیهم السلام به خصوص پیامبر اکرم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم برخوردار شود، باید ضمن احترام گزاردن به ذریه پیامبر اکرم (ص) و توجه به نماز، از ظلم و ستم دوری کند.

پی نوشت:

‌[۱] کنزالعمال، حدیث ۳۱۹۹۱.
[۲] الخصال، ج ۱، ص ۶۳.
[۳] بحارالانوار، ج ٨، ص ۳۷.
[۴] سوره عنکبوت، آیه ۴۵.
[۵] المحاسن: ج ۱، ص ۱۵۹، ح ۲۲۳.

انتهای پیام/

منبع:مهر

کد خبر: 1086016 برچسب‌ها حضرت محمد (ص) نماز توبه قرآن کریم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حضرت محمد ص نماز توبه قرآن کریم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم اهل بیت علیهم السلام ه پیامبر اکرم ذریه پیامبر حضرت محمد ص خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم زائران ایرانی در مدینه به خاطر حمله به اسرائیل

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از برنامه‌های بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره برگزاری جلسات انس و معرفت است که هر شب در یکی از هتل‌های مدینه برگزار می‌شود، این جلسات شامل قرائت قرآن، سخنرانی و مداحی است.

در جلسه انس و معرفت که در یکی از هتل‌های محل اسکان زائران ایرانی برگزار شد، پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید، حجت الاسلام والمسلمین احمد زمانی مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه در سخنانی درباره اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام سخن گفت.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به آیه ۱۷۴ سوره نساء"یا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَکُمْ بُرْهانٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکُمْ نُوراً مُبیناً-ای مردم، برای هدایت شما از جانب خدا برهانی (محکم) آمد، و نوری تابان به شما فرستادیم"، اظهار داشت: خداوند، رسول الله (ص) را برهان برای همه مردم معرفی می‌کند و می‌فرماید که ای مردم رب تان با ارسال رسول الله (ص) برهان به سوی شما فرستاده است.

زمانی افزود: برهان دلیل محکم و قاطعی است که نیاز به استدلال ندارد، برهان در آیه ۱۷۴ نساء یعنی وجودی که هر جا پا می‌گذارد مردم همه باورهای غلط شأن را کنار می‌گذارند و نیاز به استدلال ندارند.

وی از عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل به عنوان یک برهان یاد کرد که بدون نیاز به استدلال ضعف جامعه عنکبوتی رژیم صهیونیستی و قوت و عزت ایران اسلامی را نشان داد.

زمانی افزود: این روزها در مسجدالنبی شاهد رفتار توأم با احترام و تکریم زائران دیگر کشورها با زائران ایرانی هستیم که به خاطر حمله به اسرائیل است، این یعنی حمله نیروهای ایران اسلامی به اسرائیل خودش یک برهان است.

وی با گریزی به ماجراهای زندگی حضرت فاطمه (س) خطاب به بانوان زائر گفت: بانوان محترم! صدیقه طاهره (س) یک برهان و رفتارهای فاطمه (س) برهان و مسیر هدایت و نور است. آن بانوی بزرگوار خود با دستاس گندم را آرد و تمام ثروت را وقف در راه خدا می‌کند.

در پایان این مراسم، مالکی نژاد مداح اعزامی بعثه مقام معظم رهبری، به نوحه خوانی و مدیحه سرایی در رثای اهل بیت (ع) پرداخت.

کد خبر 6094294

دیگر خبرها

  • راهکار استرالیایی‌ها برای جلوگیری از دزدی در فروشگاه‌ها + فیلم
  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • رسول خطیبی در یک قدمی مدیرعاملی تیم لیگ برتری
  • عفاف و حجاب حافظ زندگی انسان‌ها است
  • از معلمان در سراسر استان کرمان قدردانی شد+ فیلم
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • تکریم زائران ایرانی در مدینه به خاطر حمله به اسرائیل
  • چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!
  • پشت‌پرده بازخوانی مرگ نیکا شاکرمی توسط انگلیسی‌ها / چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟