Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه اتیوپی خواستار پایان دادن به تنش مرزی میان این کشور با سودان از طریق راهکارهای دیپلماتیک شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروره بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه سودان تریبون، سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی در یک نشست مطبوعاتی گفت: تنش مرزی که میان اتیوپی و سودان ایجاد شده‌ است، باعث بهره برداری بیگانگان می‌شود لذا این تنش بایستی از طریق راهکارهای دیپلماتیک میان دو کشور حل‌وفصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

« دینا مفتی»  با اشاره به روابط تاریخی آدیس آبابا و خارطوم گفت: قدرت‌های خارجی در خصومت و دشمنی مبان اتیوپی و سودان منافعی دارند و این موضوع محدود به آنها نمی‌شود بلکه برخی کشورهای همجوار در پس پرده در همین مسیر گام برمی‌دارند  لذا آنها درصدد برهم زدن ثبات وامنیت در منطقه هستند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی تصریح کرد: آدیس آبابا از تمام ابراز و امکانات سیاسی  خود برای پایان دادن به تنش مرزی میان اتیوپی و سودان به کار خواهد گرفت و این تنها راه پایان دادن همیشگی به اختلافات مرزی میان دو کشور است.

وی عملیات ارتش سودان در مرزهای مشترک را غیر ضروری خواند و گفت: این عملیات به بدتر شدن شرایط، ایجاد تنش در مناطق مرزی و تعطیلی فعالیت اقتصادی مرزنشینان منجر خواهد شد.

دینا مفتی با بیان اینکه ارتش سودان در عملیات اخیر خود در مناطق مرزی از سلاح‌های سنگین استفاده کرده‌است،  اظهار داشت: در اثر این عملیات تعدادی از روستاها و محصولات کشاورزی اتیوپیایی‌ها نابود شده و تعدادی از شهروندان این کشور نیز کشته و زخمی شده‌اند.

بازپس‌گیری تمام اراضی مرزی سودان از شبه نظامیان اتیوپی

عملیات ارتش اتیوپی در ایالت تیگرای که هم مرز با سودان است، سبب شد تا ثبات مناطق مرزی به هم بخورد. سرکوبی جبهه آزادی بخش تیگرای توسط ارتش اتیوپی این فرصت را در اختیار ارتش سودان قرار داد تا اراضی این کشور که در تصرف اتیوپی بود،  پس از 25  سال تحت حاکمیت دولت خارطوم قرار دهد.

سودان و اتیوپی به منظور حل و فصل اختلافات مرزی، کمیته مشترکی تشکیل دادند که آخرین نشست آن در 10 دی ماه در خارطوم برگزار شد. در این نشست  دو طرف درباره ترسیم دقیق خطوط مرزی توافق کردند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پایان دادن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۴۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است

فرماندار ماکو با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه در خصوص گمرک گوربولاق این کشور گفت: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

نادر کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه و رئیس اداره مدیریت مرزی این کشور در خصوص بررسی مسائل و مشکلات مرزی اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم و پییگری‌های استاندار آذربایجان‌غربی و دیدار اخیر با استاندار وان ارتقا سطح روابط دو کشور در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: توجه به توسعه تجارت و مراودات مرزی و تسهیل ترددهای مرزی از جمله سیاست‌هایی است که پیگیری می‌شود.

فرماندار ماکو با اشاره به کندی تردد در گمرک بازرگان گفت: عملیات ساختمانی در گمرک گوربولاق ترکیه موجب ایجاد مشکل برای مسافران و خودروهای باری شده است.

کاظمی با اشاره به اینکه بازرگان بزرگ‌ترین گمرک زمینی کشور بوده و سالانه بیش از یک میلیون نفر مسافر از این گمرک تردد می‌کنند، تصریح کرد: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

وی مدیریت سیل در نواحی مرزی را نیز یکی از محورهای این دیدار بیان کرد و ادامه داد: سیل روستای سوریک یکی از موارد مورد بحث دیگر بود که دیواره مرزی ترکیه عامل آن تشخیص داده شده است که در این جلسه مطرح شد.

کاظمی عنوان کرد: به طرف مقابل گفته شد که در چندین نقطه از دیواره مرزی ترکیه آبراهه‌هایی برای پیشگیری از وقوع سیل پیش‌بینی شود.

کد خبر 749206

دیگر خبرها

  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد
  • اعتراض پناهجویان افغانستانی در اندونزی
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کشف ۱۷ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های آذربایجان غربی