Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@13:42:01 GMT

خبری از شاهزادگان بازداشتی بن سلمان نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۱۵۰۳۰

خبری از شاهزادگان بازداشتی بن سلمان نیست

به گزارش العهد، شاهزادگانی که بازداشتشان تأیید شده است این موارد هستند: 

محمد بن نایف

به گفته چندین منبع از جمله دیده بان حقوق بشر محمد بن نایف، ولیعهد و وزیر کشور سابق از مارس بازداشت شده است.

این سازمان اعلام کرد، نگرانی‌هایی درباره وضعیت سلامتی محمد بن نایف وجود دارد و مکان بازداشتش نامعلوم است. همچنین اجازه ملاقات با پزشک شخصی‌اش به او داده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخالفان عربستانی و رسانه‌های غربی پیش‌بینی کردند که با روی کارآمدن جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا و با توجه به روابط مستحکمی که میان ولیعهد سابق و دولت باراک اوباما وجود داشت که بایدن نیز عضو این دولت بود، مجددا نام محمد بن نایف مطرح شود.

بسمه دختر سعود بن عبدالعزیز

دفتر بسمه دختر سعود بن عبدالعزیز اعلام کرد که وی و یکی از دخترانش از ۲۸ فوریه ۲۰۱۹ بدون هیچ اتهامی در زندان حائر در ریاض بازداشت هستند.

دفتر این شاهزاده اعلام کرد که آخرین تماسی که با او گرفته شده در ماه آوریل بود و اطلاعاتی درباره وضعیت سلامتی یا قانونی وی وجود ندارد.

بسمه با مقالاتی که بر ضرورت بهبود اوضاع زنان عربستانی و اصلاحات سیاسی تأکید دارد و انتقاد مستقیم از نقش عربستان در یمن مشهور شده است.

فرزندان ملک عبدالله

فرزندان ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق بیشترین آسیب را از دوره جدید و به قدرت رسیدن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان دیدند. بن سلمان از زمان برعهده گرفتن پست ولایتعهدی در ۲۰۱۷ اقداماتی را علیه فرزندان عبدالله و در رأس آن متعب که برای چند سال وزیر گارد ملی بود، اتخاذ کرد.

متعب بن عبدالله که در راستای کمپین مبارزه با فساد در هتل ریتز کارلتون بازداشت شد در میان برادرانش تنها کسی نیست که بازداشت شده است. مقامات سعودی در حال حاضر برادرانش ترکی و فیصل را نیز بازداشت کرده‌اند و اخباری نیز درباره بازداشت مشعل بن عبدالله وجود دارد.

ترکی بن عبدالله، امیر سابق ریاض بیش از سه سال است که به اتهام فساد تحت بازداشت است.

شرایط بازداشت ترکی جزئیات مبهمی دارد که از جمله مهم‌ترین آن مرگ علی القحطانی، مدیر دفتر وی در زندان و اخباری درباره کشته شدنش است.

از جمله دیگر فرزندان ملک عبدالله که بازداشت است، فیصل است که چند سال رئیس مرکز هلال احمر بوده است. 

دیده بان حقوق بشر مه گذشته اعلام کرد، دستگاه‌های امنیتی فیصل را ۲۷ مارس ۲۰۲۰ بازداشت کردند.

اما بازداشت مشعل که ملک سلمان ۲۰۱۵ او را از امارت مکه خلع کرد، از سوی هیچ منابع رسمی یا حقوقی تأیید نشده است.

سعود بن سیف النصر

وی که نوه ملک سعود بن عبدالعزیز است به همراه سه شاهزاده دیگر به شکل مبهم و به خاطر انتقاد شدید از اوضاع داخلی عربستان از اروپا ربوده شدند.

سعود در اواخر دوره ملک عبدالله توییت‌هایی را در انتقاد از فساد در عربستان و فساد خاندان حاکم و خالد التویجری، مشاور دفتر پادشاهی منتشر کرد.

بعد از رسیدن ملک سلمان به قدرت، سعود بن سیف النصر به شدت از دوره جدید و محمد بن سلمان انتقاد کرد.

۲۰۱۵ وی مجددا توییت‌هایی را منتشر و در آن خواهان کودتای داخلی در عربستان شد اما بعد از آن ناپدید شد.

سلطان بن ترکی الثانی

شاهزاده جنجالی عربستانی که سازمان اطلاعات عربستان موفق شد دو بار وی را از اروپا به عربستان بکشاند، یک بار در دوره ملک فهد و یک بار در دوره ملک سلمان.

سلطان در دوره جدید خواهان اصلاحات سیاسی و اقتصادی فراگیر شد و همین مساله باعث ناپدید شدن وی در ژنو و انتقالش به ریاض در سال ۲۰۰۴ شد.

در سال ۲۰۱۰ مقامات سعودی به فیصل اجازه دادند برای معالجه به آمریکا برود اما او با طرح شکایت‌هایی که دولت را به شکنجه وی متهم می‌کرد، آن‌ها را غافلگیر کرد.

در سال ۲۰۱۶ نیز در پاریس افرادی که با سازمان اطلاعات عربستان همکاری می‌کردند، او را قانع کردند تا برای دیدن پدرش به قاهره برود. اما هواپیمایی که وی سوار آن شده بود در ریاض فرود آمد و مجددا بازداشت شد. هیچ توضیح رسمی درباره بازداشت وی داده نشده است.

اخبار تأیید نشده‌ای درباره بازداشت فهد بن ترکی، برادر سلطان بن ترکی نیز که اوت از پستش به عنوان فرمانده نیروهای مشترک عربستان برکنار و رسما به فساد متهم شد، وجود دارد.

ترکی بن بندر بن محمد

نوه ملک عبدالعزیز است که به عنوان افسر در وزارت کشور فعالیت می‌کرد و بعدا از شغلش استعفا داد و ۲۰۱۲ به پاریس رفت.

ترکی گفت که به دلیل اختلافاتی که با ملک سلمان درباره ارث و میراث داشته و بعد از مرگ مادرش در ۲۰۰۸ بازداشت شد.

ترکی ویدیوهایی را منتشر می‌کرد که در آن از حکام سعودی انتقاد می‌کرد. همچنین ویدیوهای طولانی از اختلافات پسرعموهایش منتشر می‌کند.

نوامبر ۲۰۱۵ رسانه‌ها اعلام کردند، مقامات مراکش ترکی را با دستور عربستان بازداشت و او را به ریاض تحویل دادند.

بعدا اخباری در توییتر درباره مرگ وی در زندان منتشر شد اما به صورت رسمی تأیید نشده است.

غزالان و پدرش

یکی از مبهم‌ترین پرونده‌ها در میان پرونده‌های شاهزادگان بازداشتی، پرونده سلمان بن عبدالعزیز بن سلمان بن محمد آل سعود و پدرش عبدالعزیز بن سلمان بن محمد آل سعود است که قبلا هیچ گونه پستی نداشته‌اند و هیچ مخالفت علنی با نظام کنونی نداشته‌اند.

ژانویه ۲۰۱۸ مقامات سعودی سلمان ملقب به غزالان و پدرش را به همراه گروهی از نوادگان سعود بزرگ بازداشت کردند.

تلویزیون عربستان اعلام کرد، شاهزادگان که تعدادشان ۱۱ تن است در دفتر پادشاهی تجمع کرده و مخالفتشان را با لغو معافیت شاهزادگان از پرداخت قبض برق اعلام کردند و در پی این مخالفت بازداشت شدند.

بعد از چند هفته تمام شاهزادگان به جز غزالان و پدرش آزاد شدند.

بازداشت غزالان موجب تعجب خانواده وی و دوستدارانش شد چراکه آن‌ها می‌گویند او یک شاهزاده بافرهنگ است و در فرانسه درس خوانده و هیچ گونه طمع سیاسی ندارد.

پرونده سلمان از چند ماه پیش مجددا مطرح شده است و دو نهاد حقوقی از دولت عربستان به دلیل بازداشت وی به شورای حقوق بشر سازمان ملل شکایت کرده‌اند.

الجواهر و ساره، دو خواهر غزالان خواهان آزادی وی و پدرش شدند.

311311

کد خبر 1471407

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمد بن سلمان عربستان بن عبدالعزیز محمد بن نایف ملک عبدالله بازداشت شد ملک سلمان بن سلمان سعود بن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است

خبرآنلاین - مهرداد خوشکار مقدم: «غلامرضا رزمی» متولد ۱۳۵۷ تبریز، شاعر و پژوهشگر ادبیات ترکی آذربایجانی است که با انتشار مجموعه ای پنج جلدی، جایگاه «نظام الدین امیر علی‌شیر نوایی» را در ادبیات ترکی و فارسی احیا و مسیر جدیدی در حوزه پژوهش آثار فراموش شده ایجاد کرده است. در عشق و علاقه وی به پژوهش همین بس که با وجود از دست دادن شغل خود در دوران کرونا، تمام پس انداز خود را صرف پژوهش و خلق این اثر کرده است.

به همین مناسبت گفتگویی با وی ترتیب داده ایم که می خوانید:

غلامرضا رزمی کیست و چگونه به حوزه شعر و ادب گرایش پیدا کرد؟

از کودکی به واسطه پدرم که عاشق ادبیات عاشقی بود با فولکلور و داستانهای قدیمی آذربایجان آشنا شده و گلستان سعدی نیز اولین کتاب در حوزه ادبیات فارسی بود که از عمویم هدیه گرفتم. بعدها با اشعار شعرای ترکی چون صراف و سیدعظیم شیروانی نیز آشنا شده و اواخر دبیرستان متوجه شوم می توانم شعر بگویم… با حضور در جلسات کتابخانه شهید مطهری دبیرستان فردوسی و نیز انجمن های ادبی، رفته رفته وارد این حوزه شدم.

آیا عشق به ادبیات را در دانشگاه نیز ادامه دادید؟

در دانشگاه تا ارشد اصلاح نباتات تحصیل کردم اما ادبیات را رشته دانشگاهی ندیدم، ذات ادبیات عشق و تحقیق است… مواردی که در دانشگاه های امروزی بدان توجهی نمی شود.

با توجه به حضورتان در انجمن های ادبی مختلف، نقطه عطف ورود شما به حوزه ادبیات ترکی آذربایجانی کجا بود؟

تا ۸۵ در هر دو حوزه ادبیات فارسی و ترکی فعالیت داشتم. در اواسط دهه ۸۰ بود که به دنبال تاسیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، سیدقاسم ناظمی (کاردار فرهنگی ایران در ترکیه) آن زمان به عنوان نخستین رئیس این سازمان به ما اعتماد کرد و منجر به ایجاد فضای جدیدی در ادبیات ترکی آذربایجانی شد.

تاسیس جشنواره بین المللی خط سوم به صورت دو زبانه (ترکی-فارسی) با حمایت سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز یکی از شاهکارهای آن ایام بود که فضای افراطی و حساسیت به ادبیات اقوام را به سوی عقلانیت و اعتدال سوق داد… البته مسیری که بعدها با کج سلیقگی برخی مدیران تداوم نیافت.

به نظر می رسد چاپ دوره پنج جلدی «نظام الدین امیر علی‌شیر نوایی» با اقبال گسترده ای در محافل علمی داشته است در این مورد بگوئید که چگونه با این شخصیت آشنا شده و پروژه تحقیقاتی خود را چگونه آغاز کردید؟

سال ۹۱ بود که یکی از دوستان ادیب ام دوره چهار جلدی از کتاب امیرعلی شیرنوایی را که در استانبول منتشر شده بود به من اهدا کرد و این موضوع نقطه آآغاز آشنایی ام با آثار این ادیب و شاعر توانمند قرن نهم شد.

اهمیت علمی و ادبی «امیر علی‌شیر نوایی» چیست و چه چیزی باعث گرایش شما به سمت تحقیق و پژوهش در آثار وی شد؟

«امیر علی‌شیر نوایی» در ۳۰ سالگی به عنوان مشاور سلطان حسین بایقرا، آخرین پادشاه تیموری منصوب شد. تاثیر وی در شکوفایی علمی و فرهنگی هرات در جهان اسلام را با جایگاه خواجه نظام الملک در دوره ایلخانان مقایسه می کنند.

با اینحال اما چهره این ادیب و دانشمند ایرانی در داخل کشور شناخته شده نیست. او ۳۰ اثر تالیف کرده که ۲۹ جلد آن در کتابخانه های مهم جهان اسلام موجود بوده اما کتاب «زبده التواریخ» او هنوز پیدا نشده است.

آثار وی به چه زبان هایی منتشر شده اند؟

دو کتاب «دیوان فارسی» و «رساله معما» از آثار او به زبان فارسی بوده و بقیه آثارش به زبان ترکی تالیف شده است. در آن عصر فارغ از اینکه کتاب های مولفان به چه زبانی نگاشته شده، نام آن باید عربی می بود لذا عنوان تمام آثار امیرعلی شیرنوایی و نویسندگان هم عصر او، عربی است.

عمده آثار امیرعلی شیرنوایی در چه حوزه هایی است؟

از ۲۹ جلد موجود تعداد ۱۳ دیوان نظم است و بقیه به صورت نثر نگاشته شده اند.

مهمترین کتاب وی کتاب «محاکمه اللغتین» است که در حوزه ادبیات، به مقایسه زبان ترکی و فارسی پرداخته و با کتاب «میزان الاوزان» برای اولین بار رساله عروض ادبیات ترکی را نگارش کرد که کاملترین اثر ادبیات ترکی در این حوزه محسوب می شود.

علی شیر نوایی همچنین اولین تذکره الشعرای ترکی را به نام «مجالس النفائس» منتشر کرده که بعد از او مرجع تمام تذکره نویسان ادبیات ترکی و فارسی شده و حتی تذکره دولتشاهی سمرقندی نیز به سفارش او نگاشته شده است.

او در حوزه عرفان نیز دست به قلم بوده به طوریکه در کتاب «نسائم المحبه» تذکره و اندیشه ۷۷۰ عارف و صوفی آن عصر را جمع آوری و به زبان ترکی منتشر کرده است.

در سایر حوزه های علوم چه آثاری پدید آورده است؟

یکی از آثار قابل تامل امیرعلی شیرنوایی در حوزه تاریخ نگاشته شده… وی با تحقیق در سلسله های پادشاهی ایران «تاریخ ملوک عجم» را از ابتدا تا یزدگرد سوم جمع آوری و به رشته تحریر درآورده است.

کتاب «تاریخ انبیا و حکما» نیز یکی دیگر از آثار او به شمار می رود که به زندگی پیامبران حضرت آدم تا حضرت محمد (ص) و فیلسوفان و حکمای یونان و ایران اختصاص دارد.

در حوزه سیاسی اجتماعی نیز کتاب «محبوب القلوب» را نوشته و همچنین مشاغل و اصناف و مناصب و شرح وظایف و حدود شرعی و فقهی و وظایف حکومتی عصر تیموری را به رشته تحریر درآورده که برای پژوهش در دوران تیموری منبعی ارزشمند به شمار می آید.

با توجه به شرایط آن دوران، امیرعلی شیرنوایی تابع چه مذهبی بوده است؟

شاید بتوان گفت که او پاسخ به این سئوال را در کتاب «نظم الجواهر» داده است. او در این اثر ۲۸۸ حدیث از حضرت علی (ع) را در قالب رباعی سروده و در اثبات شیعه بودن خود، به حضرت امیر (ع) تقدیم کرده است.

او همچنین ۴۰ حدیث از پیامبر (ص) نیز به صورت رباعی سروده است.

افراد تاثیرگذار در زندگی امیرعلی شیرنوایی چه شخصیت هایی بودند؟

در وهله نخست، «سید حسین اردشیر» صوفی نامدار آن دوران در تشکیل شخصیت علمی و ادبی شیرنوایی، موثر بوده و پدر معنوی وی به شمار می رود.

سلطان حسین بایقرا دومین فرد تاثیرگذار زندگی وی به شمار می آید که از کودکی باهم دوست بوده و در دربار درس خوانده بودند. گرچه شیرنوایی در ۳۰ سال اول زندگی خود مشقت های زیادی متحمل شده اما بعد از روی کار آمدن سلطان حسین بایقرا، زندگی او نیز متحول می شود.

سومین فرد موثر در زندگی او، عبدالرحمن جامی شاعر بنام آن عصر است.

نوایی همچنین در کتابی از فردی به نام «پهلوان محمد» کشتی گیر نام برده که در زندگی او تاثیرگذار بوده است.

پس از عصر تیموری چه بر سر امیرعلی شیرنوایی و آثار او آمد؟

بعد از سقوط تیموری در سال ۹۱۷ شاه اسماعیل هرات را فتح کرده و نسخ بسیاری از آثار او را به تبریز منتقل و بخشی در هرات باقی ماند؛ اما با فتح تبریز توسط عثمانی ها اغلب نسخ خطی غارت و به استانبول منتقل شده و امروزه نیز همانجا نگهداری می شوند.

با اینحال آثار خطی امیر علی شیرنوایی در ایران هم کم نیست به طوریکه در همین کتابخانه مرکزی تبریز نیز ۲۰ اثر نفیس او نگهداری می شود که ۱۱ نسخه از آثار وی خطی است.

و بقیه آثار او در کجا نگهداری می شود؟

بر اساس تحقیقاتی که انجام داده ام، عمده آثار وی در موزه توپ قاپی استانبول بوده اما نسخه های نفیس دیگری در مصر، ازبکستان، روسیه، انگلیس و برخی از کتابخانه های معتبر جهان موجود است.

عمده اهمیت علمی و جایگاه ادبی امیر علی شیر نوایی در تاریخ ایران چیست؟

امیرعلی شیر نوایی در آثار خود روحیه ایران گرایی دارد و تمام اقوام را داخل تاریخ ایران می بیند. لذا می توان او را منادی وحدت ترکی و فارسی دانست.

گرچه تاثیرات او را نمی توان به یک حوزه خلاصه کرد اما شاید مهمترین تاثیر وی، ابداع زبان مرجع برای نگارش به ترکی با الفبای عربی و لهجه ترکی جیغاتای است که از قرن نهم تیموری تا عصر صفوی و قاجاریان و همزمان در دولت عصمانی مورد استفاده قرار می گرفت.

آثار و مکاتبات به جای مانده از منشی نادرشاه افشار و مکاتبات «نشاط اصفهانی» اولین وزیر خارجه ایران عصر فتحعلی شاه تا اذعان «یحیی کمال» عثمانی به رواج این خط و زبان حکایت از تاثیر او در این حوزه دارد.

چگونه این رسم الخط و زبان معیار از بین رفت؟

ترکی غرب شامل آذربایجان و قلمرو عثمانی تحت تاثیر زبان های عربی، فارسی و روسی بوده اما ترکی شرق از خراسان تا مرز سین کیانگ چین کمتر دچار تغییر و تحول شده بود.

در قرن ۱۹ و ۲۰ چندین حادثه تاریخی باعث می شود که این رسم الخط و زبان معیار از بین برود. جدایی هرات از ایران در زمان ناصرالدین شاه و معاهده گلستان و ترکمنچای و جدایی بخشی از ایران و تسلط روسیه به قفقاز جنوبی در دوران فتحعلی شاه است. وقوع جنگ جهانی اول و سقوط امپراطوری عثمانی نیز منجر به روی کار آمدن آتاتورک و تغییر رسم الخط از الفبای عربی به لاتین شده و بدین ترتیب اتصال نسل های بعدی به آثار فرهنگی و تمدنی گذشته قطع می شود.

همزمان با این تحولات، سلسله قاجار نیز در ایران سقوط کرده و با روی کار آمدن پهلوی، دشمنی با اقوام ایرانی آغاز می شود.

با این اوصاف، وضعیت در دوره جمهوری اسلامی چگونه است؟

هرچقدر هم از برخی سیاست های فرهنگی انتقاد داشته باشیم، باید اذعان داشت که انصافاً جمهوری اسلامی عصر شکوفایی ادبیات اقوام ایرانی به ویژه ترکی آذربایجانی است؛ چراکه در این دوره سیاست های کلان، ماهیت اسلامی دارد نه قومیتی. او عقیده دارد اگر کمی عقلانیت در حوزه فرهنگی و هنر حاکم شده و فضا بازتر شود، وضعیت بهتر از این هم خواهد شد.

جایگاه علی شیر نوایی را در حوزه شعر و ادبیات چگونه ارزیابی می کنید؟

سئوال خوبی است. باید در یک سطر اینگونه گفت که جایگاه امیر علی شیر نوایی در ادبیات ترکی مانند حافظ و سعدی و نظامی در شعر فارسی است با این تفاوت که شعرای فارسی هرکدام در یک حوزه نامدار هستند ولی علی شیر نوایی در تمام حوزه های شعر ترکی شاهکار است به حدی که از قرن ۹ به بعد تمام ادبیات ترکی و حتی بخشی از ادبیات فارسی تحت تاثیر او قرار دارد.

تحقیقات من نشان می دهد قله های ادبیات ترکی و فارسی تحت تاثیر آثار نوایی است به طوریکه دلیل اصلی ایجاد سبک هندی در شعر فارسی نیز آثار علی شیر نوایی بوده به طوریکه صائب تبریزی به عنوان یک شاعر ترک زبان، تحت تاثیر آثار نوایی قرار گرفته و با بازگردان سبک دیوان نوایی به فارسی، سبک هندی را بنیان نهاده است.

صائب تبریزی در یکی از سروده های خود، علاقه و تاثیر نوایی در آثار خود را اینگونه سروده است:

کاش آن ترک ستمکار به قرآن می‌داشت

اعتقادی که به دیوان نوایی دارد

تاثیرات نوایی تا صده های اخیر نیز تداوم داشته به طوریکه فضولی، دیگر شاعر بزرگ ادبیات ترکی نیز بیشترین تاثیر را از علی شیر نوایی گرفته است.

در ادامه راه چه برنامه ای برای آثار دیگر امیر علی شیر نوایی دارید؟

خمسه نوایی که نظیره ای است بر خمسه نظامی آماده چاپ است...

امیر علی شیر نوایی به میراث و هویت فرهنگی مشترک ایران با کشورهای ترک زبان منطقه تبدیل شده لذا تلاش می کنم جایگاه این شاعر، ادیب و دانشمند ارزشمند ایرانی را که در داخل کشور ناشناخته مانده احیا کنم.

سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902915

دیگر خبرها

  • پرونده مرگ مدیر شهرداری پیچیده شد؛ 3 کارمند در بازداشتند
  • ببینید | فوری؛ ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!
  • (ویدیو) طرز تهیه نان پیده ترکی، یک نان خوشمزه برای صبحانه
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • حمله شدیدالحن جواد ظریف به آل‌سعود به زبان انگلیسی
  • پلیس آل‌سعود جلوی عکس گرفتن با پرچم فلسطین را گرفت | فیلم
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است